Richard Sörman: Vår existens är resultatet av ett etiskt val

Richard Sörman

Det står inte skrivet i stjärnorna att Sverige måste finnas. Vi kan välja att inte finnas, precis som varje individ kan välja att dö istället för att leva. Vissa frågor handlar inte om logik eller om rätt och fel utan om livshållning och etik. Ska vi finnas eller inte? Upp till oss själva att bestämma.

Ibland hamnar man i ett läge i en diskussion där man känner att det inte längre handlar om rätt eller fel. Vissa grundläggande frågor har knappast med logik att göra (även om vi kan försöka låtsas det) utan med livshållning och etik.

Albert Camus skrev i sin bok ”Myten om Sisyfos” (1942) att filosofin kretsar kring en enda fråga: är livet värt att leva? Svaret måste vi alla komma fram till själva. Camus tillåter sig dock att hjälpa oss på traven genom att hävda att livet i sig är meningslöst, men att vi kan ge det en mening genom att göra uppror mot meningslösheten. Att leva blir ett val vi gör helt på egen hand. Det står inte skrivet i stjärnorna eller i några fysikaliska formler att vi måste existera. Vår existens blir resultatet av ett etiskt val. Mot alla odds väljer vi att finnas istället för att inte finnas.

Jag börjar uppleva att vi befinner oss på den här grundläggande nivån när det gäller diskussionen kring vår gemensamma identitet. Står det skrivet i stjärnorna att Sverige ska existera? Står det skrivet i naturens lagar att Sverige ska präglas av en svensk majoritetskultur? Går det att utläsa i de heliga skrifterna att Sverige ska vara svenskt? Knappast.

I grunden är det meningslöst att argumentera för att Sverige ska existera för det finns inga argument som talar för att Sverige ska existera om Sverige inte vill existera. Det finns ingen objektiv logisk nödvändighet som säger att Sverige måste hålla igen på immigration och mångkultur. Vi kan öppna vårt land för allt och alla. Vi kan förklara att mångkulturen står över den svenska kulturen. Vi kan säga att alla som befinner sig i Sverige ”är Sverige” och har rätt att till fullo åtnjuta våra försäkringssystem och vår offentliga service. Vi kan gladeligen vräka ur oss irrelevanta dumheter som att Sverige alltid har varit ett invandringsland och att det därför är i sin ordning att vi under fem år tar emot en miljon människor från totalt väsensskilda kulturer. Det är bara att köra på. Fritt fram! Vad ska stoppa oss? Newtons lagar? Knappast.

Och det verkar tyvärr vara många människors önskan att vi inte ska existera. Många svenskar vill inte ha ett svenskt Sverige. De vill att vår kultur ska försvagas, att vår identitet inte längre ska vara normen, att vem som helst ska kunna bli svensk, att svenskar inte längre ska vara i majoritet i sitt eget land. Jag tänkte skriva att de inte uttrycker det så, men det gör de faktiskt.

Vad denna dödsdrift kommer av får väl humanister, samhällsvetare och filosofer tvista om under kommande årtusenden: Vad drev dem? Hur var det möjligt? Vilka omedvetna motiv åstadkom denna absurda självförnekelse? Trodde de verkligen att de var tvungna att tillintetgöra sig själva för att rena sig från sin orättfärdighet? Var de så primitiva? Själv orkar jag knappt längre försöka förstå.

Men jag orkar ta till mig Camus tanke. Den om det etiska valet. Det val som redan Shakespeare formulerade då han lät Hamlet säga att den enda verkliga frågan i livet är den om vi ska vara eller inte vara. Och om våra samtida svenska medmänniskor väljer att inte vara har jag svårt att se vad vi kan göra åt det. Svensk kultur ska inte vara normen i Sverige. Sverige ska inte huvudsakligen befolkas av svenskar. Det är orätt att göra motstånd mot immigration och demografiska omvälvningar! Jaha. Okej. Om ni vill ha det så. Varsågoda.

Gud talade och sade: Vill ni vara eller inte vara?

Svenska folket svarade: Inte vara!

Amen.

