Richard Sörman: Ingen kommer älska dig för din egen skull

Richard Sörman

IDÉ OCH KULTUR Debatten om de så kallade incel-männen går varm just nu. Och med det också debatten om kvinnor och män och parbildning. Det sägs att männen halkar efter när det gäller utbildningsnivå och att de därför ratas av de numera så välutbildade kvinnorna. Men det handlar kanske inte bara om det. Unga män behöver förstå att ingen kommer älska dem för deras egen skull och att det inte duger att sitta hemma och passivt spela datorspel och titta på fotboll.

Förhållandet mellan män och kvinnor diskuteras livligt i dessa dagar. Även Det Goda samhället ska bidra till debatten genom ett antal seminarier om mansrollens aktuella status som Paula Ternström ska leda.

Bland annat har existensen av de så kallade incel-männen lett till en diskussion i svenska medier om dejting och parbildning. Incel-männen (involuntary celibates) är de män som lever i ofrivilligt celibat och som på senare år skapat en subkultur på nätet där de uttrycker sin bitterhet mot allt vad kvinnor och kvinnlighet heter.

Incel-fenomenet brukar förklaras med att kvinnor får ett allt större övertag när det gäller utbildningsnivå. Unga kvinnor väljer att bli läkare och advokater samtidigt som de helst vill träffa en man som har minst samma sociala status som de själva. Och när de manliga läkarna och advokaterna blir allt färre blir det också svårare för dessa kvinnor att hitta den man de vill ha. Resultatet blir att en betydande grupp män ratas eftersom de inte längre duger. De är för lågutbildade.

Utbildningsnivån är viktig här, men jag tror ändå att dess betydelse inte ska förstoras. Vi tenderar nämligen att överskatta kvinnors möjligheter i allmänhet att hitta en man de verkligen tycker är något att ha. Och det är absolut inte så att alla duktiga och ambitiösa unga kvinnor i Sverige är läkare och advokater. Det finns gott om undersköterskor, sjuksköterskor, dagisfröknar, lärare, ekonomer och inte minst handelsanställda (tänk tjejerna på närmsta ICA-butik) som gärna skulle träffa en bra man för sällskap och parbildning. Alla dessa unga damer måste kanske inte nödvändigtvis bli ihop med en advokat, men de ser nog gärna att de träffar en person de kan ta hem till mamma eller presentera för kompisarna utan att behöva skämmas.

Om man lyssnar på hur kvinnor pratar om män verkar de mest längta efter någon som är ”mysig” och ”fin”. Det vill säga – gissar jag – efter någon som är omtänksam och artig, hel och ren, pålitlig och rejäl och framför allt uppmärksam och kärleksfull. Det finns en svår paradox i kärleken enligt vilken vissa mått av distans och självständighet är bra för att upprätthålla den andras intresse. Den problematiken kommer man aldrig ifrån. Men vänlighet och pålitlighet är nog ganska gångbara kort ändå. Utseende och social kompetens får man försöka hantera så gott det går och hoppas att det räcker.

Det är alltså inte utbildning som gäller i första hand för många av Sveriges unga män (och för oss 52-åringar?), men helt enkelt skärpning. Sverige 2020 är inte ett samhälle där människor paras ihop i unga år och sedan lever tillsammans tills de dör. Kärleken är en konkurrensutsatt marknad och ensamheten kan också vara lockande för en kvinna efter år av miserabelt kärleksliv.

Problemet med kärleken är dock att vi gärna vill älskas ovillkorligt för den vi är samtidigt som vi i realiteten måste se till att någon tycker vi är värda deras kärlek. Och kanske finns det en speciell manlig narcissism som består i att tänka att man alltid duger och inte behöver ändra på sig. Det är en strategi som kan fungera om man har förutsättningar att förvalta den väl eftersom självtillräcklighet är en attraktiv egenskap. Men den fungerar inte för alla och kan användas för att ursäkta bekvämlighet.

Problemet för många svenska unga män mellan 20 och 30 är kanske inte att de inte har något statusjobb, men att de knappt har något jobb eller liv överhuvudtaget. Att vara människa är ett otacksamt livsprojekt; får man något gratis får man vara glad för det, men det är inget man ska räkna med. Alltså gäller det att skärpa till sig och ”step up” som man säger på engelska. En man måste ha ett jobb, en bostad, gärna en bil (åtminstone körkort), ett socialt nätverk, god hygien, uthärdlig andedräkt, anständiga kläder. Han får också se till att hålla sig borta från ”bull shit addiction” som fotbollshysteri (om man nu inte delar passionen med sin kvinna), godis och chips, internetmissbruk och porrmissbruk. Ett hejdlöst supande har förstört många förhållanden, speciellt på landsbygden, och är verkligen inget att rekommendera.

Många unga män lever idag i en otydlig tillvaro av oengagerade studier, arbetslöshet, dagdriveri, storslagna men orealistiska drömmar och isolering framför datorn. När militärtjänst eller ett lättillgängligt manligt arbetsliv inte längre skapar struktur och manlig självkänsla är det lätt att gå vilse. Internet underlättar också pseudo-liv och fantasier. Pornografins tillgänglighet är nog inte heller av godo här. Dataspel, poker, fotboll, porr och TV-serier: Det finns mycket som kan ta fokus från det verkliga livet och slå ut det naturliga belöningssystemet.

