Jan-Olof Sandgren: En jemenitisk SD-bög på flykt i Tyskland

Jan-Olof Sandgren

En av de intressantaste bögarna på nätet just nu är Luai Ahmed. Man kan säga att han har allt som Jonas Gardell inte har: intelligens, politisk klarsyn och något som tyvärr blivit ganska ovanligt i Sverige, nämligen ”balls”.

Luai växte upp i en sekulär vänsterfeministisk familj i Jemen. Hans mamma var tongivande aktivist för kvinnors rättigheter i ett av världens mest konservativa islamistiska länder. Efter otaliga hot mot familjen och även rena mordförsök, lämnade han landet och sökte asyl i Sverige.

Väl i Sverige gjorde han den chockerande upptäckten att den feministiska vänster som rimligtvis borde vara hans vänner, i själva verket var hans bittraste fiende. Den ”undergroundkultur” från Mellanöstern han själv tillhörde – och som kämpade för feminism, sekularism och moderna värderingar – möttes med kylig misstänksamhet. Det enda parti som kom i närheten av hans egen uppfattning när det gäller jämlikhet, frihet från religiöst förtryck, hjälp åt verkliga flyktingar (inte terrorister eller ekonomiska migranter), acceptans för homosexuella, samt spridandet av västerländska idéer – var Sverigedemokraterna. För precis ett år sen spelade han in ett tre minuter långt videoklipp, där han förklarade sin ”kärlek till Jimmie Åkesson”.

Klippet fick över 70 000 tittare och blev startpunkten för en dubbel karriär. Dels som ”icke politiskt korrekt invandrare”, dels som ”icke politiskt korrekt bög”. Här berättar han sin historia för ”En arg blatte” och beskriver ett av sina möten med svensk vänster.

Lite senare i intervjun (och i den här videon) förklarar Luai varför han hatar Pride. För 30 år sen handlade Pride om att torgföra budskapet: ”Vi finns”, ”Acceptera oss” – mycket rimliga anspråk som de flesta kan ställa sig bakom. Men när man fått acceptans och rättigheter, ville man flytta fram positionerna. Pridetågen började innehålla nakna män som lekte med dildos framför barn och folk som piskade varandra med läderremmar. Trots att sex för de allra flesta bögar är en privatsak, lyckades gayrörelsen skapa en kultur där de ytligaste, fjolligaste och mest extrema uttrycken sattes i fokus. Som i den här skattefinansierade produktionen.

Problemet (enligt Luai) är att det är exakt den bilden av bögar som dominerar i arabvärlden. Överallt i Mellanöstern cirkulerar bilder från Prideparader i Stockholm eller London, och används som bekräftelse på att homosexuella verkligen är galna. Perversa freaks, som måste kastas ut från närmaste hustak.

Det kan kännas lite groteskt att just gayrörelsen (utan reservation) ställer sig bakom en mångkultur som välkomnar hundratusentals migranter från världens mest homofoba länder. Samtidigt som man hatar det enda parti (SD) som vill dra in biståndet till länder som kriminaliserar homosexualitet.

Luai gör en intressant association till feminism. Från början hade kvinnorörelsen ganska rimliga anspråk; jämställdhet, rösträtt, frihet att studera och såna saker. Men när man fått igenom sina krav gick man vidare och ville ha mer, mer, mer… tills vi hamnade i dagens Sverige. Ett land där kvinnor kräver särlagstiftning, svenska män femininiseras från tidig ålder och maskulinitet betraktas som något ”toxiskt”. Både gayrörelsen och feminismen är i färd med att gräva sin egen grav.

Luai debatterar på ett sätt som var vanligare på den tiden Lars Vilks ritade rondellhundar och som går ut på att inte visa respekt. Att just svenskar måste respektera islam är en ganska ny företeelse i rättsordningen och fungerar som munkavle på den egna befolkningen. Skulle en blond svensk med SD-sympatier göra som Luai och säga ”Islam är skit”, ”Jag vägrar respektera islam” och ”Jag är islamofob” riskerar han åtal. Det stämmer till eftertanke att det här talet av Gustav Kesselstrand bedömdes av polismyndigheten på Gotland som ”hets mot folkgrupp”.

Förutom ”ortengenier” polemiserar Luai gärna mot så kallade ”cute muslims”. Jag har inte stött på begreppet tidigare men det verkar betyda ungefär: moderna, sekulära, PK-muslimer som blundar för problemen – en grupp som ganska ofta lyfts fram i debatter som motvikt till Jimmie Åkesson.