Själv tänker jag säga fortsatt ja till min egen existens. Jag säger ja till mitt lands existens. Jag säger ja till min kulturs existens. Jag säger ja till min kulturs självklara dominans i mitt eget land. Och precis som jag väljer att leva istället för att dö väljer jag att bejaka min identitet, min kultur, min tradition, mitt hem, min livsvärld. Det finns plats för andra människor i Sverige, men jag tänker inte låta dem ta över. Sverige ska vila tryggt i en svensk majoritetskultur. Punkt. Och det finns ingen, ingen, ingen fysikalisk lag i universum eller moralisk lag i de heliga skrifterna som säger att ett folk måste ge upp sitt land för att finna nåd inför historiens dom. Vi väljer själva.

33 reaktioner på ”Richard Sörman: Vår existens är resultatet av ett etiskt val

 1. olle reimers skriver:

  Problemet just nu är att det bara är en enda röst som kommer till tals.

  Den som vill sjunga än annan sång än den som strömmar emot oss genom de vanliga medierna måste gå ut på gator och torg, där människor är och spela upp.

  En tusenårig kultur kan utplånas på en generation eller kortare tid om en liten klick av dedikerade människor bestämmer sig för att göra det. Det visar t.ex. de kommunistiska revolutionerna.

  I Sverige har marxisterna arbetat under täckelset ”socialdemokrater”. Detta innebär inte att marxismen i Sverige är mindre farlig än den i Ryssland eller Kina; endast att den är mer förslagen. De har förstått att det tar den där generationen eller kanske två för att utplåna de sista resterna av den inhemska kultur som har kraft att stå emot kommunismen.

  Exemplet Sverige är troligen mycket uppmuntrande för marxisterna och globalfascisterna. Efter murens fall insåg man att det långsiktiga arbetet med att tvätta bort resterna av den lokala kulturen skulle kräva mer tålamod än vad Lenin och Mao mäktade med.

  Det fins bara en enda verklig motkraft idag:Donald Trump. Vi få se om han lyckas återskapa det individuella mod som krävs för att stå emot kollektivismens locktoner om ett kravlöst liv. Resultatet kommer i november 2020.

  Gillad av 12 personer

  • akelaslair skriver:

   Ett annat problem med de svenska socialdemokratiska marxisterna är att de tror att de får ett socialistiskt samhälle genom att ta kål på det nuvarande och ersätta urbefolkningen med en ny. Det nya samhället blir inte socialistiskt, det blir en teokrati och de kommer de inte att inse förrän det är för sent – både för dem själva och oss andra.

   Gillad av 2 personer

  • Klas Göran skriver:

   Jag är ledsen att jag måste låta så hård, men Donald Trump bryr sig inte ett sk*t vare sig om Sverige i allmänhet eller om dig i synnerhet. Det är kanske synd, men det är nu en gång så.

   Gillad av 2 personer

   • olle reimers skriver:

    Det är klart att han inte bryr sig om Sverige, men han bryr sig om det vi kämpar mot. Vi är på samma sida.

    Gilla

 2. A skriver:

  Ja Sörman, detta är vad det handlar om. Vänstern försöker i alla sina delar lura och eller tvinga människor att välja mer död. Och i den processen finns enormt med makt att tjäna. Enormt. Det är sjäva grejen. Och det är egentligen helt otroligt att det ens kan hända, men det kan det. Som jag har kommit att se det helt nyligen så är det detta religionen handlar om, se förbi lögnen och att välja livet. Allt vänstern sysslar med bygger på att folk INTE ser vad valen gäller.

  Mvh A

  Gillad av 9 personer

 3. pllay skriver:

  Du är odemokratisk, du accepterar inte majoritetsbeslut.
  Sveriges folk röstar gång på gång för att överlämna den svenska nationen till främmande kulturer och underkasta sig försörjningsplikt gentemot dessa.
  Självmordet är intressant att iaktta, för egen del gör jag det på distans.
  Är man trogen den svenska kulturen är man tvingad lämna landet och leva den annorstädes, begreppet svensk kultur i Sverige finns inte längre, och kan inte återuppstå utan mycket genomgripande förändringar mot folkflertalets önskan.
  Förändringar som inte kan genomföras i en demokrati.
  En betydande del av Sveriges befolkning blir nu migranter på samma sätt som tidigare i historien då religiöst förtryck, svält, frihetslängtan och fördrivning tvingat människor finna nya boplatser.
  Mig veterligen har ingen demokratiskt styrd nation tidigare valt nationsupplösning och kulturell utplåning.
  Framtida historiker och psykologer kommer lägga mycket tid på att förklara vårt lands utveckling.

