Hittat på nätet: Skådespelareliten roastad under Golden Globegalan

HITTAT PÅ NÄTET När Golden Globe-galan gick av stapeln passade programledaren Ricky Gervais på att ge en känga åt skådespelarna i publiken.

– Om ni vinner ett pris ikväll, använd inte det som en plattform för ett politiskt tal. Ni kan inte läxa upp allmänheten om någonting. Ni vet ingenting om den verkliga världen. De flesta av er tillbringade mindre tid i skolan än Greta Thunberg, sa Gervais.

I en intervju i Daily Mail säger han nu:

– Jag kritiserade dem inte för att de är liberala utan för att de bär sin liberala livsåskådning som om det vore en medalj.

29 reaktioner på ”Hittat på nätet: Skådespelareliten roastad under Golden Globegalan

 1. ts skriver:

  Ja verkligen sevärt. Det är en vidrig ohelig allians mellan dessa ”kulturmänniskor” och makten, i Sverige än mer uppenbar för de är ofta helt eller delvis skattefinansierade. De har duperats av vänsters logik och i brist på tro har ersatt denna med vänsteraktivism för sin bikt och frälsning. De lever alla depraverade liv och för att kompensera för detta så godhetsposerar de på de som betalars bekostnd. Det bär verkligen emot att se filmer med De Niro och Arnold osv numera. Svensk film och musik undviker jag mer eller mindre helt. Hycklare allesammans. Grekiska pojkar runt maktens urna full med skattepengar.

  Gillad av 18 personer

  • Göran Nilgard skriver:

   Gervais är fantastisk!
   Tror nog inte det är Skådespelares egna idéer vi hör. Deras styrka är att posera och framföra ”to be or not to be” inte att tänka ut replikerna själva.
   Bedömer uttrycket ”det som kommer i påse har ofta varit i säck” mera tillämpligt.

   Gillad av 5 personer

   • thomasdentredje skriver:

    Manuset är INNEHÅLLET/budskapet, det väsentliga. Skådespeleriet, koreografin,scenerierna, rekvisitan, bildutsnittet, kameraåkningarna, ljussättningen,effekterna är FORMEN.
    Alla medier kokar ned till detta, INNEHÅLL och FORM. Vad vi ser/hör och Hur vi ser/hör det. Skådespelare är blott filmarbetare. De har ingenting med själva innehållet att göra

    Gilla

  • Maj Rehnberg skriver:

   Är det inte så att inom teater och annat där man skådespelar har man alltid pekat på det som varit fel i samhället. Jag tycker det är ett brott mot yttrandefriheten att ge sådana direktiv Det ska inte överhuvudtaget få förekomma.
   Framförs ”stolliga” idéer ska väl de bemötas med motargument.
   Vilka åsikter var det Ricky Garvis var rädd för skulle torgföras ? Undrar jag ?

   Gilla

   • Elisabeth G skriver:

    På en privat, icke-statlig, gala, som det rör sig om här, har man rätt att ge direktiv för vad ett tal får innehålla eller inte. Det har ingenting med yttrandefrihet att göra. Om jag t.ex. kom hem till dig och började torgföra mina kloka, men i ditt tycke stolliga, idéer så skulle du ha all rätt i världen att säga till mig att hålla tyst.

    Gillad av 6 personer

   • Palle9 skriver:

    Poängen som jag ser det är väl att förvisso ska skådespelare ha rätt att uttala sig i politiska frågor liksom alla andra medborgare, men där det blir fel är när de utnyttjar rampljuset och uppmärksamheten vid en prisutdelning för olika skådespelarinsatser till att just där, inför storpublik, framföra dessa politiska åsikter. Förmåga att kunna gestalta olika personligheter på teater eller film innebär inte per automatik att vederbörande skulle vara framstående som politisk tänkare. Något hinder för att pjäser eller filmer innehåller politiska budskap föreligger inte, och då är det manusförfattaren som är upphovsmannen/-kvinnan till detta, inte skådespelarna.
    Någon ”rädsla” inför ett sådant missbruk tror jag inte Ricky Gervais känner, däremot påpekar han hur högst olämpligt ett sådant beteende är.
    Det han framför är enligt min mening något av det vettigaste som sagts i sådana sammanhang.

    Gillad av 4 personer

   • Rikard skriver:

    Hej.

    Man skall hålla sina uttalanden till vad forum, form och dekorum medger.

    Vid en prisutdelning skall vinnaren ta emot priset, säga tack till alla och envar, kanske komma med någon fyndighet, och sedan lämna scenen. Du är inte där för att prata om din senaste politiska käpphäst – vill du göra det, gå på politiskt möte (dvs rätt forum).

    Vad Gervais gjorde var inget annat än att han som ende vuxne i rummet läxade upp bortskämda snorungar i vuxna kroppar om hur man uppför sig korrekt.

    Få saker är så genanta som när folk tror att man är där för att höra dem lägga ut texten om saker som inte hör till festens anledning, dessutom i ämnen om vilka de saknar kunskap över journalist/politiker-nivå.

