Jan-Olof Sandgren: Håller polisen på att byta sida?

Jan-Olof Sandgren

Första och enda gången jag blev rånad var i Colombia 1979. Jag och en vän promenerade förbi ett slumområde som inte såg helt tryggt ut, men tvåhundra meter bakom oss stod två uniformerade poliser tryggt posterade med synliga tjänstevapen. Så vad kunde gå fel?

Plötsligt fann vi oss omringade av ett halvt dussin maskerade män med knivar stora som förskärare. Några ögonblick senare hade alla våra ägodelar bytt ägare, samtidigt som vi lärt oss något nytt om den colombianska polisen. Oturligt nog hade de just medan rånet pågick, tagit en rökpaus.

Händelsen dök oförmodat upp i mitt minne när jag såg den här intervjun med Conny Andersson (för övrigt den första intervjun på SwebbTV sedan ”nypremiären” 8 augusti). Conny är en före detta polis, som kom på kant med polisledningen och numera arbetar som frispråkig konsult inom ”tracking-branschen”. Han påstår att han under sin tid som patrullerande polis, fick direkta order från överordnade att ”titta åt annat håll” när han stötte på vissa kriminella grupper.

En liknande känsla infann sig när jag lyssnade till Lennart Matikainen (även han frispråkig konsult, med lång erfarenhet av polismyndigheten). Politiker från höger till vänster brukar tala om att vi behöver fler poliser, men vad som håller på att hända är att vi får en ”ny sorts poliser”. Äldre, erfarna, välutbildade snutar som står på medborgarnas sida slutar (på eget bevåg eller får sparken) och ersätts av yngre, sämre utbildade kollegor som är lojala mot ledningen. Strategin tycks vara att prioritera ”goodwill-arbete” framför kärnverksamhet. Till exempel beordras poliser att delta i Pride-parader, samtidigt som man drar sig för att försöka återta våldsmonopolet i förorter. Stenkastare bemöts med fika istället för batonger. Det är svårt att se någon annan vinnare än den organiserade brottsligheten och någon större förlorare än den brottsutsatta allmänheten.

Att vifta med Regnbågsflaggan en gång om året är förresten ingen garanti för att man bryr sig om bögar, lika lite som viftandet med Hammaren och skäran är någon garanti för att man bryr sig om arbetare. Det här inlägget från Luai Ahmed stämmer till eftertanke. I takt med att rekryteringsbasen för poliser breddas och intagningskraven till polisskolan sänks (och allt färre poliser av den gamla stammen kan fungera som mentorer) ökar risken för kulturellt baserad homofobi inom poliskåren. En ny ”Basebolliga” som misshandlar bögar i slutna rum, samtidigt som kollegor går i Prideparaden är ingen orimlig tanke.

Polisens nya organisation riskerar att minska förtroendet bland allmänheten och slå tillbaka på polisen själv, som får svårare att utföra sitt uppdrag. Men det beror på hur uppdraget formuleras. Om polisens uppdrag är att bekämpa brott, är förtroende från allmänheten livsviktigt. Vanliga människor tipsar om brott och tar på sig omaket att vittna, trots personliga risker.

Om uppdraget istället består i att pressa ner brottsstatistiken kan högt förtroende vara en belastning. En stor mängd brottsanmälningar blottlägger polisens inkompetens och sänker uppklarningsprocenten, medan färre anmälningar pekar i motsatt riktning. När statistiken talar till polisens nackdel kan man alltid hänvisa till ökad ”anmälningsbenägenhet” (ett ord som blivit populärt under 2000-talet).

Men varför skulle anmälningsbenägenheten öka? Om uppklarningsprocenten minskar, samtidigt som risken för repressalier från kriminella inte är försumbar, borde trenden vara den motsatta. Enligt en enkät från Svensk handel (handlarnas egen branschorganisation) har butiksstölder ökat över hela landet, samtidigt som BRÅ talar om en minskning (baserat på antalet polisanmälningar). Bara någon procent av alla lägenhetsinbrott i Stockholm klaras upp. Nästan alla våldtäktsanmälningar läggs ner. Det är svårt att förstå varför människor skulle bli mer benägna att anmäla om man inte får någon hjälp?

