MOHAMED OMAR: YouTube – uppmaningar till mord på avfällingar från islam är inte ”hate speech”

Jag har en YouTube-kanal som jag kallar Antikalifen. Ett tag var jag alltså youtuber, men jag har inte hunnit lägga upp något nytt klipp på ett år. Jag hinner inte.

Då, när jag var youtuber, mottog jag flera mordhot från muslimska fanatiker. De var arga eftersom jag berättade att jag lämnat islam och var kritisk till flera av religionens läror.

På min YouTube-kanal lade jag den 12 augusti 2017 upp en video med rubriken ”Gör som jag, lämna islam!”. Klippet har fått en hel del kommentarer. Kommentatorerna har svårt att hålla sig till god ton. Jag blir kallad ”din hund” av någon som kallar sig Mariam. Så skriver hon: ”… jag tror på Allah så ha respekt och vem är du svergie är ett fritt land”.

Logiken: eftersom Sverige är ett fritt land, måste vi respektera islam. Va?

En Sabrin Mohamed håller med Mariam: ”Jag håller med dig ingen ska behöva säga något om andra religioner Sverige är ett fritt land.”

I vissa kommentarer uttrycks en rasism mot svenskar, en typ av rasism som får väldigt lite uppmärksamhet i mainstreammedia. En kommentator skriver:

Lyssna din mamma är en svensk hora och därför blev det som det blev, man ska inte beblanda sig med svenskar, män som kvinnor. Ni är smuts.

Och en annan:

Din mamma ska lämna islam din lilla svennbanan du ser ut som gris när du pratar om ilsam så mitt råd är gå lärt i islam innan du sitter hör och att du inte vet nåt.

I den här kommentaren hittar man inte bara en nedvärderande syn på svenskar som tyvärr förekommer inom vissa grupper med invandrarbakgrund, utan också en idé om att svenskar och andra inte bör ”beblandas”.

Jag skulle tro att mångkulturens införande i Sverige och den efterföljande massinvandringen från Afrika och Mellanöstern  inte har lett till mindre rasism, utan till mer. För det har flyttat hit människor från länder som är betydligt mer rasistiska än vårt.

På senare tid har techjättarna, däribland YouTube, vidtagit stränga åtgärder för att tysta användare som yttrar fel åsikter. Den svenska YouTube-kanal Swebbtv togs till exempel bort.

Ridvan Aydemir är en av de största ex-muslimerna och islamkritikerna på YouTube. Han är ateist och kallar sig Apostate Prophet, den avfallne profeten. Aydemir är en turk som vuxit upp i Tyskland.

Han har vid flera tillfällen uttryckt sitt missnöje med att stora sociala-medieplattformar stänger av och censurerar islamkritiker, men samtidigt tillåter hat och hot när det riktas mot folk som lämnat islam.

Nu har han – i researchsyfte – begärt att YouTube tar bort en video med den brittiske islammissionären Ali Dawah i vilken han säger att människor som lämnar som islam bör mördas. Sådana som jag, alltså.

YouTube svarar Ridvan Aydemir att videon kommer att vara kvar. Se svaret från YouTube nedan och läs Aydemirs kommentarer. Titta även på klippet med den brittiske islammissionären Ali Dawah.

Ridvan Aydemir kommentarer på Twitter:

Here it is again. The video is very clear. Ali Dawah, a UK Muslim, says that people who leave their religion should be executed in his ideal Islamic state. He adds: ”We are proud of that! We WILL be watching!”

This is NOT hate speech?

The law of killing apostates, which he describes, exists in many places today, and many Islamic movements, including ISIS, advocate for or practice it. Tell me this is not dangerous.

YouTube has decided that explicitly saying that those who leave Islam should be killed is not hate speech.

Det tycks heller inte finnas någon policy hos techjättarna om att göra någonting åt hatet mot vita människor. Det är fritt fram att skriva i stort sett vad som helst om vita. Vill du veta hur det kan se ut kan du bara gå in på Twitter och söka. Du kommer att finna att hatet mot vita flödar helt obehindrat.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Om du uppskattar det jag gör kan du donera till mig genom att swisha till 0760078008 (Eddie)

Jag finns på FacebookTwitterGABVKMewe och Instagram.

Mohamed Omar