Bitte Assarmo: Därför blir folk så förbannade på Anders Lindberg

Bitte Assarmo

Bitte Assarmo

Just nu cirkulerar några bilder på Aftonbladets ledarskribent Anders Lindberg i färd med att checka in sig och sin familj på flygplatsen för att påbörja semestern. Bilderna väcker stor uppmärksamhet och det är kanske inte så konstigt. Det är inte så förfärligt längesen som han konstaterade att ”folk som flyger borde skämmas” på Twitter.

Den tweeten var förvisso en push för en artikel i tidningen, skriven av någon annan, men det framgår inte förrän man faktiskt följer länken. Därför förknippas citatet starkt med Anders Lindberg, och det inte omöjligt att han – i alla fall fram tills nu, när han ertappats med att göra sådant som andra borde skämmas över – tyckte att det kändes ganska schysst. Flygskam är ju ändå det trendigaste av allt just nu.

För någon månad sedan pushade han lika entusiastiskt för en annan skribents text, denna gång om vådan av att grilla. Anders Lindberg menade då att kött borde beskattas rejält. Den uppfattningen hindrade honom inte från att parallellt med sitt klimatmedvetna twittrande lägga upp mängder med grillbilder på saftiga köttstycken från sin egen grill på Instagram, något som uppmärksammades av en privat grupp på Facebook som kallar sig Mediagranskarna.

Men varför blir då folk så förbannade på Anders Lindberg? Få av oss förmår att alltid leva som vi lär – någon gång har de flesta av oss hycklat eller gett uttryck för dubbelmoral – så varför retar sig så många på att just han gör det?

Det beror sannolikt på att Anders Lindberg tillhör den medieelit som alltid kommer undan med allt. Som har alla de stora medieplattformarna till sitt förfogande, och som därför kan yttra i stort sett vad som helst om vem som helst utan att det någonsin blir några konsekvenser av det.

Det här är alls ingen demokratiälskande elit, som den ständigt utger sig för att vara. De är tvärtom fullkomligt ointresserade av demokrati. För dem är det enbart de egna åsikterna som har något existensberättigande, och därmed tar de sig också rätten att med varje medel försöka krossa dem som inte håller med. De som har ”fel” åsikter ska gärna hängas ut till allmän beskådan, och skällsorden haglar. Folk beskrivs som ”kräk”, ”nazister”, ”rasister”, ”blåbruna” och så vidare – men inte för att de faktiskt är det utan för att Anders Lindberg och hans likar tycker så.

När någon dristar sig att påpeka att det finns en viss diskrepans mellan deras förmaningar till icke-eliten och deras eget leverne beskrivs det närmast undantagslöst som ”hat”. Men så är det ju inte. De blir helt enkelt ställda mot väggen, så som de själva ställer människor mot väggen. Att de inte kan hantera det kan bara bero på att de på fullt allvar tror sig stå över vanligt folk och det som vanligt folk förväntas acceptera.

Därför ligger det nära till hands att tro att Anders Lindberg också anser sig stå över den påbjudna flygskammen. En utsliten undersköterska, som efter ett års slit i vården sparat ihop till en lågprissemester på Mallorca – en pensionerad fabriksarbetare som tillbringar några veckor i Thailand – det är sånt folk som borde skämmas. En ledarskribent på Aftonbladet, som tar med sig familjen till Kina, behöver inte skämmas. Han står över folket han förmanar.

Debatten om Anders Lindbergs flygande handlar alltså egentligen inte alls om Anders Lindbergs flygande. Den handlar inte heller om att de, som nu skadeglatt påminner Anders Lindberg om hans klimatuppmaningar, är högerextrema. Den handlar helt enkelt om Anders Lindbergs elitistiska förhållningssätt till vanligt folk. För om det finns något som vanligt folk i det här landet avskyr så är det malliga människor som sätter sig själva på höga hästar och agerar moralpoliser.

54 reaktioner på ”Bitte Assarmo: Därför blir folk så förbannade på Anders Lindberg

 1. laogong2018 skriver:

  Men Bitte, vi måste förstå att de är bättre än oss, de är del av eliten och behöver inte följa de regler de sätter upp för oss. Det har alltid varit så här.

