HITTAT PÅ NÄTET: Biljettkontrollanter bötfäller etniska svenskar – låter andra åka gratis

När kontrollanter på spårvägen i Göteborg gjorde biljettkontroll bötfällde de endast de svenskar som saknade giltig biljett. Flera tiggare från Balkan, som åkt utan giltig biljett, släpptes av utan kontrollavgift.

Händelsen uppmärksammas av en Twitteranvändare, som upprörs över att biljettkontrollanterna för undantag för vissa etniska grupper.

”Såg ett gäng kontrollanter dela ut böter till en mycket ledsen äldre man på Järntorget idag. På samma spårvagn satt även fem tiggare som också gick av på Järntorget. Men, tiggarna slapp böter. De hånlog åt kontrollanterna och mannen som fick böter. Avgrundsdjup orättvisa.” skriver twittraren och får medhåll i kommentarsfältet.

I kommentarsfältet framgår också att händelsen inte är unik. Flera av kommentarerna berättar om liknande händelser i andra delar av landet, till exempel i Stockholms tunnelbana, där kontrollanter går förbi tiggare och riktar in sig på etniska svenskar.

Samma sak sker, enligt kommentarerna, även på SJ där så kallade ”ortenriddare” med attityd har sluppit biljettkontroll och kunnat åka gratis.