Bitte Assarmo: Politiker som vill beröva medborgarna deras kultur är inga goda makthavare

Bitte Assarmo

Så här års, runt Allhelgona, är det tradition att jag och några släktingar träffas och umgås och minns våra nära och kära som gått vidare. Även om vi är utspridda över landet och inte har särskilt mycket kontakt under övriga året så brukar de flesta av oss ha möjlighet att komma på de här små släktträffarna. Vi besöker gravar, tänder ljus och plockar fram gamla bilder. Vi brukar också besöka det gamla soldattorpet, där vi har våra rötter.

För mig har de här stunderna kommit att betyda oerhört mycket. Inte bara för att det är väldigt trevligt att umgås med släkten utan också för att det ger en starkare koppling bakåt i tiden. Vi är alla olika, har skilda liv och olika intressen och bland oss finns de flesta politiska uppfattningar, men vi har rötterna gemensamt och det håller oss samman. Vi är ättlingar till knekten och hans hustru och vi delar en historia och ett kulturarv som förenar oss trots olikheterna.

Detta kulturarv har svenska politiker arbetat febrilt för att slå sönder. Budskapet har varit tydligt, från vänster till höger. Sverige har ingen kultur. Och det enda ursvenska är barbariet. Dumdryga och obildade påståenden från politiska broilers som Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt – broilers som dock gärna hyllar andra kulturer, som i Mona Sahlins fall den turkiska.

Public service och landets stora tidningar har beredvilligt nickat bifall åt politikernas beskäftiga uttalanden, och hjälpt till att sprida lögnen om den ickeexisterande kulturen. Allt som andas svensk kultur och svenskt kulturarv ifrågasätts. Svensk kultur finns inte, och i den mån den finns får den illustreras av stupfulla midsommarfirare som dansar små grodorna eller buttra svennebananer som retar sig på damm i torktumlaren. Töntigt och ointressant är budskapet, och ve den som vågar påstå något annat. Men har svenska folket verkligen gått på den här noggrant utarbetade blåsningen?

Både ja och nej. Majoriteten av svenskarna känner sitt kulturarv och kan sin historia. Intresset för släktforskning har till exempel aldrig varit större än idag, och runt om i landet frodas hembygdsföreningar och andra kulturföreningar som värnar arvet. Dessa människor skakar på huvudet åt den historielöshet och de lögner som sprids från makthavarna.

Men. Och det är ett stort MEN. Majoriteten av medborgarna – den majoritet som vet att det visst finns en svensk kultur och att kulturarvet är något som behöver värnas – har ingen makt. Inga medieplattformar till sitt förfogande. Får inget gensvar från politiker, public service och de stora mediehusen. Istället är det en liten, obildad minoritet som sätter agendan. En minoritet som marinerats i lögnerna om den ickeexisterande svenska kulturen och som på allvar tror att de inte har någon kultur. En liten grupp människor som brukar kallas ”elit”.

Gemensamt för dem är att de är påfallande obildade. Även de som studerat på universitetet, har en akademisk examen eller en ännu högre utbildning, saknar kunskaper om vår svenska historia och vårt kulturarv – allt de har att komma med är en skev uppfattning om att alla etniska svenskar i grund och botten är förtryckare och att välståndet är något vi alltid åtnjutit. Men eftersom det är just detta våra politiker vill förmedla är det också just dessa historielösa jönsar som sitter på tidningsredaktionerna och som politiskt sakkunniga, som huserar på museer och andra kulturinrättningar och som arbetar med att föra lögnerna vidare på universitet och högskolor.

Att denna historielösa minoritet har så mycket makt är givetvis inte särskilt bra för det svenska samhällsklimatet. Politiker som vill beröva medborgarna deras kultur och deras historia är helt enkelt inga goda makthavare, oavsett vilken politisk färg de målat sig med. Men vi ska inte köpa lögnerna och vi ska inte svälja den stinkande dynga som de sprider. Istället ska vi fortsätta att värna vår kultur och vända ryggen åt infantilismen.

Själv gör jag det just denna helg genom att knyta an till mina rötter på olika sätt. I torpet kokar jag kaffe på den gamla vedspis där det kokats kaffe i generationer. Vid graven minns jag dem som gått före, och tänker på deras arbetsamma strävan. I hjärtat känner jag att det här, det är mitt arv, min kultur, det som är värt att bevara – oavsett vilka budskap som kommer från makthavarna. Och jag tror – jag måste tro – att historien kommer att visa att makthavarnas strävan efter att döda vårt kulturarv var fruktlös trots allt.