    Till och med en lite mer än salongsberusad herre som använder sin talartid till en fräckis är mer uthärdligt och mindre penibelt.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Gillad av 4 personer

 2. Göran Holmström skriver:

  Gervais kan kanske platsa i garaget för en pilsner o wirre.
  Han verkar vara en av rätt kaliber o umgås med, japp det finns en hel del av er på DGS absolut platsar.
  oavsett kön eller läggning, vilken dag klyvt ved o fixat lyse vid vedklyven.
  Nu pilsner o viloläge i garaget, sedan ner o måla ett par timmar.

  Gillad av 2 personer

 3. UlfH skriver:

  Skådespelarna tillhör etablissemanget, som med sin anonyma makt har som sitt främsta mål att få civilsamhällets människor att tänka självständigt utifrån sina personliga erfarenheter från den verklighet de lever. i

  Gilla

  • thomasdentredje skriver:

   Det du beskriver är helt visst en ambition/kall som många skådespelare inom teater/film har i den fria världen. Men just film är ett mäktigt medium som utnyttjats skickligt av alla nationer/regimer. Effektivast av diktaturer.

   Gilla

 4. Maj Rehnberg skriver:

  Nu har jag tittat på Gervais, Jag hade inte en susning om vilken gala eller att det var den snubben. Det är ju etablissemanget han driver med.
  Så därför fick jag en felaktig bild.
  Jag var ironisk när jag frågade vilken skola han gått i . Jag menade etablissemangets indoktrineringsskola.
  Jag reagerar direkt på pekpinnar att man ska hålla tyst. Jag kan till en del förstå att det ska vara rätt forum men tänk på att det är så här det börjar mot att styras till ett totalitärt samhälle.

  Nej Olle Reimers jag har inte tänkt på hur den politiska fördelningen är bland skådespelarna.
  Det här kriget mellan höger och vänster gör ju bara att de som verkligen är skyldiga, till att Sverige blir ett lydrike till USA, går fria.

  Gilla

  • olle reimers skriver:

   Om du inte ser den nästan övertydliga snedfördelningen – tillika vederbörandes aktivistiska aktiviteter – tillkomna under vanföreställningen att de är särskilt lämpade att företräda det mänskliga och rätta; kan det bara betyda att du inte följer med (eller inte vill följa med) i samhällsdebatten. Nästan dagligen kan man läsa om hur dessa självtillräckliga självutnämnda mänsklighetsapostlar gör bort sig i medierna; inte minst genom att ge sig på det ytterst lilla fåtal av deras kollegor som vågar ta ställning emot deras hyckleri.

   Ricky Gervais föreställning var av högsta klass; långt bättre än vad de flesta av dessa inkrökta Hollywoodbroilers någonsin mäktat med.

   Gilla

   • Maj Rehnberg skriver:

    De skyldiga menar jag de som styr våra politiker och olika instanser i samhället. Jag tror det är Rockefeller och andra stora rika familjer som försöker att lägga hela världen under sin makt. Det har alltid varit så att de som har pengar och kontroll över jordens tillgångar kan styra och bestämma ofta med lögner . Den senaste är väl den globala uppvärmningen. Nu blir det så förödande därför att tekniska uppfinningar krymper världen och gör det lätt att styra den helt.
    Det är samma politiska utveckling i västvärldens länder, resultatet av senaste valet i Sverige är ett praktexempel på det.
    Jag anser att vi har inte byggt någon välfärd. Vi äter oss sjuka och har skolmedicinen som lär doktorerna så lite som möjligt hur människokroppen fungerar. proppar i oss giftiga mediciner. Hela skolmedicinen är en enda lögn.. Socialstyrelsen ljög oss fulla om amalgamet men de har aldrig behövt stå till svars för sina lögner.
    Man biter inte handen som föder och var och en har sina lån att tänka på så man spelar snällt med fastän det betyder att man går under.
    Det här har de rika, de flesta i USA, räknat ut på sina hemliga möten.

    Gillad av 1 person

   • olle reimers skriver:

    Maj, du har precis rätt!

    Familjen Rothschild upptäckte i början av 1800-talet två viktiga ting: det ena var att de bästa låntagarna var regeringar för de kunde alltid beskatta folket för att få pengar att betala tillbaka med. Det andra var att – eftersom i de flesta fall dessa lånade pengar för att finansiera krig – det mest lönsamma var att finansiera båda sidor.

    John D Rockefeller hade vid slutet av samma århundrade skaffat sig ett praktiskt taget monopol på olja.

    Dessa två familjer var de ledande när det gällde de globala ambitioner som alltid har funnits hos den yppersta eliten. Vid ett berömt möte på Jekyll Island 1913 kom de så överens om ett system för kontroll av världens viktigaste valutor via centralbanker som de ägde. Det systemet sålde de in till Woodrow Wilson.

    På den vägen är det. De styrande systemen inom politiken blev Council for Foreign Relations, Bilderberggruppen m.fl. Operativa element som skulle ta itu med bråkstakar blev CIA och MI6.

    I praktiken styrs FN och EU av de nämnda grupperna.

    Kadrarna styrs med mutor och hot. FN- och EU-uppdrag är skattefria. Nöjessidan bidrogs med av Jeffrey Epstein som hade kameror till förfogande. SES-systemet i USA gav 20 000 tjänstemän amiralslöner och oavsättlighet.

    Deras enda problem är att folket nu; bl.a. tack vare udda figurer som Donald Trump blivit medvetna om vad som pågår. De gillar inte vad de ser.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.