Mohamed Omar: Mission som medel att bygga den islamiska staten

Mohamed Omar

Islamiseringen är verklig och pågår. Vi som pratar om detta gör det inte för att vi fått order från Kreml att destabilisera Sverige utan för att det är ett verkligt fenomen som alla svenskar kan erfara i sin vardag.

Den 16 augusti skriver den sverigedemokratiske politikern Kent Kumpula på Katerina Janouchs blogg att ”odemokratiska, kvinnofientliga krafter är på frammarsch”. Detta märks inte minst genom uppförandet av stora, islamiska byggnader runtom i Sverige.

”En av dessa byggnader planeras i Uppsala, ett stort islamistiskt center i två våningar i den redan nu segregerade stadsdelen Stenhagen i Uppsala. Den som söker bygglov är en företrädare för Dawa, politisk islam med starkt radikaliserande inslag, vars mål är sharialagar, något som Uppsala kommun verkar djupt okunnig om.”

Kumpula menar att Dawa står för ”politisk islam”. Politisk islam kan betyda flera saker. Den mest välkända organisationen är Muslimska Brödraskapet som vill upprätta en islamisk stat genom att infiltrera befintliga partier eller starta egna partier och ställa upp i val i olika länder. Al-Qaida och Islamiska Staten däremot tror på väpnad revolution. Den gudlösa staten ska störtas och ersättas med Guds stat.

Organisationen Dawa i Uppsala som står bakom det planerade centrar vill också ha en islamisk stat men varken genom val eller revolution – i stället satsar man på missionsarbete. Man tror att man genom att göra tillräckligt många muslimer till ”idealmuslimer” så kommer den islamiska staten med sina sharialagar att växa fram ”nerifrån och upp”.

Ett beslut om bygglovet för det islamiska centret kan komma att tas den 19 september. Kumpula tror att nästa steg blir böneutrop. Det tror jag med, för böneutropet är oerhört viktigt som symbol för islams närvaro och kommer att stärka de troendes självförtroende och få dem att känna hopp om att islamiseringen kommer att fortsätta.

Dawa-folket som vill bygga centret i Stenhagen tillhör en missionsrörelse som heter Tablighi Jamaat. Denna rörelse grundades i Indien på 1920-talet för att rena muslimer från påverkan från den indiska, hinduiska kulturen. Den spreds sedan till hela världen och räknar idag cirka femtio miljoner medlemmar. För att få unga muslimer att rensa bort varje spår av icke-islamisk kultur tar man dem med på resor i tre eller 40 dagar. Man sover tillsammans i moskén och följer ett program som innehåller bön, koranläsning, predikan och ”turer”. Turen går ut på att gå runt närområdet, knacka dörr hos muslimer och kalla dem till moskén.

Man menar att de unga männen kommer att färgas av miljön under resan och förvandlas från vanemuslimer eller slarviga muslimer till medvetna och strikta muslimer. Tablighi Jamaat anser att varje medlem någon gång under sitt liv bör företa en resa om tre månader till rörelsens center i Pakistan, Indien och Bangladesh.

En av de ledande företrädarna för Tablighi Jamaat i Uppsala heter Akmal Hyder och kommer ursprungligen från Bangladesh. Han är professor vid Högskolan i Gävle. I juni 2014 var han med och arrangerade en stor missionskonferens i Norrköping. Han blev då intervjuad av en kvinnlig journalist för Arbetarbladet. Hyder vägrade att ta hennes utsträckta hand. Kvinnor var förbjudna att delta på konferensen. ”Islam skiljer mellan kvinnor och män. Vi blandar inte”, sade Hyder till Arbetarbladet.

Han tyckte också att jämställdheten mellan män och kvinnor överdrivits i Sverige. ”Det är en kultur som byggts upp under många år. Det har blivit som en religion för er”, sade han.

Rörelsen uppmanar alltså inte som talibanerna direkt till väpnad jihad, men förhärligar i sina predikningar och i sina studiecirklar profeten Muhammeds krig och erövringar. Dessa härtåg ses som förebildliga för rörelsens missionsresor.

Tablighi-rörelsen har växt fram ur den så kallade Deobandi-skolan i Indien. Det finns en annan mera känd rörelse som också växt fram ur denna skola: talibanerna. Tablighi och talibanerna delar ett gemensamt ursprung och en gemensam lära, men de skiljer sig åt i metod. Tablighierna vill bygga den ideala, islamiska staten genom mission, talibanerna genom jihad. Steget kan vara kort mellan de två rörelserna: John Walker Lindh, en amerikansk konvertit rill islam, reste med Tablighi Jamaat till Pakistan 1998. Han anslöt sig senare till talibanerna.

En av de tre jihadisterna som attackerade London den 3 juni 2017, Youssef Zaghba, hade varit engagerad i Tablighi Jamaat. Även jihadisterna som genomförde attacken den 7 juli 2005 i Londons tunnelbana var engagerade som missionärer i rörelsen. Vi vet också att jihadisten som mejade ner folk på en julfest i San Bernardino i USA den 2 december 2015 brukade gå till en Tablighi-moské.

En skillnad mellan Tablighi Jamaat och jihadistgrupperna är alltså att tablighierna vill bygga den islamiska staten nerifrån och upp genom att islamisera individerna medan jihadistgrupperna vill bygga den islamiska staten uppifrån och ner genom väpnad revolution. Tablighi Jamaat menar att när muslimerna har blivit riktiga muslimer kommer Gud att ge dem seger och styret över världen.

Det finns tyvärr en tolerans mot salafistisk extremism inom Tablighi Jamaat. Det såg vi i fallet med Gävleimamen Abo Raad. På Facebook hyllade han terrorgruppen Islamiska Statens offensiv sommaren 2014. Abo Raad har predikat i Uppsalamoskén vid ett flertal tillfällen. Han har också hållit i studiecirklar för ungdomar.

Tablighi-folket har inte reagerat mot detta. De har, och det har jag själv sett, suttit med och lyssnat på Abo Raads predikningar. När Upsala Nya Tidning kontaktade Uppsalamoskén för att höra hur de tänkte kring att Abo Raad predikade i deras moské så blev svaret att de inte såg några problem med det. Abo Raad är har nu satts i förvar av säkerhetspolisen eftersom man bedömer att han är ett hot mot rikets säkerhet.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Du kan stödja mitt arbete genom att swisha till 0760078008 (Eddie)

79 reaktioner på ”Mohamed Omar: Mission som medel att bygga den islamiska staten

 1. Hohortensia skriver:

  Ett ofattbart scenario, som hade varit otänkbart i ett välskött västland – likt det gamla goda Sverige – men är ett verkligt hot nu.