Det har alltid funnits män och kvinnor som av olika anledningar har levt sina liv utan partner. Det var kanske mindre problematiskt förr när många yrken nästan förutsatte att man var ensam och när människor förväntades ta hand om sina gamla föräldrar eller hjälpa till hos äldre syskon som gift sig och ärvt föräldrarnas gård. Idag är vi individualister och alla ska förverkliga sin egen lycka. Då blir ensamheten mer synlig och skambelagd.

Vissa människor accepterar att de aldrig kommer hitta någon partner att bilda familj med. De kanske inte ens är intresserade. Men för de unga män som faktiskt är intresserade bör vi kanske bättre förklara vad som gäller. Vägen fram till arbete, bostad och familj har blivit längre för många unga människor och det fungerar inte längre att inte ta livet på allvar. Och för våra unga svenska män har det knappast blivit bättre heller med det mansöverskott vi fått med invandringen.

60 reaktioner på ”Richard Sörman: Ingen kommer älska dig för din egen skull

 1. pllay skriver:

  Vilket snömos!
  Utbildningssystemet är endast en av många samhällsförändringar feminiseringen medfört, män har inte blivit mindre intelligenta, inte heller har kvinnor blivit intelligentare, det är systemets prioriteringar av kunskap som resulterat i att män misslyckas och kvinnor lyckas med utbildningen, känslor i stället för fakta, social anpasslighet i stället för att rakryggat stå fast vid vetenskapligt bevisad sanning. Rent flum och häxkonster.
  Kvinnor söker en extraordinärt framgångsrik man som far till sina barn.
  Dessa män igenkännes på sin makt och rikedom eller, mer biologiskt fundamentalt, på sin fysiska styrka.
  För att nå makt och rikedom krävs, i ett av feminism dominerat land, anpasslighet, kvinnligt kön, mjuka värderingar, undertryckta manliga värderingar och egenskaper som konsekvenstänkande långsiktighet och gärna spenslig kroppsbyggnad.
  Så makt och rikedom vinns inte av de naturligt mest attraktiva männen på marknaden.
  Försåvitt dessa inte anpassar sig till normen utan lever ut sina manliga egenskaper, dessa män förpassas ut i kylan eller emigrerar frivilligt.
  Hur ser det då ut för de med fysiska attribut, Dolf L, Hoahoa, Zlatan, nå de är inte så många så det bildas kö till dem, få kvinnor kvalar in i kampen om dem, de blir posters frun jämför sin feminiserade man med.
  Sammantaget finns få män för kvinnor att parbilda med, vänsterns vurm för lesbiska kvinnor är ett av resultaten, manshatet ett annat, följder av ett feminiserat samhälle.
  En intressant följd är också kvinnors beundran av våra nysvenskar som genomgående kommer från strikt mansdominerade kulturer, dessa nya män på marknaden fyller uppenbarligen ett stort behov, de erbjuder kvinnor det som gått förlorat med feminiseringen av samhället.
  Någonstans läste jag att 10% av männen står för 90% av det heterosexuella sexet i samhället, om detta är ens i närheten av sant så förklarar det varför majoriteten män är så underordnade kvinnor, de hoppas på att få ingå i de lyckliga 10%en som får del av kvinnors gunst, de som inte kommer åt denna gunst på naturligt sätt är hänvisade till våldtäkt, porrsurfande, homosexualitet eller acceptans av ett liv som Incel.
  Västs krympande befolkning och missnöje med livet är en direkt följd av den feministiska vänsterrörelsens framgångar.

  Gillad av 17 personer

  • Leif Nilsson skriver:

   PLLAY, du gör en skarp och träffsäker analys, men jag förstår inte, varför du tycks beteckna Richard Sörmans lägesbeskrivning som ”snömos”. Jag ser ingen direkt motsättning i era analyser,. De framstår snarast som kompletterande.

   Gillad av 8 personer

   • pllay skriver:

    Sörman petar lite i sanden med den lilla pinnen, teoretiserar lite, går runt lite försiktigt utan att ta våra biologiska och evolutionära förutsättningar som utgångspunkt för en vidare diskussion.
    Han är intellektuell vetenskapsman och borde ha kunskap och mod att ta ut svängarna lite mer, peka med hela handen i tangentens riktning och rättframt stå för de slutsatser som följer av logiska resonemang, kort sagt visa lite manlighet.

    Gillad av 6 personer

  • Kalle skriver:

   Knappast snömos.

   Vet inte i vilken verklighet du lever i? Det är så otrolig många ”män” jag stött på i mitt liv som fastnat i dataspelsträsket. Även om vissa har jobb så ägnas all fritid åt att sitta och spela dataspel. Då blir fan i mej inga barn gjorda.

   Undersökningar visar på att supandet minskar bland unga män, possitivt tycker vissa. Skandal tycker jag för jag vet vad som händer när man krökar till det, man får brudar, man träffar människor man inte känner ”IRL”. Man utvecklar riktiga sociala färdigheter även om dessa inte fanns i unga år.

   Vem fan tror man att man är om man tror att en normal kvinna vill ha en om hela ens fritid ägnas åt att trycka på tangenter hela nätterna.

   Kvinnor är lustiga varelser, dom påstår sej inte gilla fulla män och tycker att snus är äckligt. Det är säkert sant men jag lovar dej, sluta spela dataspel, pilla in en prilla och bli redigt full och du kommer få ett ragg. Kvinnor hatar nämligen soffligande män mer en sprit och snus.

   Jag tror dom tänker såhär, en full snubbe med rinnande snus kan säkert måla huset på semestern eller skjutsa ungarna till fotbollsträningen när han är nykter. Men en pajjas som är level 200 i world of warcraft vet väll inte i vilken ände han ska hålla i penseln.

