Det är barnen som gör grovjobbet

Jan-Olof Sandgren

I Smålands inland runt 1970 dök en grekisk pojke vid namn Lucky upp på fotbollsträningen. Förmodligen hette han Laukis men jag och mina kompisar tyckte det lät som Lucky. Han hängde med oss en sommar och vi hade rätt kul. Efter sommarn dök en annan grekisk kille upp på träningen, som hette Pavlos. Han var tystlåten och ingen begrep sig riktigt på honom, men han var duktig på fotboll och vårt lag låg i botten på tabellen så varje gång han inte var med saknade vi honom.

En tredje grekisk pojke hette Nikos och han var lite retsam. Jag kommer ihåg att han flinade åt killarna som duschade efter matchen, vilket man tydligen inte brukade göra i Thessaloniki. Han hade också synpunkter på att vi hade en tjej med i laget, trots att hon var vårt starkaste kort på mittfältet. En fjärde lite mullig pojke hette Tarsos, han var några år yngre och brukade hänga med Nikos.

Den grekiska invandringen till Småland under 70-talet var relativt måttlig och fyra greker i pojklaget låg väl inom ramen för vår integrationskapacitet. Inga direkta konflikter uppstod. Jag kan tänka mig att alla fyra idag lever goda svenneliv. Men om det istället kommit 10 somalier, som inte pratade svenska plus lika många afghaner som låtsades vara pojkar fast de i själva verket var män, hade situationen varit en annan. Det var ungefär vad som hände pojkarna i Sorsele IF. Den här artikeln i Aftonbladet ligger tyvärr bakom betalvägg (ett sammandrag finns här).

Alla som talar om vikten av integration, måste förstå vilka det är som gör det mesta integrationsjobbet och samtidigt tar de största riskerna. Det är varken Jan Jönsson (ni vet han som skriver brev till IS-krigare) eller medelålders kvinnor som engagerar sig för afghaner, eller ens de poliser som åker till förorten för att fika med unga kriminella. Grovjobbet görs av barnen. Det är svenska dagisbarn som språktränar somaliska lekkamrater i sandlådan, svenska pojkar som spelar fotboll med invandrarkillar, svenska flickor som vågar dejta muslimer utan att avskräckas av hederskulturen, svenska elever som måste acceptera att resurser läggs på att hjälpa och disciplinera nykomlingar istället för att lära ut matematik. Det är också de svenska barnen som ständigt anklagas för rasism, för att de inte visar tillräcklig respekt och tålamod.

När en svensk 16-åring med Epatraktor för ett tag sen misshandlades av ett invandrargäng (som dessutom filmade misshandeln och lade ut den på nätet) antydde rektorn på orten att det förekommit ”rasism” på skolan. Samma förklaring gav förstås gärningsmännen och deras kompisar. När Joakim Lamotte försökte intervjua killarna med Epatraktorer på torget var de påfallande skygga, och jag förstår dem. Hade de yppat minsta fientlighet mot invandrare hade de inte bara fått invandrargängen mot sig, utan också det politiska etablissemanget och mainstreammedia.

Nyligen cirkulerade ett filmklipp där en 12-årig svensk pojke sparkades i huvudet av 2-3 mörkhyade pojkar på en skolgård i mellansverige, samtidigt som ingen vågade hjälpa honom. Vill man vara cynisk kan man säga att pojken fick stryk därför att han misslyckats med att utföra det integrationsuppdrag politikerna lagt på hans axlar. Att politiker verkligen förlitar sig på barnen visas av alla förslag att bussa elever mellan fungerande svenska skolor och icke fungerande invandrartäta. Samtidigt är man inte beredd att stärka de svenska eleverna i deras kulturella identitet, utan fortsätter fostra dem i antirasism, kolonialt skuldmedvetande och icke-våld.