  Gud hjälpe oss alla! Grovt oskickliga och/eller illvilliga politiker på alla nivåer hjälper till, att utrota vårt kulturkristna samhälle.

  Gillad av 16 personer

  • Sara B skriver:

   Ber om ursäkt ifall detta bara halvt håller sig till ämnet. Men jag är tjej, 27 år och bor i förort en kvarts t-resa från Slussen i Stockholm. Kl åtta tidigare ikväll stack vi iväg och köpte pizzza. Eller så här; vi hade egentligen tänkt äta på pizzerian, sedan när vi ätit gå vidare och köpa glass, godis, cola och sånt och sedan hem igen och se Netflix. Men när vi kom till pizzerian såg det ut sådär igen: Vid varenda bord satt det massor av unga män. Mörkhåriga och ca hälften också rejält mörkhyade, typ att man tänker afrikaner. (Och ja, jag vet att det bor vita i Afrika också, om än i mindre mängd).

   I alla fall, så här såg det INTE ut för några år sedan. Är jag rasist som tycker det är obehagligt?

   Vet inte hur jag skulle känna om det istället suttit unga ljushåriga män vid varje bord. Det har inte hänt, men att det är mörkhåriga män i stora gäng händer ofta. Tidigare var det mer familjer, och då brydde jag mig inte om det var så kallade etniska svenskar eller inte.

   I alla fall, vi beställde våra pizzor och gick därifrån med dem. Vi kände oss inte bekväma med att sitta där och äta. Nu var det här bara på pizzerian men det drar omkring väldigt mycket grabbgäng jämfört med för några år sedan.

   Det känns helt annorlunda. Jag är heterosexuell, singel och borde kanske vara tacksam över detta plötsliga mansöverskott. Men att min förort förändrats på detta sätt på bara några år känns obehagligt, jag känner mig inte riktigt som jag är på hemmaplan längre.

   Gillad av 2 personer

   • Alexander Svensson skriver:

    Som en invandrare i sitt eget land; Välkommen till det nya spännande Sverige. Ett land som kommer sluta i kaos när bidragstagarna ökar och skatteinkomsterna minskar, förmodligen under din livstid.

    Gilla

 2. Beto af Svinelägg IV skriver:

  Det du säger är samtidigt självklart, litet och trivialt som det är överväldigande stort och omöjligt att förstå. Kampen mellan skratt och gråt har aldrig stått hårdare och hänsynslösare. Din beskrivning av den utländska ockupationsmakten, dess karaktär, kultur, planer och ambitioner är tråkig upprepning, lätt att förstå, psykologiskt, socialt, historiskt, politiskt allmängods, något var och en av oss oavsett talang och utbildning och ålder förstår utan att ens tänka efter — om vi inte aktivt förtränger dessa sinnesintryck.

  Men de underförstådda fenomenen och mekanismerna, hur på ytan välanpassade normala människor, politiker och tjänstemän, som går till arbetet varje dag, får lön, handlar god mat till fredagsmyset och har till uppgift, till förtroendeuppdrag, att fatta beslut om sådant som påverkar oss alla just för att det påverkar oss alla, kan inte bara göra sig själva blinda, döva och stumma inför detta enkelt identifierade hot, inför denna självklara anvisning till rättfärdig juridisk-politisk handling så till den grad att de perverst sätter in alla sina till buds stående medel för att undertrycka och bestraffa oppositionen och dissidensen och aktivt driver på sin egen snara, oundvikliga och eländiga undergång, inför dessa står vi som myrmänniskan under en klippa på en målning av Caspar David Friedrich. De vill ha det så här, men hur kan de vilja ha det så här? Inser der vad ”så här” innebär, hur ”så här” ser ut om några korta år av vansinne till?

  Vi är vittne till vanvett. Rädde sig den som kan. Om vår numerär inte mycket snart blir mångfaldigt större finns ingen annan räddning än flykten. Vi måste sluta klamra oss fast vid det förgångna, vi måste sluta sörja varje enskilt offer. Vi måste i stället inrikta oss helt på vår blotta överlevnad.

  Gillad av 14 personer

  • Mitt vykort skriver:

   Ja men Patrik måste sluta tro att det handlar om VIK om han nu gör det. Detta kan inte vinnas längre genom att tala om vad man är FÖR. En fiende måste uppställas och den har två huvuden men svenskarna är egentligen eniga här under medias desinformation.

   Gillad av 3 personer

   • Mv skriver:

    Alltså, med varje incident som vanligt folk kommer i kontakt med kultur X och dess kringfenomen så växer gruppen som får bekräftelse på det som de redan vet att media ljuger om. Så är inte fallet med skatten och VIK och så vidare. Motståndet mot att leva som kultur X är det enda som enar en stor majoritet av svenskarna. Vi finner inget enighet om något vi är för, kristendomen kommer inte att återuppstå i närtid, det har socialdemokraterna säkrat, utan svenskarna kan endast finna enighet i att vara MOT något. Detta något är uppenbart.

    Gillad av 6 personer

   • Eva Danielsson skriver:

    Beto af Svinelägg samt Mitt Vykort
    Kanske off topic men i en ny Netflixdokumentär, ”the Family”, illustreras hur en rörelse kan påverka oerhört starkt genom att vara FÖR något och dessutom genom att undvika publicitet och egentlig organisation. Den riktar in sig på de mäktigaste och ger dem frikort för vad de än må göra eller ha gjort. Tron på Jesus används för att sprida en intolerant totalitär herrefolkskultur med självutnämnd rätt att ha ett finger med i spelet överallt. Om man misslyckas eller syndar, så får man förlåtelse eftersom man är utvald av Gud och förväntas fortsätta sin mission. En mycket märklig och skrämmande syn på kristendom och samhälle.

    Gillad av 2 personer

   • Linden skriver:

    Idag hetsar SvD mot alternativa nyhetssajter, genom att kalla dem för ”hatsajter”.

    ”Sverigebilden under attack – nazistiskt våld väntas öka”, lyder tidningens rubrik, som antyder att den negativa bilden av Sverige beror på felaktig nyhetsrapportering, inte på grund av det kaos och den otäcka kriminalitet som finns i landet.

