MOHAMED OMAR: Svenska kyrkan – det fula bakom den vackra fasaden

Idag är det första advent och väntan på julen har börjat på riktigt. Mötet med mångkulturen har gjort att många svenskar vill återupptäcka den egna kulturen. Man träffar invandrare som säger: I mitt hemland gör vi så här. Man kanske tänker: Hur gör vi svenskar? Man kanske möter ”nysvenskar” som hånler och säger något i stil med att svenskar bara äter potatis. Man kanske känner sig lite kränkt och vill visa att vi har ett ganska rikt kök.

Själv var jag muslim i många år. Den svenska julen var en sak jag saknade. Varje år mådde jag dåligt för att jag inte kunde fira jul ordentligt. Jag fick fira lite halvdant. Det var en kompromiss med muslimerna omkring mig. När jag lämnade islam fick jag bli svensk igen.

De svenskar som idag känner sig vilsna och söker en fast grund att stå på: vart ska de gå? Till Svenska kyrkan? Nja, Svenska kyrkan vill snarare påskynda Sveriges islamisering.

Massinvandring från islamvärlden betyder att svensk kultur kommer att gå tillbaka och islam gå fram. Så det är inte kyrka för dig som värnar svensk kultur. Det är inte heller en kyrka för dig, kristen eller ej, som värnar Sveriges kristna karaktär.

Svenska kyrkan är döende – den gör sig av med sina byggnader. Samtidigt växer moskéerna som svampar ur jorden.

Senast stödjer denna kyrka lättade krav för att så kallade ”ensamkommande flyktingbarn” ska kunna få permanent uppehållstillstånd i Sverige.

Covid-19-pandemin har drabbat ungdomarna hårt, särskilt vad gäller deras möjligheter att hitta en anställning. Svenska kyrkan välkomnar därför förslaget om ändring i förordningen som innebär en lättnad för dessa ungdomar och övriga berörda.

Svenska kyrkan är en organisation som gullar med islamiska fundamentalister, men är kall och stenhård mot konservativa kristna.

Själv är jag ateist, men i advent skulle jag vilja gå i kyrkan för att uppleva stämningen och sjunga julsånger. Men det tar emot när man tänker på det fula som finns bakom den vackra fasaden. Bakom orden om kärlek finns en kärlekslöshet mot oss som tvingas leva i verklighetens Nya Sverige.

Det finns en ful själviskhet hos Svenska kyrkans ledare när man, för att godhetssignalera (skrymta som det hette förr), skadar vårt land och våra barn som ska växa upp är. De som drabbas värst av kyrkans politik är de svaga, de som inte har råd att flytta de trygga, välmående kvarter där biskoparna och kyrkans byråkrater har råd att bo.

Man predikar om kärlek men öppnar upp vårt land för hatet: den islamiska fanatismens hat. Man predikar omsorg om barnen men bidrar med sitt stöd till massinvandringen till att förvandla vårt land till en otrygg plats för killar och tjejer. Ja, man vänder ryggen mot offren för svenskfientligheten, mot alla som dem blir mobbade, förnedrade, rånade och våldtagna.

Man predikar fred men stödjer en politik som kommer att leda till konflikter, våldsamma sammanstötningar och kanske till och med krig.

Evolutionsbiologen Richard Dawkins fick en anglikansk uppfostran, men är ateist. Han tror alltså inte på någon religion alls, men han är klok nog att göra skillnad på dem.

Dawkins har beskrivit sig själv som ”kulturkristen” och ”sekulär kristen” och säger att han tycker om att sjunga julpsalmer och känner nostalgi för kristna traditioner. Så skulle jag beskriva mig själv också.

För två år sedan blev Dawkins anklagad för islamofobi då han på Twitter (16/7 2018) jämförde kyrkklockornas klang med islams utrop ”Allahu akbar”. Han lade upp ett foto på sig själv sittande utanför Winchesterkatedralen och kommenterade att ljudet av kyrkklockor var så mycket behagligare än islams ”aggressiva” utrop.

Även om Dawkins är ateist och gärna vill att fler människor lämnar vad han kallar ”vidskepelse” bakom sig, så förmår han inte riktigt glädjas över kristendomens tillbakagång. För vad kommer istället?

Risken finns att det är islamisk fundamentalism, inte ateism, som vinner inflytande. Han har sagt att han har ”blandade känslor” inför sekulariseringen i väst eftersom kristendomen kan vara ”ett bålverk mot någonting värre”.

Svenska kyrkan, i sitt befintliga skick, är det inte.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Om du uppskattar det jag gör kan du donera genom att swisha till 0760078008 (Eddie)

Mohamed Omar