MOHAMED OMAR: Om islam betydde fred skulle extrema muslimer vara extremt fredliga

Ridvan Aydemir är en av de största ex-muslimerna och islamkritikerna på YouTube. Han kallar sig Apostate Prophet, den avfallne profeten. Aydemir är en turk som vuxit upp i Tyskland.

Hans kritik av islam har gjort honom till föremål för hot och hat. I en ny video (17/8 2020) berättar han att en av YouTubes kändaste muslimska missionärer, Ali Dawah, förespråkar att ex-muslimer som Ayedmir bör avrättas.

Ali Dawah, en ung engelskspråkig missionär, uppmanar inte sina lyssnare att gå ut och slå ihjäl avfällingar, men säger att de bör avrättas på ett ordnat sätt i en islamisk stat. Han ser en sådan stat som en god stat och verkar för att den ska upprättas.

Ali Dawahs kanal, som vänder sig till unga muslimer i väst, har 468 000 prenumeranter, vilket visar att det vi ser som extremism egentligen kanske är ganska normal islam.

Han har tagit avstånd från jihadismen, det vill säga den ideologi och den rörelse, som med hjälp av våld och terror vill upprätta den islamiska staten. Han tror i stället att mission är en bättre väg. Det handlar alltså om en skillnad i metoder – missionsislamismen och jihadismen har samma mål.

Båda rörelserna vill ha en stat utan demokrati och yttrandefrihet.

Missionsislamismen tror att man genom att göra tillräckligt många muslimer till ”idealmuslimer” så kommer den islamiska staten att växa fram ”nerifrån och upp”.

I sin video påpekar Aydemir de dubbla måttstockar som råder i västvärlden. Om han skulle förorda dödsstraff för människor som konverterar till islam skulle detta få konsekvenser. Han skulle utan tvekan deplattformeras från YouTube. Hans karriär skulle vara över.

Men samtidigt kan alltså muslimska predikanter med hundratusentals följare förespråka dödsstraff för ex-muslimer utan problem. Facebook, Twitter och YouTube låter dem hållas.

Aydemir pekar också på dessa predikanters fräckhet: de utnyttjar friheten i väst för att predika en ideologi som vill avskaffa samma frihet.

Den islamiska missionen fungerar inte. Islam sprids i västvärlden, förvisso. Men inte på grund av omvändelser utan på grund av massinvandringen från islamvärlden.

Ali Dawah och hans gelikar har inte hittat på detta med att avrätta avfällingar själva. Enligt islams egna källor avrättade profeten Muhammed muslimer som lämnade hans religion. Och han ses som ett moraliskt föredöme som ska följas i alla tider, på alla platser.

Det sägs ibland att islam betyder fred. Det skulle i så fall innebära att extrema muslimer var extremt fredliga. Så är inte fallet. Extrema muslimer är extremt trogna profeten Muhammed.

Så kallade ”moderata” muslimer är inte lika trogna Muhammed.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Om du uppskattar det jag gör kan du donera genom att swisha till 0760078008 (Eddie)

Mohamed Omar