  Gillad av 13 personer

  • plq017 skriver:

   Väljarna har aldrig tillfrågats om mångkultur skulle införas i Sverige. Det gjorde politikerkollektivet utan debatt 1975.
   En rimlig första åtgärd vore att folkomrösta om Sverige skall vara multikulturellt.
   Och när lagstiftningen skall shariaanpassas fullt ut. För närvarande är det endast domarna som anpassas, inte lagarna, eftersom det vore för iögonenfallande.

   Gillad av 3 personer

   • Christer E skriver:

    Varför denna övertro på folkomröstningar?
    Skulle folkomröstningar vara beslutande så skulle vi nu, fortfarande köra bil på vänster sida vägen !
    Vi har parlamentarism, dvs vi medborgare väljer trovärdiga (sic !) representanter som förväntas sätta sig in i komplicerade politiska sammanhang och sedan fatta beslut som i princip omfattas av väljarna (de väljare som står bakom en majoritet i parlamentet).

    En folkomröstning om multikulturism vs. monokulturism skulle kunna ge ett Sverige med monokultur, dvs ungefär som när Konsum för sådär 4-5 decennier sedan lanserade sitt blå-vita koncept (OBS! inte finskt) med en (1) blå-vit tandkräm och ett (1) blå-vitt tvättmedel, etc.
    Inte mitt framtida Sverige.

    Dessutom är ju Sverige redan tillräckligt mono-kulturellt, med plats bara för en någorlunda stor politisk fråga i taget (just nu klimatet).

    Gillad av 2 personer

 4. Ki skriver:

  Liksom andra nationer har Sverige rätt att bevara sin identitet .
  Om politikerna o etablissemanget gynnas av att driva självrasism så er det upp till oss att byta ut alla.
  Vi ska göra tydligt vilka regler, lagar, kultur, tradition ,moral och religion har grundat landet. Vill man leva här gäller som andra ställen att man anpassar sig ! Ingen har rätt att ändra Sveriges till något bakåtsträvande som nuvarande regeringen anstränger sig för. Med eller utan Camus samtycke!

  Gillad av 1 person

 5. Göran Fredriksson skriver:

  Den nuvarande migrationspolitiken med en stor tillströmning av män från extrempatriarkala kulturer och en slapp integration är rätt designad för att på någon generations sikt knäcka den jämställda, feministiska och HBTQ vänliga svenska kulturen samt en välfärdsstat som vill ge allt åt alla.

  Varför skall vita svenska heteromän med någorlunda ambitioner att försörja sig själva och sin familj vara oroade för detta när kvinnor, HBTQ-are och lågpresterande i allmänhet inte synes vara det? I ett samhälle som baseras huvudsakligen på de värderingar som invandrarkulturerna för med sig torde svenska män med protestantiska värderingar vara utomordentligt konkurrenskraftiga på t.ex. en kunskapsbaserad arbetsmarknad.

  Gilla

 6. Vaknauppnu skriver:

  Ja ja ja, annars kan man lika gärna ge upp på en gång. Vi har hur mycket som helst att slåss för att leva för att vara rädd om och förvalta till våra barn och deras efterlevande och för all del även de utländska medborgare som lika idogt arbetar för Sverige och tar sin del i det gemensamma samhällsbygget. Vi tillsammans måste mycket tydligare visa att de element som kommit hit för att förstöra och undergräva och lägga vårt land under sig måste ut från VÅRT land . Det hjälper inte att de föds här om de inte vill följa lag och ordning och bli en del av det Sverige vi vill ha . Det Sverige som kan fortleva , utvecklas och blomstra igen..Jag älskar mitt Sverige som det var, en trygg plats för generationer att växa och finna sin plats i och känner en outsäglig sorg att vi har folk i regering och myndigheter som hatar sitt eget folk och vill oss så illa.

  Gillad av 6 personer

 7. PK - en filosofisk gåta skriver:

  Man kan läsa filosofi tills man blir blå i ansiktet, men kompletterar man inte filosofiska djup med väl underbyggd vetenskap, hamnar man som en fisk på torra land, sprattlande och kippande efter andan.

  Om filosofi metaforiskt liknas vid en kropps mjuka delar, så bygger vetenskaplig kunskap upp skelettet. Den struktur som ger resning. Nästan all filosofi, särskilt äldre, utgår ifrån att människan är en överordnad varelse, som lyckats höja sig långt över allt övrigt liv. Som om människans intelligens, stora prestationsförmåga och kulturella kapacitet gjort att hon kunnat lämna all basal biologi bakom sig, utom de gånger hon haltar till en läkare.

