MOHAMED OMAR: Halshuggningarna kommer att fortsätta

Den 28 juni 2015 publicerade jag en text här på Det Goda Samhället under rubriken ”Nu halshuggs människor i Europa”.

En muslimsk man med arabisk invandrarbakgrund, Yassin Salhi, halshögg den 26 juni 2015 fransmannen Hervé Cornara.

Halshuggaren hade varit aktiv i islamiskt fundamentalistiska kretsar och hade redan 2012 genomfört en antisemitisk attack mot en judisk tonåring på ett tåg mellan Toulouse och Lyon.

Svenska medier rapporterade knappt någonting om denna fasansfulla händelse.

Det var dock inte den första islamiska halshuggarattacken i Europa. Redan 2013 försökte en muslimsk fanatiker i London halshugga en engelske soldaten Lee Rigby med en köttyxa. Halshuggningen fullbordades inte, men Rigby dog av skadorna.

Den 26 juli 2016 halshuggs prästen Jacques Hamel i en kyrka i Saint-Étienne-du-Rouvray i Normandie. Två jihadister trängde in i kyrkan på morgonen, tvingade ner den gamle prästen på knä, läste ur Koranen och slaktade honom.

Förra året, den 16 oktober, skedde återigen en halshuggning i Frankrike. Historieläraren Samuel Paty dödades av en jihadist eftersom han ansågs ha kränkt profeten Muhammed. Det läraren hade gjort var att visa Muhammedkarikatyrer på en lektion om yttrandefrihet.

I väst var folk arga och ledsna. Reaktionerna blev starka. Händelsen gick inte inte att tysta ner som den tidigare halshuggningen 2015.

Men i islamvärlden var man argare på den franska yttrandefriheten eftersom den tillät kränkningar mot Muhammed.

Gång på gång ser vi exempel på denna fundamentala olikhet mellan västvärlden och islamvärlden.

Jag talar inte om alla enskilda västerlänningar och alla enskilda muslimer. Jag talar om två världar.

När Muhammedkarikatyrer publiceras, eller Koranen bränns, ser vi stora och aggressiva muslimska demonstrationer och upplopp. När karikatyrtecknare mördas däremot, ser vi inga motsvarande reaktioner.

Vad kan man dra för slutsats av detta? Är inte mord en synd i islam? Enligt islamisk lag är den som kränker Muhammed inte oskyldig, utan en brottsling. Och straffet för detta brott är döden.

När man känner till detta förstår man varför vreden är stor över Muhammedkarikatyrer, medan många är likgiltiga inför – eller stödjer – mordet på Samuel Paty.

Den 23 april i år, sex månader efter mordet på Samuel Paty, har det nu skett en tredje halshuggning i upplysningens hemland. Offret var en 49-årig kvinna anställd på polisstationen Rambouillet utanför Paris.

President Emmanuel Macron skriver på Twitter att Frankrike aldrig kommer att vika sig för ”islamistisk terrorism”.

Det kan ha halshuggits fler fransmän. Jag känner bara till dessa tre.

Efter varje sådant här dåd säger ledarna att de aldrig ska vika sig och så vidare. Men sanningen är att så länge vi har en stor muslimsk befolkning i Europa kommer vi att få leva med islamisk terrorism. Halshuggningarna kommer att fortsätta. Det är jag säker på.

Tyvärr kommer jag snart att behöva skriva ännu en text om en islamisk halshuggning i Europa.

Massinvandringen till Europa har lett till uppkomsten av islamiska samhällen här. Och en del av de islamiska samhällen kommer, precis som i islamvärlden, att vara våldsamt och hatiskt.

I svensk etablissemangsmedia har man ägnat oändligt mycket mer uppmärksamhet åt George Floyd än åt den franska kvinnan som blev halshuggen. Det beror nog på att skurken i George Floyd-dramat är en vit polisman.

Ja, en vit djävul.

När sådana här tragiska händelser sker, händelser som kan tolkas som uttryck för de vitas rasistiska våld mot icke-vita, riktas kritik och klander mot hela ”det vita samhället”. Man talar om ”strukturell rasism” och en ondska med djupa historiska rötter. Men när islamiska attacker sker, säger samma folk, att det handlar om enstaka dårar som missförstått sin religion. Inga försök görs att faktiskt förstå varifrån den islamiska terrorn kommer.

Alla muslimer är inte terrorister, men överallt där islam får stor spridning, följer också terror.

George Floyds död går att använda av den antirasistiska industrin för att utmåla västvärlden som rasistisk och tvinga fram åtgärder för att ”bekämpa rasism”. Jihadistisk terror däremot, genomförd av muslimer med invandrarbakgrund, kan i stället få människor att ifrågasätta det kloka i fortsatt massinvandring från islamvärlden till Europa.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Du kan stödja mitt arbete genom att swisha till 0760078008 (Eddie).

Mohamed Omar