Patrik Engellau: Sverige skapar brottslighet

Patrik Engellau

Enligt principen att repetition är inlärningens moder ska jag nu upprepa något som jag framfört tidigare och som framhålls med emfas i den studie, baserade på nyframtagen statistik från Brottsförebyggande rådet, om invandring och brottslighet som Stiftelsen Det Goda Samhället publicerade i början av juni.

Det tog ett år att göra studien eftersom det krävdes så mycket byråkrati. Till exempel var vi tvungna att gå till den statliga Etikprövningsnämnden för att söka forskningstillstånd. Tillstånd beviljades med minsta möjliga marginal av en etikjury på ett femtontal personer, de flesta akademiska forskare. Den stora minoritet som ville fälla projektet ansåg att studien var onödig, kanske rentav skadlig, eftersom den troligen skulle leda till främlingsfientlighet.

Och visst, det visar sig att invandrare i genomsnitt över alla brott och från alla ursprungsländer är dubbelt så kriminella som svenskar (vilket betyder personer födda i Sverige av två svenskfödda föräldrar). Men det hade nästan alla på känn redan innan studien genomfördes. Ej heller förvånar det nog någon att invandrare från västländer och från Ostasien är snäppet mindre kriminella än svenskar samt att afrikaner är nästan tre gånger så brottsbenägna som svenskarna.

Den stora överraskningen var att det inte är invandrarna själva som uppvisar den största överrepresentationen gentemot svenskarna utan de sverigefödda barn till invandrare som har två utlandsfödda föräldrar. Fakta framgår av följande tabell. Studien gjordes över två perioder. (Om du undrar så avser Period 1 och 2 studier som tidigare gjorts av Brå och som på den här punkten inte är jämförbara med Det Goda Samhällets studie.) Den angivna siffra är en jämförelse med brottsligheten per capita bland svenskarna som definitionsmässigt givits värdet 1.

Detta resultat – att den mest brottsbenägna gruppen är barnen till två utlandsfödda föräldrar, således personer som sedan födelsen stått under den svenska välfärdsstatens kontroll och beskydd – är enligt min uppfattning sensationellt. Till Sverige kommer alltså folk med i genomsnitt förhöjd brottsbenägenhet jämfört med svenskarna men i stället för att deras barn ska bli mindre kriminella och mer lika svenskarna så går det åt andra hållet. Barnen blir mer kriminella än någon grupp utlandsfödda.

Ännu mer sensationellt är att dessa barns överrepresentativitet i brott ökar med tiden, från 2,6 under period 3 till 3,1 under period 4.

Jag har svårt att dra någon annan slutsats än att Sverige, trots all vår godhet och alla våra ädla avsikter, skapar brottslighet. Och det värsta av allt är att vi, nu när vi sedan någon månad tillbaka känner till detta faktum, inte uppmärksammar tillståndet och diskuterar det och börjar fundera på vad det är vi gör som är så fel. Politiken lufsar obekymrat på i sina gamla spår vilket bör väcka största möjliga oro hos medborgarna.

92 reaktioner på ”Patrik Engellau: Sverige skapar brottslighet

 1. Birgith Andersson skriver:

  Är det bara att vänta till bomben slagit ner, eller !?? Lika är det för flickor som försvinner från skolan efter sommarlovet. Då heter det att man börjat i annan skola. Frågan är vem bär ansvaret för barnens uppfostran? I detta land beter dom sig som bortskämda slynglar

  Gillad av 2 personer

  • Bo B skriver:

   Lite halv-OT, men jag har precis fått reda på; En kompis till en kompis berättade att jagärhär blåst Saurabh som hjälpte dem finansiera sin ”verksamhet”. Trots att de fått miljonbelopp till skänks vägrade de betala för Saurabhs utlägg! Vilka snåljåpar! Och sedan låter föreningen Mina Dennert få 40 000 – tror jag det var – i månadslön f att ”sköta”den ”ideella” föreningen.

   Hittade en intervju där Dennert slår från sig kritiken:

   ”Alla pengar skulle gå oavkortat till föreningen och det fanns en sponsor, men den drog sig ur. Därför gick föreningen in och betalade kostnader Saurabh hade haft för auktionen, men han hade även haft en fest året innan som han menade var relaterad. Som han också ville att föreningen skulle stå för. Jag är väldigt tacksam för de pengar han hjälpt till att dra in, men jag förvånas över att det är den här biten som dras upp. Jag trodde vi skulle få skit för att vi överhuvudtaget betalat honom. En ideell förening som betalar ut pengar till privatpersoner, det var vad jag trodde skulle skava. Inte tvärtom.”

   http://djungeltrumman.se/mina-dennert/

   Väldigt vinklat t Dennerts fördel såklart.

   Jagärhär är en av alla de ”krafter” som hjälpt till att slå sönder ett fungerande samhälle. Är någon kritisk mot förfaller kallar jagärhär kritiken för ”hat”.

   Själv skrattar väl Dennerts hela vägen till banken…

   Gilla

   • Maria M skriver:

    Oj, låter som han som gav Dennert o jagärhär så mycket hjälp mest fick skit för besväret. Otack är … osv osv.

    I alla fall såg jag att mynttorgsaktivisterna republicerat intervjun med Mina Dennert på bokmässan. Är ganska otäckt att hon ljuger så mycket, det har kommit så mycket skärmdumpar och vittnesmål om jagärhärs odemokratiskt sinnade massanmälningar att hon verkligen gör bort sig genom att förneka detta och framförallt den verkan det har.

    Jag tror det är få motståndare till jagärhär som ”motanmäler” och på det viset försöker få bort jagärhär, eftersom motståndarsidan – till skillnad från Dennert med anhang – gillar yttrandefrihet och demokrati.

    Gilla

   • Ludde skriver:

    @BoB, ja det var en längre intervju med Saurabh utlagd på YouTube förut. Den verkar vara borttagen nu. Men den här finns. Verkar som om Dennertsarna är jäkligt giriga. Fruktansvärt fräckt handlat mot någon som sett till de fått en mille i stöd. Vem köpte bilderna förresten? Några sossar inblandade?

    Gilla

  • Maria M skriver:

   Oj, låter som han som gav Dennert o jagärhär så mycket hjälp mest fick skit för besväret. Otack är … osv osv.

   I alla fall såg jag att mynttorgsaktivisterna republicerat intervjun med Mina Dennert på bokmässan. Är ganska otäckt att hon ljuger så mycket, det har kommit så mycket skärmdumpar och vittnesmål om jagärhärs odemokratiskt sinnade massanmälningar att hon verkligen gör bort sig genom att förneka detta och framförallt den verkan det har.