   Puss och kram /Kalle

   Gillad av 8 personer

   • pllay skriver:

    Visst, en drängfull man med skjortan hängande och snuset rinnande tänder som vi vet många kvinnliga hjärtan, de ser en farlig, oberäknelig, stark man som är i behov av kvinnlig ömhet och omsorg för att tyglas och omformas till en trygg barnafader.
    En uppgift många kvinnor känner sig kallade att ta sig an.
    Dessutom vet de från första ögonblicket att de med sin sociala kompetens står skyhögt över denne man, de söker ett komplement till denna kompetens.

    Gillad av 1 person

  • Ulf Nilsson skriver:

   Det har glömts bort i den här debatten att många män är helt enkelt inte intresserade av kvinnor eftersom män är mycket mer homosexuella än vad man törs erkänna. Alla män i princip har en stor portion bög i sig.

   Gillad av 1 person

  • .-,.-,.-,US skriver:

   @ Pllay,

   Skribenten intar med detta inläggen en position som i amerikansk debatt är mycket välkänd och som där genomgående kallas ”tradcuck”: ”Tradcuck is the worst type of blue-pill traditionalist and white knight fused with the behaviors of a cuck”.

   Budskapet är i princip att de unga männen ska låtsas som att de lever på 1950-talet och göra det som då fungerade för att bli gift och skaffa barn. Det fungerar absolut INTE i dagens värld och är enbart en förolämpning mot de unga männen. Men många av dem är betydligt mer pålästa än Richard S och inser att det enda som händer om de anstränger sig i traditionell bemärkelse är att de blir förnedrade och utnyttjade, av både kvinnorna och staten.

   Nu pratas det plötsligt om incels i Sverige, men en mycket större rörelse är MGTOW. Detta står för Men Going Their Own Way och den är främst inriktad på att varna män för riskerna med fasta förhållanden i dagens västvärld. Detta är INTE förlorare som sitter i mammas källare och spelar dataspel utan inkluderar många, många väldigt drivna och framgångsrika män. Men de har insett att spelplanen är helt riggad mot män i dagens feminiserade värld och de fokuserar på praktiska sätt att hantera detta.

   T.ex pratar de mycket om den realitet som kallas ”beta bucks, alpha fucks”. Detta går ut på att de män som agerar ungefär som skribenten här rekommenderar blir beta i kvinnornas ögon, vilket innebär att de blir utnyttjade. Kvinnorna mjölkar dem på resurser och har samtidigt genomgående sex med mer ”spännande” figurer utan att berätta detta. I ett traditionell samhälle finns det effektiva spärrar mot att kvinnor agerar så, men alla dessa har avlägsnats nu.

   Vidare tar de upp den väl belagda tendensen hos kvinnor att alltid sträva efter en bättre partner, vilket kallas ”hypergami”. Även här fanns det tidigare effektiva spärrar som nu är borta och den realitet som dagens män befinner sig i påverkas väldigt påtagligt av detta. MGTOW männen erkänner och analyserar detta, istället för att bara rekommendera män och pojkar att dra på sig skygglapparna och låtsas att vi fortfarande lever i ett traditionellt samhälle.

   Man pratar också mycket om hur rättssystemet har genomgått en radikal feminisering och hur detta till stor del har gjort män rättslösa i konflikter med kvinnor. Hur ska en ung man t.ex hantera en arbetsplats eller ett universitet i dagens läge, där nästan vad han än gör kan kallas för ”sexual harassment”? Hur ska man ragga, om man vet att nästa alla former av sex nu är våldtäkt i lagens ögon, om kvinnan vill få det till det? Lösningen är definitivt INTE att gå runt och låtsas att det är 1950. Många unga män som gör detta råkar väldigt illa ut i dagens värld.

   Utlandssvensk

   Gillad av 8 personer

   • .,.-,.-,.US skriver:

    Ett tillägg:

    Det är verkligen inte harmlöst att predika på detta vis för yngre män. I USA ser man nu en explosion i antalet hemlösa vita män och självmord har blivit den vanligast dödsorsaken för medelålders män i det landet. Mycket av detta beror just på att yngre män följer ungefär de råd som skribenten här ger och sen blir helt krossade pga. detta.

    Ett bra exempel är alla de vanliga unga killar som går in i militären. Många av dem vill bara uppfylla en traditionell mansroll och de riskerar bokstavligen livet för detta. Men kvinnorna som de gifter sig med spelar genomgående verkligen inte efter traditionella regler. Det är nu extremt vanligt att männen kommer hem efter en ”combat tour”, bara för att finna att kvinnan som de helfinansierar har en eller flera andra spännande pojkvänner. Ofta åker de själva ut ur huset de har betalat och om de har barn får de sen knappt träffa dessa, men måste fortsätta att betala.

    De här männen trodde att de gjorde ”rätt” men de blev bara grundlurade. Många av dem hamnar på gatan eller få bo i bilen. Självmord är mycket vanligt och ännu fler hamnar i opiummissbruk.

    En ung man i dagens västvärld måste få information om hur verkligheten ÄR, inte hur man tycker att den borde var. De är redan extremt missgynnade i skolan och på arbetsmarknaden och att dessutom försöka lura dem på det sättet skribenten gör här är djupt osmakligt.

    Utlandssvensk

    Gillad av 3 personer

   • Christer E skriver:

    Intressant och stor skillnad mot när jag som student själv blev visad runt ett amerikanskt universitet (det förhatliga året -68). Det berättade då att vissa kvinnliga studenter enbart siktade mot en ”Mrs”-degree, inga andra ambitioner.