50 reaktioner på ”Bitte Assarmo: Politiker som vill beröva medborgarna deras kultur är inga goda makthavare

 1. miketheviking skriver:

  Det var banne mig det finaste jag hört på länge.
  För att travestera en känd tecknad julfilm.

  Trevlig helg på dig Bitte och alla ni andra på DGS.

  Låt solen skina över Sverige och Leif Östling.
  Låt mörkret omsvepa Regeringen, tidningsredaktionenerna och Helins bunker på Gärdet.

  Gillad av 24 personer

 2. tom crean skriver:

  Hur då Bitte? Fruktlösa hur då? Sverige har nu minst 2.5miljon människor i landet som inte delar detta kulturarv mot 7.5miljon svenskar. Varje år flyttar tror jag en 25,000 svenskar ut och minst 100,000 får uppehållstillstånd. Dessutom så föder de 2.5miljonerna fler barn, vissa många fler. Så om tio år så
  är svenskarna då 7.25miljoner och invandrarna kanske 3.5 miljoner. Om 20år (och vi antar att inte svenskflykten ökat takt, en möjlighet är att riktigt stora svenskkolonier dyker upp i Spanien och Thailand exempelvis) så är svenskarna nere i 7 och invandrarna kanske 5.

  Hur skall du som kristen behålla din kultur? Det går inte jättebra i mellanöstern för de kristna.

  Gillad av 4 personer

  • Hans Högqvist skriver:

   Jodå Tom, så ser ”trenden” ut numer, men ”trender” är en osäker grund att sia om framtiden om.
   En annan ”trend” säger att allt fler tänker rösta på Sverigedemokraterna och Kasselstrand kanske samlar tillräckligt många för att få plats i riksdagen. Tänk om Centerpartisterna upptäcker att Lövet inte vill dem väl och miljöpartiröstarna inser att CO2 faktiskt är en av de viktigaste beståndsdelarna för allt liv på jorden – vad händer då?

   Gillad av 3 personer

 3. tc skriver:

  För övrigt, det spekuleras ibland i att Bitte hittar på sina intervjuoffer, likt brandmannen i Boden. Hon läser inte kommentarerna så vi får inte veta sanningen om detta. Igår kastade jag hursomhelst ett öga på GPs ledarsida och där var iallafall en riktig godbit i genren, Alice Teodorescu hade sagt åt några kissande vandaler på skarpen och blivit kallad ”afro, muslim”.

  Gillad av 3 personer

 4. Aurora skriver:

  Bra analys med referenser till Sahlin och Reinfeldt uttalanden. Vill också påminna om Maud Olofsson som menade att svensk mat var blodpudding och falukorv medan invandringen stod för nya matinfluenser. Inget om alla andra mindre bra ”influenser” landet nu får dras med. Det började på 60-70-talet. Allt ”gammalt” och ”omodernt” skulle ut. Likaväl som hela äldre stadsdelar jämnades med marken så skulle allt övrigt gammalt bort. Sverige skulle vara modernt föredöme. Generellt är att ett land och ett folk som föraktar sig självt kommer också att föraktas av hitkommande. Har kunnat se att i andra europeiska länder, som kan stå upp för sitt språk och kultur, lär sig invandrare språket och samhället. I Sverige behöver de aldrig lära sig svenska eftersom tolkhjälp erbjuds (på svenskars bekostnad) livet ut.

  Gillad av 4 personer

 5. Aha skriver:

  Bra rutet. Hög tid att kalla idioterna för idioter – de som försöker förneka att Sverige ingen kultur har. Egentligen är de inte inte idioter för så idiotisk är ingen att man hävdar att Sverige ingen kultur har. Det är ju 100% uppenbart att motsatsen gäller. Att Sverige ingen kultur är helt enkelt en del i det pussel som ska motivera omgörningen av Sverige till en mångkultur. Etablissemanget fyller alltså på, i brist på annat, med absurda påståenden som ska motivera deras färdväg till det mångkulturella Sverige. Att ljuga rakt upp är Orwellsk, man kan göra det därför att de som protesterar drabbas av represalier. Detta är maktens arrogans. Det är samma arrogans som kommer till uttryck när man försöker få det till att det är de ytterst fåtaliga nazisterna och inte muslimerna som är faran med antisemitismen i Sverige. Eller när man påstår att gruppvåldtäkter är intet nytt under solen utan det har minsann svenskarna praktiserat som bara den.