   Jag tror det är få motståndare till jagärhär som ”motanmäler” och på det viset försöker få bort jagärhär, eftersom motståndarsidan – till skillnad från Dennert med anhang – gillar yttrandefrihet och demokrati.

   Gilla

 2. Bo Svensson skriver:

  Jag ser en liberal ordning som stommen i varje samhällsbygge som skall ha chans att fungera. – En intelligent liberal ordning beträffande kriminalitet består i generellt krav på ekonomisk garant = brottsförsäkring – och denna stomme må man sedan komplettera med hjälp med brottsförsäkringskostnaden för dem man känner samhörighet med.

  Liksom den liberala stommen beträffande försörjning består i att alla får klara sig själv och överbyggnaden består i hjälp åt dem som inte klarar detta.

  Gillad av 1 person

  • Bo Svensson skriver:

   Detta är alltså formeln för att de bevakade enklaverna skall vara för det kriminella högriskklientelet istället för som nu för de välbeställda som skydd mot den rättslöshet som råder utanför.

   Tillsammans med ett regionalt grundskattesystem och skattebetalarens makt över sina pengars fördelning, är krav på ekonomisk garant också formeln för fred i MÖ och i multietniska trakter generellt.

   Jag återkommer till det om det finns intresse.

   Gillad av 1 person

   • Axel skriver:

    En liten analys!! I början av 70talet hade jag arbetskamrater som var aktiva KFMLR:are. Deras argument var nästan exakta som dom vår store ledare ,Löfven, uttalar. Det är alltid rika kapitalister som förstör samhället. Det verkar som Tro och Solidaritet har tagit kommandot i propagandakriget. Tomas Eneroth före detta KFMLR:are slickar sig med belåtenhet om munnen, när vår store ledare, Löfven, uttalar hans gamla slagord. Många mindre medvetna tror på sådana argument. Detta är bara början på Venezuela politiken som nu är etablerad i Sverige.

    Gillad av 2 personer

   • Bo Svensson skriver:

    Det jag kallar liberalism, kan hellre benämnas normalitet: Att man lyder under en rättsordning, – under överenskommna regler för ekonomi och samvaro, – och inte är offer för godtycklig maktutövning, – att man är spelare och inte bara pjäs i spel som andra bedriver.

    Gilla

 3. A skriver:

  Men det är inte någon godhet eller ädla avsikter P.E, utan vad som avgör är resultatet. Om man enträget producerar destruktivitet så är det utan tvekan ondska, vad man SÄGER saknar betydelse. Utan detta synsätt så kan vad som helst rättfärdigas som godhet. Bryt med detta eller var en hantlangare åt en kriminell regim. Det finns inget stopp, det är satan i människan som försöker göra sig till gud. Dessa begrepp är fullständigt relevanta, även om du är ateist, religiös eller vad fan som helst. Vänstern skadar mänskligheten, det är vad den GÖR, men den SÄGER nåt annat.

  Mvh A

  Gillad av 12 personer

 4. Jari Norvanto skriver:

  Det är den fjolliga vänsterismen och identitetspolitiken som många färgstarka främlingar i andra generationen revolterar emot. Hade svenskarna straffat dem för felsteg och satt högre prestationskrav och inte gött offeridentiteten, så skulle de känna respekt.

  Gillad av 6 personer

 5. Göran Holmström skriver:

  Först ett stort tack till att du gjort denna utredning, mycket bra gjort.
  Sedan så är det inte alls ologiskt,
  Tvärtom detta följer socialdemokraternas galna logik fullständigt.
  Först lockar man röstboskapen med bidrag och kravlöshet, det funkar kanon för föräldrarna, vem vill inte bli gratisförsörjd?
  Men baksidan ”glömmer”, eliten att berätta
  Nämnligen att bidragen sinar till slut samt att nästa generation drabbas av kassa skolor, skitjobb och ytterst förutsägbara liv.
  Och att ytterst få kan lyfta sig över sin usla nivå.
  Nej det är inte på grund av dumhet eller naivt beteende, dom tjänar på det här.
  Därför vill dom ha det så här.
  Det är våra styrande som skapat detta,
  men som vägrar både ta i problemet eller ens är det!
  Istället skyller dom på oss Och kallar oss rasister när det inte fungerade med deras plan att ”frälsa”, världen.
  Men mycket bra jobbat, men nu är bollen upp till oss att ställa som skyldiga till ansvar.

  Gillad av 12 personer

 6. Observatör skriver:

  Att andra generationens invandrare i högre grad än andra blir kriminella är inget unikt för Sverige. Det som i USA kallas ”the Mob” byggdes till stor del upp av andra generationens invandrare. Första generationen har sin identitet i det gamla hemlandet, Den andra generationen blir rotlös.

  Gillad av 10 personer

  • akelaslair skriver:

   Den är nog en viktig del av förklaringen. En annan del kan vara samhällets irriterande ovana att uppfostra folk till kravmaskiner utan insikt om egna skyldigheter. Det har pågått bl.a. i skolan sedan 60-talet.

   Gillad av 6 personer

   • Stefan Sewall skriver:

    ”En annan del kan vara samhällets irriterande ovana att uppfostra folk till kravmaskiner utan insikt om egna skyldigheter.”

    -Exakt kärnfullt sagt, ”Du har rätt att kräva …xxx… (allt) eftersom det är synd om dig eftersom samhället (vita kapitalistmän) trycker ned dig.

    I Sverige får man aldrig höra statsministern säga det som Kennedy sade vid talat vid invigningen till presidentämbetet och som spelats upp otaliga gånger: ”Ask not what your country can do for you, but what you can do for your country.”

    Gillad av 4 personer

  • Björn skriver:

   Den andra generationen invandrare har redan från början fått lära sig hur man bäst, dvs i stort sett riskfritt, utnyttjar det naiva och kravlösa Sveriges alla svagheter…..

   Gillad av 1 person

  • Klas Göran skriver:

   Det ligger mycket i dessa paraleller mellan USA och Sverige, tänker t ex på scenariet i ”Gangs of New York”.

   Många invandrargrupper hade sin egen, etniska organiserade brottslighet: the Irish mob, the Jewish mob, the Italian mob, afroamerikanska gäng, Triaderna (kinesiska gäng),i nyare tid mexikanska, mellanamerikanska etc gäng.

   Det har ingenting med välfärdsstaten att göra.

   Gilla

  • Lev Barkland skriver:

   Det finns en viktig ‘sociopsykologisk’ faktor som ökar i andra generationen. Nämligen resentiment. De som kommer som invandrare kan accepera att leva på en lägre nivå än gemomsnittet i det nya landet. För de vet varifrån de kommer och kan känna viss tacksamhet. Så är inte fallet för deras barn. De ser enbart sin status som underklass.