En intressant fråga inställer sig. Om polisen inte längre jobbar för medborgarna, vilka jobbar man åt istället? Varken Johansson eller Matikainen ger några tydliga svar, men man är i alla fall överens om att korruptionen kommer uppifrån och rör sig neråt. Så hederliga och pålitliga representanter för rättsstaten går fortfarande att hitta bland vanliga poliser på gatan. En polisuniform i Sverige betyder fortfarande något annat än i Colombia 1979. Men hur länge?

51 reaktioner på ”Jan-Olof Sandgren: Håller polisen på att byta sida?

 1. Mitt vykort skriver:

  Min första tanke när jag såg rubriken var att polisen byter sida så att den återigen är på svenskarnas sida som det var förr, när jag växte upp. Nu skall jag läsa vad det står. Det är kanske tvärt om?

  Gillad av 4 personer

  • Mitt vykort skriver:

   Ja det var förstås tvärtom, polisen har ju bytt sida för länge sedan, detta är inget nytt. Ta hur man löser brott, återigen en gängvåldtäkt i Piteå, men nerlagd. Först, hur man som förälder och ung tjej frivilligt kan ge sig in i dessa organiserade tafs och våldtäktsmiljöer som konserter och festivaler blivit är för mig obegripligt. Nå, det polisen har applicerat länge det är ju ”willful ignorance”, fokus ligger på att INTE ta fast skurkar och sätta dit dem. Några små metodändringar hade fått slut på knarkhandel, bilbränder och våldtäkter men man VILL HA DET SÅ HÄR. Ta våldtäkterna, om alla som kommer till Sverige topsas och sedan deras barn, så hade man ju i alla fall då det finns DNA (som våldtäkt) omedelbart vetat vem gärningsmannen är. Det hade också gjort slut på allt fusk med identiteter (fingeravtryck kan också användas, när jag bodde i Japan för 25år sedan så var jag alltid tvungen att bära leg med fingeravtryck och man kollades ganska ofta av polis). Bilbränder hade lätt stoppats med gummikulor och vattenkanoner och kastas det sten så skjuter man. Vad gäller knark och våldsbrott och liknande så är vi ju än så länge långt från exempelvis Brasilien och skulle kunna lösa detta lätt, vi hade bara behövt nyttja en bråkdel av den hårdhet man uppvisar i Brasilien, USA eller Filippinerna eller Japan för den delen, vilken som helst av dessa polisstyrkor hade kunnat stävja vår brottslighet. Har tjuvarna automatvapen ja då har polisen det också och använder dem.

   De har velat ha det så här länge. Sedan till sist så kan man ju inte tala om ”polisen” längre som en enhet, precis som ”Sverige” inte finns mer. Förrädare har tagit över polisen, liksom Sverige och det finns så klart bra poliser, precis som det finns bra svenskar, men förrädarna styr.

   Gillad av 25 personer

 2. miketheviking skriver:

  Numera har vi Colombianer, Chilenare, Syrianer och Iranier för att nämna några icke-svenska ursprung inom Poliskåren. Vid ett antal tillfällen har det visat sig att de kriminella inte bara själva infiltrerat Polisen utan också lyckats rekrytera insiders. Även om jag tror den sydamerikanska polismodellen är en bra bit ifrån den svenska så ökar risken för vänskapskorruption i det hårt segregerade Sverige.

  Värst är väl ändå uppgivenheten och det klena förståndet inom Poliskåren?
  Inte konstigt heller då en feminiserad Åklagarkår tillsammans med en feminiserad Domar- och nämndemannaväsende tävlar i att hitta på åtalseftergifter och frikännanden på de mest aparta grunder.
  Allmänheten nås endast av dessa nyheter via alternativmedia medan Poliskåren upplever det varje dag. De som har något i huvudet lämnar kåren för civilia uppdrag för att klara sin mentala hälsa. Kvar blir genuscertifierade, HBTQX-bejakande och dialogfixerade poliser styrda av Mångfalds- och feministintresserade chefer.

  BRÅ har aldrig någonsin gjort något brottförebyggande. Det är en vänsterliberal instution med oerhört dunkla motiv och en agenda som mer eller mindre utgör en konspiration mot svenska folket. Överstpräst var i många år Sarnecki som ff. förgiftar Universitetsvärlden med sina irrläror.