  Man pratar om fejk news – någon större fejk news att påstå att Sverige ingen kultur har finns väl inte.

  Gillad av 7 personer

 6. Lars Bernhoff skriver:

  Konsten är att sätta ord på den svenska kultur som Mona Sahlin och många andra misslyckats med. När det banala om midsommar och dans kring midsommarstången ska kännas som det viktigaste och unika så är det endast en av många kulturyttringar som vi bär med oss av alla importerade umgängesformer som vi gjort om till något helt unikt.
  För att fatta vad som egentligen har fått Sverige att utvecklas med stor framgång med hjälp av bla solidaritet och förtroende mellan medborgare pch stat så behöver vi gräva djupare. Att dessa kärnvärden ligger på offeraltaret genom en undfallenhet från politiker, och medborgare, som inte begriper bättre, när vi möter uppenbart ovälkomna beteenden ser vi många exempel på.

  Dessutom så tillämpar vi mångkultur på ett sätt som inte ens Palme hade tänkt sig när han gick med på det. Avsikten var att duktiga arbetskraftsinvandrare skulle kunna återvända till sina hemländer. Idag låter vi mångkultur ned modersmålsundervisning bli ett sätt för invandrare att först lära sig sitt ”eget” språk för att de lättare ska lära sig svenska. Det senare blir tyvärr inte alltid fallet. Återvandring är nedtonat som alternativ även om det inte blir något jobb.

  Vi har problem med att en del inslag hos dessa uppmuntrade kulturer när de inkluderar det som kallas hederskultur och kvinnans underordnade ställning.
  Den hittills bästa texten om vad som är den svenska kultur vi hade och en del av oss drömmer om är formulerad här på DGS. Läs den texten av Malin Kim så ser du avståndet mellan då och nu. Mellan framgångvärderingar och uppluckring av våra kärnvärden.
  https://detgodasamhallet.com/2019/10/13/gastskribent-malin-kim-svensk-renassans-trasiga-runstenar-lar-oss-vara-radda-om-vart-kulturarv/

  Gillad av 2 personer

  • Fredrik Östman skriver:

   Tanken att midsommar är importerat och påklistrat bygger, som så ofta hos vänstern, på bruket av dissocierade abstraktioner, som Edmund Burke så enträget varnade oss för. I själva verket är de svenska midsommartraditionerna urgamla och urgermanska. Att man flyttar majstången ett par månader framåt i tiden gör den inte mindre svensk, utan mer, eftersom det antagligen är klimatologiskt betingat. Att man anammar en sen tysk variant på begröningen av hemmet vid jul gör inte heller julfirandet osvenskt och så vidare. Tricket är att lösa ut julgranen i abstrakt sinne, den rena idén om att alls använda en gran som inomhusdekoration, från den djupa och rika tradition den har placerats i, och sedan, när dissocieringen har fullbordats, hävda att endast de godtyckligt och tendentiellt utvalda egenskaper man tilldelat den abstrakta granen känbetecknar traditionen som sådan.

   Detta modus operandi är standard inom vänstern.

   Gillad av 3 personer

 7. Hortensia skriver:

  Partikulturen förefaller dock intakt hos svekpartierna och därav följer, att den vanvettiga identitetspolitiken, som innebär att allt och alla utom svenska folket och vår egen kultur har företräde i Sverige, riskerar att lyckas förinta de sista fragmenten av minnen likt Bittes.

  Bittert, men en helt logisk följd av att en företrädesvis både obildad och osvensk ”elit”, som saknar den lojalitet mot landet som djupa rötter i den svenska, nordiska, europeiska myllan för vidare mellan generationerna, tillåts styra och ställa precis överallt i det offentliga rummet.

