MOHAMED OMAR: Islam och svensk kultur har svårt att samsas

De politiskt korrekta pratar om islam som en naturlig del av Sverige och ramadan som en svensk högtid. Men i verkligheten har islam och svensk kultur svårt att samsas.

En förtvivlad mamma ringde till mig och berättade att hennes son hade blivit muslim. Hon visste att jag hade varit muslim och att vi bodde i samma stad. Hon ville att jag skulle försöka prata med sonen.

Mamman berättade att sonen tidigare älskade musik och spelade gitarr, men nu hade han slängt alla sina instrument eftersom musik är ”haram”. Hon känner inte längre igen honom, säger mamman. Han ville inte längre fira jul med familjen.

Han var tidigare glad och skämtsam, men har nu fått en allvarlig och fördömande min. Han vill inte längre äta maten som mamman lagar.

Mamman hade alltid lärt sin son att alla människor är lika mycket värda och uppmuntrat honom att umgås med invandrare. Hon var alltid extra vänlig och frikostig mot hans kompisar som hade invandrarbakgrund för att de skulle känna sig hemma.

Hon ville att hennes barn skulle bli öppna och toleranta.

Hon hade ingen aning om att flera av kompisarna var muslimska fundamentalister som undervisade hennes son i Koranen och lärde honom att förakta hennes sätt att leva.

Vad kan jag göra? Chansen att han skulle lyssna på mig är ganska liten. Han är tonåring, jag är medelålders. Jag har dessutom dåligt rykte som ”islamofob” som gör mig dömd på förhand.

Ett annat exempel som visar hur svårt islam har att samsas med svensk kultur är ett fall med en svensk kille som konverterade till islam. Han gifte sig med en muslimsk kvinna. När han sedan återföll till sin svenska kultur sprack äktenskapet.

All kärlek och alla minnen, barnen som uppfostrat tillsammans. Det betydde ingenting.

Islam betydde mer. Och vad andra muslimer skulle säga, förstås.

Men det riktigt hjärtskärande är att mamman nu även har dumpat deras gemensamma barn. Det visade sig nämligen att barnen föredrog pappans svenska livsstil.

De hade barnen varannan vecka.

Mamman försökte få dem att följa islam, men misslyckades. Barnen grät när de skulle åka till mamman. Flickorna ville inte ha slöja. Till slut sa hon till sina barn: ”Ni är otrogna och kommer att föra även mig till helvetet. Gå och bo hos er pappa.”

Tänk att skillnaden mellan en islamisk och en svensk livsstil kan betyda så mycket att en mamma är beredd att dumpa sina egna barn.

Det är oerhört svårt att förstå. Men det är verkligt. Till skillnad från fraser som ”ramadan är en svensk tradition” och ”islam är en naturlig del av Sverige”, vilka bara är pk-floskler.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Om du uppskattar det jag gör kan du donera genom att swisha till 0760078008 (Eddie)

BILD: 1) Svensk kräftskiva, 2) Islamistisk demonstration i Storbritannien.

Mohamed Omar