  Hur man än vrider på befolkningstal, invandringsiffror och anmälda brott kontra fällande domar så hamnar man i de enkla slutsatserna:
  * Det begås fler brott per invånare idag än på 80-talet
  * Brottsligheten är grövre och mer organiserad
  * Antalet kriminellt belastade är fler ön någonsin
  * Det finns ett signifikativt samband mellan graden av invandring och ökat antal anmälda brott
  * Det är en otroligt dålig uppklaringsfrekvens på alla typer av brott
  * Det är skrattretande hur dåliga domstolarna är på att markera brottets art (om det inte rör sig om HMF) och utdöma straff i enlighet med Lagen
  * BRÅ och Sarnecki med apologeter har haft fel om precis allt

  I det läget behövs inte 10 000 fler poliser. Det blir att kasta bort pengarna.
  Drt behövs en Ordning från toppen ner till botten där Politker är extremt tydliga, där Domarkåren rensas ut på marxister, där nämndemannasystemet görs om eller tas bort, där man prioriterar Åklagaväsendet, där man rensar ut vänsterliberalism och flum från Rättsväsendet och där Poliser inger respekt.

  Vi vet ju redan idag vart vi är på väg…
  Det blir en värld som liknar den Brasilianska där polisen till slut, tillsammans med militär, behöver jaga kriminella som råttor och utrota dem i rena mördarorgier.
  Finns ett antal skäl att jobba för att vi inte ska hamna där.

  Gillad av 9 personer

  • Elof H skriver:

   Inget av det du räknar upp kommer att ske om det inte görs med våld. Nästan helt ointressant att räkna upp det som behöver göras utan det som är intressant är hur man kommer i ett läge där det kan göras.

   Gillad av 4 personer

   • miketheviking skriver:

    Jadu Elof. Hoppas du inte förespråkar en Breivik- det leder ingenstans.
    Sen kan jag hålla med att kataklysmer ändrar historien. Murens fall, Sovjetunionens fall och 9/11 är några.

    Vi själv upplevde hur 28 februari 1986 ändrade historien. 8 år senare var Öresundsbron byggd och vi ingick i EU. Sverige lämnade en DDR-aktig tid och blickade framåt.

    Idag skulle det behövas 35% till SD. En katastrof för en del människor – en öppning för andra.

    Jag tror dock vi inte längre kan hoppas på att islamitiska klantarselen misslyckas med sina attentat i Sverige. De kommer ”få till det” en vacker dag. Då om inte förr kommer det hända saker.
    Kan också hända att en eller flera prominenta politiker får sina döttrar eller söner mångberikade – kan också få fokus att skifta.
    För så länge Makten och Media håller sig i sina skyddade enklaver och informationsbubblor så händer inget.

    Men våldsamheter är inget jag ser fram emot – fråga bara Marie Antoniette.

    Gillad av 2 personer

  • bejji skriver:

   På 1970-talet var Nils Bejerot professor i socialmedicin i Sthlm. Han var också äkta kommunist av den gamla stammen men mycket populär bland Stockholmspolisen, där han också arbetade som polisläkare. Han kallade BRÅ för ”brottsbefrämjande rådet”.

   Gillad av 1 person

 3. Hihitensia skriver:

  Horribla framtidsutsikter med en genomkvoterad poliskår, Jan-Olof, men i Sverige behövs ju egentligen inte fler poliser för att få bukt med brottsligheten; det behövs färre kriminella.

  Hög tid att stänga gränsen och påbörja det mödosamma repatrieringsarbetet. Allra först ut, med huvudet före, borde varenda utländsk fängelsekund åka! Vad har sådana här att göra?

  Gillad av 11 personer

 4. Observatör skriver:

  Jag ser att det ligger ett förslag att förlänga polisutbildningen och därmed göra den ”akademisk”. Då blir det som med sjuksköterskeutbildningen som för ett antal år sedan blev ”akademisk”. Följden har blivit att de nyutbildade sköterskorna saknar kunskaper i praktiskt sjukvårdsarbete och måste skolas in under lång tid av mer erfaren personal.

  Gillad av 8 personer

 5. Elisabeth G skriver:

  Påståendet att anmälningsbenägenheten ökat är rent trams. Det man hör allt oftare är att folk inte anmäler eftersom det inte är någon idé. Ibland anmäler man eftersom försäkringsbolaget kräver en anmälan.

  Skulle deras påstående vara riktigt inställer sig frågan hur de vet det. Det kan de rimligtvis inte veta utan att jämföra antalet anmälningar med det totala antalet begångna brott för varje år. Detta är omöjligt eftersom inget vet hur många brott som begås.

