Patrik Engellau: Det är svårt att inte vara pessimist

Patrik Engellau

Den 28 augusti publicerade Dagens Nyheter en märkvärdig huvudledare. Ämnet var mordet i Malmö på en trettioettårig nybliven mamma. Tidningen menade att det förelåg en särskild omständighet kring just detta mord som skiljde det från alla andra mord, som numera blivit vardagsmat, och att denna särskilda omständighet mitt i all vår avsky för händelsen kunde tända ett hopp om förändring.

Den särskilda omständigheten var att mordet inte begicks som vanligt i ett utanförskapsområde utan i det ”välmående medelklassområdet” Ribersborg ”med utsikt över Öresundsstranden” och där ”moderaterna är största parti”.

Tidningen menar, verkar det, att de högre sociala skikten i Sverige, dit den med rätta tycks räkna sig själv, blivit avtrubbade av de gängse utanförskapsskjutningarna eftersom skjutningarna inte drabbat folk i dessa skikt. Men nu har det hänt i de egna kvarteren:

När nu en ung kvinna med ett spädbarn skjuts under en förmiddagspromenad i ett fridsamt bostadskvarter återfår vi plötsligt våra normala reflexer. Vi förstår vad rubrikerna egentligen innebär: En människa är död. Hon hade sitt liv framför sig. Hon hade familj, släkt och vänner som nu störtats ner i bottenlös sorg. Det hände en helt vanligt sommardag. 

Det kunde ju har varit du eller jag! Därför är det efter detta dåd nu nödvändigt att Sverige börjar vidta åtgärder:

Hjärtat ska bulta av indignation över det fega dådet i Malmö. Men huvudet måste förbli klart. Bara så kan vi diskutera oss fram till vad som bör göras. Att något måste göras är bortom diskussion.

Jag ska inte raljera över att Dagens Nyheter så skamlöst visar upp sina motiv. Det är klart att en hotfull och skrämmande verksamhet som kryper närmare inpå den egna kroppen väcker ett annat engagemang än olyckor som drabbar andra långt bort. Hur många gånger under de senaste åren har man inte i diskussioner om migrationen hört argumentet att ”det är klart att politiker och journalister inte bryr sig så mycket om konsekvenserna innan de själva drabbats av våldet och stöket – men vänta bara tills det kommer till deras egna kvarter!”

Jag har inte riktigt trott på sådana resonemang. Jag har sagt att ingen kan vara så dum att han inte fattar att ett våld som drabbar Rinkeby bara har någon mil in till Vasastan. Att döma av Dagens Nyheters reaktion har jag haft fel. Men nu tycks skribenterna i alla fall ha förstått att det som händer i Ribersborg också kan hända på Södermalm.

Men jag delar inte skribenternas hopp om att detta mord i chic miljö ska vända utvecklingen. Tidningen skriver att just detta mord framstår ”som så overkligt och vedervärdigt att man för en gångs skull vågar tro att det inte bara leder till att politiker och kolumnister tänder en snabbt utbrunnen retorisk brasa”. Fan tro´t.

Resonemanget bygger på föreställningen att socialen och polisen och hela det svenska rättsväsendet i övrigt hittills inte tagit sin uppgift på allvar eftersom besvären inte drabbat nationens ledande kretsar. Men när höjdarna nu får oredan inpå sin egen knut så kommer det brottsbekämpande offentliga maskineriet att mobilisera hittills oanade krafter.

Tankefiguren är inte ovanlig. Om det verkligen börjar knipa så kommer Sverige att ta i, det ska du få se! säger folk i förtröstan om att nationen har dolda, outnyttjade resurser som bara väntar på att tas i bruk.

Jag tror inte på det mer än jag tror på att Hitler faktiskt, bara han bestämt sig, hade kunnat stampa fram nya arméer ur marken där han satt i sin bunker i april 1945. Jag tror att den svenska polisiära, sociala och övriga offentliga välfärds- och ordningsapparaten gör så gott den kan.

Dagens Nyheter säger att vi måste ”diskutera oss fram till vad som bör göras” eftersom ”att något måste göras är bortom diskussion”. Jag har resonerat, diskuterat och funderat på den här frågan i flera år – välkommen i debattklubben, Dagens Nyheter! – och kommit fram till att vi har för många PK-istiska idéer i vårt land som effektivt sätter stopp på varje seriöst försök att komma till rätta med situationen. Jag tror inte de PK-istiska härskarna skulle dagtinga med sina principer ens om de själva rammades av lärans onda konsekvenser.

Om det inte hade varit för våra självpåtagna ideologiska fjättrar så skulle Sverige redan idag kunna förbereda sådant som kan göra skillnad, exempelvis migrantstopp, upphävandet av påbuden om mångkultur och nedläggning av myndigheter som den som uppges syssla med ungdoms- och civilsamhällesfrågor – MUCF – men i verkligheten mest tycks uppvigla skolpersonal i HBTQ-frågor.

90 reaktioner på ”Patrik Engellau: Det är svårt att inte vara pessimist

 1. L. N. Fredrik Östman skriver:

  Dödens nedrigheter erkänner öppet att mord på ytisar och arbetare och lantisar och töntar inte är vedervärdiga. Bara mord på välmående högutbildade rika är vedervärdiga, tycker Dödens nedrigheter.

  Dags att byta namn till Dödens vidrigheter?

  Gillad av 8 personer

   • Patrick skriver:

    Folk verkar tro att politikerna är trögfattade som inte gjort något åt problemen som till och med en blind man kan se. Sossarna säger ju själva nu efter mordet att jo, vi måste ha hit ÄNNU fler. De är mycket väl medvetna om problemen OCH de anser att vi ska ha mer av dem! Det är inte naivitet. Det är illvilja. Ju fortare folk inser detta desto bättre är det för vad som räddas kan.

    Gillad av 1 person

 2. A skriver:

  ”Men huvudet måste förbli klart.”, avslöjar såklart vad det handlar om P.E. Det betyder att lögnerna måste under alla omständigheter fortsätta. Och så har det hållit på så länge jag har levat. Vid någon punkt P.E, så måste man inse att det är så här ondska ser ut i praktiken. Man har en patetisk förklädnad (att låtsas lösa något), samtidigt som man i praktiken alltid väljer mer lögn, det enda godkända. De tycks ALDRIG missa ett tillfälle. Detta kommer ofelbart att leda till mer döda människor samt enormt lidande. Och det vet de. Men de tänker inte ändra sig i allafall.
  Det betyder att de VILL ha det så här, det är ett VAL de gör.

