MOHAMED OMAR: Trött på vita. Verkligen?

OPINION Föreställ er att en vit man hade uttryckt sig så här:

”Vi är trötta på dessa svarta människor och deras svarta skräp-SVT och på den där hunden och horungen Alice Bah Kuhnke.”

Mannen som uttrycker sig så är inte bara korkad och hatisk. Han löper dessutom risk att få hembesök av Robert Aschberg, den store antirasistiske hjälten. Och med sig hade Aschberg haft sitt kamerateam.

Men om du är en svart kvinna, och muslim som grädde på tårtan, då behöver du inte vara orolig. Då är det mer eller mindre fritt fram att uttrycka sig hur som helst om vita.

Här är ett verkligt citat hittat på Twitter:

”We are sick and tired of these white people and their white trash SVT och Malou bin kelb bin Shar-moo-taa.”

Kelb är arabiska och betyder hund. Sharmoota är också arabiska. Det betyder hora.

Malou är som bekant programledare i TV4:s ”Malou efter tio”.

Syftet med att publicera denna tweet är att visa vilka negativa attityder mot vita som finns – och uttrycks öppet – bland vissa icke-vita. Ändå talar de så kallade ”antirasisterna” bara om gammelsvenskars attityder mot andra. De tycks helt ointresserade av vad icke-vita, så kallade rasifierade, skriver på sociala medier.

Och det här är bara toppen av ett isberg. Tänk på vad som skrivs på somaliska, på kurdiska och arabiska? För ett tag sedan gjorde ett besök på en nyhetssajt riktad mot arabisktalande i Sverige för att kolla vad de skrev om Moderatpolitikern Hanif Bali. Jag hittade mycket hat mot iranier. Bali har ju iranskt ursprung.

Läs om hatet jag hittade på den arabiska sajten: ”Här blir Hanif Bali rasistattackerad på arabiska”.

Hon är trött på vita, påstår hon. Verkligen? Och ändå stannar du… Kanske i förhoppningen att den vita andelen av befolkningen ska krympa och krympa och slutligen försvinna…

Men bilden är inte entydig. Det finns trots allt en vit man som Trött-på-vita-twittraren gillar, Jonas Sjöstedt:

Han blir till och med kallad broder. Vilken heder.

Men det finns en varelse som Trött-på-vita-twittraren älskar mer än någon människa, vit eller svart. Den varelsen är Allah:

Hennes kärlek till Allah kommer alltid att vara större än hennes kärlek till någon människa:

Och även om vita män ibland kan förtjäna respekt, som Jonas Sjöstedt, så kan man inte dejta dem. Trött-på-vita-twittraren återtweetade denna:

Det framgår av flera tweets att Trött-på-vita-twittraren har sitt ursprung i Somalia. Hon återtweetar denna om det östafrikanska landets skönhet:

Eftersom hon är så trött på vita kanske detta sköna land med sin övervägande svarta befolkning vara ett alternativ? Ett land som hon dessutom har anknytning till.

Dessutom är ”svennebananerna” sååå korkade:

Tänk att svennebananen är så korkad att han inte förstår att en mössa bara är en mössa men att en hijab är något heeelt annat!

En mössa kan man ta av och på sig som man vill, men en hijab, den är påbjuden av den älskade Allah.

Jag tänker att Annika och Karin med flera gammelsvenska ”hederssystrar” som tar på sig hijab för att demonstrera sin ”solidaritet” är korkade svennebananer på riktigt.

Och jag tänker att killen som undrade varför han inte fick ha på sig sin mössa i klassrummet, när hon fick ha på sin hijab, ställde en rimlig fråga.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Du kan visa din uppskattning genom att donera via swish till 0760078008 (Eddie).

Mohamed Omar