   Resentiment är något som aldrig ingår i några kalkyler och som inte kan mätas. Men det är viktigt för att förstå Sveriges problem för det sliter sönder samhällsväven. Sverige för en politik som skapar och odlar resentiment bland stora grupper. Detta är förödande, inga kastade pengar och ‘satsningar’ i världen kan hjälpa. Ty resentimentstillväxt är endast vagt korrelerat med låg ekonomisk välfärd, det är mer komplext än så. Och vänstern förstår inte problemet. För dem är resentimentstillväxt rent av något fint och önskvärt.

   Gilla

 7. Mats Ahlberg skriver:

  Det skulle vara intressant att se vilka grupper som står för den klart ökande brottsligheten de senaste åren i faktasiffror. Intuitivt upplever jag att det är betydligt högre överrepresentation bland nordafrikaner och afganer…..men det är säkert en ”rasistisk” iaktaagelse, jag tänker på det ökande våldet mot kvinnor.

  Gillad av 1 person

  • uppstigersolen skriver:

   Afrikaner från Afrikas horn är den grupp i vår randkommun till Stockholm som orsakar mest elände. Fullständigt hämningslösa. Saknar respekt för andra människors väl och ve.

   Gillad av 3 personer

 8. Lars-Olof Svensson skriver:

  Den här sanningen är för obekväm och kommer att tystas ned. Eventuellt kan DGS bli påhoppad av Fichtelius eller så kommer Morgan att säga rensat för socioekonomiska faktorer är det ingen skillnad. Om man nämligen skulle ge buset 30 000 kr i månaden, gratis iphone, canada goose jacka och SL-kort skulle de ligga lågt. Alltså är de bevisat att det är socioekonomiska faktorer bakom.

  Gillad av 5 personer

  • uppstigersolen skriver:

   Inte då. Mycket vill ha mer. Ger man dem lillfingret så tar de hela handen. Själv ger jag dem långfingret. Rakt upp tillsammans med en arg min.

   Gillad av 1 person

   • Lars-Olof Svensson skriver:

    Jo men det lär ha funkat i Norrköping. Men vad kallar vi att betala brottslingar för att ligga lågt? Utpressning?

    Gilla

  • Hans Karlsson skriver:

   Det är ju redan något de har! Om det alltså hade varit parametrar som förhindrat dem från brottslighet så skulle det inte finnas brottslighet bland de här grupperna. Men det gör det. Därför kommer de bara kräva mer och sluta först när de övertrumfat sina egna hemländers korrupta ledare i makt och rikedom. Dvs, något vi delvis bidrar till genom våra SIDA-bidrag.

   Gillad av 1 person

   • Björn skriver:

    Exakt, jag har inte sett EN ENDA av dessa andra generationens ungtuppar, som inte redan har dyra coola kläder, fräck mobil och dagligen käkar på hamburgerrestaurang! Att det kriminella beteendet är nedärvt, och definitivt inte beror på ”socioekonomiska faktorer”, blir allt mer uppenbart även statistiskt! Men ”vänsterns” politiker håller ff fast vid sin gamla ”käpphäst”, att kriminalitetens utbredning enbart beror på skattebetalarnas ovilja att pumpa in mer bidragspengar i de sociala experimentområdena!

    Gillad av 1 person

 9. Jan Andersson skriver:

  Kopplar man dessutom ursprunget till en visst karaktäristiskt utseende så blir man direkt rasist, med det är väl exakt det som alla gjort instinktivt sedan tusen år till att börja med. Nu som då vet man varför. Egentligen inga nyheter, detta visste alla redan. Och ingen är rasist, eftersom det är sant. Akta dig för…MSM.

  Gillad av 2 personer

 10. Underdog skriver:

  Det är bra PE. Jag vågar påstå att detta är en effekt av den sedan länge förda politik som fokuserar på att barnen till utländska föräldrar ska få en anknytning till den utländska kulturen snarare än till den svenska och det gäller redan om bara en av föräldrarna är utlänning). Sådana barn går i svensk skola, men blir utpekade som utlänningar därigenom att de under skolgången tas ur ordinarie undervisning för at lära sig sitt ”hemspråk”. Ofta är det ett språk som de aldrig någonsin kommer att ha någon som helst nytta av.

  Ovanpå det ligger det allmänna problemet med at Sverige har tillåtit utlänningarna at fritt välja var de bor vilket fått till följd at de bosätter sig där landsmännen finns och behåller sin egen kultur i stället för at lära sig den svenska. Detta ”smittar” barnen som inte blir anpassade till ett liv i Sverige och får svårt i skolan och senare svårt att få jobb. Inget obekant fenomen. Sossarna Ilmar Reepalu och Göran Johansson varnade för denna utveckling redan för över 20 år sedan, men fick naturligtvis så mycket skit för det från alla håll att det aldrig blev ens en seriös diskussion i frågan. Idag går 70% av eleverna på Bergsjöskolan ut nian utan gymnasiebehörighet. Vad ska de göra i framtiden?

  I sommar har man kunnat ta del av flera framgångssagor när det gäller invandring (bl a Fares Fares och flera andra i Sommar i P1 och Nyamko Sabuni). Utan anspråk på annat än anekdotiskt värde kan jag konstatera att flera av dessa har beskrivit hur de hamnat i svenskdominerade områden snarare än flyktingförläggningar eller områden med landsmän. Jag har observerat samma fenomen bland dem jag arbetar med. Där jag ser framgångsrika invandrare har de oftast kommit som mer eller mindre ensamma utlänningar till mindre orter och av ren överlevnad varit tvungna att lära sig språket och koderna.

  Skulden för utvecklingen ligger utan någon tvekan hops politikerna i V, S, MP, C, L, och M, som valt att utsätta landet för ett experiment utan föregående analys av vad konsekvensen kunde bli om experimentet misslyckades. Skämmas borde de.

  Gillad av 9 personer

 11. miketheviking skriver:

  Eftergivenhet, godhetspsykos och konflikträdsla parat med att matriarkatet tagit över så många samhälleliga instutioner bäddar för att yngre lär sig att ”jag snackar med morsan”.
  Farsan, den manliga delen av samhället, har inget att säga till om – än mindre lugga de kriminella i håret.

  När kvinnor styr blir samhället en morsa man pratar i kull. Den stränga farsan gästspelar bara.

  Noterade att vi hade c:a 120 000 kriminella svenska och 130 000 kriminella med utländsk påbrå. Då utgör de med utländska rötter mer än 30% av befolkningen.
  Det man kan säga om det är att den absoluta majoriteten invandrare sköter sig.

