BITTE ASSARMO: Heja Britt-Marie – du är värd tio sådana som Réka Tolnai!

Centerns Ungdomsförbund (CUF) vill säga ‘hejdå’ till lagen om anställningsskydd LAS. Det gör de genom att håna medelålders kvinnor som de anser vara lata.

CUF har länge varit ett extremt obehagligt ungdomsförbund. Ett ungdomsförbund som gett oss politiker som Annie Lööf och Fredrik Federley, och som skapat ett nyliberalt och nihilistiskt parti som är direkt folkfientligt. Med Réka Tolnai vid rodret som ny ordförande fortsätter man på den inslagna vägen.

För Tolnai själv är det naturligtvis mumma att göra politisk karriär. Det finns få andra sammanhang man kan göra karriär enbart genom att vara kaxig och dryg. I det verkliga livet – det liv där ”Britt-Marie, 45” befinner sig – skulle Réka Tolnai inte klara sig en timme.

Själv tycker hon dock att hon är världens coolaste och hippaste. I filmen säger hon – som enligt birthday.se snart fyller 23 men som uppenbarligen aldrig lämnat fjortisstadiet – att ”vi kan inte ha en lagstiftning som skyddar Britt-Marie, 45, som har suttit kvar i fikarummet i flera år, i stället för hårt arbetande unga”.

Hårt arbetande unga? Ursäkta mig men vilka ”hårt arbetande unga” menar hon egentligen? De som tar selfies på sina anknäbbsläppar och silikonbröst och lägger upp på Instagram? De som ränner runt och manifesterar mot allt och inget varenda gång tillfälle ges? De som skolstrejkar och låtsas bry sig om klimatet?

Det är klart att inte alla unga plutar med munnen och anlägger förföriska miner på sociala medier. Det finns hårt arbetande unga även idag, men de blir sannolikt allt färre. Förmodligen tillhör ”Britt-Marie, 45” den sista generationen som faktiskt kliver upp på morgonen och går till jobbet och gör skillnad.

Réka Tolnai gör det i varje fall inte. Och det kommer från en förmodat säker källa – hon har nämligen sagt det själv. Hennes största talang i livet är att sova bort dagar, skryter hon om på Twitter.

Eftersom hon ändå lyckats ta sig ända upp i ungdomsförbundets topp får man förmoda att hela gänget ligger och drar sig till långt in på eftermiddagen medan Britt-Marie jobbar och sliter och betalar skatt så att även oduglingar som Réka Tolnai kan njuta välfärdssamhällets fördelar.

Kritiken mot Réka Tolnai har varit massiv men på centerpartisters arroganta vis tar hon lätt på den. Hon vet ju att hon är världsbäst, liksom, så varför skulle hon lyssna på dumma medelålders svennar som blir kränkta av att hon är så cool och häftig?

”Vet att det kan vara svårt att förstå för identitetsvänstern men jag är faktiskt en invandrarbrud från miljonprogram som vill att Britt-Marie ska sluta fika på arbetstid” skriver hon kaxigt på Twitter.

Hon är med andra ord så blåst att hon inte ens är medveten om att hennes eget parti numera är en del av den moderna identitetsvänstern. Stackars brud.

Själv är jag en kärring från landsorten som unnar både Britt-Marie och alla andra hårt arbetande 45-åringar att ta en kopp kaffe på arbetstid – både före och efter lunch. Ni är värda tio sådana som Réka Tolnai!

Bitte Assarmo