För att överleva mångkulturen tror jag vi måste överge icke-våldsprincipen och lära våra pojkar att försvara sig, precis som tidigare generationer alltid har gjort. Sedan måste vi bli något mer tribalistiska och istället för att enbart inpränta värdegrunden, också uppmana svenska barn att stötta varandra och framför allt försvara flickorna. Det är inget nederlag för ”humanismen”, det är en anpassning till verkligheten.

På 70-talet behövdes ingenting av detta, eftersom jag och mina kompisar fick integrationsutmaningar vi klarade av. Vi gjorde svennar av några greker och blev kanske lite mer kosmopolitiska på köpet. Ingen omöjlig uppgift och på det hela taget en ”win-win” situation. Men blir uppgiften för svår eller omöjlig, blir resultatet ”lose-lose”, där svenskarna förlorar mest men även invandrare går miste om det land de en gång lockades av.

Menar vi allvar med integration måste därför invandringen frysas till ett minimum (kosta vad det kosta vill i godhetsindex). Men det räcker inte, vi måste också ge svenska ungdomar tillbaka den stolthet, styrka och självförtroende som det innebär att tillhöra en majoritetskultur. Slutligen måste vi vänja oss vid att alla som är emot en svensk majoritetskultur, kommer att kalla varje steg i den riktningen för rasism.

49 reaktioner på ”Det är barnen som gör grovjobbet

 1. lenam skriver:

  Tack för den välformulerade sanningen. Den är snäll och god i sin framtoning. Själv känner jag en ilska över den utmaning vi lägger på våra svenska ungdomar som får ta hela smällen för vår godhetsiver och för vårt envetna ”värnande om asylrätten” trots att vi vet att våra svenska ungdomar får betala för detta. Föräldrarna får också betala med sämre välfärd och högre skatter. Vem värnar om våra svenska ungdomar och om vårt eget folk? Man blir rasande. Än värre så vet vi alla att flertalet asylanter är bedragare som vill utnyttja vår godhetsdumhet. Det behöver man inte vara rasist för att fatta. Det räcker med att vara normalbegåvad.

  Gillad av 10 personer

  • Elisabeth G skriver:

   ”Man blir rasande.”

   Du har så rätt Lenam. När jag skrev min första kommentar i dag märkte jag hur tankarna for iväg och jag blev mer och mer rasande över vad politikerna ställt till med men orden liksom stockar sig i halsen (fingrarna) och man vet inte var man ska börja någonstans. En utmärkt början vore dock
   1. stopp för all invandring som inte avser kvalificerad arbetskraft
   2. utvisning av alla som inte har verkliga asylskäl
   3. obligatorisk utvisning av dem som begår allvarliga brott eller lindrigare brott upprepade gånger.

   De som har hunnit bli svenska medborgare får vi dras med men de tre punkterna ovan vore en bra början.

   Gillad av 3 personer

   • jacobsteckelenburg skriver:

    Nej, Sverige måste sluta dels med att godkänna dubbla medborgarskap (=betalda semesterresor till Somalia/Afghanistan/Arabien), dels betrakta svenskt medborgarskap som cementerat fast på bankomataraben/fejklflyktingen.

    Medborgarskapet bestämmer uteslutande svenska folket över. Om svenska folket finner det för gott, kan man bestämma att alla beviljade medborgarskap till exvis araber kan fråntas innehavaren direkt och personen deporteras/repatrieras ASAP till sitt egentliga hemland. I fall av arabiska barn som är födda i Sverige kan man stifta en särskild lag som gör det möjligt att frånta även dom sina svenska medborgarskap.
    Svenskarnas säkerhet är svårt komprometterad av inflyttade araber och/eller arabiska barn som redan tidigt attackerar och misshandlar svenska pensionärer (enl media). Araber/afghaner/somalier måste betraktas med yttersta skepsis. Detta gäller alla fejkflyktingar från MENA.