  Gillad av 1 person

 2. Lennart Bengtsson skriver:

  Det är förstås ingen som tvingar folk att känna ”skam” för att äta kött eller att flyga. Varför kan inte folk sätta sig över dylik idioti som inte har den ringaste betydelse för jordens klimat. Är man så till den grad enfaldig att man bryr sig om dylikt strunt så får man faktiskt skylla sig själv!
  Kött är både gott och nyttigt och något som de flesta behöver äta för att må bra. Att flyga är ett utmärkt fortskaffningsmedel inte minst för alla de som råkar bo i ett avlägset arktiskt land.

  Gillad av 16 personer

  • Förf Per Braja oh Heliga ande Berg skriver:

   Alltså, tror Lindberg inte på ordets makt?

   Ska man inte ta något han skriver på allvar?

   Gilla

   • Rudolf skriver:

    Han är den perfekta sossen , som visar HUR HÖGT över han står från vanliga folket. Med sin makt att ,när kritik kommer,ständigt bete sig som vatten på en gås och gå till personangrepp. Visar han att , som sosse ,med makt – är du orörbar!

    Gilla

 3. svenne skriver:

  ” Den handlar helt enkelt om Anders Lindbergs elitistiska förhållningssätt till vanligt folk. För om det finns något som vanligt folk i det här landet avskyr så är det malliga människor som sätter sig själva på höga hästar och agerar moralpoliser”.

  För min del är Anders Lindberg sedan mycket länge en fullkomligt likgiltig person. Hans svamlande förpassade honom tidigt till den kategori av tyckare som inte behöver tas på allvar och på grund av detta ids jag inte ens att läsa hans alster. En sådan figur är det meningslöst att reta upp sig på därför att hans inlägg är för det mesta så verklighetsfrämmande och sjukt vinklade att de överhuvudtaget inte borde ta kommit i tryck.

  Gillad av 4 personer

  • Aurora skriver:

   Tyvärr kan man inte vara likgiltig till vad dessa människor skriver. De utgör en maktfaktor. På samma sätt som politiker. Det är de själva väl medvetna om och därför måste vi andra bevaka hur de nyttjar sin makt i eget och politiskt syfte..

   Gillad av 1 person

 4. Tomas skriver:

  Det som är mera skrämmande är att tidningsägarna Schibstedt (vilka är fullblodskapitalister som glatt använder våra skattepengar som gått till SVD i presstöd till vinstutdelning) tycker att en extrem person med galna åsikter är optimal som chef för att sälja Aftonbladet. Det är som om en rik helnykterist skulle langa sprit från en källarlokal, en välbärgad renlevnadsmänniska skulle ge ungdomar cigaretter i en skogsdunge eller en norsk tidningsmagnat som skulle djävlas med sitt broderfolk genom att driva en skittidning.

  Gillad av 2 personer

  • Yngve Frej skriver:

   Nu delar LO, ägarskapet av Aftonbladet, vilket förklarar det uppenbara att SAP är garanterade kontroll över tidningen som riktar sig till partifolket och massan av ”välinformerade”, likt dig själv.

   Gilla

   • Tomas skriver:

    LO är en liten minoritetsägare jämfört med norska storkapitalisten. Men som delägare i Microsoft (via pensionsfond) vill jag inte klyva hår.

    Gilla

   • YNGVE FREJ skriver:

    Arbetarrörelsen hade aldrig tagit in Schibstedt som huvudärare utan snillrika aktieägaravtal och/ eller tillägsavtal som garanterade fortsatt kontrollmakt över tidningens politiska linje.
    Att de således släppt huvudägarskapet är ovesäntligt i sammanhanget.

    Gilla

   • Tomas skriver:

    Jag undrar hur ordet snillrik och arbetarrörelsen dvs LO hör ihop? Är Thorwaldsson bara en staffagefigur för Soros? Att Schibsted köpt 91% för att låta LO bestämma är bara önsketänkande. Fysiska lagar säger att det inte är svansen som viftar på hunden. Säger de åt Lindberg att fara och flyga gör han det (det finns bildbevis).

    Gilla

   • YNGVE FREJ skriver:

    Nu gäller inte fysiska lagar eller banal mängdlära för bolagsstyrning och ägarinflytande i ett ickepublikt aktiebolag.