  Gillad av 3 personer

  • Aha skriver:

   Det finns en större årlig undersökning där man helt enkelt frågar hur folk upplever brottsligheten. Men inte ens den ger svaret då svarsfrekvensen är låg från personer som är bosatta i utsatta områden.

   Gillad av 3 personer

  • Elof H skriver:

   En annan dimridå är att säga att antalet våldtäkter gått upp pga av att fler övergrepp räknas som våldtäkt. Det som allmänheten främst upprörs över är exploderade antal överfallsvåldtäkter och gruppvåldtäkter. När det gäller gruppvåldtäkter så var detta förr (70-tal och innan) ett i princip icke-existerande brott. Dessa utförs till långt över 90% av män med utländskt påbrå. De få med svenskt påbrå som lagförs har gjort det tillsammans med män med utländskt påbrå. När det gäller överfallsvåldtäkter så ser det nästan lika illa ut. En anekdot från Oslo var att ALLA överfallsvåldtäkter under flera år utfördes av män med utländskt ursprung.

   Gillad av 5 personer

 6. Göran Holmström skriver:

  Polisen är inte folkets tjänare,
  dom tjänar politikerna!
  Resten är rätt enkelt, en jagad och bötfälld svenne innebär klirr i statskassan.
  En kriminell och vaneförbrytare med namnet ”Censur”, ledtråd ssan och rimmar på kassan
  Är en kostnad och dålig PR.
  Frågor på det!

  Gillad av 7 personer

  • Arne Groningsson skriver:

   Apropå Tenerife, där jag bor se´n snart 30 år, Spanien alltså, så levereras ju de flesta nyheter på TV, ocensurerade ut till tittarna, och vanligtvis samma dag det skett eller dagen därpå.
   När det gäller Poliser, ja vi har som bekant 3 sorter, minst. Lokalpolis, Nationalpolis och ”hårdingarna” Guardia Civil. Sen finns ett antal väldigt lokala plitar..
   De 3 stora grupperna bevakar ju varandra, på gott och ont och ibland lite hårdhänt, men man bevakar.
   Om det är detta som gör, att Poliserna hängs ut i media så fort dom gör nått fuffens, vet jag ej, men dom hängs ut och man får bra information om vad dom gjort.
   Det är allt från misshandel av frugan, mord och inte minst narkotikabrott, där Guardia Civil är flitigt inblandade av naturliga själ, för man sköter ju bevakning av flygplatser tex.
   En gång var det en grupp på 19 stycken i Malaga , om jag minns rätt, som försökte sig på sånt. Det är ju stora pengar att tjäna där, om man lyckas.
   Självklart inträffar inte detta dagligen, men ett antal gånger per år, så folket blir noga uppdaterat.
   Polisen i Spanien arbetar dessutom när det är högtryck. 40 000 extra sattes in inför sommaren,
   I Sverige går dom på semester när dom behövs, som mest.
   Polisen i Spanien protesterar också emellanåt, om dom anser sig underbemannade eller har för liten lön, men framför allt så jobbar dom för medborgaren bästa, inte för Regeringens, som i Sverige!

   Gillad av 1 person

   • Göran Holmström skriver:

    Arne, svensk polis är ju som du säger ett skämt.
    Dom är vingklippt och politiserade.
    När man jagar pensionärer för ilskna ord på Fejjan.
    Samt gullar med våldtäktsmän,
    Då har det spårat på allvar.
    Mvh Göran.
    Ps bra gjort att flyttat från skräphögen, jag fastnade ungar o familj.

    Gilla

 7. Magnus Rosensparr skriver:

  ”En polisuniform i Sverige betyder fortfarande något annat än i Colombia 1979. Men hur länge?”

  Ja, en mycket berättigad fråga ställer Jan-Olof Sandgren här. Det finns en hel rad andra frågor som också ställs i Sverige om det svenska samhället, med det gemensamt att alla slutar med formuleringen; ”Men hur länge?”

  Det börjar bli bråttom nu. Om vi inte står upp för vårt land och vår framtid, kommer frågorna till slut att tystna och då är det för sent.

  Gillad av 6 personer

   • Göran Holmström skriver:

    Richard kristendomen ligger mig varmt om hjärtat med, om Jesus existerar så var han en helt vanlig man med mycket ovanliga gåvor.
    Igår träffade jag av en slump om nu slumpen existerar en cancersjuk gubbe i sista stadiet med andra ord några månader från döden.
    Det mest befriande med dödssjuka
    är att skitsnacket är bortsksalat, allt som återstår är deras sanning.
    Han visade oss gumman och mig samt valpen sin skogsfastighet med egen damm .
    Det var ytterst fridfullt där, hans största oro var bilarna som barnen inte ville ta över.
    Richard det glädjer mig att du valt den vägen med.
    Varma hälsningar Göran.