    Läste för några månader sedan i Atlantic om hur frustrerade vissa män kände sig inför nät-dating. Eftersom det var så enkelt att hitta en ny date via webben, blev det med viss automatik lika enkelt att avsluta en nyss påbörjad bekantskap. Gräset kunde kanske vara aningen grönare på den andra sidan.
    Kan inte sådant beteende delvis förklara ”flyktigheten” (eller vad den ska benämnas) hos dagens unga män och kvinnor?

    Gilla

   • Benjamin Dhover skriver:

    Deprimerande, men det du säger klingar sant. Tack gode Cthulu att man växte upp och gifte sig på stenåldern när världen fortfarande hade någon som åtminstone påminde om logisk struktur.

    Gillad av 4 personer

   • ,.--.,.-US skriver:

    @ Christer E,

    Amerikanska universitet är nu extremt fientliga områden för unga, vita män. De diskrimineras öppet i alla led och är utsatta för helt absurd och godtycklig rättstillämpning. Ett resultat av detta är att andelen män stadigt krymper och nu är nere på cirka 40%.

    De ”högutbildade” kvinnorna har till stor del gett upp på att ta en Mrs, eftersom de inte längre hittar män med högre status. Samtidigt blir männen alltmer medvetna om riskerna med att gifta sig. Resultatet är att antalet nya äktenskap har kollapsat.

    Vad gäller nätdajting finns det många undersökningar och du kan hitta en del av dessa i länksamlingarna som Lars M och Sixten har lagt upp längre ner. Kortfattat visar dessa att kvinnorna bara är intresserade av de 10-20% mest attraktiva männen.

    @ Benjamin Dhover,

    Jo, det är bistert men sant. Har man söner, måste man varna dem.

    Gilla

  • thomasdentredje skriver:

   Jag reflekterar. Både min morfar och farfar var våldsamma alkoholister. Mina föräldrar var sargade. Mormor och farmor var starka. Jag växte alltså upp med starka kvinnor. Så jag hade därför länge problem med min egen maskulinitet. Det löste jag med maskulina sysslor; fäktning (ganska bra, vann lika mycket som jag förlorade), boxning (13 år boxning, många skador, jag är rädd för Alzheimer). Tog lång tid för mig att kunna ha meningsfulla trygga manliga relationer.
   Grejen är den; kvinnor tycker om mej, jättemånga, hela tiden, kvinnor finner mej mycket attraktiv och jag har funderat mycket på det. Svaret är; jag trivs med kvinnor, jag tycker om dom helt generellt, jag är avslappnad med kvinnor.

   Gillad av 1 person

 2. Fredrik Östman skriver:

  Artikeln kommer så småningom fram till männen, men de första som omtalas är de kvinnliga incellerna. Varför skall de ignoreras? Att göra det är att begå det feministiska felet, att tro att allting är bra bara man har ”utbildning” och titel. Det är det inte. Det kostar på. Har dessa kvinnor råd? Har de inte mycket mer att förlora på statuskampen än män har? Voffor gör di på detta viset?

  Gillad av 2 personer

 3. Fredrik Östman skriver:

  Det är ett etablerat faktum att de flesta män i historien inte har haft möjlighet att reproducera sig. De flesta män står socialt lägre än de flesta kvinnor, och så har det alltid varit. Feminismen är en idiotisk rörelse hos överklassdamer som tycker att de skall få komma i åtnjutande av de högstatusposter de män har, som de själva attraheras av. Lågstatusmännen är redan bortvalda ur planerna, ur perspektivet, ur sinnet. De är så låga att de inte alls existerar.

  Kvinnors hypergami och mäns hypogami orsakar detta sociala system och orsakas samtidigt av det, eftersom det är ett evolutionärt förhållande. Ideologierna sätter sig upp mot detta och är därmed en dödskult.

  Gillad av 10 personer

  • Jaxel skriver:

   @Fredrik Ö
   Du skriver om feministerna: ”som tycker att de skall få komma i åtnjutande av de högstatusposter de män har, som de själva attraheras av. Lågstatusmännen är redan bortvalda ur planerna, ur perspektivet, ur sinnetä.”

   Precis, i alla fall om vi talar om dessa vänsterfeminister, vilka i tal och skrift uttrycker sitt förakt för ”manssamhällets” konkurrensmetoder samtidigt som de genom sina val av livspartners eller sexualpartners belönar de män som framgångsrikt använt sig av just de metoder de säger sig förakta.

   De skulle vara intressant att studera vad dessa högprofilerade feminister har för partners, inte katten är det vanligt med städare, lagerarbetare eller dylikt.

   Om kvinnor i gemen verkligen önskade en annan typ av man och en annan mansroll än dagens så har de makten i sin hand. Det är bara att börja att belöna de män, i val av livspartner eller som sexualpartner, som lever upp till en annan mer önskvärd manlighet.

   Är inte den s k kulturprofilen en syn för sägen? Hela det officiella Sverige vältrar sig i avsky, men någon svårighet att attrahera sexualpartner tycks han inte ha haft.

   Så kvinnor i alla länder förena eder. Ni har makten i er hand. Makten att åstadkomma en annan mansroll, ett annat samhälle. Givet att ni vill ha en annan sorts man. Förstås.

   Gillad av 3 personer

  • ,.-,.-,.US skriver:

   @ Östman,

   ”Kvinnors hypergami och mäns hypogami orsakar detta sociala system och orsakas samtidigt av det, eftersom det är ett evolutionärt förhållande. Ideologierna sätter sig upp mot detta och är därmed en dödskult.”