    Gilla

 2. V för Vendetta skriver:

  Det är inte lätt för en svensk ungdom då denne ständigt i skolan matas med invandringspropaganda i form av demokratiarbete och religionskunskap. Ve den som yppar något som inte faller inom ramen för det PKistiska tänkandet, denne kan bli av med både möjligheten att logga in på skolans servrar och i värsta fall också sin möjlighet till betyg. Skolan är det näste där PK-ismen är starkast i samhället Inte i så måtta att de flesta är PK-ister men i så måtta att de flesta förväntas vara det. Skolan arbetar som ett ständigt tuggande tröskverk med värdegrunden som inte får ifrågasättas. Vi ser exempel på detta i t e x skolvalet där SD vann i flera skolvalsomröstningar och skolor på allvar övervägde att inte presentera resultatet. Vi ser skolor där invandrargängen tagit över med våld och misshandel och de misshandlade får gå till kuratorn och prata om rasism. Och sist men inte minst… inga skolavslutningar i kyrkan då det kan kränka muslimer, inga pepparkaksgubbar i luciatågen och i värsta fall inga luciatåg alls. Min gissning är att nästa generations ursvenskar kommer att vara djupt trötta på sina mellanmörka kamrater men de mellanmörka kommer att skita i vilket för en minoritet är inget att by sig om.

  Gillad av 5 personer

 3. C de Longueville skriver:

  Integrationen är inte bara ett katastrofalt fiasko, utan från början till slut ett tankens absoluta missfoster och totala härdsmälta.
  Den är ingenting annat än ett sanslöst önsketänkande.
  Ett projekt, som inte är genomförbart, ens med ett tidsperspektiv på hundra år.

  Asylkatastrofen är en galen ockupation, som plågar och bryter ner riket etniskt och kulturellt och över vilken de styrande förlorat herraväldet.
  De ansvariga har långt om länge insett att rikets bekymmer inte försvinner, bara man låter bli att tala om dem.

  Det som nu kan skådas är en sjuklig maktlystnad, för vars tillfredsställelse man är beredd att nonchalera alla normala regler och konventioner.
  Det är en otäck traktan, att till varje pris behålla kommandot över riket.

  Vad inträffar när denna nations beskedliga och undfallande folk definitivt och oåterkalleligen ledsnat på de politiska bedragare, som anser att det är de arbetande svenskarnas plikt, att tjänstvilligt och förstående, hjälpa till med att städa upp efter dem, som svårt skadat landet?

  När skall sanningen gå upp för menigheten?
  Vad händer när undersåtarna väl har vaknat och tålamodet är slut?
  Hur stor kan besvikelsen bli?
  När skall landsplågarna bäras ut och få det straff, som de förtjänar?

  Gillad av 9 personer

 4. Nysralk skriver:

  Det borde vara en förmån och inte en rättighet att som flykting vistas i Sverige. Minsta förseelse eller misskötsel borde medföra utvisning till något flyktingläger i UNHCRs regi. Vill inte familjen splittras kan den få valet att följa med. Eventuella kostnader kan med fördel betalas av SIDMA.

  Gillad av 5 personer

 5. Tomas skriver:

  Svt hade idag i morgonsoffan en fd djurmisshandlare som rabblade statistik gällande näthat. Summerade man alla procentsatser nådde han 100 procent riktat mot nysvenskar. Vi som inte får lön från skattebetalande motståndare vet ju att en hel del riktas mot svennar, svenska horor, vita sic män mfl i den betalande ursprungsbefolkningen. Denna idiot medverkar med sin fejkstatistik att flata svensken får dåligt samvete för att vi är betydligt mer stenålders än immigranterna.

  Gillad av 5 personer

 6. Jari Norvanto skriver:

  ”Vill man vara cynisk kan man säga att pojken fick stryk därför att han misslyckats med att utföra det integrationsuppdrag politikerna lagt på hans axlar.”

  Fast svennen kanske lyckas assimilera sig till de nysvenska herrarna… De svenska barnen (‘generation villebråd’) är s k krockkuddar i mångfaldsexperimentet. Vi är alla lite grann krockkuddar till statens förfogande.

