Mohamed Omar: Sjuksköterskor kallas horor och rasister

Mohamed Omar

OPINION Hora och rasist. Två förolämpningar som riktats mot sjuksköterskor på Centrallasarettet i Växjö. De berättar att de är trötta att höra dessa fula ord från patienter och deras anhöriga.

En sjuksköterska säger så här till Smålandsposten:

Man får vara otrevlig om man mår dåligt. Men nu får vi saker kastade mot oss. Folk har spottat mot mig, jag har blivit hotad av anhöriga och blivit kallad hora och rasist på jobbet.

Och en kollega säger till tidningen:

Jag har också blivit kallad fitta, hora och rasist. Jag upplever att det blivit vanligare att man drar rasistkortet de senaste åren. Vi bedömer patienterna likadant.

Det står inte uttryckligen i tidningsartikeln, men förolämpningen ”rasist” gör att läsarna förstår att de som förolämpar inte har gammelsvensk bakgrund.

Den otrevliga arbetsmiljön på lasarettet i Växjö är alltså en följd av mångkulturalismen och den ansvarslösa invandringspolitiken.

En förklaring till att vissa invandrare tror att de blir orättvist behandlade i sjukvården, skolan och rättsväsendet kan vara att de kommer från länder präglade av mångkulturella konflikter mellan olika etniska och religiösa grupper.

De förväntar sig att gammelsvenskar ska gynna sina egna och missgynna de andra. För så ser det ofta ut i invandrarnas hemländer.

Jag har mött invandrare från Mellanöstern som är så förvånade över svenskarnas icke-rasistiska inställning att de inte kan tro att den är verklig. De tror att det är något lurt. De har svårt att tänka sig att man inte sätter sina egna före andra.

När man inte får som man vill i sjukvården drar vissa till med förolämpningen rasism. Det beror nog dels på 1) att de faktiskt förväntar sig att Sverige ska vara lika ”rasistiskt” eller ”chauvinistiskt” eller ”etnocentriskt” som deras egna hemländer, 2) att de lärt sig utnyttja svenskens antirasism. Man har fått lära sig att ”rasist” i Sverige är hemskaste man kan vara. Rasisten är paria. Svensken är rädd för att betraktas som rasist. Ett sådant rykte, sant eller ej, kan leda till utfrysning, mobbning, förlust av arbete och till och splittrade familjerelationer.

Därför använder man förolämpningen ”rasist”, eftersom den skrämmer svenskar så att man får som man vill. Ingen vill väl bli kallad till chefens kontor för att förhöras om sin värdegrund.

Man varför säger man ”hora”? Här är det de egna värderingarna som kommer till uttryck, alltså hur man ser på självständiga kvinnor. När man säger ”rasist” vädjar man i stället till det svenska samhällets värdegrund, i Mellanöstern är ju rasism inte lika fult. Det är snarast normalt, till och med något som ses som en dygd, om man med rasism syftar på etnocentrism och att favorisera de egna.

Mångkulturella länder i Mellanöstern som Irak och Syrien har härjats av krig och konflikter i decennier, ja, ända sedan de bildades. Människor som växt upp i samhällen präglade av mångkulturella konflikter tar med sig sina attityder hit. I dessa länder blir människor behandlade olika beroende på vilken etnisk och religiös grupp de tillhör. De ser inte varandra som landsmän, som en nationell gemenskap, så som vi varit vana vid i Sverige då vårt land varit kulturellt och etniskt homogent. Där är man i första hand muslim eller kristen, shiit eller sunnit, kurd eller arab och så vidare. Någon verklig nationell identitet som syrier eller irakier finns inte.

Svenska journalister kan, när de pratar om vad händer i Irak och Syrien, prata om konflikter mellan etniska och religiösa grupper. Men när journalisterna pratar om Sverige så är deras analyser hindrade och grumlade av ”antirasistiska” tabun. De kan inte uttrycka sig öppet och begripligt om våra problem. Här säger den politiska korrektheten att alla bara är svenskar och socioekonomiska faktorer är det enda som skiljer oss åt.

De som förstår att mångkultur inte fungerar i Irak och Syrien borde ju också kunna förstå att mångkulturen har ännu mindre chanser att gå bra i Sverige. Skillnaderna är större. Kurder och araber har levt sida vid sida i århundraden. De har delat samma tro, islam. Men de har behållit sina separata identiteter, samexistensen har inte varit harmonisk och konflikter har blossat upp då och då.