  Istället borde man kritisera våra politiker som inte kan fatta ett ödesmättat beslut om de
  250 000 kriminella vi har i Sverige. Om inte annat skulle en generell utvisning kunna få bort
  10 000-tals kriminella.

  Öka takten DGS – ni är på rätt spår!

  Gillad av 2 personer

 12. Rikard skriver:

  Hej.

  Det finns en känd fungerande lösning på detta dilemma. Det rimmar (dåligt) på ”estnisk resning”.

  Fungerande alternativ emotses tacksamt – men: det skall finnas empiri för att dessa alternativ faktiskt fungerar.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Gillad av 7 personer

 13. EL skriver:

  ”…men i stället för att deras barn ska bli mindre kriminella och mer lika svenskarna så går det åt andra hållet”.
  Samma situation i Frankrike. Problemen startade med andra generationen. Tredje är kanske tom värre. Många kan varken korrekt franska eller arabiska och känner sig inte ‘hemma’ varken i Frankrike eller i ursprungslandet under besök. Dessutom är de inte omtyckta i Frankrike.

  Gillad av 1 person

 14. lenam skriver:

  Det sätter fingret på att skolan är helt fel. Felet ligger inte i hur man levererar kunskap utan i vad som händer däremellan. Kontakten med skolan och invandrarföräldrarna måste bli bättre. Invandrarbarnen lär sig tidigt att regler kan man strunta i. Man kan dominera över andra med fräckhet och våld. Det händer ingenting om man inte sköter skolan. De blir väldigt dåligt och fel förberedda på sin framtida roll i samhället.

  Steg 1 är att avskaffa skolplikten. Den ska mer tillgripas som straff för de som inte sköter sig.
  Steg 2 är att ställa krav på alla föräldrar för att de har tillgång till en bra och välfungerande skola.

  Gillad av 1 person

 15. Stefan Sewall skriver:

  Det handlar om subkulturer. Det har utvecklats obehagliga modetrender i dessa grupper.
  Det är trender som alla grabbar på orten följer, och som hämtats från araber i Frankrike och Belgien och andra arabtäta områden.
  Jag kan förstå mekanismen hos unga, eftersom jag själv rycktes med i Beatlemania 1964 som svepte över världen. Alla unga blev hänryckta av den nya musiken och det nya hårmodet och klädmodet och medföljande livsstil. (skillnad: den var inte nämnvärt destruktiv utan mest glad)
  Fr.a. i England blev det en trend att vara mods. En subkultur uppstod snabbt. Ungdomsmode och livsstil. Alla skulle ha likartade kläder och frisyr och haka på innesstilen. I England skulle plötsligt alla köra scooter och gå med armejacka från US army surpluslager. Det blev plötsligt en tradition med slagsmål mellan mods och rockers som körde MC och hade Elvis-frisse. Ritualer. Närmast ceremoniell livsstilsyttring. Fighter för sakens egen skull. Jämför med 80-90-talets fotbollshuliganslagsmål. Totalt obegripligt för normala vuxna.

  Unga människor söker gemenskap på så sätt. Man tillhör en grupp som man sympatiserar med pga samhörighet i vissa avseenden som man tycker sig tillhöra pga likartat ursprung.

  Nu sprids det dessutom på internet mycket snabbare än tidligare. Förr läste man i tidningar eller såg någon snutt på TV eller radio om modeutvecklingen. Man gick på disko och såg andras stil och hakade på. Nu sprids det blixtsnabbt på nätet hur man ska vara för att kunna tillhöra gänget.

  Dessutom har de invandrades barn ingen erfarenhet av sitt ursprungsland. De vet inte hur illa det kan vara, och hur deras föräldrar hade det under en diktator i ett ökenland. De har ingen erfarenhet av något riktigt ondskefullt att jämföra det generösa snälla Sverige med.

  De blåser upp hat och skeva föreställningar om vårt samhälle via självförstärkande ekokammare på internet och när de träffas och hänger på orten. De vet inte hur bra Sverige egentligen är och hur schysst polisen i Sverige faktiskt är. Det sprider rykten mellan varann om att polisen är ond eller samhället är fullt av ondskefulla konspirationer (som de också vill att det ska vara för att de ska kunna se sig som offer). De hatar hela samhället, även ambulanser och brandbilar och rörmockare.
  Alla arab-ungdomar tror att världen och alla ekonomier styrs av rika judar som konspirerar och att USA är ondskefullt och judestyrt och vill alla araber ont. 9/11 var lögn. Månlandningen var lögn. Det är Israel som hotar araberna och inte tvärtom. Lögner. Konspirationer. Vanföreställningar. Saddam var alla arabers hjälte. Tidigare Nasser. Sedan Bin Ladin som också var hjälte. Jag hade en ung arbetskamrat på Sahlgrenska från Tunisien som såg Saddam som en hjälte 1989.

  De tror verkligen ont om oss eftersom de tror på de egna florerande ryktena och tror att det är synd om dem och att de är förtryckta. Vänsteridioterna i Sverige hjälper till att förstärka och bekräfta dessa galenskaper genom att ljuga om att samhället är ett ondskefullt kapitalistiskt patriarkat styrt av onda vita män och rika judar OCH ATT UNGDOMARNA ÄR OFFER FÖR FÖRTRYCK, precis det de vill tro för att tycka synd om sig och motivera antisocial lättja och legitimera deras gatukriminalitet. Man slipper också allt jobbigt egenansvar.

  ”Om det är synd om mig och jag är nedtryckt av överheten och polis och skola och samhälle och alla så kan jag lika gärna knarka och stjäla och bränna bilar, det har jag rätt till för det är synd om mig.”
  Tanken att jag skulle ha ett eget ansvar har aldrig föresvävat mig. Ingen har sagt så.

  Vänstern och socialsystemet med sina vänstervridna socialanställda hjälper verkligen till att skapa dessa problem och häller fotogen på brasan med sina vridna genus-uppfattningar och lögnaktiga beskrivningar av det ekonomiska systemet och hela samhällets maktstrukturer.

  Gillad av 12 personer

  • uppstigersolen skriver:

   Många invandrare kommer ju från klankulturer. Där klanen höll reda på de som ingick i den egna klanen. Oförrätter skulle man hämnas. Om någon i den egna klanen gjort något som inte var accepterat så löste man det internt. I Sverige skapar man nya klaner. I det som nu är Sverige var det likadant för 1 000 år sedan. Vi svenskar som bor här nu fungerar annorlunda. Vi förstår inte klankultur.

