MOHAMED OMAR: Polisen är främlingar i utanförskapsområdena

Söndag den 30 maj. En man sköts ihjäl i det mångkulturella utanförskapsområdet Hjällbo i Göteborg. Fyra skottskadade personer behandlas på sjukhus. Polisen menar att mordet är kopplat till ett våldsamt upplopp på fredagskvällen då två rivaliserande invandrarbakgrundsgäng drabbade samman. Ett hundratal män deltog i bråket.

En ny studie från Brottsförebyggande rådet visar att Sverige ligger i topp när det gäller dödligt skjutvapenvåld i Europa.

”Ökningen som Sverige redovisar går inte att se någon annanstans i Europa. Sverige har rört sig från botten till toppen i Europas statistik”, säger Klara Hradilova-Selin, utredare på Brå.

Hon har dock ingen aning om varför vi har så mycket skottlossningar i Det Nya Sverige.

”Upptakten till varför det dödliga skjutvåldet ökat mest i Sverige vet vi inte”, säger Klara Hradilova-Selin.

Vilka är det som skjuter? Det är unga män som skjuter och blir skjutna. De allra flesta har invandrarbakgrund. Jag behöver ingen statistik eftersom jag bodde i utanförskapsområdet Gottsunda i tretton år. Så jag vet vad gängen består av för folk. Det är unga män som antingen har invandrat själva, eller är barn till invandrare, från Afrika och Mellanöstern. Låt mig säga så här: värstingarna heter inte Kalle och Johan, snarare Ali och Muhammed.

Mordet i det mångkulturella utanförskapsområdet Hjällbo söndags och det föregående bråket är det senaste exemplet.

Malmöimamen Salahuddin Barakat gjorde 2016 ett inlägg på Facebook där han skrev:

”Tyvärr är det muslimska ungdomar som både står för våldet och de som drabbas främst av det. En efter en faller de!”

Barakat berättar att han själv uppväxt i ett av de utsatta områdena i Malmö och känner många av de inblandade i gängvåldet.

Jag har tjatat om detta i åratal nu. För att vända utvecklingen måste vi ha en sträng och ansvarsfull invandringspolitik. Politiker pratar nu om att ge mer pengar till polisen, men inga åtgärder kommer att hjälpa om det fortsätter att strömma in folk från våldsamma klansamhällen till Sverige.

Nej, jag säger inte att alla män från Afrika och Mellanöstern är våldsamma. Jag vet att det finns milda, blida och kultiverade män också. Men, det är ett faktum att dessa samhällen är betydligt våldsammare än det svenska.

Och inte bara det. Mångkulturen gör det hela värre, alltså när dessa kulturer ska leva tillsammans med den svenska kulturen. För inom dessa invandrargrupper finns en utbredd känsla av att svennarnas lagar inte är våra lagar.

Jag läser på olika ställen på nätet att ”tystnadskulturen måste brytas”. Man menar att vittnen måste våga träda fram och berätta vad de vet för polisen.

Ok, om du bor i ett mångkulturellt utanförskapsområde kan du inte prata med polisen och fortsätta leva ett normalt liv. Det går bara inte. Polisen kommer och går. Men de kriminella och deras farbröder, bröder och kusiner är dina grannar. De vet var du bor. Du möter dem på morgonen när du ska till jobbet. Ni handlar i samma affär.

De som pratar om att ”tystnadskulturen måste brytas” har ingen erfarenhet av att bo i ett mångkulturellt utanförskapsområde. Jag har som sagt gjort det. De förstår inte att alla känner alla. Det är stora släkter som ofta bor i samma hyreshus. Barnen springer in och ut i alla lägenheter. Folk står och ropar på varandra på arabiska från balkongerna. Det är ett Mellanöstern i miniatyr.

Polisen är främlingar i denna värld.

Jag har sett upplopp och brinnande bilar från mitt fönster. Jag har sett polisen gå in. Jag har sett hur ungdomarna och deras familjer omsvärmar och förolämpar polisen. Man kastar skräp på polisen – och spottar på dem. Till och med småpojkar i 7-årsåldern deltar i mobbningen av polisen. De retas, de petar på dem, gör gester. Poliserna är vanmäktiga.

Här måste jag även inflika att det finns folk även i Gottsunda och andra mångkulturella utanförskapsområden som respekterar polisen. Men det finns inte mycket de kan göra i den kultur av laglöshet, svenneförakt, machismo och arabchauvinism som redan har etablerats.

Jag är inte emot att man ger polisen mer pengar. Man framför allt krävs att vi stoppar massinvandringen och att polisen tuffar till sig. Sätt hårt mot hårt. Få folk att respektera svensk lag och ordning. Vi kan börja med att utvisa alla utlänningar som begår brott – inga undantag. Nu växer unga killar upp i orten och tycker att deras äldre, kriminella kusiner är coola medan svennepoliserna är ynkliga mesar. Det är de äldre kusinerna som har pengar, vapen, märkeskläder, brudar och status i kvarteret.

Om du snackar skit om dem blir du klippt. Samtidigt kan du stå framför en svensk polis och skrika ”Jag ska knulla din mamma” på både arabiska och svenska utan att något händer.

Du kan visa din uppskattning för skribenten genom att donera via swish till 0760078008 eller bli månadsgivare på Patreon.

Mohamed Omar