    Artikeln får ”nazismen” att framstå som det stora problemet i Sverige.

    PKisterna har inga problem med att peka ut fienden

    Gillad av 1 person

   • Fredrik Östman skriver:

    Eva, denna inställning kommer från Kalvinismen och har alltså varit med oss i nästan femhundra år. (Möjligtvis är det samma inställning som fariséerna hade kommit fram till och som kristendomen alltså är en motreaktion till, vilket skulle göra Kalvinismen till ett slags nyjudendom.)

    Gillad av 1 person

  • Vax skriver:

   B af S
   Så synnerligen väl beskrivet av det pågående vanvettet. Någonstans vill man tro att det är en mardröm
   som man kan vakna upp ifrån. Din text är som ett hammarslag man blir kallsvettig, samtidigt som man inser att vi har ingen nåd att vänta.
   Fasansfullt.

   Gillad av 7 personer

 3. brrr skriver:

  Om någon kan leta reda på e-postadresser till alla uppsalapolitiker som ska fatta beslut på måndag, och sedan så många som möjligt skickar denna artikel till dem alla, så kan de åtminstone inte säga att de inte visste.

  Bifoga också gärna länk till denna video där Ayaan Hirsi Ali berättar vad dawa är.

  Gillad av 9 personer

 4. Tomas skriver:

  Och som vanligt använder RU våra skattepengar för att förneka alla vansinnigheter till det är för sent. Det var väl inte länge sedan det var tabu att påstå att muslimerna hade planer på att islamisera Sverige, och nu är vi där. Vilka urusla företrädare vi har i Regering och riksdag! Hoppas framför allt kvinnor vaknar upp inför den snabbt förvärrade situation som utvecklas i Sverige så att vi röstar bort galningarna, helst genom ett extraval omedelbart. Att frivilligt gå tillbaka till ett stenålderssamhälle är ofattbart. Om jag kommer ihåg rätt skall det ske en svensk medborgardemonstration i september, gå på den det skall jag

  Gillad av 7 personer

  • cmmk10 skriver:

   ”… att påstå att muslimerna hade planer på att islamisera Sverige,”

   Skiter björnen i skogen!

   Kan man vara så naiv, att man inte förstår att folk alltid försöker anpassa samhället efter deras behov och önskemål? Det är ju inte konstigare än att kommunister röstar på vänsterpartiet o d.

   Gillad av 2 personer

   • Tomas skriver:

    Nja vissa inklusive jag påstår att det finns en plan med religiösa förtecken att muslimerna kolonialiserar andra länder i avsikt att kräva underkastelse. Politiska rörelser likt kommunism har mig veterligen inte försökt sprida sig genom migrationsfloder, sovjeterna ville ju med muren t.o.m. hindra folk att emigrera

    Gilla

   • cmmk10 skriver:

    ”… inte försökt sprida sig genom migrationsfloder”

    Ja det är ju rätt anmärkningsvärt, att regeringarna i dessa länder faktiskt försöker att bli av med sina medborgare!

    Sedan är det kanske ännu märkligare, att vi tillåter dem att dumpa ”överflödet/avfallet” hos oss!

    Gillad av 1 person

   • Fredrik Östman skriver:

    Tomas, du har inte hört talas om internkoloniseringen inom det sovjetryska imperiet? Det systematiska planterandet av en rysk härskarras i Estland, Lettland, Litauen, Ukraina, Kazakstan, Georgien, Azerbajdzjan, Tjetjenien och så vidare?

    Gillad av 1 person

   • Tomas skriver:

    Fredrik. Jag erkänner att jag inte haft god kontroll på detta beteende, men försvarar mig med frågan ifall detta inte var en variant av ren ockupation av landområden och inte en religiös infiltration som muslimer i Sverige håller på med, men du har säkert rätt.

    Gilla

 5. Ola Byfält skriver:

  Enligt den pakistanske kärnfysikern Pervez Hoodbhoy (2007) har man i den islamska världen inte på 700 år gjort någon betydande upptäckt eller uppfinning. Idag renderar man i muslimska länder endast 1,2 % av världens naturvetenskapliga publikationer. Finlands vetenskapliga avkastning (publikationer) är ca hälften av den muslimska världens sammanlagda produktion. Tredje världens vetenskapsakademis president Abdus Salamin har sagt ”att av alla de civilisationer som finns på denna planet har vetenskap den sämsta ställningen i den islamska världen”. Om jag inte missminner mig endast två nobelpristagare medan judarna har ca 70. Kanske något för professorn i Gävle att reflektera över.

  Gillad av 7 personer

  • Fette von Suttner skriver:

   Hur tänker du nu? Tager du vetenskap som något allmängiltigt? Men alla människor hatar vetenskapen minst lika mycket som de gärna åtnjuter dess frukter, rikedomen och tekniken, som de helst tillskriver vetenskapens fiender, politikerna. Varför skulle det finnas vetenskap i en muselmansk värld? Du är naiva.

   Gillad av 1 person

 6. miketheviking skriver:

  Det blir så här när man sätter likhetstecken mellan Demokrati och Liberalism, relativiserar allt och alla i samhället samt dekonstruerar och destruerar gamla svenska kärnvärden.
  Svensken är idag atomiserad till en individ vars enda syfte är att arbeta och konsumera.
  De har inte tid, mitt i Facebook-uppdaterandet, att se vår gamla värld falla i bitar i detta nu.

  Gillad av 4 personer

  • brrr skriver:

   ”…vars enda syfte är att arbeta och konsumera…”

   Och att bygga en identitet, så unik som möjligt. Det är detta som liberalism har reducerats till och det är därför de måste uppfinna ständigt nya identiteter, ofta utifrån nyrasistiska idéer om biologi, men även andra saker, så att de kan utgöra minoritetsgrupper som därmed ska ha privilegier och särrättigheter samt bli uppmärksammade på olika sätt.
   Detta är inte kollektivism, utan individualism i sämsta tänkbara kostym. Splittring och konflikt blir konsekvensen.

   Gillad av 2 personer

   • miketheviking skriver:

    Ja, och idag bygger du inte en identitet. Du KÖPER den. Är det konstigt om dagens unga dukar under när de måste välja konsumtionsidentiteter vareviga dag.