   Instämmer helt!

   utlandssvensk

   Gillad av 3 personer

 4. Fredrik Östman skriver:

  Det som händer när man ytterligare — de är som sagt naturligt i genomsnitt redan högre — höjer kvinnors status i samhället, är att fler incels uppstår där de redan fanns: bland kvinnor med högst status och bland män med lägst status. Det är inget nytt, utan bara en tillskärpning, en försämring.

  Som allting annat som motiveras idealistiskt.

  Gillad av 3 personer

 5. Stefan Sewall skriver:

  Skolan har tillåtit förslappning av killarna. En bra skola ger/tvingar på eleverna arbetsmoral och disciplin och prackar på eleverna rätt, dvs positiv inställning till prestation och arbete och ordning och plikttrogenhet. Min skola gav mig och mina kompisar rätt attityd i livet. Vi blev anpassade till ett arbetande ordnat samhälle och gjorde något vettigt i livet. Då fanns inte heller dataspel att kasta bort sin värdefulla ungdomstid på. När man så gjorde något konstruktivt fick man självkänsla.
  För längre sedan var mansrollen självklar. Män var starka bönder eller sjömän eller soldater eller gruvarbetare. Kvinnorna var glada att de starke männen försörjde dem och byggde samhället, gjorde smutsiga tunga och farliga jobb och försvarade landet mot invasion. För 150 år sedan och bakåt räckte det att vara manlig. Man behövde inte utbildning för sin roll.

  Gillad av 9 personer

 6. Att rätt tolka gamla tiders annonser skriver:

  Återigen behövs det evolutionära perspektivet.

  Ett mönster kunde tämligen lätt utläsas i äldre tiders äktenskapsannonser. Herrarna visade upp materiella resurser och tillgångar. Som en mätare på egen framgång. Medan kvinnorna fokuserade på sitt utseende. På sin kroppsliga attraktion.

  Nedbrutet i evolutionär logik ser bilden ut så här;

  En man kan teoretiskt få miljoner barn med en måttlig ansträngning. En kvinna med barn blir låst i ungefär 20 år. Av den senare anledningen tvingas kvinnor fokusera på resurser. Och framtida potential. Att bygga en mer uthållig plattform.

  Män styrs i hög utsträckning av en god fertilitet. Som kvinnligt breda höfter, fylliga bröst, och rosiga kinder. Det som signalerar fruktsamhet. Alltså det visuellt mer uppenbara och yppiga. Och en frisk avkomma. Men det tänker de så noga på. De bara attraheras.

  Män och kvinnor spelar därför inte med likvärdiga medel. Kvinnor behöver mer kräsenhet. Män kan kompensera denna brist med antal. Djingis Khan gjorde det med bravur. Hans gener lever nu vidare i miljoner andra människor.

  Resurser förr är inte samma som i dag. Men en kvinnlig åtrå som bestått är att de män som befinner sig högt upp i hierarkin alltid framstått som mer attraktiva. Därav intresset för högstatusmän. Dessa kan även återfinnas i fängelser. Därför vurmandet för män som Clark Olovsson.

  Status i stenålderssamhället måste dessutom sanktioneras av övriga män. Och var därför en pålitlig markör. Det är det inte i lika hög utsträckning för allehanda kändisar i dag. Men den kvinnliga programmeringen vill inte kännas vid denna skillnad. Så att bli en groupie är vanligt i unga kvinnors liv.

  Ingen egentlig uppdatering har skett efter stenåldern. Så både kvinnor och män kan betraktas som tämligen primitiva varelser. Även om det i dag finns finare yrken än äldre tiders mammutjägare. Så mönstren sitter i. Moderniteten har sina tillkortakommanden.

  Gillad av 5 personer

 7. Anders Lundin skriver:

  Den matematiska verkligheten är brutal för den svenske mannen: 132 män på hundra kvinnor (i åldern 15-30 år). Detta p g a massinvällningen.
  Detta är ett gigantiskt svek mot den uppväxande generationen; både männen och kvinnorna. M a o kommer 32% av männen bli utan partner.
  Allt med den feministiska regeringens goda minne. Är detta jämlikt? Jag tror att ett brinnande manshat ligger bakom. Att sedan kvinnorna får en ökad våldtäktsrisk p g a den demografiska verkligheten, skiter de hycklande feministerna högaktningsfullt i!

  Att svensk skolas katastrofala upplägg – enligt forskning och empiri – dessutom misskrediterar pojkarna, understryker de vänsterblivnas hat mot den svenske mannen.
  För att inte tala om den s k ”positiva särbehandlingen” som vissa utbildningar ägnar sig åt.

  En gåta för undertecknad (ännu en!) att inte detta diskuteras och kritiseras mycket, mycket mer.
  Slutsatsen att det vänsterliberala etablissemanget avskyr och föraktar den svenske mannen är ofrånkomlig. Jag kan bara konstatera att det är ömsesidigt för min del. Totalt!

  Gillad av 10 personer

  • Jaxel skriver:

   Enligt SCBs databaser bestod befolkningen i åldern 15-30 år i slutet på 2019 av 1.062.041 kvinnor och 981.105 män eller 108 män per 100 kvinnor.

   Detta kan mycket väl vara ett bekymmer.