Att vara arab, islamofob, bög, sverigedemokrat och dessutom tycka om att provocera, har sitt pris. Förutom hat från muslimer, nazister och vänsterextremister har Luai fått så trovärdiga mordhot att han känt sig tvingad att fly till Tyskland. Just nu tillhör han en typ av flyktingar som säkert kommer att bli vanligare i framtiden; människor som flyr från Sverige av samma anledning som man tidigare flydde till Sverige.

Från sin exil i Tyskland meddelar han att han jobbar på att skaffa skyddad identitet och hemligt boende, så att han snart kan återuppta sitt arbete med att försöka rädda Sverige.

48 reaktioner på ”Jan-Olof Sandgren: En jemenitisk SD-bög på flykt i Tyskland

   • olle reimers skriver:

    Varför skulle han inte vara här? Den typen av röster och konstruktivt mod behövs i Sverige.

    Gilla

   • Fredrik Östman skriver:

    Men ingen förnekar att en svensk kan höja en sådan röst och visa ett sådant mod? Problemet är väl att svenskens mod måste vara mycket större och att hans röst omedelbart tystas?

    Gilla

  • Magsnus och Mulåsna Dännert Jaha skriver:

   Sluta med ert snaskiga hat och hot! Annars skickar vi näthatssnaskaren på er!

   #vigillarhärskartekniker

   Gilla

  • Petra L skriver:

   Luai har tackat för artikeln och kommenterat på Twitter. Man kan läsa även om man inte har Twitterkonto.

   Är intressant också läsa tråden.

   Gilla

  • Bosse skriver:

   Ja, han har ”balls”,det kan man inte säga om Jonas Gardell. Min 14- åriga dotter har fan mer manliga könshormoner än Jonas Gardell.Han är så korkad att han förstår inte att det bir han och liknande som kastas ned från höga torn den dagen islam tar över.Tänk att han kunde ta ut 180 miljoner förra året bara genom att kväll efter kväll prata om kiss och bajs. Går bara i ett dysfunktionellt land.

   Gilla

 1. A skriver:

  Denne Luai är inte ett dugg intressant och inte texten heller Jan-Olof. Hela detta område tjänar bara syftet att invertera verkligheten och flytta fokus från det väsentliga. Vi kan vara helt förvissade om att det bara leder till mer död. När vi sysslar med lögner och vanföreställningar i någon form, så svarar guden med mer död. Detta är helt sannt och verkligt. Det finns inget sätt att gå runt detta. 🙂 Så sluta ge detta område oproportionell uppmärksamhet, det går emot min tro.

  Mvh A

  Gillad av 3 personer

 2. Aha skriver:

  Vänstern och PK-ismen i ett nötskal – fullkomligt inkonsekvent i sina ställningstagande. De har facit av sin kärlek till (de undertryckta) muslimerna; brutal förföljelse som i Iran om Islamisterna skulle få makten.

  VänsterPK-ismen har allt sedan dess tillkomst kvalificerat sig till dårhuset.

  Gillad av 4 personer

 3. Kjell Rehnström skriver:

  Luais kommentarer om Prideparaderna är ett bra exempel på hur man kan motarbeta en god idé genom att överdriva. Jag har genom åren varit positiv till dem, men överdrifterna som Luai beskriver gör att saken s.a.s. hamnar i ett annat läge.

  Mycket bra artikel av Jan-Olof Sandgren.

  Gillad av 6 personer

  • Hilding Bengtsson skriver:

   Då har Du väl många följare,
   fast bara ett litet tag till?

   Vi bör skilja på religion o religionsideologi!
   Islam är mer än en religion!

   Man inte bara ber,
   MAN TAR VAD MAN VILL HA!

   Gillad av 1 person

 4. Lennart Bengtsson skriver:

  Hyckleri och symbolpolitik är tyvärr vad den svenska PK-ismen sysslar med. Verkligheten bryr man sig inte om, det behöver man inte göra när man lever i en bubbla. Men alla bubblor brister till slut och då står man där, hjälplös och förvirrad och allt det där som man skulle tycka betyder inget längre. Den realism och verklighetsförankring som tidigare fanns i Sverige har aktivister och media sopat undan i en kombination av arrogans och okunnighet. Titanic är på väg mot isberget.