  Mvh A

  Gillad av 14 personer

 3. miketheviking skriver:

  Det är svårt att inte fnysa åt DN, denna tidning som under Wolodarskis ledning vigt sin gärning åt agendajournalistik och ren vänsterliberal kaviarpropaganda.
  Att DN inte kan gräva upp att de kriminella numera även bor i de ”finare” områdena och de omständigheter som faktiskt pekar på en annan motivbild i detta fallet är signifikativt för vad journalismen idag.
  Istället gör de en snyftkrönika med avstamp i FN:s barnkonvention och flosklar ur sig en massa von-oben skit som borde reta gallfeber på alla de människor som bor i de ”särskilt berikade” områdena.
  De som dagligen upplever bilbränder, rån och överfall har DN struntat i de senaste 20 åren.

  Gillad av 13 personer

 4. Mitt vykort skriver:

  Det är ändå irriterande att Patrik vägrar inse att DE VILL HA DET SÅ HÄR. Detta yttrar sig nämligen så i vartenda inlägg på DGS som att skribenterna skriver som om det pågår en diskussion mellan DGS och etablissemanget, DN ovan, det är svårt att förstå hur man ännu kan tro att någon lyssnar. Detta istället för att verkligen ta de argument som framförs i kommentarsfälten på allvar, de avfärdas med lätt hand, pk-perspektivet ses däremot som värdigt att ta på allvar och försöka ändra.

  Vissa uppfattar det som skrivs i kommentarsfältet som gnäll, när man skriver att etablissemanget och vänstern har vunnit, men detta är enligt mig en feluppfattning. Istället är det en uppmaning att vända sig från detta Stockholmscentrerade etablissemang och tala direkt till de som är minst smittade av pk, som Trump, som Orban och som Wilders gjort. I Sverige motsvarade politiskt av AfS och SDs väljare.

  DGS och Patrik verkar vägra ge upp hoppet om att de som är mest skyldiga till detta, förrädarna, skall ändra sig istället för att vända dem ryggen, på så sätt ger man dem legitimitet och visar sitt förakt för dem som från första början haft sunda åsikter om massinvandring, klimat, genus och kultur x.

  Gillad av 9 personer

  • Redaktionen skriver:

   Mitt tålamod är nästan oändligt med ständiga påhopp som dina. Men kanske kunde du läsa noggrannare innantill? Är den här meningen för svår? ”Jag tror inte de PK-istiska härskarna skulle dagtinga med sina principer ens om de själva rammades av lärans onda konsekvenser.” Står det att de ansvariga kommer att ändra sig eller står det att jag fruktar att de inte kommer att göra det?

   Jag tänker inte debattera detta.

   Patrik

   Gillad av 10 personer

   • andra sidan skriver:

    Har inte för avsikt att debattera, det här är endast mina tankar kring detta.

    Jag tror att MV menar att, även med facit i hand, så skulle etablissemanget (politiker + media) göra om allt på exakt samma sätt. Det har med andra ord inget att göra med brist på insikt från deras sida. Kanske blir man lite nervös nu när verkligheten kryper sig närmare de själva, men jag tvivlar på det. Att vädja till dem är därför lönlöst.

    Jag minns att för några år sedan så svarade en vänsterakademiker på Sthlms Universitet på en fråga angående utvecklingen i Sverige (jag tror videon finns på nätet). Han menade att även om svenskarna sannolikt skulle bli fattigare och samhället otryggare pga. invandringen, så är det ett pris som är värt att betala för att man ska kunna ta hit så många fattiga som möjlighet.

    Därför är jag benägen att hålla med MV: att vädja till förståelse och insikt från etablissemangets sida är som att man inbillar sig att man spelar fotboll, när motståndaren i själva verket spelar rugby. Utfallet kan bara bli ett.

    Som MV säger så måste vi, helt oapologetiskt, komma med egna förslag och initiativ, utan att böja oss när rasist- och nazistanklagelserna börjar hagla. Vi bör också ohämmat anamma deras taktiker mot dem själva. Vi har kommit till en punkt där vinnaren tar allt: antingen vänder man på detta NU, eller så är allt förlorat för gott.

    Gillad av 4 personer

  • Mv skriver:

   Ja låt oss inte debattera och det är inte påhopp, utan den känsla jag får. Redaktionen har ju rätt till sina åsikter, jag beskriver dem som jag uppfattar dem och ett par andra håller med vad det verkar. Tråkigt dock att redaktionen tvekar på om kommentarsfältet skall få ha sina åsikter.

   Min poäng var inte om de kommer att dagtinga utan att jag uppfattar inläggen i huvudsak riktade till makten, inte till dem som kan vara allierade. Jag erkänner att jag tryckt hårt på ett par punkter den senaste tiden och får väl ta en paus och hitta ett nytt fokus. Världen är ju inte som man vill bara för att man vill det.

   Tack för svar.

   Gillad av 2 personer

  • Benjamin Dhover skriver:

   Det kan vara värt att notera att konservativa i USA, stärkta av Trumps aldrig darrande långfinger åt etablissemanget, nu dragit igång ett stort doxxing-projekt av alla dessa skenheliga vänsterjournalister. Och mediakåren med New York Times i spetsen skiter knäck. Vilket tyder på att det finns gott om godbitar som snart kommer att komma i dagen.

   Kort sagt, i USA har man äntligen insett att det är meningslöst att spela fotboll mot rugbyspelare, och öppnar därför moteld med samma metoder. Det verkar finnas några försiktiga, trevande initiativ i samma riktning i Sverige, men tonfallet och anslaget är extremt milt jämfört med den skadeglatt gapflabbande konservativa rörelsen i USA. Tänk dig en svensk kolumnist med miljonpublik som skulle skriva något sånt här:

   https://townhall.com/columnists/kurtschlichter/2019/08/29/savor-the-medias-outrage-at-being-held-to-the-same-standard-as-the-rest-of-us-n2552241

   Jag tror såväl MV och Östman som vissa andra av oss stammisar skulle känna oss väl hemmastadda i en sådan offensiv. Våldsamt underhållande med, kan tilläggas.