   Gilla

 8. ts skriver:

  Jag är gift sedan flera decennier men vet inte folk att vita män, och allra helst vita blåögda västerländska män, är de mest eftersökta på giftasmarknaden? Från Sydamerika, till Afrika och Asien. Så varje så kallad incel med jobb är 10,000kr och en flygbiljett från en livspartner. Dristar man sig att studera internationell social media så skriver kvinnor öppet vad de vill ha, men också vad de väljer bort (hoppas detta kommer med som bara är fakta), nämligen araber och svarta. Tydligen är det mycket vanligt att detta specificeras.

  Så den svenske sk. incel-mannen drar nog, och får låta gästerna och batikhäxorna betala själva för sina liv och förlustelser.

  Gillad av 5 personer

  • olle reimers skriver:

   Denna sanning kommer att accentueras med att dessa män alltmer kommer att bli en bristvara.

   Kanske en idé för framtida Sverige: massproducera vita provörsmän och anpassa dem för exportförsäljning. Vi brukar vara tidigt ute med sociala experiment.

   Gillad av 1 person

 9. Niklas R skriver:

  Vad kvinnor vill ha, det är en bra fråga som de själva inte ens kan svara på. Eftersom det är helt beroende på i vilken del av månadscykeln de befinner sig i.

  Men generellt sett kan man säga att en kvinna vill ha en alfa-hane. Vad är då det? En man som säger sin mening, står för sin åsikt och inte kräver omgivningens medhåll. Sedan bör han även vara hygienisk, artig, trevlig samt ha humor, osv.
  Men detta med humor är lite udda eftersom en kvinna tycker en man hon är attraherad av är rolig. Så ett gott tecken på attraktion är att hon skrattar åt dina skämt – inte att förväxla att hon skrattar åt dig ska också sägas.

  Gillad av 4 personer

  • olle holmqvist skriver:

   ”en bra fråga som de själva inte ens kan svara på”
   ett typiskt exempel på hur den ”allmänmänskliga naturen” utmejslad av vår evolution, petar och påtar i vårt beteende, När njurtransplantationer infördes för några årtionden sedan gällde att donator måste vara ett syskon. Nu inträffade som oftast att mamman till de bägge begärde enskilt samtal med doktorn. ”Jo se doktorn, mina barn är egentligen inte syskon…min man vet, men vi har hållit det borta för dem,..bäst så tyckte vi…”

   Ungefär samtidigt lästa jag undersökning om dettas vanlighet. Mest bland arbetare i Birminghan, 35 %, som jag minns Minst bland i Lausanne, 2%. ”hygienisk, artig, trevlig (med)humor” kan man tänka sig. Det intressanta är ju hur dessa bilda gentlemän från Lausanne och Täby har det med faderskap i arbetarefamiljer, alltså hur vanligt ?

   Annan anekdot. Berthold Brechts f d älskarinnor i USA träffades för att se en av hans pjäser.
   Ganska snart säger en: ”Men faan.. det där är ju min historia, han har knyckt rakt av” och
   så gjorde övriga samma bekännelse…Ilska över den mannen ! Mot den bakgrundeh hittar jag så mycket allmän-kvinnligt i Brechts visor (Brecht är visdiktare och dramatiker i den turordningen) :
   ”Und als er nicht wusste
   was sich fuer eine Dame passte
   …Dann sagte ich ihm nicht nein”

   Kan jämföras med Niklas karaktärisering den Påtändbare ovan.

   Gilla

 10. Östrahult skriver:

  Jag tror att det finns ett enormt gap mellan medievärlden och verkligheten. Något som många unga män inte begriper. Mediavärlden färgar av sig på samhället i övrigt och leder till en feminisering av många, alla dessa fåniga hästsvansar t ex. Samtidigt kan man notera att många av de meetoo-kvinnor som agerar i media ser ut och klär sig som riktiga våp med knallröda läppstift och utmanande klädsel. De faller dessutom ofta för män som inte alls motsvarar hur snacket går i TV-programmen. Resultatet av röran är att många även kvinnor lever i trassliga situationer. Mycket vanligt och kan t ex ses i hyllningsartiklar om nutidens medieprofiler, exempel från idag: ”Gratuleras till: Fyller 45 år. Familj: Två barn.”

  Gilla

  • Niklas R skriver:

   Detta med att en man ska ha kort hår är en relativt ny idé.
   Det var först Gustav IV som införde att de svenska soldaterna skulle ha kortklippt hår efter fransk modell i slutet av 1700-talet.
   Innan dess skulle en man ha långt hår eftersom det påvisade viralitet och i militären skulle håret flätas till en piska i nacken enligt reglementet.

   Så från forntid fram till 1790-talet var håridealet för en man vanligtvis långt hår, med eller utan ansiktshår.

   Gillad av 5 personer

 11. Bo Adolfsson skriver:

  Vilket moraliserande dravel!
  Räcker det inte med att vänstern håller på med detta på invandrings- och klimatområdet?
  Skärpning DGS! Vad gör denne stofil här?

  Gilla

 12. Ann-Charlott skriver:

  Det här är inget nytt problem. Römppäviikko i Pajala anordnades för att kvinnorna från bygden flyttade från de sk Helly Hansenkarlarna med både snus under läppen och hembränt under västen.