    Identitet får vi genom vår familj, vår bygemenskap, vår släkt, våra ev. studier, det yrke man utövar, de intressen man odlar och de värderingar man delar med andra.
    Det är inte chaite, latte, Hermes, Tommy Hilfiger, sojabönor, klimatångest som skapar sunda människor i ett sunt samhälle.

    Gilla

  • Kjell Eriksson skriver:

   Intressant. Är det sådana här sagoberättelser vi skall ägna vår tid åt att bekämpa? Någon nämnde att om det är tillräckligt många som tror på en saga, så är sagan ändå en verklighet. Det är förstås både sant och osant. Sant är att många tror på sagan, men sagan blir inte mera sann för det.

   Det jag tror är ändå att böner, knäböjningar mot Mecka, vallfärder mm i grunden inte kan vara ett långsiktigt hot. Och det beror på att i grunden är detta tämligen oviktigt. Det blir en splittring inom länderna mellan de som tycker böner är viktiga och de som tycker vetenskap är viktigt. Tekniken i sig själv kommer helt enkelt att besegra föråldrade och helt irrelevanta trosföreställningar. Någon har sagt att i kampen mellan politiken och kapitalet segrar politiken, men i kampen mellan politiken och tekniken segrar tekniken.

   Gilla

 7. malmobon skriver:

  Gläder mig att så många genom kommentarer här är upplysta om islams väg till makten.
  I Malmö är det planerat en Caspar. För att finansiera detta höghus på Rosengården måste Malmö stad sälja ut 3 områden med fastigheter. Törnrosen var ett av dessa.
  Kommer säkert ett renodlat muslimskt parti till nästa val. Blir sossarna av med en hel del väljare. Farligt vad som händer i Uppsala. Unga svenskar kan mycket väl konvertera.

  Gilla

 8. educaremm skriver:

  Att Sverige idag skulle vara, eller ha bevarat, kultiverat eller odlat, någon kulturkristendom i någon större utsträckning, som skulle genomsyra hela samhället, inklusive regering och alla politiker, samt alla massmedier av alla de slag, är nog en slags nostaligisk önskedröm hos en del kommentatorer?

  Däremot är en hel västvärld anfäktad av en s.k. modernistisk, läs kommunistisk och vetenskapsdyrkande, kultur som tror sig själv om att vara s.k. Upplyst?
  Inte minst då ett Sverige, vilken tillsammans med USA idag är genomsyrat av dekadens, familjeupplösning, moralupplösning, stilupplösning, identitetsupplösning, moderniserad inbillad frigjordhet och s.k. jämställdhet, bortkollrad, berusad, översexualiserad, rock-och pop-indoktrinerad, hjärntvättad med propaganda genom film, teater och en degenererande och dekadent musikindustri, neddrogad och stupfull, alltsedan i princip 50-60-talet och framåt?

  Hur många har dött inom en s.k. frigjord och neddrogad ungdomsgeneration i hela västvärlden? Kanske främst i USA och i Västtyskland, men även England och Sverige?

  Hur många äktenskap har upplösts på den s.k. frigörande, s.k. frigjorda och s.k. moderna och s.k. Upplysta vägen? En utstakad väg mot alltstörre framgångar vad gäller nedbrytning av allt som en forntida kristendom t ex, kunde värna, försvara och kultivera, med hjälp då av främst en kommunism och socialism?

  Att stora händelser skett på en världsscen med dramatiska krigföringar som i sin tur har skapat dramatiska flyktingvågor in över Europa främst, det är nog relativt noga planerade händelseutvecklingar av mäktiga världplanerare och av världsmaktsdrömmares drömmar om världsmakt?

  Att det verkar finnas viljor som önskar sig ett islam i Europa, både från ett alltmer globaliserat och internationaliserat näringsliv, samt globaliserad industri, men även från globalt tänkande såväl kristendom, islam som judendom.

  Alla tycker sig vilja samverka till en alltmer globaliserad värld, som man då vill hylla?
  – ”Diversity is our strength!”, som alla i korus proklamerade i USA? Detta fenomen som vill kallas för mångkultur på svenska?

  Man vill kalla detta för mångkultur, men samtidigt verkar det alltmer istället kunna utmynna i ett utplånande av en kulturell mångfald inom människosläktet? Det hela verkar därmed också kunna framskapa en mer eller mindre nödvändig självutplånande kulturell transformering, för att på ett någorlunda fredligt vis kunna ro iland med vad de stora, inflytelserika och mäktiga i världen har önskat sig, drömt om och länge velat kunna realisera?

  En självutplåningskultur, inte minst då för både inbodda och inflyttande till de europeiska f.d. nationalstaterna?


  Att en islam har värden inom sig som verkar korrespondera mot, eller svara mot, eller erbjuda lösning för, det dekadenta, familjeupplösande, pornografiska, sexfixerade och respektlösa, samt också mot det berusade, förvirrade, högmodiga och stolt moderna, samtidigt tydligt på flera än ett vis neddrogade och självförsvarslösa tillstånd som en västvärld befinner sig i, det verkar förbigå många?

  Bättre än en förfalskad och i en realitet kvinnofientlig s.k. västerländsk feminism, är då kanske att faktiskt erkänna, kultivera och respektera det faktum att kvinnor inte är män och män inte är kvinnor? Samt inte några honor eller några hanar heller?

  Detta faktum vilket då både en klok islam, tillsammans med en ortodox insiktsfull judendom faktiskt båda erkänner, vill respektera, ta i beaktande och också då försöka att ta hänsyn till, för att framför allt kunna värna starka familjer.

  …..

  Gillad av 1 person

  • Mv skriver:

   Mycket mycket intressant kommentar! Det finns två vägar till kultur x, kvinnor som går direkt från feminism till att plötsligt inse att de är rädda och väljer det som de uppfattar har bäst vålds och maktkapital, samt män som misslyckats i den västerländska kulturen och med västerländska kvinnor och ser en chans att få kulturens hjälp att återupprätta sin manlighet och dominans.

   Synnerligen avslöjande. Nu väntar vi på ordmassorna.

   Gillad av 2 personer

   • educaremm skriver:

    Har själv aldrig omfamnat en feminism eller kommunism, eller låtit mig påverkas eller hjärntvättas av en feminism.

    Har alltid varit kritisk till en vulgär modernism.

    Har aldrig tyckt att ett modernt s.k. mode har varit vackert eller attraktivt.

