HITTAT PÅ NÄTET: Saudiarabien moderniseras i rask takt

HITTAT PÅ NÄTET I en krönika (17/3 2020) publicerad av nyhetsbyrån Jewish News Syndicate (JNS) berättar Ken Abramowitz om sina reflexioner efter en resa till Saudiarabien. Historiskt, förklarar han, har det arabiska kungadömet varit en ”frenemy” till USA, det vill säga delvis vän (friend) och delvis fiende (enemy). Det köpta amerikanska vapen och hjälpte till att kontrollera oljepriserna, men det tillät också den fundamentalistiska wwahhabitiska rörelsen att missionera över hela världen.

Under de senaste fem åren, menar Abramowitz, har Saudiarabien under kronprins Prince Mohammed bin Salmans styre, blivit allt mer vän och allt mindre fiende. 70 procent av befolkningen är under 30 år gamla och vill ha förändring, skriver han. Exempel på framsteg är att kungadömet har avskedat 3000 hatpredikanter, tillåtit västerländska musikkonserter, tillåtit kvinnor att köra bil och besöka idrottsevenemang, samt öppnat landet för turism.

Kenneth Abramowitz är grundare av SaveTheWest.com, en organisation med syftet att förse västerlänningar med kunskap, självförtroende och resurser att rädda den västerländska civilisationen.

Läs hela krönikan på Jewish News Syndicate (NHS): ”Saudi Arabia is modernizing quickly”

Redaktionen