   Gillad av 1 person

   • Mv skriver:

    Jo tack gärna. Jag lyssnade nyss en podd från Hillsdale College om demokraternas presidentkandidatdebatt samtidigt som jag monterade studsmatta nummer 2 (dessa jäkla tingestar) och de skrockar gott men de har ju en president i förarsätet och är inte undanjagade på bloggar som lever på nåder. Det är rent vansinne som nu blommar ut i vänstern och dess innersta principer börjar bli tydliga, parasitismen på ALLT, jag insåg när jag lyssnade att det är detta som pågår, vänstern parasiterar på allt och när nu nya inte så sluga politiker dyker upp så blir de alla tvungna att vara den som mjölkar ymnighetens horn mest, och inte bara det ekonomiska, utan även kulturell stabilitet, fysisk säkerhet osv. Tidigare var det hela lite mer dolt.

    Jag har poddarna i en app men de är lätta att hitta.

    Gilla

  • Jari Norvanto skriver:

   Uppdämningspolitik. Förhalningstaktik. Gjutande av olja på vågorna (vilket borde ledsagas av en dryg miljöskatt men kvittas mot den goodwill det innebär att bekämpa ‘de mörka krafterna’).

   Gillad av 7 personer

 5. Göran Holmström skriver:

  En enkel tanke.
  Media och dom styrande tjänar på migrationen
  Vi gör det inte!
  Klart dom gråter några krokodiltårar för att inte låta masken av helighet falla.
  Livvakter och privata säkerhetsalternativ
  Skyddar dom, ”Eliten”, gråter inte för över 7000 våldtäkter, dom gråter inte över 350 skjutningar heller. Att vara världsledande
  I sporten last med liten handgranat bekymrar inte värst mycket.
  Det som bekymrar är om vi inte spelar med i narrspelet, rasist biter inte längre så nu börjar skrämselpropagandan.
  Lagföra Svensson är bara första steget.

  Gillad av 17 personer

  • Linden skriver:

   GH
   ”Lagföra Svensson är bara första steget”

   ÅSIKTSCENSURENS ÖDESDIGRA KONSEKVENSER
   Det uppenbart att det inte bara handlar om att skydda människor från att utsättas för nedsättande yttranden,
   Utan även omfattar att grupper bestående av likasinnade som samtalar inom sina egna kretsar ska hållas på plats.
   Åsiktsdiktatur.

   HMF lagens omdaning har skett i smyg. Som så mycket annat.
   De viktiga förändringarna ägt rum vid fem tillfällen: tillkomsten 1948 samt revideringarna 1970, 1982, 1988 och 2002.

   När riksdagen införde HMF lagen som trädde i kraft år 2003 ,
   så borde Svenskarna protesterat högljutt, vilket naturligtvis inte skedde.

   Inskränkningen av yttrandefriheten har genom dessa lagar skett gradvis i små steg.
   Och vi har inte förstått vad politikerna beslutat.
   Och massmedia har som vanligt tigit still.

   Och där är vi nu, statsavlönade kontrollanter bevakar svenskarnas sätt att uttrycka sig. Och domstolarna straffar obönhörligen om någon slinter med tunga eller penna.

   Etniska svenskar däremot skyddas inte av HMF lagen, ex har ett uttalande ” att svenskar är vidrig ohyra och förtjänar att utrotas” inte godkänts som ett HMF brott.
   Kommentarer överflödiga.

   Gillad av 7 personer

  • Cecilia skriver:

   Sam Francis har skrivit en del tänkvärt om varför en styrande elit, härskarklass, alltid kommer att rättfärdiga sina egna högst egoistiska handlingar. Göra dessa handlingar till ett uttryck för en högre moral, trots att det i själva verket handlar om egen vinning. På så sätt lurar de inte bara den befolkning de skamlöst utnyttjar, utan även sig själva.

   Förklarar mycket av det som sker idag. Kanske en upplyst despot, à la Gustav III – trots allt att föredra?!

   Gillad av 3 personer

  • Mv skriver:

   Just det, laster med handgranater kommer över Öresundsbron. Obefintlig kontroll, vi tackar EU för frihandeln. Synd bara att det inte gäller öl, vin och whisky.

   Gillad av 1 person

 6. Hållihatten skriver:

  Jag vill påstå, att det är lättare att vara pessimist i det nya Skräcksverige, särskilt om man, som jag själv, är pessimistiskt lagd, men just nu känner jag ändå en liten, liten gnutta optimism…

  … för att de svenska svenskar, som eventuellt överlever alla kolossalt spännande personlig-beriknings-attacker och andra undanträngningseffekter från Sjuklöverns utbytesbefolkning…

  … knappast kan anses vara ”fredsskadade” längre och därför lär kunna förväntas agera med sund och naturlig självbevarelsedrift i en nära framtid… när återvandringen måste genomföras.

  Gillad av 1 person

 7. Lars Strömberg skriver:

  Patrik skriver ”…gör så gott den kan. ..’
  Jag vill reflektera lite över själva uttrycket. Och då inte alls enbart i samband med krönike-ämnet. Ty, det här är MYCKET viktigt rent allmänt, och helt avgörande för all prestation:
  Vad innebär – EGENTLIGEN – att ”göra så gott man kan”?
  Vad innebär, egentligen, det mycket ofta använda uttrycket ”så snart som möjligt”? Vad menas för övrigt med begreppet ”BÄTTRE”?
  Dessa begrepp och uttryck innebär INGENTING. Det betyder självklart inte per automatik en dålig prestation, långa dröjsmål, eller bara ytterst marginellt bättre. Men – och det är min viktiga poäng: Uttryck som dessa BEHÖVER inte innebära något konkret och påtagligt alls. Ändå slänger vi oss med dem i bagatellartade såväl som i EXTREMT viktiga sammanhang.
  ”Målet är att bli bättre på att…” Jaha, HUR mycket bättre? Är målet uppnått vid en promille eller vid en fördubbling?
  ”Gör så gott dom kan…” Jaha, vad KAN dom då? Var befinner sig maximum? Hur VET vi att maximum befinner sig där?

  Gilla

  • Palle9 skriver:

   Lars Strömberg: Helt riktigt. Amerikanarna har ett uttryck, som i översättning blir ungefär: förlorare gör så gott de kan, vinnare gör vad som krävs.
   Hur ofta hör man inte politiker säga saker som ”försvaret har fått mer pengar” och komma undan med detta utan att det sätts i proportion till något uppsatt mål. Det skulle ju kunna räcka med att budgeten förstärkts med en hundralapp, och uttalandet skulle vara sanningsenligt.