  Gillad av 4 personer

 7. Leif Nilsson skriver:

  En utmärkt analys och och goda förslag. Däremot är jag tveksam till begreppet integration, som i praktiken betyder att vi svenskar tvingas anpassa och underkasta oss till helt främmande kulturmönster.
  Vill migranterna bo permanent i vårt land, måste de acceptera vår kultur och assimilera sig. Passar inte vårt levnadssätt och vår kultur, ska man inte bosätta sig här!

  Gillad av 9 personer

 8. Hallstavik skriver:

  Och så finns det där med kommunicerande kärl. Att påverkan kan gå åt båda håll. Vem inbillar sig då att en försvagad svensk minoritet, särskilt bland barn, kan rå på och vinna över kulturell handfasthet? Att underläge förvandlas till ett överläge? Inte ens i tvekamp behöver utgången bli särskilt lyckobringande.

  För ibland tänker jag på en arbetskamrat till min mamma – det var för länge sedan. Då en ung blond tjej, som klippt ur en målning av Anders Zorn.

  I mitten av 70-tal lockades hon in i en integrationsutmaning som gick över styr. Hon råkade bli samman med en man från landet som inte längre finns. Som då låg vid Adriatiska havets kust. När hon efter hårdhänt fysisk uppfostran, från hans sida, ville lämna honom, hotade han med döden. Hos satt plötsligt fast som i en rävsax, allt medan han var ute med kompisarna och hade roligt. En kulturers större olikhet, som det framkom efter samtal med min mamma.

  Hur artade sig den där svenska tjejens liv, mellan svenska väggar, någonstans i en förort, utan insyn från grannar, annat än som en biktens lilla blinkning inför min mamma?

  En granne kör idag buss, en sån där gråhårig pensionär som drygar ut pensionen. Stök och bråk på bussen har blivit vardagsmat, särskilt på kvällar och helger. Hört från hästens mun, att vissa svenska tjejer numera börjat hänga med afganska pojkar i de mindre orterna. Man kan undra hur dessa möten artar sig på sikt, om de tar skruv? Är detta en förbjuden undran anno 2019? Hur som helst så tänker jag ibland på min mammas arbetskamrat, om hur hennes kulturella tvekamp artade sig på lite längre sikt, om hon nu överlevde? Idag bör hon leva någon typ av pensionärsliv. Men hur och med vilka erfarenheter?

  Gillad av 2 personer

 9. Östrahult skriver:

  Mycket klokt men varför finns de kloka bara på insändarsidorna och de okloka i regering, politik, SVD, SVT, DN, kyrkan, LO, näringslivets toppskikt, kulturen?

  Gilla

 10. Fredrik ÖSTMAN skriver:

  Men här visar Jan-Olof återigen att han tänker strategiskt. Barnen är de som drabbas av våldtäkter, misshandel, mobbning och kulturellt folkmord. Här skall stöten sättas in. Här skall vårt fokus ligga.

  Vi efterlyser ofta en realistisk handlingsplan. Här är en:

  SKOLSTREJK MOT VÅLDTÄKTERNA

  SKOLSTREJK MOT MISSHANDELN

  Förslagsvis skall alla skolelever strejka framför sitt kommunalhus och de i Stockholm också framför Riksfagshuset och Rosenbad.

  Gillad av 8 personer

  • Tomas skriver:

   Det finns inga pengar att hämta i en sådan rörelse, så somna om och hoppas på en opåverkad natt. Lärarna i Skåne skulle underkänna varje elev som deltog i sådant trams medan de själva unnar sig en vild klimatstrejk idag som inte ens Lärarförbundet stödjer (officiellt).