    Har aldrig varit klädd i jeans.

    Har aldrig tyckt om rå, brutal eller översexualiserad och vulgär pop-rock-musik.

    Har aldrig varit feminist.

    Gilla

  • educaremm skriver:

   Ett globaliserat näringsliv innefattar mängder och åter mängder: T ex en globaliserad livsmedelsindustri, läkemedelsindustri, modeindustri, kosmetikaindustri, bilindustri, klädtillverkningsindustri, teknikindustri, elektronikindustri, skotillverkningsindustri, bankindustri, vapenindustri, massmedieindustri, filmindustri, teater- tv- industri, dataindustri, samt också då en globaliserad politisk ”industri”(?) …

   Att det verkar finnas också inom en s.k. alternativ medieproduktion, agerande agenter, blir mer och mer uppenbart?
   De och dem som då kanske faktiskt önskar sig att utökade motsättningar, kontroverser, konfrontationer skall växa fram, och att kanske också mer eller mindre inbördeskrigsaktiga situationer skall kunna framkallas inom ett europeiskt område, de har då sina olika slag av hantverkare som agerar påverkare, sina s.k. påverkansagenter, både verbala sådana och också då även fysiskt agerande, som då agerar i just med ett sådant eventuellt mål och ett sådant eventuellt syftes förverkligande?

   Allt vill då försöka att ställas mot sina spetsar för att riktigt kunna revolutionera, eller för att riktigt då kunna omvälva och riktigt kunna omskapa, och riktigt kunna s.k. nyskapa fram, den Nya (amerikansk-europeiska?) Människan?

   Vem vet…

   Gilla

   • educaremm skriver:

    (Fniss, skratt.)

    MV verkar lida lite av mer eller mindre paranoida drag?

    Var och varannan kommentator är troll i MV´s ögon?

    Alla som uttrycker nyanserade kommentarer om olika religioner, eller läror, deras inbördes likheter, samt olikheter och påverkan på varandra, ser MV som troll eller som socialister?

    Eller de anses då uttrycka svekfulla avsteg från MV´s fokus på att alla skall – HATA – islam, och endast och bara islam, och aldrig, aldrig se några som helst aspekter om och kring en islam, som skulle kunna ses med positiva ögon.

    Är MV en förblindad fanatiker kan man då undra.

    Vem vet…

    Gilla

   • Ophelia skriver:

    Och vad är positivt med islam? Ge mig som kvinna fem saker som du anser är bra med islam vad gäller kvinnor i Sverige.
    Det finns säkert något litet, det tror jag också, men det som jag ser i Sverige idag och det jag läser på svenska (islamska-)sajter ger mig inte gåshud av glädje.
    Islam är regler att följa för att blidka Allah. De flesta av reglerna är helt onödiga och en del rent farliga. Att mörkhyade kvinnor döljer sin hud i ett land där t.o.m små vita barn måste få extra tillskott av D-vitamin -är absolut idiotiskt. Ändå bör rättrogna kvinnor dölja sig. Allah glömde att i Sverige måste man få jättemycket sol på sig för att inte få vitaminbrist..
    Islam passar helt enkelt inte så bra i Sverige.

    Gilla

  • olle reimers skriver:

   Educaremm, på vilken bergstopp satt du när du författade detta?

   Sällan har en mer världsfrånvänd och verklighetsförvriden text publicerats på DGS. Tillika präglad av total uppgivenhet, vilket är det du förespråkar för den del av mänskligheten som ännu inte är förslavad under islam.

   Var finns den goda konkurrensen mellan idéer? Inser du inte att det är den som är det enda hoppet om mänsklighetens överlevnad?

   Gilla

   • educaremm skriver:

    Oj då, här kommer åter igen som ett brev på posten, en Olle Reimers och vill haka på när någon i kommentarfältet vill flänga ur sig troll- alternativ socialist-insinuationer?

    Rolig typ? En obotlig härmapa kanske? Eller ytterligare en desperat fanatiker? Vem vet…

    Hur som helst.

    Olle Reimers skriver: – ”En text präglad av uppgivenhet för den del av mänskligheten som ännu inte är förslavad under en islam. Var finns en god konkurrens mellan idéer, som ger hopp om överlevnad?”

    Den föreställningsvärld som Olle Reimers befinner sig i verkar vara präglad av en oerhört dyster och desperat föreställning om tillvaron, vilken i sin tur då gör att vederbörande inte riktigt kan läsa min kommentar innantill?
    Det händelseförlopp som jag beskriver har hänt, alltså en stor flyktinginvandring och migration av både kristna, icke-muslimer, samt också muslimer, till hela västeuropa, från både ett kristet östeuropa t ex forna Jugoslavien, såväl som ett muslimskt, Albanien, samt också en stor invandring från s.k. Mellanöster-länder, bl a Irak, Iran, och afrikanska länder som Somalia, Etiopien, Sudan, Marocko, samt även ortodoxt kristna från bl a Syrien, m.fl. länder.

    Denna invandring är påfrestande för ett folk som har varit vant vid en homogenitet, men den har varit önskad från både en s.k. höger, som en s.k. vänster inom det politiska landskapet, och någonting som en majoritet svenskar inte har tillfrågats om utan övertalats, lockats och pockats, samt åthutats, att anamma och att godta, samt att också se som någonting gott och bra för landet. Dessutom har det proklamerats om att svensken behöver öppna sina hjärtan, behöver bli snällare när det gäller denna migrationspolitiska manöver, till Sverige.
    De svenskar, men även invandrade själva, som kanske milt har haft funderingar, har känt en oro, haft frågor och tveksamheter kring invandringspolitikens enbart goda framtida konsekvenser, för både invandrade och för ursprungssvenskar, de har bespottats, stämplats och förödmjukats av ett massmedialt etablissemang av alla de slag. Av politiker, skribenter inom dagstidningar, stå-uppkomiker och inom radio och tv.

    Att i ett sådant läge vilja vägra att förstå, inse och fatta, att det är mycket starka intressen och faktorer som påverkar dessa stora flyktingvågor, samt migrationsvågor, och som har stort inflytande, samt har en vilja att påverka europeiska nationer som helhet, kanske vill man och önskar man sig faktiskt just ett bildande av ett USE – (United states of Europe), med gemensam valuta, gemensam flagga, en gemensam president och en gemensam militärmakt osv.