  Gilla

  • bejji skriver:

   Och när det anordnades speciella resor för ensamstående ryska kvinnor för att lära känna de många ensamma männen i Norrbotten, varav åtskilliga träffade en svensk man och gifte sig med denne – ja, då blev det ett jävla liv på svenska kvinnor från feministgrupper och liknande; ryskorna anklagades för prostitution och man krävde att polisen skulle utreda dem, trots att det alltså gällde ryska kvinnor som gift sig och skaffat barn med svenska män. Dessa ryska kvinnor, många av dem dessutom med eftergymnasial utbildning, beskrevs av sina svenska män som ”stolta och starka samt hjälpsamma, men utan att vara undergivna” (enligt en finsk sociologisk undersökning gällande inflyttade ryska kvinnor i Norge, Finland och Sverige). Det kan tilläggas att dessa kvinnor, såsom ”partner-invandrare” med 2-årigt tillfälligt uppehållstillstånd i början, inte alls fick samma ekonomiska/sociala förmåner som invandrare från exempelvis Mellanöstern och Afrika fick, och fortfarande får.

   Gillad av 3 personer

 13. Thomas skriver:

  Det räcker med sista meningen. ( Det gäller iofs inte bara unga svenska män)
  Mansöverskottet av araber/afrikaner i varierande ålder har förändrat Sverige och batikhäxor i övergångsåldern gnuggar händerna i förtjusning.
  Ukrainska kvinnor borde skeppas hit istället. Kriminaliteten skulle inte öka i vart fall…

  Gillad av 2 personer

 14. Lars Mellblom skriver:

  Richard Sörman verkar glömma att det viktigaste skälet till dagens ofrivilliga manliga celibat, är att kvinnor i västvärlden numera har pappa staten som garanterar deras försörjning och barnomsorg. De behöver inte längre välja en make som de betraktar som oattraktiv, utan kan istället dela attraktiva män med många andra kvinnor.

  Att som man vara attraktiv för kvinnor mäts på en relativ skala. Det kommer alltid att finnas 10% män som ligger i topp, oavsett hur de därunder anstränger sig.

  Den som är intresserad av mänskligt beteende vid val av sexpartner, i synnerhet den som skriver artiklar därom, bör absolut ta en halv dag till att läsa igenom the Scientific Blackpill ( https://incels.wiki/w/Scientific_Blackpill ). Där redovisas kortfattat hundratals studier i ämnet, uppställda på ett föredömligt lättöverskådligt sätt. Man kan också gå vidare till själva studien.

  Här en studie av många hundra, som går går rakt emot vad som officiellt påstås i Sverige. Missa inte sista meningen!: ”Researchers sought to evaluate niceness by defining it as: ”a characteristic that may signal to potential partners that one understands, values and supports important aspects of their self-concept and is willing to invest resources in the relationship.” In other words, niceness is the degree to which a person understands, values, and supports his partner’s identity and values and is willing to put commitment and effort into the relationship. This is also known in psychology as ”responsiveness.”

  The researchers found that men who perceived possible female partners as responsive found them to be ”more feminine and more attractive.” They also found that when men found women to be responsive, it led to a heightened sexual arousal from the men and greater desire for a relationship.

  On the other hand, when women perceived their male partner to be more responsive, they were less attracted to the man.”

  Gillad av 2 personer

 15. Göran Holmström skriver:

  Bra text men för fasen Richard var inte ursäkta uttrycket så PK.
  Vissa män är bara mer attraktiva, andra är det inte!
  Pengar makt o status bla bla bla,
  nej det handlar inte om det vid attraktion alls.
  Snarare undermedvetna önskningar vissa triggers, men för att utveckla det räcker inte femtonhundra tecken på långa vägar.
  Är man en vinnare så vet man det!
  Är man en looser så får man jobba hårdare bara!
  Jag hade lätt bytt bort min förmåga att ”Välta kor”, mot att kunna tjäna pengar på att bygga mina drömmar.
  Men nu är saker som dom är, jag är en enkel servicetekniker, med en gudagiven gåva att få ligga om jag vill.
  Incels kan gärna få den förmågan om dom vill .
  Jag vill bygga prylar bara!
  Livet är orättvist helt enkelt.

  Gillad av 4 personer

  • Törnrosa skriver:

   ”Välta kor” vilken botteninställning. Och alla som skyller sina egna tillkortakommanden på taskiga kvinnor, feminister och gu´vet vad.

   Feminiserade män? Gömmer sig i källare med sina dataspel. I sanning bedrövligt gnälligt. Varför är det bara ilska och hån mot Snecker&Co. Ni har väl själv ett ansvar. Tänk det finns tjejer som inte är feminister också. Varför pratar ni inte om dem istället?

   Jag fortsätter misstänka att ni är förgiftade av något. mvh

   Gillad av 3 personer

   • Göran Holmström skriver:

    Du humor och lite ironi, missade du den kursen helt?
    Fan om jag skulle ta livet på allvar!
    Läs en gång till och återkom efter du läst med humorbrillorna på.
    Mvh Göran.
    Ps multipla är lättare att fixa än att renovera en fyrstegs automatlåda 😉

    Gilla

   • Tomas skriver:

    Helt riktig analys. Min erfarenhet av det andra könet är att utseende och pengar kan uppvägas av innerlighet och uppskattning av den andra personens egenskaper. Har egen erfarenhet tack och lov.

    Gillad av 1 person

   • Törnrosa skriver:

    Göran: Naturligtvis förstod jag att du var ironisk. Men allvarligt talat så tycker jag det känns förnedrande att bli betraktad som ko i ett sådant sammanhang. Smaklöst helt enkelt.

