MOHAMED OMAR: Kvinnor rövas bort och våldtas i Mecka, islams heliga stad

I en ny video på islamkritikern Apostate Prophets YouTube-kanal kan man höra ex-muslimen Nuriyah Khan berätta om hur hon och andra utsatts för sexuella trakasserier och övergrepp under vallfärden till Mecka, islams heliga stad i Arabien.

När hon gick runt templet, det som kallas Kaaba, blev hon tafsad på.

Nuriyah berättar också om en kvinna hon kände till i Saudiarabien som blev bortrövad i en taxibil, körd ut i öken och våldtagen.

I en artikel på CNN från våren 2018 hittar jag flera vittnesmål från muslimska kvinnor om sexuella trakasserier under vallfärden (på arabiska hajj):

En kvinna berättar:

The closer you get to the Kaaba, the more crowded it gets. Everybody wants to touch the Kaaba. I wanted to get closer to touch it, and in the last circle the crowd was moving really slowly.

I was next to the Kaaba and somebody grabbed my bum. I thought it was just the crowd; everyone was pushing. But then, when I moved up, somebody grabbed my boobs.

Man kan också läsa en artikel i Time från februari 2018. En kvinna, Mona Eltahawy, berättar om hur hon som 15-åring blev utsatt för övergrepp under hajj:

Egyptian-American feminist Mona Eltahawy set the hashtag in motion by sharing her own experience of sexual assault on the hajj at the age of 15. Her tweet was shared more than 2,000 times in 24 hours.

Eltahawy said on Twitter that when she first spoke out about being assaulted on the hajj, Muslim women told her to keep quiet or else she would “make Muslims look bad.” Similarly, critics on social media have responded to #MosqueMeToo by suggesting the women are tools of Islamophobia or Western propaganda. Supporters say Muslim women cannot stay silent and continue to suppress the issue of assault in order to avoid negative characterizations of Muslims.

Mona Eltahawy är bosatt i USA. Efter sitt vittnesmål blev hon anklagad för att vara ”islamofob” och ett verktyg för västerländsk propaganda.

I en artikel i Daily Mail läser jag en mycket tragisk historia om en turkisk kvinna som blev bortrövad då hon gjorde hajj.

Det här är med stor sannolikhet bara toppen av ett isberg. Varför tror jag det? För att 1) muslimska kvinnor vill inte förstöra bilden av den heliga staden, 2) de löper risk att anklagas för ”islamofobi” eller till och med för att förolämpa islams heliga stad, och därmed även religionen islam.

Metoo-kampanjen i västvärlden spårade ur till en häxjakt. Vissa kvinnor använde kampanjen för att bli kända och göra karriär.

För muslimska kvinnor i islamvärlden innebär det istället en risk att tala ut. De kan bli utsatta för hat och hot, kanske till och med mördade. Särskilt om de skulle berätta om män i höga religiösa positioner.

Kvinnorna som vittnade för CNN ville vara anonyma. Det är ganska talande att de kvinnor som vågar tala ut bor i västvärlden, inte i islamvärlden, som Nuriyah Khan i videon, eller Mona Eltahawy.

Profeten Muhammed gjorde sitt hemstad Mecka till en helig stad, ”städernas moder”. Han gjorde vidare sin arabiska bok, Koranen, till den främsta av böcker. Han upphöjde araberna över alla andra folk och gav sin egen stam den främsta ställningen bland arabernas stammar. Och han gjorde sin familj till en adel med rätt att åtnjuta en femtedel av allt krigsbyte man plundrade i jihad, det heliga kriget.

Du kan visa din uppskattning för skribenten genom att donera via swish till 0760078008 eller bli månadsgivare på Patreon

Klicka här för att gilla min sida på Facebook.

Mohamed Omar