    De små nationerna inom EU, med en förhållandevis liten andel av befolkningen inom hela EU, har då i en realitet små möjligheter att verkligen kunna påverka denna s.k. utveckling. Detta också då ju befolkningarna erbjudits röstmöjlighet när det kom till medlemskapet till EU och där en majoritet har röstat för ett sådant.

    Om man är (dumdristig?), nog, eller fanatisk nog, att försöka att bedriva (hat-) kampanjer, som vill inrikta sig enbart mot en (utpekbar-) islam, inom nationalstaterna i EU, och på så vis försöker att pocka på, eller steg för steg framkalla, frammana och slutligen skapa, mer eller mindre inbördeskrigande scenarier, inom nationalstaterna, så gör man nog endast de multinationella viljorna inom ett globaliserat och internationaliserat näringsliv, en tjänst?

    Det kan då i ett nästa steg anses nödvändigt med (större eller mindre drakoniska, eller militära?), s.k. räddande aktioner, eller ingripanden, och då kan ju alla former av självständighet som fram till ett sådant eventuellt krigiskt läge ändå funnits, anses som bortsopade?

    Då får man omyndigförklara de nationalstater som faller in i sådana beteenden (antingen av ett EU-myndigt militärt organ, eller kanske då av ett militärt USA, som ju ingrep i forna Jugoslaviens inbördeskrig?), för att motverka att människor dödas och mördas i större skala.

    Därför är det både klokare och mer svenskt att försöka att vara lite mer nyanserad, försöka att vara lite sansad och försöka att vara lite behärskad, samt försöka att se i mer helhetsperspektiv, än att försöka att så mycket som möjligt spä på rädslor, oro och skräck, i olika grader och nivåer genom att utmåla och poängtera en islam som det ENDA hotfulla.

    Alla som stjäl, plundrar, våldtar och beter sig kriminellt, våldsamt och olämpligt i samhället, och som en del ENBART vill förklaras för att vara muslimska beteenden, grundade i en islam, vilket defintivt inte alltid är fallet. Det är INTE enbart muslimer utan där finns också väldigt många andra kategorier av människor.

    Bl a finns det säkert främst narkomaner och kriminella uppgörelser som sker mellan olika gängbildningar, där också fattiga östeuropéer från just bl.a. forna krigsdrabbade Jugoslavien, med en tidigare krigisk mafiagruppering, samt andra östeuropeiska länder, också med mer eller mindre mafialiknande grupperingar som bråkar med varandra, och som stjäl från vad de då tror är rika svenskar.

    Gilla

   • educaremm skriver:

    Hur som helst.

    Olle Reimers skriver: – ”En text präglad av uppgivenhet för den del av mänskligheten som ännu inte är förslavad under en islam. Var finns en god konkurrens mellan idéer, som ger hopp om överlevnad?”

    Den föreställningsvärld som Olle Reimers befinner sig i verkar vara präglad av en oerhört dyster och desperat föreställning om tillvaron, vilken i sin tur då gör att vederbörande inte riktigt kan läsa min kommentar innantill?
    Det händelseförlopp som jag beskriver har hänt, alltså en stor flyktinginvandring och migration av både kristna, icke-muslimer, samt också muslimer, till hela västeuropa, från både ett kristet östeuropa t ex forna Jugoslavien, såväl som ett muslimskt, Albanien, samt också en stor invandring från s.k. Mellanöster-länder, bl a Irak, Iran, och afrikanska länder som Somalia, Etiopien, Sudan, Marocko, samt även ortodoxt kristna från bl a Syrien, m.fl. länder.

    Denna invandring är påfrestande för ett folk som har varit vant vid en homogenitet, men den har varit önskad från både en s.k. höger, som en s.k. vänster inom det politiska landskapet, och någonting som en majoritet svenskar inte har tillfrågats om utan övertalats, lockats och pockats, samt åthutats, att anamma och att godta, samt att också se som någonting gott och bra för landet. Dessutom har det proklamerats om att svensken behöver öppna sina hjärtan, behöver bli snällare när det gäller denna migrationspolitiska manöver, till Sverige.
    De svenskar, men även invandrade själva, som kanske milt har haft funderingar, har känt en oro, haft frågor och tveksamheter kring invandringspolitikens enbart goda framtida konsekvenser, för både invandrade och för ursprungssvenskar, de har bespottats, stämplats och förödmjukats av ett massmedialt etablissemang av alla de slag. Av politiker, skribenter inom dagstidningar, stå-uppkomiker och inom radio och tv.

    Att i ett sådant läge vilja vägra att förstå, inse och fatta, att det är mycket starka intressen och faktorer som påverkar dessa stora flyktingvågor, samt migrationsvågor, och som har stort inflytande, samt har en vilja att påverka europeiska nationer som helhet, kanske vill man och önskar man sig faktiskt just ett bildande av ett USE – (United states of Europe), med gemensam valuta, gemensam flagga, en gemensam president och en gemensam militärmakt osv.

    De små nationerna inom EU, med en förhållandevis liten andel av befolkningen inom hela EU, har då i en realitet små möjligheter att verkligen kunna påverka denna s.k. utveckling. Detta också då ju befolkningarna erbjudits röstmöjlighet när det kom till medlemskapet till EU och där en majoritet har röstat för ett sådant.

    Om man är (dumdristig?), nog, eller fanatisk nog, att försöka att bedriva (hat-) kampanjer, som vill inrikta sig enbart mot en (utpekbar-) islam, inom nationalstaterna i EU, och på så vis försöker att pocka på, eller steg för steg framkalla, frammana och slutligen skapa, mer eller mindre inbördeskrigande scenarier, inom nationalstaterna, så gör man nog endast de multinationella viljorna inom ett globaliserat och internationaliserat näringsliv, en tjänst?

    Det kan då i ett nästa steg anses nödvändigt med (större eller mindre drakoniska, eller militära?), s.k. räddande aktioner, eller ingripanden, och då kan ju alla former av självständighet som fram till ett sådant eventuellt krigiskt läge ändå funnits, anses som bortsopade?

    Då får man omyndigförklara de nationalstater som faller in i sådana beteenden (antingen av ett EU-myndigt militärt organ, eller kanske då av ett militärt USA, som ju ingrep i forna Jugoslaviens inbördeskrig?), för att motverka att människor dödas och mördas i större skala.