   Gillad av 1 person

 16. Lars Bernhoff skriver:

  Det finns många förklaringar som alla förstår. Det vi har statistik på är det som har hänt dvs med de invandrare som kom i slutet på 1900-talet och att det blev så många brottslingar bland deras barn. Nu har vi nyligen fått en ännu större invandring och kan endast ana vad som troligen händer framöver. Detta eftersom våra resurser inte var rustade för att göra ett bättre jobb med invandringen än vi kunde göra tidigare.
  Brottslighetens omfattning är direkt relaterat till risken för upptäckt. Eftersom den är låg så har vi uppenbart för många kriminella på fri fot. Med ett otillräckligt rättsväsende med tröga rutiner och poliser som inte är rustade för sin ständigt ökade arbetsuppgifter så har vi stora problem. Tyvärr finns det knappt några politiska planer som har trovärdighet att lösa detta.
  Stefan Löfvens senaste uttalande i rättsfrågor gällde rika barn i Danderyd. Vi borde förvänta oss större grepp än försök till rubriker som ska dölja att de viktigaste frågorna får inga lösningar. Underbetyg i ett svårt men helt avgörande ämne för vår statsminister

  Gilla

  • Stefan Sewall skriver:

   ”Stefan Löfvens senaste uttalande i rättsfrågor gällde rika barn i Danderyd. Vi borde förvänta oss större grepp än försök till rubriker som ska dölja att de viktigaste frågorna får inga lösningar.”
   -Ja de bara fortsätter att ljuga och mörka. Ofattbart oseriöst från en statsminister.

   Gillad av 1 person

 17. Multikultur - den sönderslagna spegeln skriver:

  Några reflektioner över ämnet;

  1) I mogna kulturer utvecklas alltid mänskligt återhållande krafter. Som återspeglas i utvecklad moral och i traditioner. Dessa traditioner och moral sanktioneras och bekräftas av det omgivande samhället. De återfinns exponerade i den yttre miljön och i själva levnaden.

  Vid emigration klipps dessa externa band av. Den yttre hemmiljön kan knappast flytta med. Det är enskilda människor som rör sig. Såvida inte en större diaspora i mottagarländerna får möjlighet att utvecklas. Som i viss mening och till delar kan fungera stödjande och konserverande, även om en heltäckande yttre miljö saknas.

  Det finns många exempel på detta. Inte minst alla Chinatowns spridda över världen. Och då mer som det godas exempel. Också i Malmö återfinns öar av andra kulturer. Men dessa kulturer har i hög grad kommit att präglas av yngre män. Detta kulturella omtag har säkert satt sin prägel på dessa diasporor. De utvecklas inte till exakta kopia från de egna hemländerna. De är mer transformerade. Påverkade av en helt annorlunda yttre miljö och nya möjligheter, och unga mäns mer risktagande beteende.

  Och redan från början utgjorde inte den emigrerande gruppen ett genomsnitt av hemlandets egen befolkning. Alla tillhör inte i vinnarna i egna samhällen.
  De som emigrerar gör det av vissa orsaker. Som redan från början sticker ut. Sammantaget måste det påverka den brottsbenägenhet vi kan avläsa i svensk statistik, från de utifrån kommande.

  2) Den andra tanken är att kultur i sig alltid fungerar självbevarande. Kultur upprätthålls. Får rötter. Byggs till stora delar upp av egen historia och miljö.
  Man byter knappast kultur som man byter kläder. När en enskild människa kommer in i en främmande kultur saknas denna yttre dimension hemifrån.
  Man byter inte kultur genom att åka tunnelbana. Traditioner skär genom årtusenden.

  3) Men för särskilt barnen uppstår ett slags kulturellt mellanläge. Deras föräldrar bär inom sig fortsatt sin gamla kultur med sig. Men inte exponerad i en väl sammanhållen yttre miljö. Utan mest inom sig själva som värderingar och traditioner. I yttre mening trampar de därför lätt vatten. Den understödjande yttre miljön har de inte tagit med sig. Annat än som olikartade typer av kulturella transformation. Det vi alldagligt brukar kalla för diaspora.

  Men barnen går i svensk skola. Möter svenska barn. Men möter även andra kulturer i mer splittrad form. Mest hos andra barn. Aldrig något egentligt helt som kultur betraktat. Där en vuxenheten finns med som en balanserad mognad. De lever i ett kalejdoskop av kulturellt splitter. Och i detta skapas ett utrymme för något mer nytt.

  Till stora delar kommer den miljön att likna den som William Golding skildrade i romanen Flugornas herre. En miljö bestående av ett mer förvildat tillstånd.
  Till stora delar bortom föräldrarnas medhavda kultur, men likväl präglad av den. Barnen och de unga lever och växer upp i ett slags kulturernas vakuum eller mellanlägen. I en mer okontrollerad och förvildad multikulturell miljö. Där barnen under uppväxten plockar ur olika kulturellt sönderslagna speglar.

  Detta skapar utrymme för det mer egna. Och tar sig då även uttryck i ökad kriminalitet och effektiva kraftfulla ekonomiska genvägar. Även om de kulturella hemländerna präglats av moral och återhållsamhet, så saknas den i de nya ländernas närmiljöer, som något återhållande. Vi får något nytt. Och inte något multikulturellt berikande och gott. Långt från de visioner som präglat flertalet politikers syn på mångkultur.

  Gillad av 2 personer

  • akelaslair skriver:

   Insiktsfullt. Jag fäste mig särskilt vid de två sista styckena. Barn har ett outvecklat sinne för empati vilket bl.a. förklarar varför t.ex. barnsoldater kan fås att utföra de mest bestialiska handlingar. På senare tid har vi också med ökande frekvens kunnat läsa i pressen om fall av utstuderat djurplågeri mot igelkottar, katter mm. Det finns barn som verkar varfa godhjärtade av naturen men jag tror att de är mera undantag än regel.

   Gillad av 1 person

   • Stefan Sewall skriver:

    Det är nog inte regel. Alla småflickor jag lärt känna genom livet har haft enorm empati med små djur. Mina egna döttrar och andra flickor. Tjejer brukar älska keldjur, hamstrar och kaniner och hudvalpar och katter. Bland pojkar är det däremot olika. Min bästa barndomskompis (pojke alltså) hade en hamster och älskade den. Jag tyckte väl också den var fin men föredrog katter. Ingen av alla jag kände skulle kunnat plåga små djur. Såg aldrig någon ens plåga flugor. Man hörde vuxna säga att det var elakt att rycka vingarna av flugor.

    Gillad av 1 person

 18. Stefan Sewall skriver:

  Multikultur skrev: …..”Men barnen går i svensk skola. Möter svenska barn. Men möter även andra kulturer i mer splittrad form.”

  -Men många möter inga svenska barn. Det är bara utlänningar i vissa skolor/klasser.