    Första gången jag anmärkte på dig när du lekte alfahane blev du lite spakare. Du inger äckelkänslor när man vet att du kan skämta så okänsligt publikt. mvh

    Gillad av 1 person

   • Göran Holmström skriver:

    Nej det var inte meningen att lajka sig själv telefonen har ibland ett eget liv.
    Jag var bara nyfiken på vilka som gillade texten, större än så var det inte.
    Tyvärr går det inte att o-lajka texten.
    nejdå inte ett dugg spakare eller ändrat min åsikt. Ber dock om ursäkt för dina ”Äckelkänslor”, inte borde mitt lilla retande utlösa dom anser jag dock!
    Du jag har absolut inga bekymmer att driva med mitt eget köns alla sidor.
    Dom flesta av oss män kan bryta ryggen av sig för att få komma till med rätt mus, det är fakta, har vart där själv, prislappen för att ”Bota” mig var mycket hög.
    Idag så lever jag ett helt vanligt Svensson liv, trist och ytterst förutsägbart,
    men älskar varje lugn sekund av det.
    Jag är helt ok med att du se mig som en självgod idiot, ej behöver jag bli irriterad tillbaka, tvärtom så känner jag att jag ska ordentligt granska det jag skrev för att se om något var otydligt eller om något var felformulerat.
    Med vänlig hälsning Göran.

    Gilla

   • Törnrosa skriver:

    Göran 9:46: ”Ber dock om ursäkt för dina ”Äckelkänslor”, inte borde mitt lilla retande utlösa dom anser jag dock!”

    Men nu gjorde de det. Och minst en till tycktes obehagligt berörd. Så du kan räkna med ett mörkertal. Du kan känna dig förlåten med mitt vanliga förbehåll. Ur sinne men inte ur minne. Du bör testa dina humoristiska snuskigheter i mindre blandade sällskap än det här.

    Fredrik 8:31. Du kan sluta tramsa. Dessutom drar jag mig tillbaka från den här bloggen nu, så du kan andas ut. mvh

    Gilla

  • cmmk10 skriver:

   ”Pengar makt o status bla bla bla”

   Nja, vet att en vaktchef, under 80-talet – på ett av Avenyns mera populära ställen – hade haft clamydia 18 gånger på ett år. Och det berodde nog inte på att han var en reko kille med god personlig hygien.

   Gillad av 1 person

 16. Erik Sandewall skriver:

  När nu mansöverskottet till väsentlig del består av unga manliga invandrare så kan några väganvisningar till dem också vara på plats. Utöver fotboll och dataspel finns det även en annan faktor som de borde betänka, nämligen att deras medförda värderingar och förhållningssätt kanske inte är så gångbara gentemot den kvinnliga befolkningen här. Det kan gälla både infödda kvinnor och nyligen hitkomna som har fått upp ögonen för hur saker fungerar i Sverige.
  Sedan finns förstås en annan möjlig lösning för dessa unga män, nämligen att ”ta hit” en kvinna från det land man kommit ifrån. Det är definitivt inte någon bra utväg ur samhällets synpunkt, på sikt, bland annat eftersom man vet att ungdomskriminaliteten är särskilt hög bland söner i sådana relationer, alltså där bägge föräldrarna är födda utomlands. Här borde vi för långe sedan ha följt Danmarks exempel när de införde regeln att invandring pga äktenskap bara tilläts om vederbörande hade en viss ålder, 25 år tror jag. Den regeln väckte förstås ett ramaskri i Sverige på sin tid.

  Gillad av 1 person

  • Niklas R skriver:

   Finns gott om ukrainska eller vitryska kvinnor som en man kan ta hit. Behöver inte skicka efter någon från Thailand eller så.

   Gilla

 17. Sixten Johansson skriver:

  Jag rekommenderar verkligen läsning av Scientific Blackpill + Scientific Blackpill (Supplemental), som öppnar dörrarna till den breda, tabuerade kunskapsmassa som Lars Mellblom och Utlandssvensk refererar till.

  De unga männen har drabbats hårdast när kastrations- och inversfeminismen blev en av huvudfårorna i statsideologin. Många pojkar saknar manliga förebilder, fostrare och lärare. Enligt samtidsdogmen kvittar det, för kvinnor kan ersätta män, t o m göra allt bättre. I USA attackeras internetfora, där äldre män försöker föra sina erfarenheter vidare. Tradering via nätet är i vår tid extra viktig, men behöver kompletteras med grundfakta och möjliga förklaringsmodeller.

  Sanningarna och förståelsen måste grävas fram under många förvrängande lager. Om vi tänker oss biologin och evolutionen underst, så överlagras den av gruppens kultur. Den tyglar och kanaliserar de biologiska krafterna så att de inte blir destruktiva för samhället, men kulturen inklusive religionen är vanligen rätt förljugen. I vår tid har den gamla borgerliga kulturen inverterats, många starka krafter har fjättrats och andra har släppts helt lösa. Vår tids kultur, PK-värdegrundismen, är extremt förljugen och absurd. Till råga på allt tror sig det egna medvetandets tjattrande apa kunna skapa verkligheten själv efter eget skön och känslosvall efter att den anpassat sig till apkollektivets minsta gemensamma nämnare.
  https://incels.wiki/w/Scientific_Blackpill
  https://incels.wiki/w/Scientific_Blackpill_(Supplemental)

  Gillad av 3 personer

 18. Laura skriver:

  Vill bara påpeka att alla har förlorat på den vänsterfeministiska förvrängningen med likhetsideal och materialistisk syn på tillvaron med kamp om makten och narcissism och förnekande av biologin och äkta känslor och instinkter. Både kvinnor och män och barn har förlorat på feminismens totalitära människosyn. Könsskillnaderna är komplementära och vi måste värna om romantiken och skydda familjen. Förutom att ge utrymme för utveckling av talanger och förmågor hos individer oavsett kön.

  Gillad av 5 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.