BITTE ASSARMO: Huka er gubbar och kärringar för nu har Ann Linde tappat det helt

Många tankar far genom huvudet den dag då jag skriver detta, den dag då Afghanistan än en gång fallit i talibanernas händer. Jag kommer aldrig att glömma de fruktansvärda bilderna av kvinnor som tvingades sitta och tigga på gatorna, täckta av burka med galler för ögonen, med sina små undernärda barn i famnen, då mörkermännen senast regerade med sin våldsideologi. Och jag står fan i mig knappt ut med tanken på att det nu kommer att bli likadant igen. För det kommer det att bli, det finns det ingen tvekan om.

Trots det står vår utrikesminister i TV och förklarar att svenska skattebetalare ska fortsätta att ge bistånd till Afghanistan, som nu har en islamistisk regering som behandlar kvinnor och barn värre än ohyra. Hur fan är hon funtad? Hur är någon i den här regeringen funtad? Har de helt tappat alla begrepp om moral och ryggrad?

Det korta svaret på den sista frågan är förstås ett rungande ja. På de övriga två blir svaren lite mer komplicerade. I Ann Lindes, och resten av den här pajasregeringens värld, är ett bistånd till Afghanistan en garant för att kvinnor och barn ska slippa den förra talibanperiodens misshandel och tortyr. Pengarna ska ju inte alls gå till talibanerna, liksom, utan till… Ja till vad, egentligen?

Ann Linde sa själv i en pressträff i söndags, strax efter att det stod klart att Afghanistan fallit, att Sverige ska fortsätta stödja landet humanitärt:

”Vi ska försöka se till att de landvinningar som gjorts, inte minst när det gäller kvinnor och flickors utbildning och ställning, ska kunna fortsätta.”

”Försöka se till”? Är hon helt intelligensbefriad? Tror hon att dessa islamister, med sina medeltidsvärderingar och sin vidriga kvinnosyn, kommer att låta biståndet gå dem ur händerna? Tror hon att de bryr sig ett dugg om vad hon eller någon annan svensk politiker säger, gör, eller tycker?

Jag kan just tänka mig hur det kommer att låta när hon reser ner till talibanerna, iförd en skräddarsydd burka, med plånboken i högsta hugg:

”Dear mister mulla, jo vill have bistånd from Sviden as usual but jo must prommis att låta the göörls and vimin go to skool and not införa sharia laws igen!”

Sen kommer hon hem igen och slår sig för bröstet och förklarar för de dumma skattebetalarna att hon minsann har koll på att läget, att hon haft goda samtal med talibanerna och att de har försäkrat henne att de är helt beredda att rätta sig efter socialdemokratiska värderingar. Alla är faktiskt lika mycket värda och talibaner är också människor.

Fyfan, vad trött jag blir. Att det överhuvudtaget finns vuxna människor i det här landet som för ett ögonblick tror att kretiner som talibanerna ska tillåta att biståndet går till att bibehålla ”landvinningar” som de hatar av hela sitt hjärta… Att Ann Linde och resten av flanarna i regeringen inte fattar att talibanerna kommer att använda det svenska biståndet för att demontera just de landvinningar som hon påstår sig vara så mån om… Herre min skapare vilka galenpannor.

Fast jag borde förstås inte bli förvånad. Våra politiker är bland de mest infantila skapelserna i hela västvärlden, och det finns ingen hejd på deras idiotier. Ann Linde är bara ett symtom bland många på hur dumheten breder ut sig. Det är ta mig fan så man vill krypa ur skinnet av frustration.

Själv vill jag inte att ett enda litet korvöre av mina, eller min familjs, eller någon annans skattepengar ska gå till dessa pyjamasklädda, kvinnohatande terrorister. Men vad spelar det för roll? Varken Ann Linde eller någon annan i den här medborgarfientliga regeringen bryr sig ett skvatt om vad någon av oss tycker och tänker. Det enda de bryr sig om är den omåttligt viktiga Sverigebilden.

Frågan är dock hur Sverigebilden kommer att påverkas av att den rödgröna röran tänker hålla talibanerna under armarna med våra skattepengar. Tyskland har redan gjort klart att de inte kommer att ge en krona i bistånd till Afghanistan om talibanerna inför sharialagar och Storbritannien har redan minskat biståndet avsevärt. Sannolikt kommer fler länder att följa efter.

Men inte Sverige, inte. Sverige ska hjälpa alla. Även talibaner. Snart får vi väl höra Stefan Löfven förklara från talarstolen att ”vi dö governmänt of sviden vill näver kritisera talibanerna”.

BILD: Talibanerna i presidentpalatset i Kabul.

Bitte Assarmo