MOHAMED OMAR: De säger sig kämpa för det fria ordet, men stödjer en politik som leder till motsatsen

Kvällstidningen Expressen visar i ett stort uppslag upp flera hot som dess hjältemodiga medarbetare får ta emot från sexister, rasister och andra. Tidningen menar att ”sanningen har ett pris”.

Hoten lyfts fram som ett bevis på att man gör ett bra jobb.

Antirasisten Alexandra Pascalidou berättar att hon har blivit kallad ”blattehora” med mera. Hon menar att hon är en ”superhjälte” som står ut med alla förolämpningar.

Hon tänker fortsätta kämpa för ”demokratin” och ”det fria ordet”.

Den antirasistiske krönikören Atilla Yoldas (se bilden) berättar att han blivit utsatt för ”rasistiskt hat”.

Samtidigt har inte Expressen med ett ord, någonsin, nämnt hoten mot ex-muslimen Luai Ahmed.

Ex-muslimer och islamkritiker är utsatta för hot och hat. Det är svårt att upprätthålla religionsfriheten, friheten att lämna islam åtminstone, i Det Nya Sverige.

Friheten finns på pappret, men i verkligheten kan det vara omöjligt, på grund av hotbilden, för en muslim i Sverige att välja en annan religion eller att bli ateist.

Jag har en YouTube-kanal som jag kallar Antikalifen. Där lade jag den 12 augusti 2017 upp en video med rubriken ”Gör som jag, lämna islam!”.

Klippet fick en hel del kommentarer. Kommentatorerna har svårt att hålla sig till god ton. Jag blir kallad ”din hund” av någon som kallar sig Mariam. Så skriver hon: ”… jag tror på Allah så ha respekt och vem är du svergie är ett fritt land”.

Logiken: eftersom Sverige är ett fritt land, måste vi respektera islam. Va?

En Sabrin Mohamed håller med Mariam: ”Jag håller med dig ingen ska behöva säga något om andra religioner Sverige är ett fritt land.”

I vissa kommentarer uttrycks en rasism mot svenskar, en typ av rasism som får väldigt lite uppmärksamhet i mainstreammedia. En kommentator skriver:

Lyssna din mamma är en svensk hora och därför blev det som det blev, man ska inte beblanda sig med svenskar, män som kvinnor. Ni är smuts.

Och en annan:

Din mamma ska lämna islam din lilla svennbanan du ser ut som gris när du pratar om ilsam så mitt råd är gå lärt i islam innan du sitter hör och att du inte vet nåt.

I den här kommentaren hittar man inte bara en nedvärderande syn på svenskar som tyvärr förekommer inom vissa grupper med invandrarbakgrund, utan också en idé om att svenskar och andra inte bör ”beblandas”.

Jag skulle tro att mångkulturens införande i Sverige och den efterföljande massinvandringen från Afrika och Mellanöstern inte har lett till mindre rasism, utan till mer. För det har flyttat hit människor från länder som är betydligt mer rasistiska än vårt.

De ovan nämnda antirasistiska profilerna, Alexandra Pascalidou och Atilla Yoldas, klagar över hat och hot, och säger sig stå upp för yttrandefriheten.

Samtidigt propagerar de för en invandrings- och mångkulturpolitik som leder till fortsatt islamisering och därmed till att både yttrandefriheten och religionsfriheten, i praktiken, inskränks.

På grund av den politik som dessa och andra ”antirasister” förespråkar kan det idag vara farligt att i Sverige kritisera islamisk fundamentalism.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Du kan visa din uppskattning genom att donera via swish till 0760078008 (Eddie) eller bli månadsgivare på Patreon.

Mohamed Omar/Eddie Råbock finns på FacebookVKGABMeweTwitter och Instagram

Mohamed Omar