   Gillad av 4 personer

 8. Aurora skriver:

  Tomma ord, floskler, samma gamla hyckleri, mundiaree. Att DN ska visa vägen är ju skrattretande. Huvudet måste förbli klart och vi måste diskutera betyder att klarspråk från sådant håll som SD måste sorteras bort. Sahlin myntade redan i 2010 års valrörelse att vi måste ta debatten (med SD). Det gjorde ingen. Man fortsatte att vägra samtal; som man fortfarande gör. Inget kommer att hända. Självutnämnde experten Cantwell tror att Malmö-mordet blir löst snabbt. Han borde nog läsa en verklig expert nämligen GW Persson som menar att de inblandade bl.a mannen, som nu verkar varit den egentlige måltavlan, inte kommer att prata.

  Gillad av 2 personer

 9. Maria C skriver:

  ”Göra så gott man kan”, ett ofta använt uttryck, men vad betyder det? Jag har kommit fram till att det vanligen handlar om att ”sträva mot sin högst personliga målsättning”. Ibland är den personliga målsättningen så enkel som ”säkerhet till liv och lem”.

  Men, för att återgå till det egentliga ämnet:
  Det började kanske tidigare.
  För min del började det för mer än fyrtio år sedan. Jag var obehörig lärarvikarie på en skola i Södertälje. Stadsdelen benämns fortfarande, med vissa hoppfulla avbrott, som särskilt utsatt.

  ”Jag ska döda dig!” För en ung svenska från ordnade förhållanden var det något man bara inte säger. (Där kom jag att tänka på Annie Lööf)
  ”Jag ska döda dig!” Ett helt oacceptabelt(!) uttalande,

  Men se där hade jag fel! ”Jag ska döda dig” var en kulturyttring, som invandrade småpojkar i mellanstadieåldern hade rätt till. ”De menar det inte. Man säger så i deras kultur.”
  ”Nacknemo” hade likaså ett visst, oantastligt, kulturellt värde.

  Nåväl, de svenska elevernas språkbruk skulle jag, förstås, kontrollera och, vid behov, korrigera.

  Dubbla regelverk har aldrig lett till något gott, det är jag fullständigt övertygad om.

  Gillad av 10 personer

 10. Erik skriver:

  Ytterligare en gång så bör det påpekas att den mördade kvinnan inte var ”vem som helst”,”en helt vanlig kvinna”utan hennes pojkvän och pappa till barnet var en grovt kriminell brottsling som bl.a. blivit dömd till 8 års fängelse för bankrån. Han var dessutom med vid mordet.
  Självklart så ska man ändå inte bli mördad,men man måste veta hela verkligheten.
  Så för oss hederliga människor gäller nog fortfarande att det viktigaste är att hålla sig så långt borta som möjligt från kriminella för att undvika att bli inblandad.
  För samhället häller det att tydligt säga NEJ,Sverige accepterar inte detta.
  Tre saker måste göras omedelbart;
  Kontrollera de som invandrar tillSverige. ”Papperslösa” och dokumenterat kriminella ska helt enkelt inte få komma till Sverige.
  De som kommit till Sverige ska utvisas vid första brott som har fängelse som straffvärde.
  Hårdare straff redan för yngre brottslingar som begår mindre allvarliga brott så att de förstår att Sverige inte accepterar brottslighet. Nu händer väldigt lite vilket gör att dessa yngre småbrottslingar så småningom utvecklas till mördare och överfallsvåldtäktsmän.

  Gillad av 15 personer

  • Elisabeth skriver:

   Erik ,Mats, Dandersan, visst är det så. det handlar om gangsteruppgörelser ( importerade gangsters…..). Men då är det så som Patrik skriver, DN (och andra) är upprörda över att gangstrarna nu finns ”mitt ibland oss” och inte bara på platser man kan ignorera. Tänk, när gangstrarna tar fäste i Bromma, på Östermalm, på Söder…….Ja, då kanske det händer något.

   Gillad av 3 personer

   • Marita Andersson skriver:

    Ja men politikerna har ju tillgång till allas våra pengar för att låta hela rättsapparaten fokusera på dessa gangsters!
    Det är en sak att vara rädd för att bli utsatt för brott, det har eskalerat sedan nattpendeln från Stockholm på 80-talet till rysande oro i ett medelklass centrum vilken vardag som helst. Vilka som stod bakom då och nu skiljer bara lite geografiskt.

    Att jag dessutom ska bekosta detta fullständiga haveri som pågått i decennier, allt från socialtanter, skolsatsningar, fritidsgårdar, klotterplank och annat trams till försörjningsstöd, polis, tolkar, advokater, domstolar och fängelser gör mig så fly förbannad att jag skakar. J–a politiker!

    Gillad av 12 personer

  • Mv skriver:

   Hålla sig borta från kriminella i Malmö är inte så lätt. Kan inte vara lätt i politiken heller, de borde ju nästan alla dömas för förräderi.

   Gilla

   • Erik skriver:

    Man måste absolut försöka hålla sig borta från kriminella,så mycket man kan. Man umgås inte med de som är kriminella,man har inga affärsrelationer med de som man vet/misstänker är kriminella,man tillåter inte kriminella att besöka den krog eller bar som man ev.äger,o.s.v.
    Man försöker också undvika kriminella genom att inte promenera hem ensam eller med kompis påverkade av alkohol genom parker eller på tomma gator. Man tar bussen eller taxi istället.
    Man avstår från aktiviteter om man vet/misstänker att kriminella infiltrerat miljön.
    Och man köper definitivt inte knark eller stöldgods.
    Då är åtminstone risken att drabbas betydligt mindre.

    Gilla

 11. Dandersan skriver:

  Mordet i Malmö hade kopplingar till samma klientel som mördas i förorten.
  Mordet i Vällingby samma.
  Även ett mord i Danderyd på en 50 årig man kan vara gängrelaterad-gissar man på alternativ media.
  Polisen vet inget om detta, i alla fall vill de inget förmedla.
  Lite som VP och hedersförtryck. Vi låtsas som om det inte finns eftersom SD annars kan få ökat stöd.

  Hoppet ligger hos dem som drabbas och deras förmåga att lösa konflikterna med eller utan samhällshjälp. Ett samhälle de inte vill eller vågar lita på.