    Därför är det både klokare och mer svenskt att försöka att vara lite mer nyanserad, försöka att vara lite sansad och försöka att vara lite behärskad, samt försöka att se i mer helhetsperspektiv, än att försöka att så mycket som möjligt spä på rädslor, oro och skräck, i olika grader och nivåer genom att utmåla och poängtera en islam som det ENDA hotfulla.

    Alla som stjäl, plundrar, våldtar och beter sig kriminellt, våldsamt och olämpligt i samhället, och som en del ENBART vill förklaras för att vara muslimska beteenden, grundade i en islam, vilket defintivt inte alltid är fallet. Det är INTE enbart muslimer utan där finns också väldigt många andra kategorier av människor.

    Bl a finns det säkert främst narkomaner och kriminella uppgörelser som sker mellan olika gängbildningar, där också fattiga östeuropéer från just bl.a. forna krigsdrabbade Jugoslavien, med en tidigare krigisk mafiagruppering, samt andra östeuropeiska länder, också med mer eller mindre mafialiknande grupperingar som bråkar med varandra, och som stjäl från vad de då tror är rika svenskar.

    Gilla

 9. Mitt vykort skriver:

  Att islam expanderar är självklart och vi kan se om svenskarna gillar islam baserat på hur de väljer resmål. Vilken svensk vill bo i någon av alla de muslimska länder, eller regioner som finns? Inte många, för det betyder självklar anpassning till deras seder och bruk. Svenska anställda i Mellanöstern lever i reservat och kvinnor kan självklart inte röra sig fritt. Svenskar reser till Indonesien men endast tilll Bali som är hinduiskt. Varför? Resten är muslimskt.

  Så hur det är att leva med islam har vi vetat länge, 1400år faktiskt, även pk-ister vet detta och röstar med fötterna. Hur många svenskar flyttar TILL förorten? Möjligen über-hycklare som Tove Lifvendahl som visst gjorde en kort sejour i Rosengård för sin CV. Sedan tillbaks till innerstan.

  Problemet är svenskarna, för hur muslimer agerar vet vi, de kommer inte att ändra sig. Problemet är svenskarna, så långt har Patrik och DGS rätt, men VIK är bara en detalj. En detalj dessutom som är närmast omöjlig att rucka på, för svenskarna gillar (tyvärr) välfärdsstaten. Patrik vägrar konsekvent att vända fokus mot islam, men det är ju just islam som även pk-ister inte gillar, deras handlingar avslöjar dem. Så det finns ett kompakt motstånd bland svenskar att leva under eller med islam, ärligt och öppet bland dissidenter och SD-röstare, oärligt och hycklande bland pk-ister. Faktum är dock att i ogillandet av islam så finner svenskarna enighet, varför inte ta fasta på detta?

  Gillad av 11 personer

  • pllay skriver:

   Därför att Socialdemokratin är mästare i att härska med hjälp av söndring, S ser islam som en tillgång och ett verktyg i sin strävan att behålla makten.
   Allt eftersom islam växer kommer S knyta starkare band till dem, bägges grundfilosofi är densamma, en totalitär makt som styr ett underdånigt folk. De trivs tillsammans.
   Vad S helt förbiser är att islam växer och den svenska befolkningen krymper.
   Till sist kommer den med störst våldskapital stå som segrare.

   Gillad av 4 personer

  • Stefan Sewall skriver:

   På vykortet står: ”Faktum är dock att i ogillandet av islam så finner svenskarna enighet, varför inte ta fasta på detta?”

   Ja visst. Det svåra är bara att få till opinionsundersökningar, gånger flera, om detta och sedan en folkomröstning om att inte tillåta islam att påverka skolor, samhällets styrning, klädsel, akustiska rummet osv. Frihet från störande böneutrop måste lagfästas efter folkomröstning.
   Frihet från moskebyggen där hat mot oss predikas. Lag om svenskt språk överallt i skolor och befintliga moskéer med övervakning av innehåll i predikningar osv.
   Folkomröstningar skulle utfalla bra om vi tilläts rösta och om frågorna kunde få bli diskuterade öppet i media och partier och riksdag. Nu är allt sådant dock tabu. Vem fan har bestämt det?
   Bjäreld och Gardell har fientliga fingrar med i spelet.

   Gilla

 10. Maria C skriver:

  En Fk-6-skola i en trygg, svensk småstad:

  De muslimska eleverna äter inte fläsk. (Punkt)
  En ny familj, med koppling till bönelokalen flyttar in. Inom mindre ät två veckor är majoriteten av de muslimska eleverna vegetarianer. De äter bara ”halal” och betraktar t.o.m. pizzasalladen med misstänksamhet.

  En elev uppmanar mig att se till att vår shiamuslimske modersmålslärare avskedas och ersätts med en sunni.

  Andra elever är mycket tydliga med att de inte behöver lära sig svenska, arabiska är mycket viktigare och bättre.
  De behöver inte heller tillägna sig några av de kunskaper som jag försöker förmedla. De lär sig allt de behöver kunna i moskén.

  Slagsmål, ofta flera mot en och med bistånd av inringda äldre släktingar, blir allt vanligare.

  Gillad av 8 personer

  • Tomas skriver:

   Där har vi en utmaning. Hjälper nog inte att skicka en statsminister som har syltrygg, eller en halvfigur till justitieminister.

   Gilla

  • Stefan Sewall skriver:

   Maria C skrev: ”Slagsmål, ofta flera mot en och med bistånd av inringda äldre släktingar, blir allt vanligare.

   -En sådan usel fegiskultur. Vad är det för samhälle som importeras?

   Många mot en är fegt.
   Det är fegt att slå den som är mindre.
   Det är fegt att slå tjejer.

   Alla var överens om detta när jag var grabb. På min skolgård. Alla. Detta inpräntades av alla kompisar och alla vuxna. Det var självklart och var vår kultur. Och ingen ville vara feg. Då skulle man få skämmas. Det var vår heder.
   Vi hade en schysst kultur.

   Den mentalitet du beskriver nu är avskyvärd och genomsyras av feghet in i märgen.
   Den som försvarar sådant eller gängvåldtäkter (där deltagarna tydligen inte skäms inför varann) kan fara och flyga.

   Gillad av 3 personer

   • educaremm skriver:

    Kanske skulle då en studieresa till första bästa pojkinternatskola företas? För att där, kanske inkognito då studera den – kultur – , som där oftast råder mellan olika åldrar och kategorier av pojkar?