    Rörelsen ägde tidigare ett omfattande tidningshus, A-pressen, likt Centerpartiet.
    Men då Rörelsen ständigt förlorade pengar på driften och var oförmögna att få rätsida på den rent kommersiella sidan av tidningsägarskapen, så avvecklades huvuddelen av A-pressen. Rörelsen hade helt enkelt inte råd att ständigt blöda pengar och letade således efter en kommersiellt driven proffsaktör. Aftonbladet var en av få tidningar som överhuvudtaget kunde utgöra en intressant affär för kommersiella tidningsägare.

    Aftonbladet var inget publikt, noterat aktiebolag då Rörelsen slutligen bestämde sig för att sälja huvudägarskapet till Schibstedt, denna affär hade dock aldrig genomförts om inte Rörelsen avtalat fullt gängse aktieägaravtal och tillägsavtal som helt enkelt stipulerar att Rörelsen har sista ordet vid valet av Ledarskribenter och tidningens politiska linje, medan Schibstedt har kommersiellt ledaransvar för tidningen. Rörelsen sålde alltså till Schibstedt och kunde därför diktera villkoren, villkor som för Schibstedts del rent kommersiellt dessutom knappast var särskilt svåra att acceptera.

    För övrigt så är det fullständigt befängt att tro att Schibstedt, som inte är ett politiskt parti, överhuvudtaget kommersiellt skulle vara intresserade av att diktera Aftonbladets politiska linje; så länge cirkulationen erbjuder en god affär och en god plattform för annonsintäkter,
    så har Schibstedt noll och intet intresse av att helt byta politisk linje och därmed riskera sin investering.

    Den som tror att det privata näringslivet eller ”kapitalister” i gemen har råd att låta sina eventuella ideologiska preferenser diktera sitt affärstänkande vet överhuvudtaget ingenting om företagsekonomi/ marknadsekonomi. Företagare kan inte hur som helst manipulera efterfrågan för sina produkter eller rata konsumenter som har fel partibok.
    Hur inbilskt inskränkt får man vara?
    Hur många ggr blir du tillfrågad av restaurangägare vilken partifärg du har, för att få boka bord?

    Gilla

   • YNGVE FREJ skriver:

    För att slippa ännu en meningslös ripost från den ”välinformerade” TOMAS så hänvisas denne bolagsanalytiker till Aftonbladets egna hemsida under Ägarfrågor:

    Det framgår härvid explicit att LO har vetorätt vid tillsättandet av politisk chefredaktör,
    (som en direkt följd av de juridiska avtal som slöts vid utförsäljningen av huvudägarskapet)

    Gilla

 5. Jonas Bohman skriver:

  Nä, du har helt rätt. Där riktas så mycket förakt från en ”elit” i samhället mot (oss) vanliga människor. Helt otroligt egentligen att folk fortfarande köper tidningar, och låter sig pissas på (ursäkta språket). Jag känner en enorm tacksamhet för att sidor som denna finns, och där missnöje och vanstyre/misskötsel av vårt land får luftas.

  Gillad av 4 personer

 6. Sten skriver:

  Hej,
  Alla dessa artiklar där åsikten är precis motsatsen till sanningen och verkligheten. Det finns i stort sett ingen som förstår hur Anders kan tillåtas skriva så mycket skit. Aftonbladet oavsett om tidningen är vänster orienterad tappar läsare när man har dessa individer anställda. Anders kritiserar till ex Joakim Lamotte i fallet med Kil i Värmland där det uppenbarligen pågår mycket skit. Då kommer en artikel, där man vänder på det hela och det skulle vara invandrare dom är utsatta. Jag håller med dig om en sak, om man kan kalla det elit eller inte. Jag tror nog att Anders tror att han kan skriva vad som helst utan att det får påföljder.
  Vem har betalat Anders studier på journalist högskolan, jo skattebetalarna. Allt statligt stöd som ges till dessa tidningar. Anders ska inte kritisera andra individer för att dom inte är på samma sida politisk.

  Gillad av 1 person

  • cmmk10 skriver:

   ”Jag håller med dig om en sak, om man kan kalla det elit eller inte.”

   Ordet har ju fått en negativ klang, men det vore kanske bättre att tala om nomenklaturan istället? Det har ju alltid stått för en grupp som inte ansett sig behöva dela vanligt folks vedermödor.