  Gillad av 2 personer

 5. M Boberg skriver:

  En arab bög räddar Sverige? Visserligen skiter jag i vem man tillbringar sin tid med på kammarn och var ifrån folk härstammar men att det ska vara så ängsligt att ingen annan får säga vad som man importerat säger mest om svensken som hamnat i baklås och vad det beror på är jag inte man att veta men en sak vet jag att den svenska (vita) mannen är så hårt hållen att det finns bara två utvägar att dra precis som han fick göra för både in(hemska) och utländska krafter tar kol på dig. Åtminstone mentalt som en afghan tjärring uttryckte sig om man blev utlämnad till döden.
  Däremot fick han åka till forna Adde land och hämta kraft för att fortsätta kampen som han startade hemma och konstatera att det blev lika här som där.

  Nu när Gardell gjort exit kanske den här kan bli riks bög som vågar sparka åt alla håll som den förra inte vågade. Men så var han ju svensk. Finns det en folkgrupp som definierar sig som homosexuell med anknytning till mellanöstern så kan man reklamera till Ullenhag så gör han en
  anmälan mot hets mot folkgrupp? Eddie Meduza hade det som svenne inte fattar humor, insikt som anses, ansågs vara sexistisk, bonnig men han dog 2002 och ungefär då var det Svedala gick in i sista fasen av självbedrägeri. Även om eländet började bra mycket tidigare men då fick man åtminstone fortfarande för er som minns vara ”lite” vulgär. Nu får bara vissa.

  Men om volymerna är höga så tystnar även den mest frispråkige ”och det var ju bra det” som en annan som tittade lite för djupt i flaskan konstaterade. Dom har min sympati även om de representerar det vita (fylle) svinet. Anderz Harning kommer ”hem” och går direkt till biljett luckan på Arlanda efter ha läst socialstyrelsen rekommendation. Vart går nästa flyg? Bra, det tar jag.

  Gilla

 6. Elisabeth skriver:

  Mycket intressant, Jan-Olof. Luai har så alldeles självklart rätt och borde få alla att inse att politiker och media försöker förmå svenskar att leva i en upp- och nedvänd värld. ” Gayrörelsen och feministerna är på väg att gräva sin egen grav”. Ja, det vore bra om det blev så men tyvärr kommer de ju att dra ner oss alla i fallet. Man vill göra kritik av Islam till ett brott, man har just lyckats införa ett nytt brott som kallas oaktsam våldtäkt. Hörde om fallet i HD igår och förstår inte hur något sådant kan gå igenom. Jag menar , här säljs tantsnusk-böcker som ”Fifty shades of Grey” med uppföljare i massupplagor och så begär man att kontrahenterna i stort sett ska skriva på kontrakt innan samvaro. Ska en parts ord räcka som bevisning ? Förfärligt och rättsosäkert.

  Gillad av 6 personer

  • Elisabeth G skriver:

   Enda sättet att hantera samtyckeslagen är att samlag sker inför Notarius Publicus, efter att båda kontrahenterna avgett sitt samtycke inför denne.

   Gillad av 2 personer

  • Hilding Bengtsson skriver:

   Bevittnat så klart!
   ÄVEN AKTEN, så inga överträdelser sker?

   Eller en app,
   där man kan lägga upp kontrakt på nätet före,
   bekräftat med Bank ID!

   En idé man snabbt kunde bli ekonomiskt oberoende på!!(

   Gillad av 1 person

 7. Niklas R skriver:

  Vad som hände med jämställdhetskampen för kvinnor och med priderörelsen var att båda kapades av socialismen som införlivade sin doktrin på hur den skulle utkämpas och mot vem. Alltså införlivades snabbt identitärpolitiken, antisemitismen och våldsförhärligandet i dessa ”kamper”.

  Gillad av 4 personer

 8. Lars Bernhoff skriver:

  Mycket intressant inblick i hur en udda person kan diskvalificeras i debatten av något skäl som omöjliggör framförandet av välgrundade åsikter som Sandgren gett exempel på. Luai Ahmed har satt uppmärksamhet på många negativa yttringar inom Priderörelsen, feminismen, vänsterrörelsens kontraproduktiva agerande etc. Att han vågar vara tuffare mot muslimer än vad som verkar vara tillåtet är uppfriskande.
  Att en sådan person ska kunna återvända med skyddad identitet och hemligt boende verkar helt orealistiskt om han drar till sig uppmärksamhet så lätt och är kommunikativ. Själv hade jag hoppats på att de som hotar hans liv tas omhand av polisen. Tyvärr är det också orealistiskt som det verkar.
  En ”icke politisk korrekt invandrare” hamnar långt utanför våra PK-korridorer. Då blir det svårt. Alla kan hitta något att kritisera, men det mesta han verkar säga är ändå förtjänt av att lyssna på. Han pratar tom ganska god svenska efter några år här.

