MOHAMED OMAR: Visst är det skillnad på svensk och islamisk lag

Lokaltidningen Nerikes Allehanda gläder sig åt att man nu kan stoltsera med en alldeles äkta slöjbärande, muslimsk polisaspirant. Ännu ett framsteg för mångkulturen och toleransen! Själv hoppas 24-åriga Noor Al-Hussein bli en ”förebild”:

”Så jag vill gärna vara en förebild för de som vill göra samma yrkesval och visa att det är möjligt. Jag skulle inte påstå att det är någon skillnad mellan en kvinna som har slöja och en som inte har inom polisen.”

Noor, som ser ut att vara en glad och trevlig tjej, hävdar att det inte finns någon skillnad mellan svensk och islamisk lag.

Det är helt fel. Och det borde hon veta, för tittar man på alla länder i världen som har lagsystem delvis bygger på sharia, islamisk lag, så ser de helt annorlunda ut än Sverige.

Skillnaderna mellan islamisk och svensk lag är många. Jag nöjer mig med att nämna två:

– Enligt islamisk lag ska den som lämnar islam avrättas, men enligt svensk lag har vi religionsfrihet.

– Enligt islamisk lag ska den som förolämpar profeten Muhammed avrättas, men enligt svensk lag har vi yttrandefrihet.

Slöjan, sjalen eller hijab, som den kallas på arabiska, är påbjuden av islamisk lag. Man kan förmoda att den som är så pass hängiven sin tro att hon väljer att underkasta sig detta påbud också är benägen att underkasta sig andra påbud.

Hijab är så att säga bara en del av ett helt paket. Hur stor del av paketet anser Noor att en god muslim ska följa? Enligt Koranen, islams heliga bok, måste man följa allt. Den nämner särskilt dem som följer vissa delar, men struntar i andra delar. Gud kommer inte vara nådig mot dem:

”Tron I då på en del av skriften och förneken en del? Vad skall väl dens lön varda, som gör så bland eder, om ej skam i det jordiska livet? Och på uppståndelsens dag skola de drivas till det värsta straff, ty Gud är icke likgiltig för vad I gören.” (2:79)

(K. V. Zetterstéens översättning 1917)

Muslimer följer dock ofta vissa saker för att det finns ett socialt tryck att göra det, medan de struntar i annat. Religionens ideal är något annat än verkligheten. Det är till exempel möjligt att man har sjal för att se ut som en anständig muslimsk kvinna, men smygäter på ramadan.

Hijab är dock en synlig symbol för att man strävar efter att ta islams guds påbud på allvar. Man signalerar att man har ambitionen att göra sitt bästa för att vara lydig och underkasta sig, att det är ens ideal.

Islams påbud hittar man i en bok som skrevs för mer än tusen år sedan. En bok som är full av faktafel, absurda påståenden och grymheter.

Vilka andra av islams många påbud har Noor ambitionen att följa? Eller hör hon till dem som Koranen fördömer, dem som följer visst och förnekar annat?

Hur ser hon till exempel på islams förbud att vidröra någon av motsatt kön? Hur ska hennes gripanden gå till? Ska hon ha handskar?

En uniform står för neutralitet. Hijaben står för islam. Noor kommer inte att uppfattas som neutral och därför är hon olämplig som polis om hon insisterar på att signalera sin trohet till Koranen och profeten Muhammed.

Jag är före detta muslim. Jag var muslim i många år, men lämnade religionen eftersom den inte klarade granskning. Jag är osäker på om jag skulle bli rättvist behandlad av en kvinna som är så pass hängiven islams lag att hon väljer att bära slöja i ett land där detta är illa sett. Hon är beredd att möta svårigheter på grund av sin tro, så den torde vara stark.

Föreställ er en tjej som blivit trakasserad eller misshandlad av sin familj eller klan för hon inte vill ha slöja. Tror ni att hon skulle känna sig helt trygg med Noor?

Polisen är en svensk myndighet och poliser representerar Sverige. Islam är en ny och främmande invandrarreligion som inte har något med svensk kultur, svensk historia, svenska traditioner och svensk lag att göra. Islam är faktiskt den religion som svenskar tycker minst om. Att muslimerna blir fler i vårt land beror på invandring och att invandrarna får barn, inte på att islam vinner sympatisörer bland gammelsvenskar.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Du kan visa din uppskattning genom att donera via swish till 0760078008 (Eddie)

Mohamed Omar