MOHAMED OMAR: Ibland gillar vänstern gränser

OPINION Öppna gränser är en av den moderna vänsterns favoritparoller. Vid sidan av ”Ingen människa är illegal” och ”Jalla, jalla, muren ska falla”. Men ibland gillar inte vänstern öppna gränser. Ibland blir den glad när en stat sätter ner foten och visar att den kan bestämma på sitt eget territorium.

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson var i Turkiet för att dela ut flygblad. Han ville lämna ett budskap till migranterna om att Sverige är fullt. Vår välfärd klarar inte av fler migranter. Han blev förhörd av turkisk polis och belagd med inreseförbud. Tydligen får man inte dela ut flygblad utan regimens godkännande.

I Sverige får utländska våldtäktsmän stanna. I Turkiet räcker det med att dela ut flygblad för att vara oönskad. Nu gillar jag inte den lagen, jag tycker yttrandefrihet är bra. Men jag tycker att den svenska regeringen ska börja kasta ut kriminella utlänningar. Riktiga kriminella, inte flygbladsutdelare.

Den vänster som tycker att alla utlänningar ska få stanna i Sverige, även de som våldtar, blev så klart glad när Jimmie Åkesson inte kunde stanna i Turkiet. Det var ingen som skanderade ”Ingen människa är illegal” i ansiktet på Erdogan. Privilegiet att få korsa gränser och slå sig ner var man vill, och leva på andra, tycks enbart gälla icke-vita, och kanske vita med rätt värdegrund.

Nu vet vi något mer om vänsterns värdegrund: att dela ut flygblad med fel åsikter är ett allvarligare brott än att våldta. Den som delar ut sådana flygblad ska inte få vara kvar i landet, men den som våldtar ska stanna kvar. Ja, annars skulle ju något hemskt kunna hända dem i hemlandet.

Tre av fyra utländska våldtäktsmän blir inte utvisade från Sverige. Och vänstern säger inte ett ord om detta. Jimmie kan inte stanna kvar i Turkiet för att han delat ut flygblad om att Sverige är fullt. Och vänstern jublar.

Jag ska ta upp ett annat exempel från Storbritannien som belyser vänsterns hyckleri. Den brittiska vänstern, liksom den svenska, säger att det är omöjligt att hålla migranter ute. De mänskliga rättigheterna och medmänskligheten kräver att alla släpps in. Men när någon försöker ta sig in i Storbritannien som vänstern ser som fiende, en meningsmotståndare, då låter det annorlunda.

Ja, det finns stunder då vänstern älskar stängda gränser och stängsel. Stunder då vänstern jublar över att någon inte släpps in i landet. En sådan stund var söndag den 11 mars 2018 när den 22-åriga kanadensiska journalisten Lauren Southern skulle besöka Storbritannien. Hon stoppades i Calais. Hon fick inte komma in. Och vänstern hurrade och applåderade.

Varför blev inte Lauren Southern insläppt? För att hon vid ett tidigare besök i februari ska ha ”provocerat” muslimer i Luton genom att dela ut regnbågsfärgade flygblad med texten ”Allah is Gay”. Det var ett socialt experiment för att blottlägga skillnader i attityder till homosexuella. Polisen tvingade henne att packa ihop flygbladen och avsluta aktionen för ”hennes egen säkerhets skull”.

Jag skrev om händelsen här på Det Goda Samhället: ”När vänstern älskar stängda gränser” (21/3 2018)

Så det är inte bara i det islamistiskt styrda Turkiet som det kan vara kontroversiellt att dela ut flygblad.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Du kan visa din uppskattning genom att donera via swish till 0760078008 (Eddie)

Mohamed Omar