    Där är det inte sällan flera mot en, samt ofta också utstuderad pennalism, mobbing och sadism, samt hån och förraktfullt beteende mot de mindre från de större, eller mot de yngre från de äldre.

    Alltsammans såsom en väl inarbetad kultur där pojkar då menas kunna härdas, och bli starkare, genom en sådan kylig, arrogant och icke-öm kulturell tradition.

    Inte för att jag varken försvarar eller förespråkar sådant beteende, men sådana inarbetade och ofta i sådana gamla (engelska) pojkinternatskolor har en ledning som tradition inte alltför mycket intresse av att ingripa mot pojkarnas ständiga s.k. rangstrider. och lärare på sådana skolor är ofta överseende inför det ständigt återkommande, och svårligen bekämpbara, beteendet, så de låter det vara och låter pojkarna utkämpa sina strider sinsemellan.

    Man menar då att de äldre lär de yngre att bli tåliga, och de yngre får i sin tur, när de blir äldre, också tillämpa samma nedlåtande beteende mot dem som då är yngre.

    Gilla

   • educaremm skriver:

    Korr av tidigare kommentar.

    Kanske skulle då en studieresa till första bästa pojkinternatskola företas? För att där, kanske inkognito då studera den – kultur – , som där oftast råder mellan olika åldrar och kategorier av pojkar?

    Där är det inte sällan flera mot en, samt ofta också utstuderad pennalism, mobbing och sadism, samt hån och förraktfullt beteende mot de mindre från de större, eller mot de yngre från de äldre.

    Alltsammans såsom en väl inarbetad kultur där pojkar då menas kunna härdas, och bli starkare, genom en sådan kylig, arrogant och icke-öm kulturell tradition.

    Inte för att jag varken försvarar eller förespråkar sådant beteende, men sådana inarbetade seder och traditioner finns och ofta i sådana gamla (engelska) pojkinternatskolor. De har en ledning som av tradition inte bryr sig alltför mycket, eller har något större intresse av att ingripa mot pojkarnas ständiga s.k. rangstrider. Lärare på sådana skolor är ofta överseende inför det ständigt återkommande, och svårligen bekämpbara, beteendet, så de låter det vara och låter pojkarna utkämpa sina strider sinsemellan.

    Man menar då att de äldre lär de yngre att bli tåliga, och de yngre får i sin tur, när de blir äldre, också tillämpa samma nedlåtande och pennalistiska beteende mot dem som då är de yngre.

    Gilla

 11. A skriver:

  Om islam i högre grad följer gudens lagar på väsentliga områden jämfört med västerlandet, så är utgången given. Vi måste kamma till oss och inse att guden givetvis är allseende, allsmäktig och uppenbar. Vi är helt i händerna på guden, och att inte inse detta är fullständigt vansinne.
  Jag ser det som fullt logiskt och kan bara beklaga att jag inte insett det tidigare. Felet folk gör är att de låtit sig förvillas om vad definitionen av guden är. Påtala gärna vad som skulle vara fel. 🙂
  Jag tror jag kan förklara hur jag menar.

  Mvh A

  Gillad av 1 person

 12. phnordin skriver:

  Kan en skriftlig uppmaning fràn motståndare till ovan nämnda projekt av Dawa i Uppsala Nya Tidning riktad till Uppsalas politiker ha någon effekt? Jag är beredd bidraga med tid och kraft och i viss màn pengar. Vad sägs?

  Gillad av 2 personer

  • p2185 skriver:

   Bäste PH och Mohamed,
   Genom ett felaktigt knapptryck igår noterar jag att min kommentar igår kl 14.20, som avsåg PH:s förslag, felaktigt kan tolkas som en kommentar till Mohameds, som vanligt lysande krönika. Detta beklagar jag.

   Gilla

 13. Anders F skriver:

  Den enda förhoppningen jag har i detta vanvett är att varje försök att upprätta en gudsstat hittills har misslyckats. Det finns trots allt en klokhet hos gemene man som vi får sätta vår förhoppning till.

  Gilla

 14. Göran Fredriksson skriver:

  Vad islam ytterst handlar om är männens makt över kvinnorna. I ett jämställt och i än högre grad ett feministiskt västerland kommer många män bli bortvalda. I ett muslimskt samhälle kommer även de män som skulle bli bortvalda i den västerländska kulturen tilldelas minst en kvinna att göra vad de vill med.

  Att en majoritet av de muslimska männen föredrar islam synes därför vara tämligen självklart. Västerländska män som väljs bort är en växande rekryteringsbas för islam.

  Reaktionen på den västerländska feminismen är den muslimska mansrollen.

  Knappast något verkar tala för att den västerländska feminismen vinner den maktkampen. Vad skulle det i så fall vara?

  Gilla

 15. Rikard skriver:

  Hej.

  Det finns inga problem med muslimer och islam som inte försvinner när islam och muslimer gör det.

  Din fiende vill döda dig och utrota ditt folk. Möter du honom på halva vägen?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Gillad av 2 personer

  • pllay skriver:

   Det skulle onekligen lösa problemet med jordens överbefolkning, ett massivt religionskrig är kanske vad som ligger i korten om globaliseringen får fortsätta.

   Gilla

 16. rolfholmen skriver:

  Eddie,
  Du skriver att Dawa-rörelsen vill infiltrera institutioner för att på det viset öka acceptansen för islam. Al Qaida och IS går den ”väpnade kampens” väg. Här kan man se en direkt parallell till hur socialismen delade upp sig i sk. demokratisk socialism och kommunism, någon gång kring förra sekelskiftet. Målen är desamma men metoderna skiljer sig åt. Därmed inte sagt att islam resp. socialism har gemensamma mål.
  För övrigt har jag för mig att dawa står för missionerande, främst gentemot ljumma muslimer, för att stärka dem i sin tro.
  Till Uppsala och det islamiska centret. Vem förväntas stå för fiolerna? Stater kring Persiska viken? Gud(sic!) förbjude att svenska skattebetalare skall bidra.
  Vänligen, Rolf

  PS. EDUCAREMM skriver, ”en stor flyktinginvandring och migration av både kristna, icke-muslimer, samt också muslimer”. Det fortsätter i samma anda. Det tycks som om du vill förminska det muslimska inslaget i folkvandringen.DS

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.