  Gillad av 2 personer

 12. ERROL skriver:

  Sedan Wolodarski proklamerade att Dagens Nyheter skulle ägna sig åt agendajournalistik, så
  är DN en del av problemet och inte lösningen. Hur en liberal tidning kan deklarera att den skall bedriva agendajournalistik är principiellt huvudlöst och har föga förvånande degenererat journalistiken. DN:s ledarsida har varit pådrivande i att driva den ängsliga strutsliberalism som skyr alla problembeskrivningar då det kan underblåsa onda människor i deras förvillelser; en självgod paternalistisk syn på läsaren är Dagens Nyheters signum. DN har nått en ny nadir efter Olof Lagercranz Kinavurm

  Per Svenssons vidriga och självtillräckliga utfall mot Anna Dahlberg på Expressen vid seminariet på publiscistklubben (tiggare, SD, 2015), som finns att se på youtube, är talande för Dagens Nyheters vidriga syn på samhällsdebatt. Per Svenssons journalistiska credo, i de hysteriska moralistiska angrepp som Svensson gör på Dahlberg, som har mage att beskriva verkligheten, avslöjar en journalist som hade passat utmärkt väl på Pravda.

  Per Svenssons vidrigt självgoda utfall mot Dahlberg under PK-debatten från 2015 är den mest tydliga demaskeringen av vad strutsliberalismen förmår prestera i all sin självtillräcklighet. Per Svensson upphörde med god marginal för mig, efter att ha sett debatten, att överhuvudtaget tas på allvar; en mer inbilsk och självgod mallgroda än den Per Svensson presterar under PK-debatten är svårt att föreställa sig, samtidigt som Per Svensson avslöjar den fullständigt förljugna diskurs som DN:s ledarreredaktion ägnat sig åt sedan dess.

  Gillad av 8 personer

 13. Elisabeth skriver:

  Jag tittade på programmet om Filipstad igår. Befolkningen där håller på att bytas ut och ekonomisk katastrof är i annalkande. Tänk att jobba som knäckebrödsbagare där, stiga upp tidigt och slava i fabriken och veta att en allt större del av lönen går till att försörja dessa främlingar med tältklädda fruar och väldiga barnaskaror. Personer som tycks fördriva dagarna i passivitet, äta kakor och vagga omkring. Det framgick i programmet att alltför många av dem är är o-anställningsbara analfabeter. Och så ser det ut i många svenska småstäder/orter idag. Politikerna har med vett och vilja producerat dessa underklasser och förfallande samhällen. Och politikernas svar är nu att ännu mer pengar ska ösas in i dessa kommuner på dekis, pengar som ska tas från kommuner som skött sig bättre. Men det är först nu, när kommunerna går under, när gangstrarna flyttar in i medelklassens enklaver och drar våldet med sig, det är först nu som media börjar vakna. Men när mordens nyhetsvärde bleknar tror jag tyvärr att man istället börjar tugga de bekväma favoritämnena rasism och högerextremism igen.

  Gillad av 21 personer

  • Mats Rosengren (@stamcose) skriver:

   ”Och politikernas svar är nu att ännu mer pengar ska ösas in i dessa kommuner på dekis, pengar som ska tas från kommuner som skött sig bättre.”

   Filipstad har väl bara tvingats följa lagstiftningen och av staten påtvingats invandrarna! Ökade bidrag till Filipstad innebär naturligtvis bara en viss omfördelning av försörjningsbördan för dessa människor som inte har något alls att göra här! Ambitionen att Sverige skall ta emot och försörja världens fattiga befolkning (det vill säga alla som önskar detta och och därför flyttar hit!) är minst sagt befängd!

   Gillad av 5 personer

   • Elisabeth skriver:

    Mats, jovisst har staten tvingat kommunerna att ta emot denna försörjningsbörda men alla kommuner har inte varit lika medgörliga som Filipstad. Det är rätt typiskt att denna kommun är sosse-styrd. Det har gått att göra motstånd inom ramarna. Det har funnits/finns alltför många medlöpare. De politiker som villigt gått statens ärenden borde nu rullas i tjära och fjädrar.

    Gillad av 6 personer

   • Mats Rosengren (@stamcose) skriver:

    ELISABETH
    Jag måste ge dig rätt! Jag såg på YouTube ett Filipstad-reportage (med Janne Josefsson) där ledande Filipstads-politiker från S, M och KD yttrade sig. Några äldre herrar (denna gång var det INTE tankeförvirrade kvinnor!) som inte verkade alls förstå eller bry sig om vad som pågick! Bara tittade slött och ryckte på axlarna! Enda problemet de såg var att andra kommuner inte följde Filipstads exempel! Särskilt KD politikern var övertygad om kristlig politik var att ta emot alla som har det svårt och därför vill bli omhändertagna i Sverige

    Gilla

   • Mats Rosengren (@stamcose) skriver:

    Här är bidraget jag refererade till ovan (mitt inlägg 30.08 23:09):

    Herrskapet Günter, lurade och hjärntvättade svenskar (begriper inget!)
    Gruvberger, socialdemokrat
    Olsson, moderat (hemskt att nämna hudfärg!!)
    Sjöberg, kristdemokrat (Jesus delade ju också allting med de fattiga!!)

    Sådana politiker styr i Filipstad!!

    Gilla

 14. Jan Andersson skriver:

  Så länge kriminella skjuter andra kriminella så är varje skjutning en del av lösningen och inte av problemet. Det verkar i alla fall ungefär vara justitiedepartementets och därmed pressens uppfattning. Men i detta fall var offret en nyttig person som behövdes i samhället i ett bristyrke.
  Det var den viktiga skillnaden. Nästa mord (som redan har hänt) förbigås som vanligt med en liten notis. Kanske bara ett normalt hedersmord, numer legalt i Sverige för att inte kränka religionsfriheten?

  Gillad av 1 person

  • Benjamin Dhover skriver:

   Problemet är ju att de aldrig lärt sig skjuta ordentligt, så de pangar hejvilt med pistolen vriden 90 grader som tuffingarna på film. Så istället för att ”lösa problemen” så kan de lika gärna placera en 9-årig tjej i rullstol för livet då hon hade osmaken att bo i huset bakom det avsedda offret.

   Gillad av 1 person

 15. Lennart Bengtsson skriver:

  Jag är också rädd att PK-ismen och sagoberättandet har ätit sig allt för djupt i den svenska folksjälen. Det stora flertalet tar inte vad som ständigt pågår på fullt allvar. Berättelsen om det förträffliga och goda landet sitter lika fast som berättelsen om Bullerbyn. Det otrevliga som händer idag in på knutarna blir lika frånvarande som Hitlertyskland eller andra världskriget. Det var något som hände någon annanstans. Först när ondskan träffar den egna familjen vaknar man till. Och då är det inte något på TV längre.