   Gillad av 2 personer

   • Rune skriver:

    Anders Lindberg och Co. som ni kallar Elit är ju ingen elit. De tillhör ett etablissemang som styr Sverige. Eliten är ju de som är de bästa av de bästa. Jämför med begreppet elitidrottare där de allra bästa är eliten. Sverige styrs inte av de bästa av de bästa utan av ett etablissemang som har ställt vår elit åt sidan.

    Gillad av 1 person

  • Kjell Eriksson skriver:

   Det är mer förvånande att någon överhuvudtaget bryr sig om vad Anders Lindberg skriver. Sedan må han ha hur stor mediaplattform som helst. Sedan tycker jag det är mer än rätt att han ställs mot väggen när han agerar tvärtemot vad han själv uppmanar till. Det kan ju åtminstone få folk att tänka till, men att någon i sak skulle bry sig om vad han skriver övergår mitt förstånd. Tyvärr lär jag ju dock ha fel i det sistnämnda.

   Gillad av 2 personer

 7. elfyma+ skriver:

  Instämmer.
  De flitigaste flygresenärerna sitter nog i EU-parlamentet och i EU-kommissionen.
  För inte tala om alla EU-tjänstemännen och de ständigt närvarande lobbyisterna.
  De får t o m betalt för att flyga. Och det ständiga och onödiga flyttandet mellan Bryssel och Strasbourg gör inte utsläppen mindre.

  Lite magstarkt då av SR Ekots EU-kommentator Susanne Palme att igår döma ut de EU-kritiska partierna, som röstade emot den tyska EU-federalisten Ursula von der Leyen som ny kommisionsordförande, som ”KLIMATFIENTLIGA”. Ja, du läste rätt.
  Som om inte epitetet ”Klimatförnekare” är starkt nog. Vad blir nästa steg ?
  Att döma ut sina meningsmotståndare som ”klimathatare” eller ”klimathotare” för att sedan kunna fängsla dem enl. någon ny lag ?

  Gillad av 1 person

 8. Eva Danielsson skriver:

  Om jag tar mig rätten att vara lite konspiratorisk så tror jag att Rörelsen, Partiet, mycket väl ser nyttan med företrädare som irriterar och provocerar. Gärna hur galet och upp- och-ner-vänt som helst. Som avledningsmanövrer och som testballonger och som utvalda syndabockar och som bara att fylla etern med pladder om vad som helst och hindra något vettigt från att ta utrymme. Anders Lindberg, Annika Strandhäll, Stefan Löfven, Dan Eliasson är samtida framstående exempel med den funktionen för Partiet.

  Gillad av 9 personer

  • bjornwiklund skriver:

   Om AL klart och tydligt talade om hur han själv gör/lever i samma context som att granska andra, ge pekpinnar, skulle vi förstå att det är OK att flyga, äta gott kött osv just för att det är bäst ifall man har pengarna till detta… vilket också borde kunna påpekas… typ: ”Jag är oberoende”……
   Dessutom vore det bättre om kritiken från media riktades mot etablissemanget inte mot människor som försakat i månader för att bada eller åka skidor…..

   Gillad av 1 person

 9. olle holmqvist skriver:

  > 32 min 17 sek
  det är en dryg generation tillbaka ”Far som talar” (hos älskarinnan)
  Kan inte någon instifta Stora Laila Freidvalds.Priset i form av ett armbågsstöd att armbåga sig upp på
  Både Anders och Dan Eliasson har ju börjat hos henne.

  För er som var för unga då:
  Hon är den enda som som avgått två gånger under ämbetsperioden i en regering.

  Gilla

  • Errol skriver:

   Det är med besvikelse vi kan konstatera, så här i efterhand, att tillblivelsen av det Trivselverk som filmen ”myglaren” handlar om ännu inte blivit verklighet.

   Mens så har vi ju å den andra sidan välsignats med så många andra förnämliga myndigheter och verk som det förtjusande statliga Jämställdhetsverket. Det är bara en tidsfråga innan samhällsutvecklingen fullbordats och vi slutligen blir det obestridliga internationella föredöme vi så väl förtjänar.