   Gillad av 3 personer

   • Fredrik Östman skriver:

    Spelar schack med mig! Detta drag är förstås en rimlig möjlighet. Men hur skulle det se ut i världspressen? En blond flicka med en skylt ”skolstrejk mot våldtäkt” hämtas av dumdryga farbror Blå till de väntande vilddjuren? Det finns också andra drag. Men så länge vi inte ger upp, så finns inget sätt de kan vinna.

    De har lämnat ett blotta med Greta.

    Vad tror du själv att Sveriges svenska skolungdom hellre strejkar mot: Klimatet eller våldtäkterna och misshandeln?

    Gillad av 3 personer

   • Tomas skriver:

    Vill du verkligen veta vad jag svarar på den frågan? Expressens klimatredaktion jublar att 15.000 foliehattar samlas på Medborgarplatsen. PS din beteckning Riksfagshuset är bäst. Hoppas det inte var Freudiansk feltryckning.

    Gillad av 1 person

   • Elisabeth G skriver:

    Jag tror tyvärr att du har rätt, Tomas. Jag tror att flertalet av dagens skolungdom gärna strejkar för klimatet men anser att en strejk mot våldtäkter och misshandel vore rasistisk. Hur de nu får ihop det med tron att svenskarna är lika brottsbenägna som invandrarna. Men logik är ju å andra sidan inte deras starka sida. Tyvärr tror jag att de unga är så indoktrinerade att de inte kommer att reagera förrän det är för sent. Jag känner verkligen med de vettiga ungdomar som trots allt finns. Hur ska det gå för dem?

    Gillad av 1 person

 11. sva990 skriver:

  De svenska samhällsinstitutionernas metoder för att hantera berikarnas brottsbenägenhet och allmänna oduglighet är att försöka dra ner svenskarna till samma låga nivå. Ta till exempel Skolverkets senaste alster där man vill stryka all undervisning om den västerländska civilisationens vagga, Antiken, och i stället lägga den tiden på indoktrinering om migration och könsroller. Den som har studerat hur det har kunnat gå så fullständigt snett, så länge, för islam vet att avgörandet kom för 800 år sedan då det fanns två skolor inom islam: en som vände sig till förnuftet och höll människan ansvarig för sina handlingar och en där Allahs vilja ansågs styra allt och alla och där personligt ansvar för utförda därför inte kunde utkrävas då saker sker bara om gud vill (insha’allah). Den förstnämnda skolan förlorade och islam vände sig där och då bort från den grekiska filosofin som fram till dess hade frambringat flera framstående vetenskapsmän och filosofer även bland araberna. Under de 800 år som förlöpt sedan dess lyser de framstående araberna med sin frånvaro om vi inte i ”framstående” även räknar in islamistiska lärde, despoter och erövrare.

  Gillad av 8 personer

 12. Christer L skriver:

  Det är sedan länge tid för den humanitära mjukhetens kuliss att rivas. Staten måste nu visa hårdhet i utförandet av sitt uppdrag. Hårdheten måste framför allt företrädas av lagens upprätthållare, poliser, jurister, politiker, byråkrater, rektorer, till och med överläkare. Och sedan lärare, föräldrar osv. Alltså företrädas, exemplifieras, praktiseras. Nu överlåtes på de mjuka krafterna att bära den tunga hårda konsekvensen av den till synes mjuka humanitära politiken. Det nuvarande systemet måste bort, det kan inte förväntas ändra sig och jämka sig. Lika litet som en kuliss kan bebos. Detta extraherande och ersättande går att göra den demokratiska vägen. En kunnigare och hederligare ledning måste till. Hårdhet är skrämmande, vilket ligger i sakens natur. Men barnen överges (av bl. a. polisen!) när de fega härskar, likaså svikes åldringarna, liksom den nettoskattebetalande medelklassen bedras i ett media-humbug, likaså de kvinnliga kvinnorna. Alla dessa mjuka krafter som har förråtts. Men hav förtröstan, signaler om förändring når oss: män röstar nu i majoritet på SD i opinionsundersökningar, även allt fler integrerade utlänningar, kan man tro. Det räcker långt, dock är majoriteten av kategorin kvinnor ännu av en annan uppfattning.