  Gillad av 1 person

 19. Mitt vykort (andra sändningen) skriver:

  Sensationellt om man är svensk och pk kanske, utomlands självklart och för tänkande människor självklart. Välfärdssamhället och avsaknad av kontrollerade våld är förstås en häxbrygd när det möter dessa kravkulturer utan bärkraft. Allt är så självklart, folk från viss kulturer måste kväsas, annars tar de vad de kan. Det är inbyggt. Sverige är en häxbrygd. För många som alltid röstat SD så är detta självklarheter på ett barns nivå.

  Gillad av 7 personer

 20. Mitt vykort skriver:

  Verkar som jag blev censurerad? För vad? Allt detta har varit självklart för alla de som stött SD från början. Var det det andra jag skrev som blev för mycket, om att kväsa?

  Gillad av 1 person

  • larslindblog skriver:

   Hej !! Ibland försvinner kommentaren spårlöst. Jag tror den hamnade i mottagarens skräppost eller bara helt försvann. Jag tror inte det har med redaktören att göra. Men jag kan ingenting om data .

   Gilla

  • uppstigersolen skriver:

   Eftersom jag inte alltid har datorn på utan startar den när andan faller på så märker jag att det ibland försvinner inlägg eller gillamarkeringar. Så nu gör jag inga inlägg om jag inte först gjort några gillamarkeringar för att kolla att systemet känner igen mig.

   Gillad av 1 person

 21. Sune Mangs skriver:

  När föräldragenerationen genom migration från strängt patriarkala och illiberala samhällen förlorar auktoritet i mötet med den effeminiserade välfärdsstaten och typiskt sätt dessutom tappar självkänsla och naturlig respekt genom arbetslöshet och bidragsberoende så genererar detta en total vilsenhet hos andra generationen invandrare. Detta mönster är internationellt belagt och föga förvånande. Kontrasterna mellan de auktoritära länder som den senaste migrationsvågen representerar och det svenska dagismoraliserande och antiauktoritära samhället torde dock om något förstärka problematiken.

  I Sverige så har dessutom asylsystemet havererat totalt genom att attrahera ensam-kommande ”barn” som shoppat uppehållstillstånd på den internationella marknaden och helt saknar egentliga flyktingskäl. Dessa s.k. ensamkommande barn socialiseras av varandra och av de kontakter de får av välfärdsstatens hantlangare på HVB-hem och socialtjänst. Att flertalet s.k ensamkommande dessutom lever en livslögn, saknar föräldrarkontroll och själva får hantera kulturkrocken efter bästa förmåga, är knappast ägnat att underlätta en lyckad, brottsfri integration.

  Att den andra generationens invandrare är mer brottsaktiv är således förutsägbart då de befinner sig i ett kulturellt limbo med inte sällan helt motstridiga normer mellan den sviktande äldre generationens kultur och det svenska schlaraffenlandet. Sverige har dessutom med berott mod och genom ren dårskap dessutom helt i strid med internationell kriminologi övehuvudtaget inte adresserat den könsobalans som i vissa ålderskategorier är minst sagt horribel och i sig brottsgenererande. Denna könsobalans är en direkt konsekvens av ett kontraproduktivt och moraliskt helt havererat asylrättsligt system som beviljar uppehållstillstånd efter att ha förslösat skattemedel på en grupp som särbehandlas helt godtyckligt genom en horribel gymnasieamnesti eftersom snällism går före moral i den självgoda svenska välfärdsstaten.

  Snällismen och den kletiga antiauktoritära passivt-repressiva svenska omsorgspolitiken måste för andra generationens invandrare, som dessutom inte sällan förtvivlar över föräldragenerationens degradering och sociala utanförskap, skapa en total vilsenhet som inte sällan dessutom genererar ett direkt förakt mot det svenska samhället.

  Gillad av 1 person

 22. Stefan Sewall skriver:

  Patrik Engellau skrev om Etikprövningsnämndens omröstning före studien:
  ”Den stora minoritet som ville fälla projektet ansåg att studien var onödig, kanske rentav skadlig, eftersom den troligen skulle leda till främlingsfientlighet.”

  -Skrämmande.
  Vi står vid randen av diktaturens ondskefulla censur- och mörkläggningsbråddjup.
  Att det finns så starka krafter som vill dölja sanningen i dag i Sverige, som en gång var totalt världsledande när det gäller att ta fram iskalla statistiksiffror på allt mellan himmel och jord.
  Allt skulle kartläggas på 60-talet. SCB tog fram siffror på allt ända in i sängkammaren.

  Pappa köpte svensk statistisk årsbok och visade mig. Han var lärare och intresserad av samhällsfrågor, och ansåg att SCB gjorde viktigt arbete. Allt skulle kartläggas för att man skulle ha grund för alla beslut.

  Gillad av 5 personer

  • Willy Lindqvist skriver:

   Att en stor minoritet i etikprövningsnämnden vill förhindra att folket tillgång till fakta, som kan ge upphov till berättigad indignation, berättar inte så lite om det politiska och moraliska tillståndet i nämnden. Man måste fråga sig i hur stor utsträckning extremvänsterkrafter infiltrerat såväl etikprövningsnämnden, myndigheter och Sveriges regering.

   Gilla

   • uppstigersolen skriver:

    Vilka utser positioner i det svenska samhället? Och till vilka ger man positionerna? Socialister utser och givetvis blir det deras odugliga kompisar som får positionerna.

    Gilla

 23. V for Vendetta skriver:

  Varför är det så förvånande att de är mer kriminella än svenskar? De har ju inte bara ärvt sina föräldrars syn på kultur utan också fått hjälp av staten att behålla sin gamla samhällssyn. Lägg därtill att de också klarar språket mycket bättre än föräldrarna vilket ger en större marknad och spelplan för kriminaliteten. Som extra lök på laxen har de också matats med vänsterns allra heligaste ko att människor från utsatta områden samt flyktingar har så mycket svårare att klara sig i Sverige. Så klart de blir kriminella.

  Gillad av 3 personer

 24. Håkan skriver:

  Sveriges Radio intervjuade turkiska invandrare i Rosengård på 1970-talet och följde upp med en intervju för några år sedan. I 70-talsreportaget får vi bl.a. lyssna till en 10-årig flicka född i Turkiet men som i reportaget svarade på bred skånska.

  På 70-talet var en majoritet av de boende i Rosengård etniska svenskar. Den lilla turkiska flickan lärde sig snabbt svenska och hon lät skånsk både i tal och i åsikter.

  Den turkiska flickan valde att bo kvar i Rosengård, där hon gifte sig och fick egna barn. I 2010-talets intervju hör vi en förtvivlad mor som berättar om sin son som, enligt modern själv, knappt talar begriplig svenska. Utvecklingen hade gått baklänges.