  Gillad av 13 personer

 16. Huvudvärkstan skriver:

  Hm, man får tillskriva Humanitets-noblessen förmågan att ”hålla tätt”, vad som än händer lyckas de vrida till verklighetsbeskrivningen så att den passar deras perspektiv, så att de kan flyga vidare på molnfri höjd (även om de överraskar med att avslöja hur nära fokus ligger på den egna situationen).
  På individ-nivå är pratar man om grandiositet (att inte överge sin position som överlägsen, utan när/om den är hotad, väljer man att omtolka verkligheten), som en personlighetsstörning.
  Vet inte hur man ser på detta som ett kollektivt fenomen.

  Gilla

 17. uppstigersolen skriver:

  Nu är ju inte Dödens Vidrigheter (DN) mitt husorgan så jag har ingen koll på vad som hänt sedan artikeln om att mord nu händer i ”finare” områden. Skulle något hända så borde ju i alla fall DN skriva om helt andra saker på ett helt annat sätt än förut. Har någon som fortfarande läser denna publikation noterat en omsvängning?

  Gillad av 1 person

 18. Palle9 skriver:

  Patrik, bra krönika även om jag måste hålla med kommentatorerna A och Mitt vykort i detta med att redaktörer som Wolodarski eller Anders Lindberg m.fl. har gjort ett aktivt val – tror inte att de är påverkbara med fakta och argument. Detsamma gäller de politiker som sjungit mångkulturens lov.
  Du skriver: ” Jag har sagt att ingen kan vara så dum att han inte fattar att ett våld som drabbar Rinkeby bara har någon mil in till Vasastan. ” Det är en riktig riskbedömning du gör, men en annan riskfaktor underskattas nog mer av gemene man. Nämligen att kriminella, som förskaffat sig en förmögenhet på exempelvis knarkaffärer, kan söka sig en bostad i områden, som betraktas som trygga. Vips så förvandlas då detta närområde till något annat då konkurrenter eller fiender till den kriminelle kan angripa dennes bostad via sprängning eller skottlossning.
  Så se upp med den där nyinflyttade grannen, som titulerar sig affärsman eller restaurangägare eller dylikt, och som har en väldigt flott bil … Det kanske inte är tillrådligt att säga ifrån om den familjen missbrukar reglerna för tvättstugan heller.

  Gillad av 7 personer

  • Palle9 skriver:

   PS: Läste Patriks kommentar ovan och måste instämma i att det är orättvist att påstå att han skulle vara naiv beträffande vissa redaktörer och politiker – bra så (eller kanske: tyvärr verkar detta vara sakernas tillstånd).
   Läste i kommentar på annan alt.site träffande beskrivningar på de två största partierna, som drivit den ohämmade invandringspolitiken: Suicidaldemokraterna resp. De Nya Morderaterna.

   Gillad av 1 person

  • Mv skriver:

   Precis, ett flertal företagare med invandrarbakgrund hade en grundplåt baserat på knark och liknande där jag bor, sen blir de fina och gifter sig med svensk fru.

   Gilla

 19. lenam skriver:

  Vi har ett sosseparti i ledningen. De värnar asylrätten till varje pris. Det spelar ingen roll hur många bedragare som lurar sig till Sverige med asylrätten som täckmantel. Sossarna vet att deras befolkning blir bedragna men de struntar i detta. De har också en utrikesminister som tycker det är väldigt fult att värna den egna nationen. Ja, så vad har vi att förvänta oss?

  Gillad av 11 personer

  • Palle9 skriver:

   Lenam: Helt riktigt – tyvärr. Lägg därtill att t.o.m. M och KD inte vill inse luckorna i systemet. En stor del av den s.k. arbetskraftsinvandringen är egentligen förtäckt asylinvandring. Läs gärna denna tänkvärda ledare-artikel:
   https://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/hogerns-blinda-flack-i-migrationspolitiken/
   Någon större grund till optimism om en förändring till en normal invandringspolitik föreligger ej.

   Gillad av 2 personer

   • Mats Rosengren (@stamcose) skriver:

    Viktigt påpekande av PALLE9 (och Expressen)! Att det är så enkelt att med hjälp av landsmän inne i landet ta sig in utan ens behöva besvära sig med ett asylförfarande var åtminstone jag inte medveten om!

    Man måste väl under de första 4 åren avstå från socialbidrag, måste väl också betala något (lite?) i arbetsgivaravgift! Men därefter har man permanent uppehållstillstånd och full tillgång till socialstaten!

    Gilla

 20. bullstomper skriver:

  Det som lämnar ett djupt intryck hos mig efter att ha läst Patriks artikel och de insiktsfulla kommentarer är följande : DN och dess PK sagoberättande skickar en signal om att makthavarna (och DN) vill att vi skall tro att det särskild omständighet som omgärdar detta mord är att det hände i en av moderaterna (??) dominerad område med vacker utsikt över Öresund (??) och att då en kvinna blivit nedskjuten på öppen gata skall få oss att ta i med krafttag mot mord. Jag anser, som så många andra, att detta är helt enkelt en rök ridå för att dölja vad makthavarna egentligen tänker och genom deras tankesätt hur de vill ha det. Helst vill de inte att vi skall fokusera på det allra mest sannolik , nämligen att mördaren eller mördarna med all sannolikhet inte har ett vit medelklass svensk mans namn som t.ex. Patrik Engellau, Lennart Bengtsson, Johan Andersson eller Rikard Sörman. Det andra att mördarna får mer och mer spelrum i vårt samhälle eftersom vi har vägrat att erkänna att de flesta mord som sker idag sker av människor som inte heter som de namn exempel jag gav ovan och som inte heller delar vår social umgängeskoder och också inte heller bli ombedd att göra så. Rädslan för att vi inte skall tolerera att så här måste det bli för att makthavarna skall kunna få som de har tänkt sig är slående i DNs ledare.

  Gillad av 6 personer

  • Malmöbo en gång skriver:

   Stränderna i Malmö är sedan länge övertagna av invandrare. En kvinnlig bekant joggar med en klubb i närheten, de blev förvånade när de mötte en man från censur med fullt stånd, lugnt spatserade och leende till damerna.

   Gillad av 1 person

   • Rikard skriver:

    Hej.

    De kan väl för hundan inte jogga nere vid Persiska viken heller? Vet de inte att pommes skall hålla sig på Bo01-området, eller Lomma strandbad?