    Gilla

  • olle holmqvist skriver:

   Krönikören:
   ”enda gången jag blev rånad var i Colombia 1979. Jag och en vän promenerade förbi ett slumområde som inte såg helt tryggt ut, men tvåhundra meter bakom oss stod två uniformerade poliser tryggt posterade med synliga tjänstevapen”

   Berättelsen bär trovärdighetens prägel. Här pinglar ingen ”som egentligen heter något annat” – varningsklocka. Årsdatum – 1979 – är en allmänmänsklig men i sak onödig precisering.Hur kunde tjänstevapnen ha varit synliga på 200 meters håll ? Därför att det är – bakom . dvs JO har just gått till fots förbi polismännen.

   En sida som Patriks drar naturligtvis till sig diverse icke seriösa avsikter, som mytomani, i form av
   fiktiv händelse eller figur.Förslag till kröna: När klanfadern besöker socialsekreteraren med sin 12-åriga
   dotter som pratar svenska, och socialsekreteraren fegt ger dom vad dom begär…
   Det är förnöjsamt att försöka bena upp rimliga kontra fiktiva berättelser. Mkt att googla på, mytomani, psykopati…

   Gillad av 1 person

   • Göran Holmström skriver:

    Det lustiga i hittepå historier är att verkligheten är ofta mer spännande samt bjuder på mer intressanta historier.
    Jag tror rätt många lever försiktiga och hämmade liv, därav behovet att mytomanisera ett mer spännande liv.
    Personligen så är jag fullt nöjd med lugn och ro och en god wirre.
    En bra bok är en gåva med.
    Mvh Göran.

    Gilla

   • Elisabeth G skriver:

    ”Det lustiga i hittepå historier är att verkligheten är ofta mer spännande samt bjuder på mer intressanta historier.”

    För ett antal år sedan satt en kompis och jag och pratade om våra författardrömmar. Vi hade båda varit med om händelser som, kunde vi konstatera, aldrig skulle bli tagna på allvar om vi skrev ner dem. De skulle, fastän de var verkliga, avfärdas som hittepå. Men – verkligheten överträffar dikten.

    Gilla

 8. Matte skriver:

  Det går en självmords-epidemi bland franska poliser. Troligen för att de har ett kall att hjälpa folket, men att de med gula västarna blivit tydligt att polisen inte är på folkets sida utan på makthavarnas sida, och då tvingas utöva våld mot folket.

  Gillad av 8 personer

 9. Rikard skriver:

  Hej.

  Du lever i ett töcken av tro, ter det sig.

  Sedan när har den svenska polisen eller dess uppdrag varit att stå på medborgarens sida?

  Amerikansk polis har valspråket ”To protect and serve” med lokala variationer, men grunden är att man tjänar och skyddar medborgaren. Inte staten, inte värdegrunden, inte partiet och inte politiska hänsyn.

  Man skyddar och tjänar medborgaren.

  Vad, Sandgren, är den svenska polisens devis?

  ”Att upprätthålla lag och ordning”.

  Det är helt och hållet väsensskilt från den amerikanska. Lagen är vad makten säger att den är just nu, och bara just nu, i våra av politiker styrda och befolkade domstolar. Ordning är när du och jag lyder makten. Gör vi inte det sätts polisen in för att tvinga oss att lyda.

  Du har troligen levt ett normalt svenskt liv, där din kontakt med statens polis har varit via statens TV och statens radio, och kanske en hastighetskontroll eller två. Kanske en anmälan om ett inbrott eller så. (Förhoppningsvis är det så, för det är så det borde vara.)

  Den som likt jag har varit framför lagen, vet att polisen är statens gäng. Inget annat.

  Poliser som misshandlar, som våldtar, som hotar, som kör barn och ungdomar miltals från hemmet – för uppstudsighet, för att ha frågat vilken lag polisen stödjer sig på eller vad den enskilde polisen heter. Poliser som låter dig ”ramla i trappan” på Kronoberg. Poliser som frågar såhär:

  ”Får vi titta i din väska?”
  ”Nej, varför vill ni det?”
  ”Eftersom vi inte får titta har vi laga misstanke om att du döljer något olagligt, så hit med väskan (greppar batongen).”

