BITTE ASSARMO: Troende socialdemokrater har fel som vanligt

”Att vara svensk är inte att vara nationalist”, påstår de två religiösa socialdemokraterna Sara Kukka-Salam och Jesper Eneroth, ordförande respektive vice ordförande i Socialdemokrater för tro och solidaritet i en artikel i Aftonbladet. De har, som så ofta när det kommer till dagens socialdemokrater, inte en siffra rätt. Det var tvärtom just den sunda och hälsosamma nationalismen som byggde Sverige. Men vad vet egentligen Kukka-Salam och Eneroth om vår svenska historia och om våra anfäders strävsamma arbete för att skapa ett gott land? Uppenbarligen ytterst lite.

Det hindrar dem inte från att gå på i ullstrumporna och kasta ur sig lögner, halvsanningar och grundlösa påståenden. Beskäftigt skriver de att ”vi är en nation som vilar på individualism och mångfald, inte på kollektiva identiteter som formulerats av politiska eller religiösa makthavare” utan att överhuvudtaget låtsas om att de själva är just den typen av politiska makthavare som vill styra och ställa med människors individuella frihet.

Socialdemokraterna är, ska vi luras tro, ett parti av underdogs och Kukka-Salam och Eneroth är två superhjältar som på gräsrotsnivå försöker skapa ett bättre samhälle. Det är fan i mig bara socialdemokrater som kan få till den höjden av hyckleri.

Det är plågsamt uppenbart att ju mindre en ung sosse vet om det förflutna, desto lättare är det för honom eller henne att klättra på karriärstegen. Det är vad dagens socialdemokrati, som för länge sedan fjärmat sig från sina egna ideal, kräver. Detta är tydligt i hela partiet, men allra tydligast just i den religiösa falangen, där man skapat en alldeles egen ideologi – ett i lika hög grad förvirrat som obehagligt sammelsurium av islamism, ultraliberal kristendom och intolerant kommunism.

När Kukka-Salam och Eneroth nu skriver sin självförhärligande artikel gör de det med en mycket stark övertygelse: Socialdemokratin är den enda ideologi som kan göra folket tillräckligt lydigt. Eller var det lycklig man skulle vara? Spelar ingen roll, för ett lydigt folk blir säkert lyckligt med tiden, när det anpassat sig till moroten och piskan och accepterat att storebror Sosse styr och ställer in i minsta detalj.

Detta vet de religiösa socialdemokraterna Kukka-Salam och Eneroth med bestämdhet, för det har de fått lära sig sedan barnsben i Unga örnar, SSU och alla de andra uppfostringsorgan som socialdemokraterna styrt med järnhand sedan nittonhundrakallt. Eller kanske fick de en snabbkurs av Anna Ardin när de kom på att socialdemokratin var en bekväm karriärmöjlighet? Oavsett vilket så tror de här två clownerna på allt de häver ur sig. Lögn eller sanning spelar ingen roll – det tjänar ju ett gott syfte. Det tjänar faktiskt det enda riktigt goda syftet i hela vida världen, att hylla och försöka stärka socialdemokratin. Halleluja, liksom.

Hade Kukka-Salam och Eneroth haft lite bildning så hade de vetat att Sverige en gång grundades just på tanken om den självständiga och oberoende nationalstaten. Utan en sund nationalism kan inga länder överleva, och det visste även socialdemokraterna vid den tid då de började vinna mark. Man kan tycka vad man vill om folkhemmet – och själv är jag absolut inte helt bekväm med hur detta genomfördes – men det byggdes åtminstone för svenskarna, inte för att vara ett mångkulturellt ingenmansland. Självaste landsfadern Erlander uttryckte belåtenhet över den homogena befolkningen – medan hans efterträdare slåss om att servera lögner om att Sverige alltid, alltid, alltid (och hör sen!) varit mångkulturellt.

Om detta vet Kukka-Salam och Eneroth ingenting. Istället jobbar de stenhårt med att skriva om historien med sitt förljugna trams och de gamla vanliga gråtmilda valserna om den ”konservativa högern”, den ”nya nationalisthögern” och ”antifeministiska SD”.

Antifeministiska SD? Det är stora ord från religiösa politiker som lierar sig med Muslimska brödraskapet och alla andra islamistiska organisationer. Fast det går säkert också att förklara även det med det berömda socialdemokratiska hyckleriet. Krig är fred. Svart är vitt. Islamism är feminism.

”Det finns inget som är så svenskt som att vara skeptisk mot begrepp som ‘svenskhet’” och ”ljummen över nationalismen” avslutar de sin förnumstiga lilla text. Och det kan de ju få tro. Men att svenskarnas nationaldagsfirande ännu är lite tamt på sina ställen beror bara på att många fortfarande tror att socialdemokratin värnar Sverige och dess medborgare. Nu, när allt fler vaknar ur den villfarelsen, kommer begreppet ”svenskhet” att bli mer aktuellt och relevant för varje år.

Om Kukka-Salam och Eneroth och deras partifränder fortsätter på samma sätt några år till kommer svenskarna sannolikt att börja vifta med blågula flaggor som aldrig förr. Och det socialdemokratiska partiet kommer att bli allt mindre tills det tynar bort och dunstar för vinden.

BILD: Svenska flaggans dag-vykort som gavs ut strax efter unionsupplösningen 1905. Kung Oscar II bytte ut sitt valspråk Brödrafolkens väl till Sveriges väl.

Bitte Assarmo