    Fast bästa stället att slippa Malmös härskarfolk är på nakenbadplatsen neråt Limhamns marina – gubbar och tanter 50+ hänger där om sommaren, och det mesta på gubbarna och tanterna det hänger också… Har mer än en gång när jag vart där sett ett gäng ”toffa bruschor” lomma iväg med inåtsnopp att döma av ansiktena – de trodde att de skulle kunna spana schyssta lökar. Att en del av Malmös homsor håller till där (eller höll till där tills kommunen röjde väck dungar och buskage…) gör nog sitt till också.

    Tipsa din bekant om att de kan jogga vid brofästet istället. Underbart bad finns ner mot strandängarna, och där brukar det vara vitt än så länge – men se till att de är där i grupp och att ingen går ensam upp i buskarna vid motorvägen. Det är rätt poppis ställe för dyrkare av samkönat umgänge och det är rätt gott om torsk där också.

    Källa? Har många gånger motionerat mina jyckar där, och plockat frukt och bär från vilda bestånd när jag bodde i Malmö. Herregud vad med skamliga förslag man fått genom åren också. #metoo, sannerligen.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Gillad av 1 person

   • Malmööööö skriver:

    Richard, jaha, så det är antingen burkor, nakna hängbröst eller dogging. Tror jag plockar svamp istället men det är kanske lika illa.

    Gilla

 21. Östrahult skriver:

  DN är bortom allt hopp och jag kan inte förstå hur någon betalar för denna smörja. Idag finns t ex en debattartikel med ett typiskt destruktivt DN-budskap: ”Regeringens nya fokus på kunskapskrav och elevdisciplin i skolan är ett tydligt exempel på skolpolitik som i ljuset av forskningsresultaten framstår som obalanserad. Detta riskerar att förstärka många utsatta elevers upplevda känsla av utanförskap och meningslöshet och driva dem till kriminella gäng”. Skrivet av en ”forskare” på Chalmers eller kanske man skulle skriva Tjalmers

  Gillad av 8 personer

   • Mats Rosengren (@stamcose) skriver:

    Intressant inslag om den (usla) kvaliteten på forskningen i de moderna universiteten, till exempel i ”klimat-relaterade” forskningsområden! Hur absolut intetsägande den så kallad ”peer review” är och hur mycket nonsens som publiceras i vetenskapliga publikationer!

    Notera också med hur små medel Tony Heller med exakta siffror kan demonstrera vilka felaktigheter som publiceras som ”peer reviewed scientific publications”

    Det räcker med en ensam ”dator-guru” med ett skarpt intellekt och den kunskap och energi som är erforderlig för att gå direkt till original mät-data i öppna databaser för att avslöja detta nonsens!

    Gilla

 22. Aha skriver:

  Hittills är reaktionerna för den dödliga grova brottsligheten de vanliga; vi måste jobba långsiktigt (polis i radio plus ledarskribent från Aftonbladet).
  Till detta lägger nu DN att de vill diskutera. Samma tongångar som figurerat i ett decennium.

  Det som behövs är radikala lösningar;
  A) in med 5 000 gängkriminella i fängelserna. De begår brott som motiverar livstid
  B) in med deras 5 000 efterföljare och de som ytterligare kommer tills det är skut med livsstilskriminella. Köp fängelseplatser i lågkostnadsländer.
  B) utvisa alltid om det är möjligt
  C) dra in bidrag för familjen om det handlar om icke straffmyndiga

  Gillad av 5 personer

  • pllay skriver:

   Fienden är inte i första hand immigranterna, de gör ett evolutionärt bra val då de reser till Sverige.
   Fienden är Sveriges etablissemang, vänster, höger, kultur och näringsliv, som bjuder in människor till evig försörjning och ett kravlöst liv på vår bekostnad och till vår kulturs fördärv.
   Vi har ett etablissemang som på alla tänkbara sätt uppfyller kriterierna för landsförräderi och folkmord.
   Vi är kanonmaten som skjuts i ryggen av våra egna officerare, och framifrån av de trupper som inbjudits att ta över landet.
   Alla förslag till lösningar på Sveriges problem bortser från det faktum att landet och folket är förrått av sitt egna folk under ledning av det demokratiskt valda etablissemanget.
   82% av folket och närmare 100% av etablissemanget vill förstöra Sveriges land, kultur och folk. Vi, svenskarna, har aktivt valt detta.
   Immigranterna är bara ett mycket effektivt verktyg i förstörelsearbetet.
   Jag kan hålla på i timmar att försöka förklara att våra rationella och i grunden kristet färgade argument är fullständigt meningslösa, det spelar ingen roll hur högt vi ropar, ingen lyssnar, vi är fossil från en svunnen tid.
   En tid då makten förvaltades av en nationalistisk intelligentia under lagens bokstav och anda, nu ägs makten av en inavlad politikerklass i symbios med media och en antinationell intelligentia som samtliga står över lagen.
   Den totalitära elitismens seger, något endast ett rikt land kan kosta på sig.

   Gillad av 2 personer

 23. Mats Rosengren (@stamcose) skriver:

  00:00 – 12:30 Kul om Gretas yacht (och annat)!
  Från 12:30 – Sveriges (och Norges) grundläggande problem:

  Swedish immigrants to USA had a reputation of being mentally slow (stupid).

  Detta har jag läst på annat håll tidigare. Anledningen skull kunna vara att barn i Skandinavien växte upp undernärda på den tiden pga av de ogynnsamma förutsättningarna för jordbruk. Tack vare den transportintensiva livsmedelshandeln mellan Skandinavien och resten av världen borde detta fenomen nu ha mildrats/försvunnit! Men kanske är det genetiskt? Svenskar tror att det bara är norrmän som är korkade av naturen!

  Gillad av 1 person

  • Kjell Eriksson skriver:

   Löfven säger att polisen nu tillförs mera resurser än de själva begärt. Tror att det är ett fult spel: polisen har blivit ombedd av sossarna att medvetet äska mindre medel än vad Regeringen tänker ge dem.

   Gilla

 24. Ofrivillig svenska skriver:

  Hej alla! Jag rekommenderar Patrik Engellau och samtliga kommentatorer att läsa vad signaturen Utlandssvensk idag skriver om Krigsekonomi i sin ena kommentar på bloggen Fristad.eu, rubrik ”den tysta krisen” (eller var det ”en tyst kris”, blev osäker nu). Den kommentaren förklarar i stort sett allt ang. läget i Sverige.