  PS. En lustifikation är att 70-talsflickan har en bror, även han född i Turkiet men uppfödd i Rosengård. Brodern flyttade sedermera tillbaka till Turkiet där han numera är en framgångsrik fastighetsägare.

  Gillad av 1 person

 25. Steven Jörsäter skriver:

  Frågan är om det är så förvånande att de som är födda här ligger sämre till. De har ju startat från scratch, så att säga, men märker förstås direkt att de är en tredje klassens medborgare utan större chanser i samhället. Något ingen hemspråksundervisning i världen eller gullande med deras kultur kan ändra på utan resultatet blir istället det motsatta. Att de är frustrerade är självklart. Allt hade varit mycket bättre för alla om de hade stannat kvar. Det är de som har släppt in dem, trots att de borde ha vetat bättre, som ska ställas till svars.

  En annan kommentar till artikeln är det kusliga motståndet mot kunskap som den etiska kommittén uppvisade. Är namnen på ledamöterna offentliga? Dessa borde publiceras och personerna utfrågas.

  Naturligtvis kan det leda till ”främlingsfientlighet” om man finner att utlandsfödda är kriminellare. Men detta är ju i så fall en berättigad främlingsfientlighet. Att avstå vore lika dumt som att avstå ifrån att undersöka skatteparadis eftersom det man får fram kan riskera att skapa en fientlighet mot rika (vilket ju är helt sant). Samma sak när det gäller politikers förehavanden.

  Ett samhälle som inte vill veta sanningen är på väg att bli ett sovjetsamhälle. Offentliga personer som hyser sådana villfarelser måste konfronteras.

  Gillad av 6 personer

  • cmmk10 skriver:

   Pudelns kärna!

   ”Allt hade varit mycket bättre för alla om de hade stannat kvar. Det är de som har släppt in dem, trots att de borde ha vetat bättre, som ska ställas till svars.”

   Tyvärr finns det uppenbarligen många som anser att Sverige behöver olösliga problem. Som en professor uttryckte det: ”Ett bra forskningsproblem är olösligt.”. Det kan man försörja sig på hela livet. 😉

   Gillad av 5 personer

  • Stefan Sewall skriver:

   S.J skrev…märker förstås direkt att de är en tredje klassens medborgare utan större chanser i samhället. Något ingen hemspråksundervisning i världen eller gullande med deras kultur kan ändra på utan resultatet blir istället det motsatta.”

   De vill ju inte lära sig svenska och använda svenskt normalt uttal, eftersom det är töntigt enligt deras subkulturella regler. De håller sig själva utanför det vältaliga, rättstavande, laglydiga och ordentliga Sverige med vett och vilje för att kunna vara coola.
   Det är fett att snacka stacatto-rinkebysvenska, mannen!

   Gillad av 1 person

  • uppstigersolen skriver:

   Sen är ju inte alla invandrares barn begåvade överhövan. Det finns många ord på vad de är. Några ord påminner om det som sitter i en flasköppning.

   Gilla

   • Stefan Sewall skriver:

    Jag är så lite kategorisk att jag tror att nästan alla människobarns hjärnor skulle kunna fungera bra och konstruktivt om de fick rätt inlärning från början.
    Nästan alla datorer, även gamla tröga kan fungera med rätt programmering, men om virus och malware kommer in så fungerar det inte, och så blir de rent skadliga.
    Jag tror och vill tro att bäbisars hjärnor i hela världen kan läras fungera på vettigt sätt med rätt undervisning och uppfostran, utom möjligen ngn % som har stora störningar.
    Vi läste och spelade pjäsen Pygmalion i skolan minns jag. Intressant att fundera på om man kan omprogrammera en person från gatuslum till överklassmässigt förnämt belevat uppförande.
    Jag tror en nyfödd normalhjärna, även med låg kapacitet, klarar lära alla människospråk och alla samhällskonventioner och regler, från tamburin eller kantonesiska och artighet anpassad till himmelska fridens torg och hövlighet, till traditionellt eskimåbeteende med korrekt eskimåuppförande eller perfekt brasseportugisiska och överklassfasoner i Rios rika kvarter. Människohjärnor är flexibla men behöver rätt programmering och skydd från irrläror.

    Gilla

 26. Vax skriver:

  Efter ett flertal överfallsvåldtäkter under sommaren, där bland annat Uppsala drabbats och polisen uppmanat kvinnor att vara försiktiga, har skräcken och rädslan bland landets kvinnor ökat.

  Ett flertal tillverkare och återförsäljare uppger att man noterat en kraftig ökning av försäljningen. Hos Kjell & Co beskriver man läget som en ”accelererande, ökande trend”. Hos Plegium, som både tillverkar och säljer självförsvarsspray, har försäljningen ökat stadigt under de senaste tre åren men har ”exploderat” i sommar.

  Sverige är pepparspray och tårgas, båda långt mer effektiva än det som saluförs i svenska butiker, olagligt. Dessa kan dock enkelt inhandlas från exempelvis Tyskland med några klick.

  I den feministiska stormakten har man två orosmoln.
  Dels brottslingarna och dels polisen eftersom det är olagligt att försvara sig.

  När hörde man någon från PK etablissemanget ömka alla våldtagna flickor och kvinnor.
  Däremot om någon vit man skulle ta en muslim av daga någonstans på jordklotet,
  Då blir det tut i luren.

  Gillad av 7 personer

 27. Dandersan skriver:

  Vi som lyssnade på Sommar igår (15 aug) har lite mer kunskap om detta.
  Skolan misslyckas med sin roll som utbildare i högre grad med vissa än med andra.
  Klassernas sammansättning spelar roll.
  Din undersökning visar vilka om behöver skolan mest.
  Din undersökning visar också vem som skolan funkar minst för.
  Blandade klasser ger viss förbättring för de svaga men också viss försämring för de andra.

  Summa summarum så är invandringen ingen hit för Sverige där heller!
  men det vill politikerna att vi skall blunda för och bjuda på.

  Gilla

 28. Östanskog skriver:

  Under mina år som lärare i en av de 55 värsta områdena hade jag liksom alla andra rastvakt en gång i veckan. Jag blev fundersam, när jag såg en pojke från mellanöstern sittande på en annans mage och och försöka puntera den andres öga med en blyertspenna, som skattebetalarna hade betalat. På den tiden kunde man fortfarande stoppa detta med mindre våld. Pojken med pennan tittade på mig förfånad: ”… men Östis, han torterade mig i kriget.” (Andra generationen, båda två.)

  Gilla

 29. Erik P skriver:

  Med andra generationen kommer insikten.

  Det är kört.

  Huvuddelen av dem som bosätter sig i Sverige utgör ofta en predestinerad underklass och i andra generationen blir detta uppenbart.

