Gästskribent BIRGITTA SPARF: USA:s president är försvunnen!

KATEGORI: KONTAKTA MISSING PEOPLE Mr Trump ville bygga en mur mot Mexiko för att stoppa den illegala invandringen från Sydamerika. Då nämndes Trumps namn minst sju gånger i varje nyhetssändning. Han fängslade små barn, slängde in dem i mörka fängelsehålor där de fick svälta och separerade dem från sina föräldrar. Han förvägrade människor deras naturliga rätt att få flytta till USA. Han var ond och hemsk. Han var närmast att jämföra med Hitler.

Sedan lyckades Aktuelltredaktionen påverka det amerikanska presidentvalet så pass att deras vän Joe Biden vann. Men idag, i kvällens reportage om situationen vid den mexikanska gränsen, nämns Bidens namn inte en enda gång. Biden gjorde precis vad Aktuellt önskade. Han lovade att öppna upp för en ökad invandring till USA. Så gott som varenda jävel var välkommen dit. Och människorna i Guatemala, Mexiko och övriga Sydamerika hörsammade hans inbjudan.

Nu är situationen vid den mexikanska gränsen kaotisk. 178 000 människor har anlänt dit fram till april månad. Så vicepresident Kamala Harris har känt sig tvungen att bege sig ner till Guatemala för att förmå människor att stanna hemma istället för att försöka ta sig in i USA.

Ursäkta mig, men jag har lite svårt att hänga med här! Har Harris plötsligt blivit lika mycket fullblodsrasist som Trump? De skulle ju öppna upp för invandrare. Och är inte hon bara vicepresident? Var är president Joe Biden himself i denna svåra stund?

I förrgår kväll (7/6 2021) blev jag faktiskt riktigt imponerad. Aktuellt lyckades presentera denna nyhet och visa ett långt reportage om flyktingsmugglare utan att nämna Joe Bidens namn en enda gång! Detta betraktar jag som Aktuellts personliga rekord i mörkläggning, vinkling och förledande och partisk information. Stort grattis till redaktionen! 😍

Birgitta Sparf är utbildad socionom. Hon har varit verksam i 22 år i olika utanförskapsområden i Storstockholm. Nu egenföretagare och konsult inom socialtjänsten.

Birgitta Sparf