Hora och rasist. Ett ord som är fult i den egna kulturen, där en självständig kvinna med västerländsk livsstil är någonting oanständigt. Och ett ord som är fult i den svenska kulturen, där en rasist är en ondskefull människa, ja, knappt en människa. Ett ord som de tog med sig hit, och ett ord som de lärde sig här.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Du kan visa din uppskattning genom att donera via swish till 0760078008 (Eddie)

25 reaktioner på ”Mohamed Omar: Sjuksköterskor kallas horor och rasister

 1. pllay skriver:

  Drömmen om det lyckliga multikultisamhället möter verkligheten.
  Vägen framåt leder mot en kraftmätning mellan kulturer där den mest dominanta vinner.
  Några hundra tusen års erfarenheter säger alla samma sak, multikulti fungerar inte.
  Historieboken och arkeologin visar hur kulturer bekämpar och besegrar varandra, ingen enda bestående samhällsbildning med blandande kulturer med ömsesidig respekt och samarbete har existerat. Tvärtom, framgångsrika samhällen är de som domineras av EN stark kultur där andra kulturer eventuellt tillåts existera underordnade den dominerande.
  De som driver utopin om multikulti önskar vår kulturs och vårt folks död, någon förmildrande omständighet finns inte, vi ser en ond självmordsrörelse i aktion.

  Gillad av 10 personer

  • Törneosa skriver:

   Med tanke på Annie Lööfs JÖK-agerande får vi väl i rättvisans namn säga att hon förde väljarna bakom ljuset. Sa en sak och gjorde en annan med hjälp av L. mvh

   Gilla

   • Törnrosa skriver:

    ”Med vilket motiv röstade man på Annie Lööf och C in the first place?”

    Jag pratade om Jökagerandet och den känsla av svek som upplevdes när AL bröt med alliansen och började schakra med en politiker hon absolut inte skulle ha något att göra med. Yvigt skoprat m m. mvh

    Gilla

   • Björn skriver:

    Klart att det var ett stort svek från AL m.fl, men frågan kvarstår; varför röstar man på ett parti som C överhuvudtaget? Eller på något av V, MP,S, L, KD,M?

    Gilla

   • Törnrosa skriver:

    Björn10:47
    Det bör du nog fråga de som röstade på partierna du frågade om. Visserligen är jag synsk men lägger inte min tid på sådant. mvh

    Gilla

 2. Lars Bernhoff skriver:

  Det blir besvärligt när många kommer i grupp till sjukhus och har förutfattade synpunkter om vad de ska få för bemötande i sitt nya hemland. Olyckligt att så få jobbar att de kan ta med sig en hel grupp för ett besök som man klarar själv som vuxen om man kan svenska. Att så många kommer samtidigt verkar vara tecken på att få har jobb.
  Frågan verkar vara av blåljuskaraktär, dvs personal som utför arbete för samhället har rätt till respekt och att kunna genomföra sin uppgift. Sjukhuset borde ha rätt till att endast släppa in de som måste vara där. Den som inte klara att agera på ett rimligt sätt behöver kunna avvisas. Välkommen tillbaka när du ger personalen en ärlig chans att göra sitt jobb borde vara möjligt att tillämpa.

  Gillad av 3 personer

 3. jannorberg1 skriver:

  I vanlig ordning så sätter du fingret på med sådan knorr att det känns skämmigt att inte ha insett just detta med att synen på länder i vår egen nomenklatur inte går att applicera på länder där folkslag, klanvälde och islam styr olika gruppers beteende.

  Lite roande att det är de längst ut i ett av systemen (sjuk/hälsovården) som nu tvingas möta konsekvenserna av politikernas multi-kulti experiment. Skulle vara intressant att få veta vilka politiska partier dessa kvinnor inom vården röstat på, men framför allt vilket parti de nu avser att rösta på.

  Klarar dessa kvinnor att se de kausala sambanden mellan sitt röstande och de horribla konsekvenser de nu dagligen tvingas hantera??

  Kognitiv dissonans in spe??

  Gillad av 14 personer

 4. Elisabeth Henriksson skriver:

  Enl. min erfarenhet beror deras vidriga beteende inte på att de förväntar sig att bli bemötta med orättvisa, det är snarare att det ligger i deras kultur att bråka sig till förtur, att muta och hota. Deras kultur säger att den starkaste alltid vinner och det kommer i konflikt med vår syn att den svage har förtur. Lägg därtill den totala bristen på respekt för svensken i gemen som anses just svag.

  Gillad av 13 personer

  • Mats R skriver:

   Detta stämmer väl överens med mina erfarenheter också. Beteendet är kulturellt betingat och avspeglar korruptionsnivån i den tjafsandes hemland. I vissa länder går det att ”förhandla” sig till förtur eller en tjänst av något slag mot pekuniär ersättning och en del hitkommande har väldigt svårt att inse att detta inte gäller här. De tycks tro att jag ljuger när jag förklarar att deras önskemål tråkigt nog inte går att uppfylla. Jag har blivit kallad ”rasist” ett antal gånger, och då undrat om den tjafsande kan tänka sig att upprepa detta i närvaro av väktare, vilket man inte kan.