  Gillad av 2 personer

  • cirkelnskvadratur skriver:

   No hay problemas; the answer is since long well known:

   Hey! Mr. Tambourine Man, play a song for me
   I’m not sleepy and there is no place I’m going to
   Hey! Mr. Tambourine Man, play a song for me
   In the jingle jangle morning I’ll come followin’ you

   Though I know that evening’s empire has returned into sand
   Vanished from my hand
   Left me blindly here to stand
   But still not sleeping
   My weariness amazes me, I’m branded on my feet
   I have no one to meet
   And the ancient empty street’s too dead for dreaming

   (From ”Mr. Tambourine Man”, Bob Dylan)

   Gilla

   • cirkelnskvadratur skriver:

    And take me disappearing through the smoke rings of my mind
    Down the foggy ruins of time
    Far past the frozen leaves
    The haunted, frightened trees
    Out to the windy beach
    Far from the twisted reach
    Of crazy sorrow

    Yes, to dance beneath the diamond sky with one hand waving free
    Silhouetted by the sea
    Circled by the circus sands
    With all memory and fate
    Driven deep beneath the waves
    Let me forget about today
    Until tomorrow

    Gilla

 8. stigrydmark skriver:

  Hur många hundratals, kanske tusentals har honorerats med priser, medaljer eller diplom för sina kulturgärningar. Rheinfeldt har postumt avrättat alla dessa. Dj-a fascist!

  Gillad av 2 personer

 9. Maria C skriver:

  Tack Bitte!

  Under årens lopp har jag, för mina elever, berättat om hantverk, matvanor och huskurer från förr i tiden. Det har varit uppskattat och har dessutom skapat en viss insikt om både våra förfäders livsvillkor och om naturens/miljöns betydelse.
  (Jag tog mig tid från ämnet historia, där Reformationen numera har så liten plats i läromedlen, att Trettioåriga kriget tycks sakna orsak.)
  Nåväl, hantverk, matvanor och huskurer från förr tycks nu på väg att bli en trend, till viss del i klimatkrisens anda och mer kommersiell än kulturell.

  Jag tror att Sverige, under efterkrigstiden, ystert skenade in i den nya, moderna framtiden, samtidigt som allt gammalt, utan eftertanke, förkastades, med historielöshet och dåtidsförakt samt glömska, som följd.
  Vidare misstänker jag att de uppskattade ”andra” kulturerna, är, till stor del, en uppskattning sedd med turistens ögon i en för turister tillrättalagd miljö.

  Gillad av 2 personer

 10. Gunnar Gidebäck skriver:

  Det är väl snarare så att det är de kommersiella kanalerna, som står för historielösheten idag, lägg inte skulden på public service i tid och otid. Annars bra att du står upp för traditionerna, även om ditt påstående om att det hävdas att ”svensk tradition inte finns” verkar gripet ur luften, vem påstår ngt sånt?

  Gilla

   • Gunnar Gidebäck skriver:

    Jo men Mona Sahlins korkade uttalande om midsommarfirande är väl minst tiotalet år gammalt, det är väl inget att dra fram nu, hon är passé. Har fö aldrig hört ngn politiker hävdat att svensk kultur inte finns, Bitte överdriver, det finns bra både tv och radioprogram om såväl svensk som utländsk historia.

    Gilla

  • cirkelnskvadratur skriver:

   Svar: Sveriges vice statsminister Mona Sahlin fick enligt mig fungera som socialdemokraternas offerkofta för mycket av kritiken mot deras förda politik, och i och med att hon avgick så kunde socialdemokratin spinna vidare från en obefläckad startställning.
   Pinsamt!!

   Gilla

 11. Johan Karlson skriver:

  Alltså det här är en hopplös fråga. Det är klart att vi har ett kulturarv. Men det specifikt svenska i det här, alltså att det skulle vara något som lyfter oss över andra folk – det ser i vart fall inte jag. Men så är jag också obildad som agronom, som läst agrarhistoria och kulturgeografi, boende på släktgård, förvaltande en av sydöstra Sveriges viktigare kuturmiljöer. Vi har ett vackert och viktigt kulturarv – som är en del av en nordeuropeisk tradition, eller central och nordeuropeisk tradition. Influenserhar kommit och gått på olika håll, precis som överallt annars. Att det inte skulle vara gott nog för Bitte får väl bli hennes eget problem. Däremot sköter vi och vårdar kulturarvet. Både i landsbygd och stad har kulturarvet fått en central roll och staten har åtminstone i hundra år haft en rätt kraftfull lagstiftning för att bevara kulturarvet. Det finns otaliga tidningar och tidskrifter på området. Bara i vår socken ges det ut en bok varje år på temat. En hembygdsgård sköts med otaliga frivilliga och otaliga besökande. Fatsighetsägare över hela landet investerar i kulturarvet. Länsstyrelser och regionala museer bekostar arkeologiska utgrävningar och producerar informationsmaterial löpande. Vid byggproprojekt finansierar byggherrar arkeologiska utgrävningar just för att synliggöra kurlturarvet. Kyrkor och andra kuturminnen har ett starkt skydd. Så vad i allt det här saknas? Vad är problemet? Vem är det som förnekar kuturarvet? Var kommer hela den här diskussionen ifrån?