  Gillad av 3 personer

 13. Arne anka skriver:

  Jag ser många av inläggen här som bra människor som försöker komma ur vänsterns indoktrinering, som spindelmannen i den svarta dräkten:

  Så jag blev först arg men jag tror att viljan är god, för vad landar Sandgren i, att barnen skall agera barnsoldater mot det som vuxna vänstermänniskor skapat? De som röstar sjuklövern är de som sparkar barn i huvudet, detta resultat har varit självklart i över 30år, då såg JAG svenskar bli sparkade i huvudet av invandrare. Detta är inget nytt så om man röstat på 7-klövern de senaste 30 åren så har man bidragit till detta, man är medskyldig och bör skämmas! Inlägget visar på vänsterns instinktiva hyckleri och utopism som jag ändå uppfattar att Sandgren försöker bryta sig loss från för varför inte själv dyka upp med ett basebollträ? Aj då, kusinerna kom då med en pistol, ja dyk upp med pistol då?

  Förstår inte Sandgren att det är precis så det fungerar i de länder varifrån merparten av invandrarna kommer ifrån, att det är så deras kultur är utformad och det är därför länderna är våldsamma och dysfunktionella? Sandgren verkar tro att bara man blir lite mer som Emils Alfred så reder man sig. Sandgren har uppenbarligen aldrig hört hur det låter när någon blir sparkad i huvudet. Han förstår inte vad det betyder. Det betyder detta, att dessa människor inte bryr sig om ditt liv, att de inte känner några begränsningar, att de är antitesen till vår kultur och ALDRIG kan fås att passa in.

  Återvandring.

  Gillad av 14 personer

 14. Rikard skriver:

  Hej.

  Det är svenskarna som skall integreras i det nya Sverige.

  Alternativen blir jag troligen censurerad om jag skriver ut, men USA hade tidigare ett sådant vilket fungerade väl fram till sent sextiotal, Sydafrika och Rhodesia hade ett annat välfungerande alternativ, och alla arabisk-muslimska länder har genomfört det hemskaste alternativet.

  Annars är det så, att det är killen som blev sparkad i huvudet som skall anpassa sig till moderaternas, socialdemokraternas, miljöpartiets, centerns, liberalernas, vänsterpartiet och kristdemokraternas Sverige: han är khuffar, han skall veta sin plats och inte sticka opp, och han liksom du skall kliva åt sidan för herrefolken.

  Eller fatta vapen och driva ut dem.

  Välj.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Gillad av 10 personer

 15. Göran Nilgard skriver:

  Bollsinne! Allt handlar för mig om bollsinne. Jag har naturligtvis denna fördom det är därför jag ständigt ser den närvarande. Jag påstår att alla ”stollar” jag träffat på i mitt liv saknat bollsinne. Blunda och se framför er den svenska regeringen spela fotboll så förstår ni. I en match t.ex. mot någon av de fem skolmyndigheterna.
  Med bollsinne menar jag framförallt förmågan att förstå konsekvenserna av ett agerande framåt i tiden. På fotbollsplanen en sekund. Överfört till verkligheten kanske en vecka eller en månad eller ett år.
  Och för mig är det precis som att om du inte tränat denna din förmåga att se konsekvenser av ditt agerande och fått återkoppling, som på fotbollsplanen, i unga år verkar det kört.
  Har det något med intelligens att göra? Vet inte, men jag har också spelat schack på hög nivå och likadant där: de som spelade schack och hade bollsinne lyckades betydligt bättre i verkligheten än de andra.
  Men jag har också distans till denna min hypotes. Jag frågade en gång en HR chef på ett stort multinationellt företag: Kan du berätta för mig varför jag alltid får mina fördomar bekräftade?
  Hon svarade helt kort: För att du har dom!

