MOHAMED OMAR: Arabisk vår i Stockholm

Under den så kallade ”arabiska våren” såg vi hur arga folkmassor tågade genom städerna och skrek att de ville störta sina regimer. Dessa arga folkmassor kom från fredagsbönen i moskén. Där hade de blivit upphetsade av någon imam som hatade Assad, Mubarak eller Khadaffi. Inte för att dessa ledare kränkte människors frihet i vår västerländska mening, utan för att regimerna inte följde islam till punkt och pricka.

I Syrien skrek demonstranterna att profeten Muhammed, inte Assad, var deras ledare. Muhammed var idealet som man jämförde Assad med.

I Stockholm hade igår (20/11 2020) en liten grupp arga muslimska män samlats för att förrätta fredagsbön utanför Frankrikes ambassad på Östermalm. Det är alltså en islamistisk tradition att demonstrera på fredagar. Den lilla gruppen vill ha en ”arabisk vår” i Sverige. De känner sig förtryckta av vår sekulära yttrandefrihet som tillåter att man häcklar deras profet Muhammed.

Men Muhammed är inte helig i västvärlden. Han är inte ens någon profet. Han är bara en profet för troende muslimer. Men den lilla arga gruppen demonstranter vill alltså tvinga oss andra att – mot vår tro, vårt samvete och vårt förnuft – leva som om Muhammed vore en profet även för oss.

Journalisten Isabelle Eriksson på Nyhetsbyrån var på plats och fotograferade demonstrationen. På ett av demonstranternas flygblad stod det: ”Det skall finnas gränser och man ska hålla sig inom ramen för dessa gränser”.

Det är alltså islams lagar som ska sätta gränserna för vad vi icke-muslimer får säga. Det om något är en kränkning – att tvingas underkasta sig något som strider mot ens förnuft och samvete, bara på grund av rädsla för muslimernas våld.

Enligt islams lag ska den som häcklar Muhammed avrättas och enligt islams egna skrifter lät Muhammed döda dem som häcklade honom. Han skickade sitt folk på dem. Och de kom tillbaka med häcklarnas huvuden.

När man förstår detta, förstår man varför dessa muslimer inte manifesterar när människor slaktas på grund av Muhammedkarikatyrer. Jihadister som slaktar Muhammeds häcklare har stöd i islams skrifter. Deras handlingar är inte onda. De gör ju som Muhammed själv, den ofelbare och helige profeten.

Det är i stället dem som tillåter Muhammed att häcklas som är onda. Den ”måttfulle” Malmöimamen Salahuddin Barakat skrev så här på Facebook nyligen: ”Må Gud befria Frankrike från ondskan”. Med ondskan syftade han inte på jihadisterna, utan på president Macron. Den franske presidenten är enligt imamen ond för att han står upp för yttrandefriheten.

Den ”måttfulle” Salahuddin Barakat är ordförande för Islamakademin i Malmö, som delvis finansieras med skattemedel från Malmö Stad. Han fick dessutom nyligen ett tillskott bidragspengar:

 

Svenska politiker ger våra skattepengar till Salahuddin Barakat för att han ska arbeta mot ”extremism”.

Hm… under den så kallade ”arabiska våren” var det många svenska journalister och politiker som trodde att jihadrebellerna kämpade för demokrati och frihet.

Den lilla gruppen arga muslimer utanför Frankrikes ambassad, som sannolikt har en betydligt större grupp sympatisörer, vill förvandla vårt land till en kopia av deras egna, misslyckade hemländer.

BILD: Fotografi av Isabelle Eriksson på Nyhetsbyrån.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Om du uppskattar det jag gör kan du donera genom att swisha till 0760078008 (Eddie)

Mohamed Omar