  Gilla

  • uppstigersolen skriver:

   Märkligt att du skriver som du gör. Antingen finns det två Johan Karlsson. En som vårdar kulturarvet och värnar det svenska samt en som vill kasta allt på sophögen. Vilken Johan Karlsson som skrivit detta kan vara svårt att veta. Men en ledtråd hittar jag, din tredje mening: Men det specifikt svenska i det här, alltså att det skulle vara något som lyfter oss över andra folk – det ser i vart fall inte jag. Så jag utgår ifrån att det är den vanlige Johan Karlsson som skrivit detta. Den Johan Karlsson som inte tycker om svenskar. Gärna en fin släktgård, men nej tack till svenskar på den.

   Gilla

 12. Skarprättarn skriver:

  Du får nog skilja på din kultur och andras kultur. Kristendom är inte min kultur, har aldrig varit, och kommer aldrig att bli. Det är en importerad kultur påtvingad medborgarna, och det kunde lika gärna ha varit islam – och det kanske det blir småningom, vem vet.

  Gör dig inte till uttolkare för alla medborgare, klistra inte din religion på oss som inte vill ha den.

  Gilla

 13. lookslikeanangel skriver:

  Jag ärvde ett rovgärde

  Det har jag naturligtvis gjort mig lustig över.
  Men, egentligen är det en påminnelse att
  det blivit så mycket bättre!

  Igår kom en hel del Halloweenfirare.
  Positiva och jättetrevliga barn.
  Jag fick små dekorerade lappar med ett
  ”Glad Halloween”

  De som gått före oss, är det inte det som de ville;
  att vi och barnen har det bra.
  Inte drivs av en monstruös ångest för framtiden.
  Utan istället ser en möjlighet i teknik & framsteg.
  Våra finaste rötter.

  Gilla

 14. Rikard skriver:

  Hej.

  Sahlin, Westerberg, Reinfeldt, Bildt med flera skall benämnas folkfiender, och förtjänar mer än ord som straff, men det hör förhoppningsvis framtiden till.

  Men alla de andra som gjort sin kulturella karriär på nedsablande av det svenska?

  Alla dessa filmer med hö-hö-ande och hå-hå-ande om dumma lantisar, efterblivna bönder, inskränkta norrlänningar, sävliga dalmasar, dryga skåningar och så vidare? Hur många olika verk är det inte som svensken som person, det svenska som ting och Sverige självt görs synonymt med tönt? Sahlin är inget annat än en produkt av storstadens beresta kosmopolitiska elits förakt för folk och folklighet.

  Vi ser det hos Strindberg och hans samtida, att det folkliga är för dem så hårt förknippat med den förkättrade bigotta borgerlighet de önskar uppror mot så att även det folk de säger sig vilja befria måste berövas sin kulturhistoria just för att bli fria, vare sig det vill det eller inte.

  Hur många så kallade underhållare likt Filip & Fredrik finns det inte som gjort karriär på förakt för det svenska?

  Jag tror eliter, kulturella som mediala som religiösa som politiska och ekonomiska föraktar det folkliga just för att det står bortom direkt kontroll, och för att de drivs av en karaktärsbrist; en otrygghet och ett självhat som vänds mot allt som påminner dem om det. Om inte de kan vara nöjda, inte tillfreds så skall ingen annan vara det heller. Det finns en viss personlighetstyp för vilken den största synden är att du är nöjd och trivs med vad de anser vara taffligt, billigt, vulgärt, och osofistikerat. Allt från hantverk till inredning till musik måste för att de skall kunna uppskatta det vara exklusivt, dyrt, svåråtkomligt och alldeles särskilt speciellt. De dricker inte öl, de dricker hembryggd klosteröl på vete och rostade kopi luvak-bönor. De åker inte på semester: de har upplevelser i rustik natur. De har inte husmorsgymnastik utan mumbojumbo-yoga.