   Gilla

 5. Aha skriver:

  Etablissemangets och medias hyckleri och överseende över invandrarnas rasism och arrogans mot svenskar som Omar ger exempel på är till ytterlighet irriterande. Ingen har sagt åt invandrarna att sköter man sig inte, är oförskämd, inte tacksam över Sveriges gästfrihet så åker man ut. Det är ofattbart att vi svenskar tolererar att bli skymfade av folk som vi tagit emot. Vi är t.o.m. så undfallande att vi jagar de bland oss själva som svarar med samma ordval som de invandrare som skriker hora och rasist.
  Via näthatsgranskaren arbetar rättsväsendet för fullt med att fälla svenskar som inte är vana att uttrycka sig nyanserat utan likt invandrarna tar till överord för att beskriva sitt missnöje och då med invandrarnas uppträdande.

  Den svenska undfallenheten är skamlig. Feministiskt beteende av värsta sort som nu gett oss så stora problem.

  Gillad av 10 personer

 6. Niklas R skriver:

  ”…och ett ord som de lärde sig här”
  Så de kan om de vill, lära sig hur man uttrycker sig och hur samhället fungerar.
  Vilket innebär att de väljer att stå utanför det svenska samhället och inte vill bli en del av det. Vilket då säger mig att de lika gärna kan vara afghaner, iranier, irakier, somalier, syrier och turkar i sina egna länder.

  Gilla

 7. Mats Rosengren (@stamcose) skriver:

  ” 2) att de lärt sig utnyttja svenskens antirasism. Man har fått lära sig att ”rasist” i Sverige är hemskaste man kan vara. Rasisten är paria. Svensken är rädd för att betraktas som rasist. Ett sådant rykte, sant eller ej, kan leda till utfrysning, mobbning, förlust av arbete och till och splittrade familjerelationer.”

  Detta och endast detta! I deras hemländer reflekterar man överhuvudtaget inte över ”rasist” begreppet. Men man lär sig snabbt hur man kuvar svensken! Ungefär som att trollen och djävulen blir totalt kraftlösa , hjälplösa och ofarliga om man håller upp en bibel eller ett krucifix! Helt enkelt en magisk trollformel riktad mot hjärntvättade ”Svennar”

  Gillad av 4 personer

 8. Hans Jensevik skriver:

  Bara en liten synpunkt i all vördnad för läget. Skulle vi vända på det hela enligt principen ”Den som sat han vat!” som gällde före studentrevolten 1968 vid behandling av mobbare och sjuksköterskorna m fl svarade med motsvarande motmobbing att de som mobbar hämtar näringen från sina egna sneda fördomar så skulle de bli dömda för hets mot folkgrupp. Politikerna har bestämt att den svenska urbefolkningen är ingen folkgrupp och den kan man mobba hur som helst. Politikerna har också bestämt att alla som bekänner sig till religionen Islam ska räknas som en folkgrupp. Och då blir det såhär! Finns det någon tydligare folkgrupp än ett lands urbefolkning? Hur kan en religion indikera tillhörigheten till en folkgrupp? Hur kan svensken rösta på de sex partierna i Riksdagen som fattar så korkade beslut som dessa? Sätta rasistisk tagelskjorta på urbefolkningen?

  Gillad av 14 personer

 9. Lasse Forss skriver:

  Fryshuset, som leddes av Anders Karlberg (om jag minns rätt) hade en man anställd som invandrat från Eritrea. Han lyckades skapa entusiasm hos de som hade det svårt genom att bygga upp deras självförtroenden och skapa hjältar av dem. Det här berättade han på ett rotarymöte. Han berättade också att när invandrare kom från Afrika, och skulle orienteras om vad som gällde, så var det oftast kvinnor som skötte detta. Han berättade om den krock som det innebar. De invandrade männen hade alltid bestämt över kvinnorna. Vid ankomsten till Sverige var det kvinnor, vilket var utomordentligt frustrerande. Jag frågade om Sverige informerade invandrarna om vad som gäller i vårt land men det gjorde inte Sverige.
  Jag undrar om det har blivit bättre? Jag är inte så säker. De som kommer hit bör omgående veta vilka lagar och seder som gäller så att de har möjlighet att förbereda sig. Gärna innan de kommer. Kunde George Soros dela ut flygblad, ”Welcome to Europe” till nordafrikaner och sydostasiater med information när man ska bränna passen och andra nyttigheter, så borde väl Sverige kunna göra någonting liknande, men för att underlätta anpassningen.

  Gillad av 1 person

 10. kolosserbrevetkap3 skriver:

  LARS BERNHOFF; ”Besvärligt när”… ”Olyckligt att”… och 2 som gillade inlägget. Gud hjälpe oss se igenom denna typ av kommentarer!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.