  Gilla

  • uppstigersolen skriver:

   Jag har uselt bollsinne. Självklart vet jag hur jag borde få till bollen. Vare sig det handlar om fotboll, tennis, pingis, golf eller nåt annat. Jag har provat det mesta. När 8 av 10 slag går fel så inser jag att boll är inte min grej. Jag kan titta på de som kan, imponeras av dem men utöva det själv, nej icke. I övrigt, jag tänker framåt, försöker lista ut vad som kan gå fel och sen komma på hur jag ska göra istället. Ibland har jag svårt att somna. Då brukar jag gå igenom det jag ska göra, i detalj, så noga som möjligt. Fundera, vrida och vända på argumenten. Efter ett tag somnar jag. Men jag har ofta en lösning klar när jag vaknar.

   Gillad av 1 person

   • Elisabeth G skriver:

    Jag tror, liksom Uppstigersolen, inte heller att det handlar om bollsinne. Däremot gillar jag tanken på att se regeringen spela fotboll. Det borde bli som i Monty Pythons sketch där man anordnade löptävling för dementa. Alla vimsade runt åt olika håll. Tyvärr hittar jag inte filmsnutten men antar att flera av er har sett den.

    Gillad av 2 personer

 16. Elisabeth G skriver:

  Sveket mot Sveriges barn och unga är gigantiskt. Och tjatet om rasism är sååå tröttsamt. Gör något åt rasistiska invandrare istället för att hävda att svenskar är rasister. Det enda som hjälper mot de rasistiska ynkryggar som tar till våld är att de själva får en fet smäll. Annars kommer de bara att fortsätta att känna sig som ett herrefolk som har rätt att trampa på andra människor.

  Gillad av 3 personer

  • Aa skriver:

   Feta smällar, vad tror du de övar sig i där i förorten? När svenska barn går i skolan. Dessa kulturer är förbi feta smällar från början.

   Gilla

   • Elisabeth G skriver:

    Ja, det är nog så AA. Så här skrev jag nedan i en kommentar till Aha: ”Jag tror tyvärr att du har rätt, Aha. Det krävs starkare krafter än en vanlig, hederlig, svensk kille. Polis och/eller militär som har en riksdagsmajoritet i ryggen. Ja, drömma kan man ju alltid.”

    Gilla

  • Kronblom skriver:

   Ner de hunsade svenska barnen växer upp blir vissa av dem chefer och man kan nog med stor sannorlikhet säga att de inte kommer att anställa några av sina plågoandar från skoltiden. Tillämpar själv något som liknar Povel Ramels visa ”Yokohama Sukiyaki no more ah.” Struliga klienter kostar minst tiofalt mer än de spenderar.

   Gilla

 17. Mats Rosengren (@stamcose) skriver:

  En av de bästa och mest relevanta texterna på länge! Av naturliga skäl är det svårt för skribenter som varje dag skall publicera en text att varje gång också hitta NYA synpunkter, det tenderar att bli upprepningar i lätt varierad utformningar. Här har Jan Olov Sandgren landat en fullträff med sin text! Naturligtvis är det vad vi alla har haft klart för oss men Jan Olov Sandgren har formulerat det väl refererande också till sina egna erfarenheter från barndomen. Bravo!

  Gillad av 1 person

 18. Aha skriver:

  Jag tror att svenska ungdomar är totalkörda när det gäller att stå upp för tjejerna (och sig själva) mot invandrarkillar. De senare har per individ ett betydligt större våldskapital vana som de är att slåss. Invandrarkillarna är dessutom i vissa sammanhang fler än de svenska killarna. Sist men inte minst; bakom varje invandrarkille står klanen och där kan det finnas riktigt fula fiskar som det fordrar livsavgörande beslut att stå upp mot.

  Nä det torde ha gått så långt att svenska killar nu i många sammanhang blir hunsade och måste ligga lågt för att inte bli skadade. Det pågår m.a.o. en riktigt äcklig rasism dag efter dag. Vem käftar emot ett invandrargäng som är ute i svängen?