  Gillad av 4 personer

 9. Skägg skriver:

  ” Från sin exil i Tyskland meddelar han att han jobbar på att skaffa skyddad identitet och hemligt boende, så att han snart kan återuppta sitt arbete med att försöka rädda Sverige. ”

  Det går inte att rädda Sverige.

  Gillad av 2 personer

 10. Min strand skriver:

  Vad gör de här? Vi kan inte sålla den ene från den andre, på varje homosexuell islamkritiker så går det 100 salafister, 100 IS-medlemmar, 50,000 sharia anhängare och 3 moderata muslimer som ingen sett (som dronten)

  Gillad av 8 personer

  • educaremm skriver:

   Inte alla människor i eller från Jemen är muslimer.

   ”Det existerar idag tre grupper inom den jemenitiska judendomen. Inom dessa grupper finns olika uppfattningar om hur jemenitisk judisk tradition uppfattas och omsätts i praxis.

   Baladi
   Shami
   Maimonister (efterföljare till rabbinen Maimonides).”

   Gilla

   • Rikard skriver:

    Hej.

    99,1% av landets 22 000 000 invånare är muslimer; ca 65% sunni och 35% shia.

    I dessa 0,1% av 22 000 000 är asiater, européer och andra som arbetar i landet medräknade.

    Så jo, Jemen är helt och hållet ett muslimskt land: de som inte är muslimer är få nog att vara ett avrundningsfel i demografin, och är därför helt ointressanta när man tittar på landet som helhet.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Gilla

 11. lenam skriver:

  Det samma gäller SD. När det fått igenom sina krav och rensat upp efter mångfaldsivrarna kan de känna sig nöjda och inse att de kommer att minska. När SD ökar har de andra partierna gjort ett dåligt jobb som de dessvärre år efter år gör. De lär sig aldrig sin läxa i denna demokrati. Nu försöker de istället bekämpa demokratin med sina hatvalser. De ska inte lyckas.

  Gillad av 2 personer

 12. Beppe852 skriver:

  Bra artikel! Jag hör också till dem som avskyr Pridefestivalen för dess vulgära uttrycksätt. Men om detta får man inte ge uttryck för, då är man homofob. Konstigt, jag har många homosexuella både i släkten och i kamratkretsen. Aldrig att man tänker att det är något konstigt med det, de är bra människor och goda kamrater. Har önskat i flera år att Pride ska upphöra, ger en helt felaktig bild av de homosexuella. Har följt Luai Ahmed på nätet och bara älskar honom. Hoppas han kan komma tillbaka och att alla hot och trakasserier tas på större allvar av myndigheterna. Lars Wilks har skydd, varför inte Luai?

  Gillad av 2 personer

 13. L xson skriver:

  En person skickade in ett inlägg till olika tidningar och blev attackerade överalt ifrån.

  ”Antingen återgår man till det verkliga syftet med West Pride som skall vara inkluderande, opolitiskt och en trevlig träffpunkt för alla, eller så är man ärliga och döper om West Pride till ”Vänster- och feministfestivalen”, skriver signaturen Vanlig bög”

  Folk blev helt galna och arga på honom för att han inte var en sexualiserad vänsterbög…..

  Han ville gå på west pride med sina barn och tyckte det var så sexualiserat då en person på en scen berättade hur man skulle pulla och visade två fingrar upp i luften och andra sexualiserade saker. I ena inlägget skrev han att han hade barn och då ifrågasatte folk hans föräldraskap och andra inlägget skrev han inte att han hade barn men då hade fel ialla fall…..

  uppenbarligen måste alla gay vara sexfixerade vänster aktivister………Att vara gay….höger/liberal och och arbeta och sköta sig är fel……Hn blev hatad av ”hetro” för att utsätta sina barn för sexfixerade gays….och han blev hatad sv ”homos” för at bryta den mediala normen…..

  Kan vi alla bara förstå att sexuell läggning gay, bi, hetro, poly, dom, sub, vanlij, olika fetischer och smaker inte är varken politisk eller barnvänligt……..det är något privat….

  https://www.gp.se/fria-ord/west-pride-%C3%A4r-exkluderande-1.15670011

  https://www.qx.se/samhalle/182406/qx-opinion-west-pride-ar-exkluderande/

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.