   Gilla

 10. Anonym skriver:

  Anders Lindberg var ju också för muslimska böneutrop. Samtidigt med det lade någon märke till hur han på Twitter klagade över att en person i samma tågkupe som han pratade i sin mobil och störde honom på morgonen. Så hur skulle Anders Lindberg som blir så störd av ett mobilsamtal på morgonen stå ut med böneutropen från en moske? Svaret var förstås att han själv inte hade tänkt bo nära den.

  Gillad av 3 personer

 11. UlfH skriver:

  Mycket bra skrivit om den s.k mediaeliten. De borde rannsaka sig själva och den betydelse de tror sig ha. Jag tror att ”mediaeliten” med sin envägskommunikation endast kommunicerar med varandra, inte med civilsamhällets tänkande människor, för då skulle de tvingas till att samtala.

  Gilla

 12. Liam skriver:

  Det blev sänkta straff för MENA-ligan, fyra kvinnor boende i Linköping i åldern 21 till 25 år. De hade satt eld på ett radhus och i tingsrätten hade de dömts för grov mordbrand, men hovrätten menar att deras brott ska bedömas som mordbrand av normalgraden. Systemmedia har rapporterat ytterst sparsamt om detta anmärkningsvärda fall.

  https://www.nyatider.nu/afghanska-valdtaktsman-domda-for-flera-valdtakter/
  De afghanska männen hade satt i system att våldta unga svenska kvinnor i Uppsala. Nu har de dömts för våldtäkter av två unga kvinnor. Men straffen blir låga. En av gärningsmännen, som våldtog två olika kvinnor vid olika tillfällen, har dessutom dömts för att ha våldtagit ett barn – men hans utvisning har aldrig verkställts.

  Varför ser våra rättsvårdande myndigheter så milt på invandrares många gånger bestialiska brott.
  Hur stor procent blir utvisade?

  Gillad av 2 personer

  • LL skriver:

   Sverige utreddes det hur muslimer kände efter 9/11 och att media nämnde muslim och islam och terrordåd i samma kontext. Många tyckte det var upprörande och det gjordes utredningar och analyserades och idag ”får” media inte nämna att det förekommer otrevliga saker som händer inom religion eller kultur som hedersmord, terordåd, våldtäkt etc utan allt är enskilda händelse utförda av helt olika människor som är helt oberoende av varandra.

   Gilla

 13. Martin Backman skriver:

  Anders Lindberg är sosse. Dom har alltid rätt, han har alltid rätt.

  Så enkelt är det bara. Han är nog den enda personen i detta land som aldrig haft fel. Detta enligt sig själv och enligt Aftonbladet

  Gilla

 14. p kohlin skriver:

  Lindberg och övriga nämnda hör inte till någon elit. De hör inte till någon aristokrati, plutokrati, meritokrati utan de är bara gaphalsar för rådande maktförhållanden. Etablissemang bör snällt sagt vara begreppet för dylika. Delar av eliten finns på DGS

  Gillad av 2 personer

 15. Erik P skriver:

  Ni är inte snälla.

  Anders har verkligen tagit tag i sin klimatångest och gör vad han kan genom att gå i närkamp med hjälp av en stenhård KBT-terapi.

  Till och med familjen ställer upp för att få Anders ur ångestens klor.

  De började med korta tripper till Oslo och Köpenhamn. När familjen märkte hur Anders klarade av ångesten under dessa resor så tog man steget över till London och Neapel, detta var för några månader sedan.

  Efter att ha rådgjort med Anders psykiatriker kom man överens om att Anders nu var mogen för att ta steget ut i världen med flyg och inför resan till Kina även stolt förkunna:

  ”Jag kan flyga! Och jag gör det!”

  KBT är skitbra.

  Gillad av 1 person

 16. Björn skriver:

  Han vet precis vad vanligt folk, med normala sunda åsikter och värderingar, tycker och tänker i olika sammanhang, men kampanjar alltid för motsatsen! Skulle tro att det är hans ”roll”, där på ”Kamrat-Posten”, att vara motvallskärring och provocera! Att någon på allvar skulle kunna ha såna sjuka åsikter som han framför i blaskan, anser jag som uteslutet!