  De jagar det Äkta på flykt från hålet inom sig, och i denna jakt föröder de allt för alla, för alltid om vi inte stoppar dem.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Gillad av 4 personer

 15. Ulf Bergström skriver:

  Det tragiska är den svenska flatheten, ”Die dumme Schweden”, som till 80% röstar på riksdagspartierna och håller det enda oppositionspartiet utanför. Tänk om det hade funnits så mycket sisu och framåtanda att folket I ett riksdagsval hade hade vänt på steken och gett egen majoritet åt sd, som skedde I Frankrike när uppstickaren ”En Marche” tog över och skakade om etablissemanget.

  Gilla

 16. Vaknauppnu skriver:

  Bli medlem i ALLMOGEN en mycket fin och hängiven blogg över vårt Svenska arv:
  Du är en historisk varelse, en kulturell varelse, en produkt av samtliga generationer som levt innan dig. Vad ser man då när man blickar tillbaka på de släkten som levt innan oss? Vad säger de, våra förfäder, när de ser oss idag? Kanske säger de som de alltid har sagt från släkte till släkte, vilket kan sammanfattas i kulturskatten som är våra svenska ordspråk.

  Det sker intet nytt under solen.

  Man skall vänta det bästa, men tänka på det värsta.

  Frihet gäller mer än silfver och guld.

  Af ljudet kännes malmen, af talet pröfvas mannen.

  Fagra ord mätta inte magen.

  Den som gör sig sjelf till får, blifver af vargar uppäten.

  Det är försent att lägga locket på brunnen, när barnet har drunknat.

  Det är lättare att rifva ned, än bygga opp.

  Bättre taga varning af ord, än af hugg.

  Den som ej ser upp med ögonen, får se upp med pungen.

  Den som tiger, han samtycker.

  Bättre lida för sanning, än taga lön för lögn.

  Gör rätt och räds för ingen.
  Du kan läsa hela artikeln på Allmogen.se

  Gillad av 1 person

 17. Vaknauppnu skriver:

  Ta bort detta om att det var Willhelm mobergs dikt , det var nog ordspråk i största allmänhet som Bloggskrivaren samlat Men nog så tänkvärda!

  Gilla

 18. Willy Lindqvist skriver:

  Vi kan inte ha politiker som inte har förstått att det finns en svensk kultur. I Storbritannien under andra världskriget kom det förslag på att dra in på kulturen för att på så sätt kraftsamla i kampen mot nazisterna. Varpå Churchill replikerade: ”Vad tror ni det är vi kämpar för?”

  Gilla

 19. C de Longueville skriver:

  Grunden för bevarandet av ett lands kulturarv är i hög grad dess utbildningssystem, Bitte.
  Sverige har dock en skola, som sedan länge är kapad av vänsterstollar.
  I denna finns ingen som helst kontakt med den svenska kulturens historia.
  Dess utspottade produkter har inte minsta hum om varför världen inte alltid varit vad den är i dag.
  Det är dessa gödkycklingar, som nu tagit de politiska posterna i besittning, som befolkar universiteten, som regerar på kultur- och ledarsidor och inte minst på rikets etermedia.

  I Sverige av idag styr postmodernisterna och dessa skyr inte bara kultur utan även historia, särskilt svensk sådan.
  De lider dessutom av en ideologiskt betingad bildningsfientlighet och ett därtill hörande kunskapsförakt.
  Ett otäckt band av faktaresistenta ”godhets”robotar.

  Var det vid bestridandet och det öppna ifrågasättandet av den svenska kulturen, som allt började?
  Var det upprinnelsen till att en av Europas, mest välmående stater, hamnade i ett så svårt och kritiskt läge?
  Att Sverige så oerhört snabbt råkade in i ett tillstånd, där stora delar av befolkningen känner olust, förtvivlan och missmod.

  Systemkollapsen och integrationsfiaskot är sedan länge här, men dårvänstern fortsätter likväl, att vråla för full hals, om det underbara med obegränsad folkimport.
  Det enda, som hjälpligt kan begränsa skadorna hos det stackars plågade riket är massrepatriering av ”kulturberikare”, kombinerat med närmast hermetiskt förseglade gränser.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.