  Det vore sannerligen angeläget att veta hur det förhåller sig. Vad säger de av mångkultur marinerade svenska ungdomarna?

  Gillad av 5 personer

  • Fredrik Östman skriver:

   Därför skall de inte konfrontera fienden där han är som starkast, utan i stället samla sig till helsvensk skolstrejk mot våldtäkterna och misshandeln.

   Inget våld.

   Ingen konfrontation.

   Ingen ideologi, inget resonemang, ingen skuldutpekning.

   Bara hänvisning till verkligheten. Socialismens värsta fiende.

   Skolstrejk mot våldtäkterna och misshandeln.

   Gillad av 4 personer

   • Elisabeth G skriver:

    Ja, skolstrejk mot våldtäkter och misshandel vore vettigare än klimattramsstrejk. En 20-procentig ogiltig frånvaro verkar ju inte heller vara något hinder mot att få ett slutbetyg så det är bara att köra. Tyvärr tror jag att många unga är alltför indoktrinerade för att göra något sådant.

    Gillad av 2 personer

   • Fredrik Östman skriver:

    Sun Tzu säger: Angrip inte fienden rakt på. Angrip inte där angreppet förväntas. Angrip där angreppet inte förväntas. Låtsas vara stark där du är svag. Låtsas vara svag där du är stark. Få fienden att ge upp innan en strid ens har inletts.

    Skolstrejk mot våldtäkterna!

    Skolstrejk mot misshandeln!

    Gillad av 7 personer

  • Elisabeth G skriver:

   Jag tror tyvärr att du har rätt, Aha. Det krävs starkare krafter än en vanlig, hederlig, svensk kille. Polis och/eller militär som har en riksdagsmajoritet i ryggen. Ja, drömma kan man ju alltid.

   Gillad av 1 person

 19. lookslikeanangel skriver:

  UT MED DOMARN!

  Det här är inte fair play. INTE rättvisa, bara ren idioti.
  In med lite självförtroende i matchupplägget.

  Har Lag Sverige ingen coach, förresten….

  Gillad av 1 person

 20. Hortensia skriver:

  Tack, Jan-Olof, för tillbakablicken. De allra flesta vuxna svenskar har naturligtvis goda minnen av kristet skötsamma, sydeuropeiska arbetskraftsinvandrares barn, som självmant lät sig assimileras – och det är ju just dessa…

  … ”invandrare [som] går miste om det land de en gång lockades av.”

  Flyttingarna, däremot, har lockats hit av den sockrade välfärdskakan och håller på att lyckas förvandla Sverige, vår plats på jorden, till ett precis lika våldsamt, ojämlikt och extremreligiöst dysfunktionellt område, som de förment övergivit.

  Om gammelsvenska pojkar, Gud förbjude, lite till mans skulle börja bete sig som testosteronstint hänsynslösa stamkrigare, finns ju inte längre något äkta svenskt kvar att försvara. Då har 7-klöverglobalisterna vunnit ”mång”-kulturkampen.

  Gilla

 21. Göran Holmström skriver:

  Läst igenom samtliga kommentarer.
  Från Tsun Tzu till stackars oskyldiga barn.
  En sak som slår mig, är att ytterst få är villiga att offra sina liv för att dom unga och vilseledda ska få ett bättre liv!
  Varför är det så svårt att kämpa för ett bättre mål?

  Gilla

 22. Pelle skriver:

  Japp, vi är nu framme vid den punkt där Den Stora Hemresan är det enda alternativet som återstår. Förslagsvis genomförs den vid skolstarten i samband med att resan tillbaka till bankomaten ska företas. Det krävs då bara ett enkelt beslut i kombination med det redan befintliga transportöransvaret för att åtskilliga hundratusen ska bli kvar på semester utan tidsbegränsning i det land de ”flytt” ifrån.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.