  Gilla

 17. Vax skriver:

  När vi började granska MSB och deras psykologiska försvar kunde vi knappt vänta oss vad som skulle komma fram – en enhetschef som sannolikt begår ett brott och överföringen av svenska skattemedel till personer med kopplingar till rysk underrättelsetjänst. Det här är en berättelse om en svensk myndighet som ska skydda oss i kris och arbeta för vår säkerhet – men som inte förmår att säkerställa sin egen.g
  https://samnytt.se/har-betalar-msb-ut-tva-miljoner-skattekronor-till-brittiska-bedragare-med-kopplingar-till-rysk-underrattelsetjanst/

  Ruffel och båg rakt igenom. inga myndigheter är aktsamma om vår surt förvärvade slantar.
  Hur länge ska vi stillatigande acceptera detta slöseri samtidigt som alla punktskatter smyghöjs?
  Idag är det förresten skattefridagen…..

  Myndigheten för samhällsskildring och beredskap som sorterar under Morgan Johansson precis som Säpo gör. Den mannen har mycket makt i sin hand och hur använder han den? Det har vi facit på,
  Han vill bl.a. lägga munkavle på alla kritiska röster.

  Gillad av 1 person

 18. p2185 skriver:

  Det får betraktas som en sällsynt lyckad koordination att få läsa Bittes lysande beskrivning samma dag som Patrik så väl dissekerat demokratins förfall! Det är så bra! Men jag blir så otroligt upprörd över att behöva se hur förfallet tilltar. För att citera vår utomordentliga statsminister: ”Det är oacceptabelt!”. Nåt problem är det ju ändå inte, bara en ”utmaning”.

  Gilla

 19. Min strand skriver:

  Lyssnade Farao på slavarna? Skulle det ens falla honom in att lyssna? Farao ser inte ut som förr, han är inte en person för vi har något som kallas demokrati men det är samma princip.

  När skall man få läsa en enda artikel som går förbi att vara slavens gnäll?

  Gillad av 3 personer

 20. Nils Dacke skriver:

  Lindberg i all ära men det mest intressanta i denna soppa är att Lindbergs fru/sambo är riksdagskvinna och miljö och klimatpolitisk taleskvinna för socialdemokraterna. Det kommer bli väldigt spännande att följa sossarnas presentationer av klimatpolitiken framöver och elitens mantra att NI pöbeln måste flyga mindre men VI viktiga personer kan flyga hur mycket vi vill. Även Aftonblaskans opinionsbildning och åsikter i klimat och flygfrågan kommer nog att bli ett hett samtalsämne på redaktionsmöten under hösten. ”Ni skall göra som vi skriver inte som vi gör”

  Gilla

 21. Nisse i Hökarängen skriver:

  ” Flygskam är ju ändå det trendigaste av allt just nu ”.

  Flygskam är något av det pinsammaste just nu skulle jag vilja hävda. Själva ordet bör förpassas till historiens sophög där det hör hemma.

  ” Det här är alls ingen demokratiälskande elit, som den ständigt utger sig för att vara. De är tvärtom fullkomligt ointresserade av demokrati. För dem är det enbart de egna åsikterna som har något existensberättigande, och därmed tar de sig också rätten att med varje medel försöka krossa dem som inte håller med ”.

  Varför tror ni att de bor tätt inpå varann på Södermalm? De skulle förmodligen aldrig våga umgås med någon oliktänkande. Anders Lindberg förtjänar därför allt förakt man kan få.

  Gillad av 1 person

 22. Göran Holmström skriver:

  AL är inte värd min energi, vägrar bry mig om den patetiska människan.
  Han skriver några puckade ord i en lika puckad tidning,
  annat är det med vår korvätande statsminister han förstör livet för många.
  Han är värd att reta upp sig på!

  Gilla

 23. Alf Karlman skriver:

  Varför blandar ni in Anders Lindbergs familj i detta? Hans familj är väl inga offentliga personer. Det är kanske de som bestämt att hela familjen skulle göra en resa till Kina? Skulle Anders stanna hemma för att han agerat i ett ämne som yrkesman? Hela den upprördhet av åsikter om Anders Lindberg luktar politisk vendetta. Apropå nedsättande kraftuttryck så är ”puckade ord i en puckad tidning” ett uttryck som redaktören borde ta bort. Blanka vapen och lite intelligens vore välkommen i denna debatt om man nu får önska sig något!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.