  Gillad av 2 personer

 25. Rutger skriver:

  PE skriver om ”självpåtagna ideologiska fjättrar ” En tydlig sådan är att sjuklöverns brottsbekämpningen inte får inkludera utvisning av utländska brottslingar. Det spelar ingen roll hur effektivt obligatorisk utvisning skulle vara för att få bukt på brottsligheten. Våra härskare
  har nämligen tagit de utländska brottslingarna under sina beskyddande vingar.

  Fakta från BRÅ är att endast 0,5 % ( 0,005 ) av alla utländska medborgare, skrivna i Sverige, som döms i svensk rätt, får också påföljden utvisning. För icke i Sverige skrivna är siffran ca 10 %. Många har hemsökt oss i decennier.

  Gillad av 1 person

 26. MartinA skriver:

  Mer övervakning, mindre medborgeliga rättigheter, mer skydd för etablissemanget, mer anonymitet för etablissemanget, maskerade poliser som är omöjliga att ifrågasätta eller identifiera etcetera. Socialliberalismen kommer börja visa ännu mer av sitt sanna ansikte.

  Gillad av 3 personer

 27. Rikard skriver:

  Hej.

  Kan hända på Södermalm?

  Minnet är kortare än k*ken på journalister verkar det som.

  Ioan Ursut ‘hände’ på Södermalm – på fashionabla Mariatorget minsann. Hur kunde Ioan Ursut vara på fri fot? Hur lyckades han rymma? Hur lyckades han få tag på en pistol? Varför blev han kvar i Sverige?

  Med flera frågor som vi än idag ofta ställer om brottsliga utlänningar, även om en hel del av dessa brottsliga utlänningar är födda inom gränsen, och på papperet ser ut som svenskar.

  Svaret är samma 1988 som 2019 – därför att politiken inte sätter svenskarna och Sverige först. Därför att kärringar och hen tillåts styra ‘demokratiskt’, istället för att riktiga män och kvinnor med kraft styr pragmatiskt och patriotiskt. Därför att skuldmiljonärerna i villaidyllen vill ha mångkultur, men inte där de själva bor.

  Därför att sanningen – döda brottslingar begår inte nya brott, ses som helgerån och ondska.

  Slå upp Ioan Ursut på svenska Wikipedia, och fundera på hur och varför han kunde göra allt han gjorde. Det var uppenbart redan då hur fel lagen och praxis var, och vad som komma skulle.

  Men de som protesterade? Ni kallade dem rasister, hånade dem, häcklade dem och använde stat, media och myndigheter till att jaga dem, tysta dem och förstöra deras liv.

  Säng. Bäddad. Ligg.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Gillad av 8 personer

 28. Ofrivillig svenska skriver:

  Likt flera andra har nämnt så är det inga problem för gangsters att köpa villor / bostadsrätter i trevligare områden än ghettona, vilket vi sett sedan flera år (Lidingö-mordet härom året, Danderyd-dito & Ribersborg i år är bara ett fåtal exempel). Dessutom får ghettoungarna skattefinansierat kollektivtrafikkort även sommartid (eller plankar ostraffat) så de sprider sig överallt med el. utan bosättnings-(ockupations-)lag. Kombinationen av att många Mena-stater tycks ha ”gjort en Castro” (dvs tömt fängelser på oönskade element och skickat/hjälpt dem till Väst) och att Sveriges styre genom dalt aktivt förstärker brottsligheten hos asylanter och deras ättlingar leder till en häxbrygd av kriminalitet. Det är verkligen mkt svårt, för att inte säga omöjligt, att vara annat än pessimist.

  Gillad av 6 personer

 29. Observatör skriver:

  Grundfelet är att man inte vill ta till sig det förhållandet att benägenheten att bli kriminell i stor utsträckning styrs av genetisk faktorer. Kriminaliteten kulminerar i ungdomsåren och avtar sedan ganska raskt med åldern. Den som intresserar sig för ämnet kan se på denna intervju med Amir Sariaslan: https://timbro.se/smedjan/kriminalitet-handlar-inte-om-socioekonomiska-faktorer/. Redan på 50-60-talet kom professor Ingemar Nylander fram till samma sak samt att de kriminellas systrar ofta hade ett vidlyftigt sexualliv. Amerikanska justitiedepartementets statistik belyser frågan om olika befolkningsgrupper, ”raser”. Åt våra egna kriminella kan vi väl inte göra så mycket mer än att låsa in dem så mycket som det går tills de blivit så gamla att testosteronnivåerna sjunkit och mognaden tilltagit. Vi kastrerar ju inte folk längre. Vad gäller utländska gärningsmän kan vi ju strypa tillflödet och återsända så många som möjligt till ursprungslandet. Varför inte utnyttja flygvapnets Herculesplan.

  Gillad av 1 person

 30. Magnus Rosensparr skriver:

  Ja, det är svårt att inte vara pessimist med tanke på den svenska statens och det svenska civilsamhällets förfall samt det politiska komatillstånd svenska folket tycks befinna sig i. Den negativa globala uppmärksamhet Sverige fått från alla möjliga länder runt klotet kan sägas vara ett objektivt mått på dessa företeelsers reella och faktabaserade verklighet.

  För att vara optimist i Sverige idag måste man nog tyvärr ha ett ytterst flexibelt demokratiskt sinnelag, extra stort rymligt samvete, extremt stark övertygelse, obegränsat självförtroende och exceptionellt hårda och totalt okänsliga nävar.

  Huruvida alla dess egenskaper och dess konsekvenser ryms inom den svenska konstitutionen är däremot mer än osäkert.

  Gilla

 31. Björn skriver:

  När man som jag, VET vilket helvete bara en enda MENA-familj med X antal ungar kan ställa till med i ett tidigare lugn bostadsområde, så är det inte svårt att räkna ut vad resultatet blir med ytterligare påspädning! Önskar att 7-klöverpolitikerna på riksplanet också fått göra samma erfarenhet….

  Gillad av 2 personer

 32. olle reimers skriver:

  Allt går ändå ut på en och samma sak; att socialismen ska segra! Således är målet att knäcka medelklassen och sätta skräck i övriga.

  Man begagnar sig av de metoder som tycks vara mest effektiva för tillfället. Just nu är det att importera kriminella och personer med islamisk tro.

  Endast genom att för evigt göra sig av med socialismen kan man få bukt med detta.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.