MOHAMED OMAR: Massinvandringen ökar rasismen i Sverige – men ”antirasisterna” vill att den fortsätter

Många branscher i Sverige har drabbats av den kinesiska febern. Kanske även den antirasistiska branschen?

Hur som helst har en av landets professionella antirasister, Haris Grabovac, nyligen skrivit en artikel i Expressen (18/1 2021) om hur kinessjukan indirekt lett till en ökning av rasism.

Tanken som framförs i artikeln ”Social distansering – en superspridare av rasism?” är att när svensson sitter hemma framför datorn i stället för att gå till jobbet producerar och konsumerar han eller hon mer rasism än vanligt.

Det har Grabovac och hans team på skattefinansierade Teskedsorden kommit fram till genom att mäta ”rasistiska ord, tilltal, begrepp och åsikter i sociala medier och andra forum på nätet”.

Grabovac varnar för sociala medier:

”I och med sociala medier kan varje rasistisk kommentar få ett enormt genomslag.”

Artikeln slutar så här:

”Vi behöver bli bättre på att hantera rasismrelaterad ohälsa. Vi måste ta fram mer omfattande data om utsatthet och om konsekvenserna av rasism. Alltför ofta reduceras fortfarande samtalet om rasism ner till att bara handla om enskilda händelser. Och vi behöver fler kunskapshöjande insatser om de plattformar, organisationer och aktörer som sprider rasism både innan, under och efter en pandemi.”

Vad efterfrågar Grabovac för konkreta åtgärder? Min tolkning – jag kan ha fel – är att han vill ha två saker: 1) begränsad yttrandefrihet på Internet för minska spridningen av rasism och 2) mer skattepengar till den antirasistiska branschen, som alltså behövs ännu mer nu i coronatider.

Jag skulle tro att mycket rasism har kommit till Sverige genom massinvandringen från Afrika och Mellanöstern.

Det torde gå att koppla massinvandringen till ökad ”rasism” på Internet, särskilt om Grabovac och hans team av professionella antirasister hade granskat ”rasistiska ord” på arabiska, somaliska, kurdiska, turkiska, persiska med flera invandrarspråk.

Har han missat dessa språk i sin granskning?

Den 9 april 2016 höll det skattefinansierade Turkiska Riksförbundet möte på Sergels torg i Stockholm. Förbundets vice ordförande Barbaros Leylani uppmanade till mord på armenier. ”Turken vaknar!” skrek han. ”Armeniska hundar bör akta sig! Död åt armeniska hundar! Död! Död! Död!”

När en höjdare inom detta skattefinansierade förbund uttalar sig på detta sätt kan man undra hur snacket går bland gräsrötterna.

När asylsökaren Abraham Ukbagabir den 10 augusti 2015 valde ut sina offer på Ikea i Västerås, valde han ut en 55-årig kvinna och hennes son just för att ”de såg svenska ut”. De slaktades skoningslöst med kniv. För att de såg svenska ut, alltså.

I Strängnäs den 23 augusti 2015 blev en svensk småbarnsmamma överfallen och våldtagen av två asylsökande män, en från Syrien och en från Algeriet. ”I’m gonna fuck you little Swedish girl”, sade en av våldtäktsmännen. När han var färdig med våldtäkten spottade han småbarnsmamman i ansiktet. Vilken syn på svenskar, särskilt svenska kvinnor ger detta uttryck för?

I förnedringsrån och gruppvåldtäkter finns ofta, uttalad eller outtalad, en nedvärderande syn på ”gammelsvenskar”.

I studien Vi krigar mot svenskarna: unga rånare om hur och varför de begår brott (Lunds universitet, 2005) citeras värstingar som förklarar hur de ser på ”svennar”:

”När vi är ute på stan och rånar, så krigar vi, vi krigar mot svenskarna!”

”Makt för mig är att svenskarna ska se på mig och lägga sig ner på marken och pussa mina fötter.”

”…svenskarna gör ingenting och de ger oss bara sakerna, de är så mesiga.”

Massinvandringen, som ”supersprider” invandrare med rasistiska värderingar i Sverige, har pågått i årtionden – och fortsätter.

Social distansering är ett övergående fenomen, borde inte vara en lika stor källa till oro för dem som bekymrar sig för ökad rasism.

I flera av invandrarnas hemländer rasar blodiga krig och hårda konflikter mellan etniska och religiösa grupper. Motsättningarna finns nu här.

Så fort Mellanösternkonflikten blossar upp, blir det demonstrationer på våra gator. Och nästan alltid skanderas det antisemitiska slagord, vilket får mig att tänka på den populära antirasistiska ramsan: ”Inga rasister på våra gator”.

När Donald Trump beslutade att erkänna Jerusalem som Israels huvudstad 2017 demonstrerade massor av palestinier – och palestinavänner – i Sverige. Det skanderades judehat och uppmaningar att döda judar i Malmö. Det kastades brandbomber mot synagogan i Göteborg och mot judiska gravkapellet i Malmö.

Det arabiska hatet mot judar växer i Sverige. Orsaken är den stora invandringen från arabländer.

Hatet mot ”gammelsvenskar” eller ”svennar” är en ny form av etniskt hat som inte fanns i Sverige före massinvandringen.

Jag har svårt att ta Haris Grabovacs oro för ökad rasism på allvar när han samtidigt är för fortsatt massinvandringen från länder med rasistiska värderingar.

På den skattefinansierade antirasistiska organisationen Expo presenteras Haris Graovac som ”föreläsare”:

”Han arbetar huvudsakligen gentemot aktörer inom civilsamhället och skolan och har tidigare bland annat arbetat med antirasistisk organisering.”

Nu i den kinesiska feberns tid får han sannolikt inte vara ute och föreläsa lika mycket. Men kampen mot rasismen kanske kan föras via Zoom? Grabovacs artikel i Expressen tycks vilja visa att behovet av hans tjänster finns och att han är redo att knäppa på sin dator och dela med sig av sina kunskaper till skolor och myndigheter med mera.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Om du uppskattar det jag gör kan du donera till mig genom att swisha till 0760078008 (Eddie)

Mohamed Omar