HITTAT PÅ NÄTET: Kristendomskritisk youtuber tar sig an islam

Derek Lambert är en amerikansk före detta kristen fundamentalist, numera ateist, som leder YouTube-kanalen Myth Vision. I kanalen intervjuar han forskare om Bibeln, teologi och kristen historia. Flera framträdande akademiker har varit gäster på kanalen, som till exempel Barth Ehrman, en av världens främsta experter på Nya testamentet.

Nu har Derek Lambert bestämt sig för vidga YouTube-kanalens innehåll genom att även ta sig an islam. Han har redan intervjuat ett antal före detta muslimer, till exempel Ridvan Aydemir, känd på Internet under signaturen Apostate Prophet.

Sedan Lambert började sin kritiska granskning av islam har han mötts av starkt fientliga reaktioner från troende muslimer. I en intervju på Apostate Prophets YouTube-kanal här (14/9 2021) sade Lambert att han inte upplevt något liknande under alla år som han kritiserat kristendomen.

På Twitter (5/9 2021) visar Derek Lambert upp en del av den litteratur om islam han införskaffat sedan han bestämt sig för att kritiskt granska religionen:

Redaktionen