MOHAMED OMAR: Dags att överväga en mur vid Europas gräns

OPINION På videoklipp ser vi hur stora skaror av migranter försöker storma Greklands gräns. På andra sidan hägrar Bankomat Europa, för att använda SVT-journalisten Erika Bjerströms ord. Migranterna uppvisar en tydlig brist på respekt för Greklands integritet och för grekiska poliser. I ett klipp som delades på nationalekonomen Tino Sanandajis Facebooksida ser man hur de anlägger bränder och skriker på arabiska:

”Tänd eld så hundarna inte kan se oss…Tänd eld på hundarna. Takbir – Allah u Akbar! Bränn dem…De måste öppna gränsen för oss, Allah akbar. Kastar de en sten på oss, ska vi kasta tusen på dem.”

Skulle dessa skaror av migranter lyckas forcera alla gränser ända upp till Sverige, har jag svårt att tro att deras respektlösa och laglösa beteende skulle upphöra bara för att de korsade vår gräns. När vi tittar på hur våra förortsgäng, som nästan uteslutande består av unga män med bakgrund i Mellanöstern, beter sig, tycker jag att man ser likheter.

Scenerna från den grekiska gränser liknar scener som blir allt vanligare i Sverige: skaror av unga, aggressiva män som uppträder respektlöst och laglöst, som hotar och dominerar och förnedrar. De är inte sällan föraktfulla mot ”svennar” och mot kvinnor, som kallas ”horor”. På samma sätt som migranterna från Mellanöstern kastar sten på mot polisen vid Greklands gräns, kastar förortsvärstingarna sten mot polisen i Rinkeby, Rosengård och Gottsunda.

Det som händer är helt enkelt att massinvandringen från Mellanöstern gör att Sverige blir mer likt Mellanöstern. Det beteende, de våldsamma scener, det kvinnoförakt och de religiösa uttryck som vi ser i Mellanöstern, ser vi nu i vårt eget land.

Titta på videoklippen som visar migrantskarornas uppträdande vid Greklands gräns. Titta sedan på klippen som visar hur den självständige journalisten Joakim Lamotte blir omringad i den numera delvis mellanösterniserade staden Trollhättan. Visst ser du likheterna? I båda fallen har vi unga män med Mellanösternbakgrund, för det mesta kulturella muslimer, som uppträder aggressivt och saknar respekt för lagen och för polisen. De gör kaooz, för att tala Rinkebysvenska.

Joakim Lamotte i Trollhättan:

Jag såg samma slags kaooz från mitt fönster när jag bodde i utanförskapsområdet Gottsunda. Jag bodde där i tretton år. Sommaren 2016 var det stökigt i princip varje dag. Bilar brann. Folk fick stryk. Stenkastning mot polisen. Vandalism. Stöket nådde sin kulmen i mitten av juli då fullt upplopp bröt ut och pågick i flera dagar. Vi hörde polishelikoptern flyga hela nätterna. Jag filmade med mobilen från mitt fönster, ett klipp finns att se på Nyheter Idag.

Värstingarna är långt ifrån några goda muslimer. De dricker och knarkar. Men de är ofta stolta muslimer, kanske med tanken att de någon gång ska bättra sig. Och de går till moskén ibland. I de moskéer jag har varit får man lära sig att svensk lag är “svenskarnas lag” och att muslimerna har en annan lag som heter sharia. Det är sharia som är den riktiga lagen.

Värstingarna på orten må inte vara religiösa muslimer, men de kan ändå vara präglade av tänket: det här är inte vår lag, det är svennarnas lag.

Den respektlöshet som vissa migrantmän visar mot grekiska poliser känner jag igen från Gottsunda där unga män med bakgrund från Mellanöstern vägrade att lyssna till polisens instruktioner och kunde säga saker som ”Rör mig inte, horunge!”, ”Jag ska knulla din mamma!”.

Just nu trendar en hashtag på sociala medier: #IstandWithGreece. Ja, att stödja Greklands försvar är att försvara Sverige mot ytterligare massinvandring, islamisering och kaooz. Grekland är bara ett transitland för migranter som vill till den riktiga feta Bankomaten längre norrut. Vi kan dock inte sätta all vår tilltro till grekerna utan måste ha ett eget starkt gränsskydd. Vi har ingen skyldighet att släppa in någon som inte har erforderliga papper.

För att den här situationen inte ska upprepas bör de europeiska länderna gemensamt sätta igång att bygga en mur – delvis fysisk, delvis på annat sätt – för att skydda gränsen mot Turkiet och migrantskarorna av unga män från Mellanöstern. Om vi inte skyddar den yttre gränsen finns risken att våra egna länder slits sönder av etniska och religiösa motsättningar och att barriärer i stället kan behöva resas inom länderna.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Du kan visa din uppskattning genom att donera via swish till 0760078008 (Eddie)

Mohamed Omar