  Det, Sandberg, är ”business as ususal” för svensk polis, så vänj dig.

  Själv har jag aldrig bott i ett så lugnt kvarter i en storstad som när vi hade ett par från just HA i kvarteret. De gav f*n i alla, och ingen kom dit och bråkade.

  Eftersom polisvisor är på sin plats (tack till Holmqvist för idén) kommer här en personlig favorit från en man som även han upplevt vad svensk polis är i verkligheten:

  [https://www.youtube.com/watch?v=85OYQjqfw8Q]

  Polisens firmafest, med text av Bengt Sändh.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Gillad av 7 personer

 10. MartinA skriver:

  Den balanserande faktorn är att det blir allt dyrare att ge kvalificerade arbetare en tillräckligt behaglig tillvaro. Det gör det dyrare och svårare för exportföretag att skapa värde i Sverige. Vilket medför att de skapar mindre värde. Vilket innebär att kakan krymper. Samtidigt som en allt korruptare samhällsapparat och storkapital blir allt bättre på att konfiskera en allt större del av kakan. Det här medför att allt färre luras av Potemkin Kulissen. Det medför till sist också att livet här blir tillräckligt ensligt, fattigt, otäckt, brutalt och kort för att vända migrationsströmmarna.

  Gillad av 3 personer

 11. Willy Lindqvist skriver:

  När folk känner sig tryggare med Hells Ängels än polisen nära sig, då är det bara att konstatera att läget i det svenska samhället är oroväckande.

  Gillad av 3 personer

 12. Jari Norvanto skriver:

  Artikeln glömde det här med ‘okynnesanmälningar’. En särdeles sinister, ikonoklastisk sort av ökad anmälningsbenägenhet som stör ‘bilden av Sverige’.

  Onkel Google gav 6 450 träffar på uttrycket ‘ökad anmälningsbenägenhet’. ‘okynnesanmälningar’ gav 2800 träffar. Det betyder att ca 43,41085527% av den ökade anmälningsbenägenheten utgörs av okynnesanmälningar. Eftersom mörkertalet av okynnesanmälningar är stort, är jag säker på att andelen okynnesanmälningar är minst 110% av den ökade anmälningsbenägenheten. Cirka.

  Gillad av 1 person

 13. Py Eriksson skriver:

  Att dra in HA i detta är intressant, jag hoppas att de finns kvar här när saker och ting verkligen ballad ur, för till skillnad från vår polis, så är de respekterade och använder sitt våldskapital med tydlighet, svenska folket borde kanske överväga att anlita deras tjänster istället?
  De är mer tillförlitliga än den bluff- organisationen vi anlitat hitintills( polisen) dyr och ineffektiv, eller ineffektiv är fel ord, ovillig och bedräglig stämmer bättre.
  Den långsamma förändringen av förfallet kan bero på att det tar tid att skifta generationer, grundbulten skruvades ur med förra polischefen, han satte in sina hjärntvättade politruker lagom till att den nya polis generationen sakta ersatte den gamla.
  Fler och fler indoktrinerade ”poliser” tar över, poliser som tycker att gå i pridetåget är lika viktigt som att bekämpa brottslighet, nästan viktigare faktiskt!
  HA skulle aldrig gå i ett pridetåg, de gör vad de gör och de gör det förbannat bra, det måste man ändå ge dem, oavsett om man anser dem mer kriminella än våra politiker eller inte!

  Gillad av 2 personer

 14. jsandwall skriver:

  Tja har aldrig fått någon hjälp av polisen. En gån när min far blev bestulen tyckte den trötte polisen att jag som jobbade i bank skulle ta mig in och kolla några konton, då det var för jobbigt för honom att begära tillstånd. Målet nedlagt. En annan gång var det stora uttag i miljonklassen för att gynna en viss kund. Polisens slutsats ”det är inte olagligt att göra dåliga affärer”.

  Gillad av 1 person

 15. maximillianrockatansky skriver:

  Och därför skall befolkningen vara beväpnad, för att försvara sig mot Statens Stormtrupper i första hand, mot kriminella i Andra Hand.

  En obeväpnad befolkning är en befolkning av offer, för Staten och Kriminella

  Själv väljer jag att inte vara ett offer oavsett vad ”lagen” säger.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.