  Föräldrarnas glädje över att lämna något shit hole country och därmed lyfta sin tillvaro, har förflyktigats och vardagen har infunnit sig. Och den obehagliga insikten att de kanske inte var så önskade när de en gång kom till Sverige, oaktat vad det offentliga Sverige yttrade, blir allt klarare.

  Den andra generationen blir medveten om att den inte är svensk på riktigt, på samma sätt som mina barn inte skulle betraktas som somalier av somalierna i Somalia om min fru och jag hade flyttat dit.

  Bittert.

  Gillad av 5 personer

  • uppstigersolen skriver:

   Skulle du flytta till Somalia och försörja dig i en av deras normala aktiviteter som jordbruk eller att sköta boskap skulle du nog bli utskrattad eftersom du inte ”vet hur man gör”. Även om du har varit bonde i Sverige så tror jag de har ett annat sätt att se på saken än vi har. Ungefär som när välmenande SIDA-tjänstemän åker ut på landet och ska lära dom hur man gör. Det funkar inte.

   Gilla

  • Stefan Sewall skriver:

   Vad säger en PK fundamentalist om man frågar: Varför kan du inte tänka dig att flytta till Somalia? -Du vill ju ha Somalia här.

   Gilla

 30. Björn K skriver:

  I ett normalt land fungerar det ungefär så här:
  Brottsling – den som utför brottet.
  Brottsoffer – den som drabbas av brottet
  Skyldig- den som utför brottet.
  Men i det ”goda” landet Sverige har vi en annan ordning.
  Brottsling – Samhället och de rika för att de betalar för lite skatt.
  Brottsoffer- brottslingen
  Skyldig – samhället och de rika
  Den som utsätts för brottet är ointressant i sammanhanget,

  Till detta kan läggas att i normala länder anses de som blivit rika som en tillgång för samhället därför att de ofta har tillfört samhället något positivt.
  I vårt land betraktas alla rika som en belastning för samhället därför att de är rika, detta oavsett vad de tillfört samhället.

  Gillad av 3 personer

 31. lookslikeanangel skriver:

  ”Vet man var man kommer från, så är man tacksam!”

  sa frissan, med föräldrar från Irak, när jag frågade
  hur dom trivdes i Sverige.

  Andra invandrade begåvade vänner retar upp sig
  på den sjunkande kvalitén på svensk utbildning.
  Jag råkar känna några gymnasie-, och även
  högskolelärare; så vad kan jag säga! Man är ju
  så enormt medveten om standarden i Indien och
  Kina m.fl.

  Men Sverige nu. ”Gäng-häng”, även nu i småstäder,
  i stadskärnan. Sen eftermiddag; svenskar och kvinnor
  ”försvinner”. Grupper av yngre män dominerar
  resten av kvällen. Blir det gängen som tar över från
  föräldrar, från skola, och från samhället i stort?
  Bortom all kontroll.

  Gilla

 32. Nyfiken skriver:

  Till Axel,

  Kan du, eller nagon du kanner, gora en lista over personer som sitter (eller under det senaste artiondet suttit pa hoga poster), och som under 60- och 70-talen tillhorde KLFM(r) eller liknande organisationer (t.ex. Kommunistpartiet)?

  Nyfiken

  Gilla

 33. Dolf (aka Anders Ericsson) skriver:

  Inrikes födda med en inrikes och en utrikes förälder var alltså 1,7 för period 3 respektive 1,9 för period 4.
  Vilket fick mig att börja undra om det är någon skillnad, och i så fall hur dessa siffror ser ut, beroende på om det är fadern eller modern som inhemsk/invandrad.
  I landet med ”världens första feministiska regering” (vilket jag tror en del islänningar har avvikande syn på) misstänker jag att överrepresentationen är betydligt högre för svensk mor och invandrad far än vad den är för svensk far och invandrad mor.

  Gilla

 34. Kalle skriver:

  Stefan Löfven har reinkarnerat till det ljuva kommunistiska 70 talet.
  Jag var med då, KFMLR ,s budskap var då att allt ont kom från rika kapitalister.
  Jasså,, Stefan.Du har blivit KFMLR:are på gamla dar. Duger det i dag. Knappast, dina gråsossar dör bort en efter en. Människoimport ger dig röstboskap.

  Gilla

 35. Henrik Nilsson skriver:

  Enligt Stefan Molineaux, han har en pod och en video som tar upp brott-statistik från Holland. Den säger följande att 2:a generationen är mer kriminella än 1:a generationen, MEN det som stack ut än mer var att 3:e generationens invandrare var än mer kriminella än 2:a generationen.

  Videon går att finna på hans Youtube-kanal, den innehåller en massa diagram om just brottlighet och jämförelser man olika befolningsgrupper i Holland.

  Gilla

 36. Ante skriver:

  Jag har läst rapporten och det verkar solklart att invandrare utför fler brott än svenskfödda. Men hur mycket mer brottsliga utför dom? Hur är rapporten gjord?. Om man jämför gruppen afrikaner med gruppen svenskar tex. Gruppen afrikaner inhåller antagligen många unga män, väldigt få kvinnor och väldigt få äldre. Gruppen svenskar är mer blandad med lika många kvinnor som män, blandade åldrar från unga till gamla. Eftersom det är unga män ålder 15-30 år som utför flest brott kommer undersökningen visa överdrivna värden för afrikanerna. Eller är det så att rapporten tar hänsyn till gruppernas olika sammansättning och räknar om för att visa rätt.

  Gilla

 37. Per skriver:

  Very interesting and important survey. Congratulations! I have a comment to the methodology, which may prove increasingly important in the future. It concerns the category of criminals born of parents of whom at least one is Swedish.

  As I assume that we are talking about nationality rather than ethnicity new citizens may very well become Swedish citizens much sooner than they internalise Swedish values. That means that families who maintain their foreign values of social and religious nature will statistically be ”Swedish” in future statistics even if they have not integrated in the Swedish society.

  The large number of European Muslims who have been fighting in Syria is a case in point

  One may wonder whether the criteria for obtaining citizenship should be much stricter

  Gillad av 1 person

 38. Göran Nilsson skriver:

  Egentligen inte så konstigt resultat?!
  Föräldrar som kommer hit känner kanske tacksamhet till en början.
  Barnen som ser föräldrarna inte få de jobb de har kvalifikation för (eller ens alls) känner sig utanför och att det är orättvist – så de gör ”revolt”.
  Lösningen är enkel. Tag emot så många som vi kan ge jobb och bostad. Allt annat är vansinne.
  Se hur det gick för arbetskraftsinvandringen på 50 och 60-talet. Inga problem.
  Att sedan ”båtflyktingarna” från Sydostasien sköter sig är har närmast kulturella förklaringar.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.