MOHAMED OMAR: Nu finns svensk kultur – och den innehåller hedersförtryck

När de progressiva, de politiskt korrekta, eller vad man vill kalla dem, säger att det inte finns någon svensk kultur, menar de bra svensk kultur. Det finns helt enkelt inget som du som töntig svenne kan vara stolt över. Jultomten kommer ju från Turkiet och Lucia från Italien.

Det farligaste som finns tycks vara töntiga svennar som får sig att de har något att vara stolta över. Det tror man kan leda till en högfärdig attityd mot invandrarna här i landet. Och de måste ju skyddas från att bli ledsna.

Tvångsfinansierad svensk media, SVT, har kommit på hur man ska kunna kritisera hedersförtryck utan att göra invandrare ledsna. Och utan att provocera så kallade ”antirasister”.

I ett inslag på SVT, ”De kallade mig en skamfläck’’ (15/3 2021), får vi veta att hedersförtryck också finns i den svenska kulturen.

Hedersförtryck förknippas ofta med specifika kulturer och religioner. Men det en bild som kan behöva breddas, menar flera personer som arbetat länge med frågorna.

Man tänker sig inte att det ska vara hedersrelaterat, säger Sara Paulsdotter Hellberg från kvinnojouren Öresund.

Erika, som egentligen heter något annat, berättar för SVT att hon slängdes ut hemifrån och fick lämna ett jobb för att hennes bilder på sociala medier ansågs vara för ”porriga’’. Hon säger att hon fick höra att hon förstörde familjens rykte, att hon var en skamfläck för familjen.

Enligt Sara Paulsdotter Hellberg från kvinnojouren i Öresund är det fullt möjligt att tala om hedersförtryck även i sammanhang som saknar religiösa inslag.

Om man dragit skam över sin familj måste det åtgärdas för att upprätthålla hedern, och det kan gå via olika bestraffningar.

Det finns inte mycket forskning kring i vilken utsträckning hedersförtryck förekommer i etniskt svenska familjer, berättar Mikael Thörn, senior utredare på Jämställdhetsmyndigheten.

Olika former av kontroll kan finnas i olika familjer. Det förekommer begränsningar och kontroll i etniskt svenska familjer också. Det finns dock inte mycket som är beskrivit av det eller forskat på det heller, säger han.

Det behövs alltså mera skattefinansierad forskning för att hitta hedersförtryck hos etniskt svenska familjer. Pumpar vi in tillräckligt mycket skattepengar kan forskarna hitta tillräckligt mycket hedersförtryck för att visa att svennen minsann är lika dålig som de nysvenska hedersförtryckarna.

När pappa Pelle är orolig för sin dotter för att hon till exempel viker ut sig i porriga bilder på Instagram i stället för att göra läxorna, är det typ samma sak som när Ahmed skär halsen av sin dotter för att hon dejtar en svensk kille. Det är på sin höjd en gradskillnad.

De politiskt korrekta klarar inte av att ta upp problem som existerar inom vissa invandrarkulturer, utan att problemet ”breddas” så att det även finns hos svennen. Annars pekar man ut grupper. Och då kan de bli ledsna. Och den töntige svennen kan få för sig att han är bättre.

Finns inte problemet hos svennen får man forska tills man hittar det.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Om du uppskattar det jag gör kan du donera till mig genom att swisha till 0760078008 (Eddie)

Mohamed Omar