MOHAMED OMAR: Den bästa insatsen vi kan göra för förorterna är att minska invandringen

Moderatledaren Ulf Kristersson sa så här till P1-morgon inför sitt Almedalstal (7/7 2021):

”Invandringen i Sverige har blivit en belastning, både när det gäller kriminalitet, hedersproblematik, sociala problem och trångboddhet. Det är väl alldeles uppenbart.”

Och lika uppenbart som att invandringen är en belastning, är att Kristersson pratade om invandringen, inte om alla invandrare. Hans politiska motståndare har dock försökt använda uttalandet för att vinna godhetspoäng och svartmåla det nya högerblocket M, KD, SD.

Den före detta partiledaren för Socialdemokraterna, Mona Sahlin, gick till exempel till angrepp mot Kristersson i en debattartikel i Aftonbladet: ”Största belastningen är en destruktiv mansroll” (12/7 2021).

Sahlin skriver:

”Att utnämna invandring till en belastning är att lägga en hemsk belastning på alla människor i vårt Sverige som har en bakgrund i att vara invandrad. Så historielöst och så sataniskt uttryckt.”

Men Kristersson har alltså aldrig sagt att alla människor i Sverige som har invandrarbakgrund är en belastning.

Hon fortsätter att kritisera något som Kristersson aldrig har sagt:

”Alla invandrare blev med detta en grupp med påskrivna negativa effekter. Inte individer med alla de likheter och skillnader de har som människor. Eller de skillnader som finns mellan män och kvinnor. Eller var i Sverige de växer upp och under vilka ekonomiska villkor.”

Sahlin övergår sedan till att på sig en del av ansvaret för att ha ”svikit” de mångkriminella och mångkulturella förorterna:

”Vi är många som har del i ansvaret för att ha svikit förorterna och haft alldeles för kortsiktiga insatser.”

Det absolut bästa insatsen man kan göra för våra förorter är att kraftigt minska invandringen. Ännu bättre vore det om man därtill kan stimulera återvandring. Finns ingen bättre integrationsåtgärd! Det borde ha gjorts för länge sedan.

Sahlin påpekar sedan att de kriminella gängen, som ju i stort sett alltid har invandrarbakgrund, består av unga män:

”Det som beskrivs som problem utfört av unga, är ju i första hand utfört av unga män.”

Det är en helt riktig iakttagelse.

Hon har också rätt i detta:

”Kriminalitet överlag är ju ett i huvudsak manligt utövande.”

Våldsbrott begås för det mesta av män.

Sahlin vet detta. Ändå har hon medverkat till att Sverige öppnat sina gränser för hundratusentals unga män från Afrika och Mellanöstern, vilket så klart kommer leda till ökad kriminalitet. Dessa kommer dessutom från kulturer som är våldsammare än den svenska.

Så kommer hon till vänsterns favoritförklaring, de socioekonomiska faktorerna:

”Kriminalitet i förorten handlar givetvis också om fattigdom, utsatthet, radikalisering och en skrämmande likgiltighet för andra människors liv.”

Ok, låt oss säga att det är fattigdomen i de invandrartäta förorterna som gör att gäng bildas som säljer knark och skjuter på varandra.

Av detta borde man ju dra slutsatsen att vi ska minska invandringen. De som lever här, allt för många av dem, lever ju i fattigdom och skapar problem.

Vi hade alltså inte förutsättningarna att hantera den massinvandring som Sahlin har medverkat till att vi fått.

Sahlin tycks argumentera för att istället för att minska invandringen, och kanske även stimulera återvandring, ska vi göra något åt den ”destruktiva mansrollen”.

”Är männen (nej jag vet, inte alla män, men tillräckligt många män) en belastning?”

Jag förstår inte på vilket sätt Sahlins debattartikel motbevisar Kristerssons tes om att invandringen till Sverige har blivit en belastning. Hon verkar ju snarare ge honom medhåll. Unga män begår brott. Ergo, massinvandring av unga män till Sverige är en belastning.

Och jag vill även lägga till att det är större problem med massinvandring av unga män från Irak och Somalia än från Frankrike och Tyskland.

Kulturerna i Irak och Somalia är våldsammare än i Frankrike och Tyskland. Inte varje somalier och inte varje irakier. Kulturen.

Du kan visa din uppskattning för skribenten genom att donera via swish till 0760078008 eller bli månadsgivare på Patreon

Mohamed Omar