Gästskribent BIRGITTA SPARF: Om att leva i en Twilight Zone

Moderaterna förnedrar sig och ”sträcker ut en hand” mot Annie Lööf som förödmjukat dem fullständigt efter valet 2018. De erbjuder förenklade 3:12-regler, skattefrihet för ISK-sparande, en omfattande skattereform, stärkt äganderätt, ett nytt markförsäljningsprogram och en ny jaktlagsutredning.

Det där är ju att krypa för en sociopat. Alla förståsigpåare inom M säger:

– Nej, nej! Det där är jättesmart av M! Då får C bekänna färg!

Eeh, OK? Det har de väl redan gjort genom JÖK:en, eller? Fast det kanske stämmer, Lööf sa ju nej direkt.

Men det verkar inte ha räckt för M. De vill tydligen ha fler bekännelser. Därför blir de ännu smartare och sockrar några dagar senare sitt bud till Lööf ytterligare. Nu med ett omfattande ”Landsbygdspaket” som skulle kunna få vilken centerpartist som helst ute i provinsen att gråta av lycka. Än en gång går de på en nit och får ett hårdnackat nej. Detta var väl ändå att förnedra sig?

Moderatföreträdare igen:

– Nej, nej! Det här var ju dubbelsmart! Nu har C ännu en gång fått bekänna färg! Jättebra!

Vad kommer imorgon från M? Blir de trippelsmarta och ger ett löfte till Lööf att hon får bli statsminister om hon bara snälla, snälla kan lova att rösta på dem? Det vore i så fall intressant att se om hon skulle fortsätta säga nej och hänvisa till SD.

Förmodligen inte, så långt sträcker sig nog inte hennes tjusiga värdegrund.

Jag föreslår att M kör på den tredje linjen. Give it a try, det kanske kan gå. Smakar det så kostar det.

Jag befinner mig i en Twilight Zone. Där ingenting är vad det synes vara. En invit är en smart riggad fälla. En vacker present är en kamouflerad bomb. Ett nej på ett förslag är en stor seger. Okunnighet är styrka och krig är fred! 😎

Birgitta Sparf är utbildad socionom. Hon har varit verksam i 22 år i olika utanförskapsområden i Storstockholm. Nu egenföretagare och konsult inom socialtjänsten.

Birgitta Sparf