  Men människan är bara en av många miljoner arter på denna planet. Invävd i ett beroende. Att hennes intelligens lett fram till ett dynamiskt och mångsidigt levnadssätt är ovedersägligt. Men naturens satsning på evolutionär turbo-intelligens kan mycket väl visa sig bestå av ett sidoskott, en evolutionär återvändsgränd. Där den egna förstörelsen och förintelsen ligger i korten. Att vi i för hög grad, som art betraktad, börjat uppträda med alltför stor mental hybris. Där vi förblindats över vår egen framgångssaga, och utvecklats till ett art-egoistiskt monster. Där vi enbart lyckats bygga upp mer av ökad sårbarhet. En beslöjad sådan, som gjort oss blinda för all basal biologi, den vi fortsatt utgör en del av.

  Biologi som ekosystem faller ut i miljontals arters kamp över begränsade resurser. Etik och moral är till största delen något internt mänskligt genererat. Det finns ingen övergripande eller biologiskt allmängiltig moral, annat än överlevnaden själv. Rå och tuff. Hur denna överlevnadens strategi ser ut i praktiken, skiftar väldeliga mellan olika arter. Allt från virus, bakterier över till växter och djur. Bara de evolutionära vägar som hittills lyckas befästa sin egen överlevnad, finna kvar i nuets ögonblick. Och dessa livets alla enskilda resor mäts i miljarder av år. Moralen i att äta och ätas tar inga övergripande biologiska mekanismer hänsyn till. Annat än mätt som framgång, omräknad till överlevnad.

  Och för överlevnad krävs alltid ett ställningstagande för det egna. Jag säger det igen – ett ställningstagande för det egna. De arter, eller individer, som inte klarat av detta, återfinns alla bland de försvunna. Det är enbart i framgången vi spirar vidare. Resten förvandlas, i bästa fall, till frysta fossila minnen bland platta sediment. Där även framgången spår kan luskas fram, uppblandat med en stor hög av misslyckanden.

  Men inget liv här och nu kommer med några framtidsgarantier. Hur små mänskliga under-populationer, som den svenska, förhåller sig till sig själv, avgör på sikt vilka mänskliga grenar som letar sig in i framtiden. Ett är i varje fall säkert. Att vika ned sig och lämna ”walk over” har aldrig burit på framgångens recept. Minsta lus eller mus har detta inom sig. Att slåss för livet självt. Vad PK-folket samlas och slåss för tillhör ett av livets mer nytillkomna gåtor…

  Gillad av 2 personer

 8. Christer E skriver:

  När man pratar om svensk kultur, uppstår frågan: Är min svenska kultur samma som din?

  Om man vill kan man reducera den svenska kulturen till det smålöjliga midsommarfirandet med majad stång och alla tillbehör (enligt Mona Sahlin), eller hylla de allmänna västerländska idealen, allmän och lika rösträtt, likhet inför lagen, demokratiska institutioner (domstolar, polis, etc. etc.).
  Personligen håller jag på de senare alternativet, men ser inget specifikt svenskt i den hållningen.

  Gilla

  • Ingvor Sabina Le John skriver:

   Håller med dig i det valet, men inser också atf vi alla är väldigt formade av vår ”lokala tanke- kultur” i synsätt som vi fått med oss med modersmjölken och som ses bäst när man lever utomlands och träffar en svensk och umgås där..

   Gilla

  • Klas Göran skriver:

   Och den västerländska kulturen finns inte heller, eftersom vi har fått i princip allt från araberna, indierna och kineserna, för att inte tala om tobak, potatis och majs från amerika.

   Vi är alla människor och det finns till syvende og sidst inga skillnader i människans värde. Vill en nigerian bo i den förvaltningsenhet som vissa idag kallar ”Sverige” går det bra. Och vill 30 miljoner nigerianer bo där går det också bra. Vi är alla individer. O s v.

   Ungefär så där va?

   Gillad av 3 personer

   • Christer E skriver:

    Den västerländska kulturen lever och frodas i allra högsta grad. Storheter som Platon och Aristoteles finns i botten av den västerländska kulturen. Därefter kom romarna med bl.a. den romerska rätten som många länder i Väst baserar sin lagstiftning på (bl.a. Sverige).

    Att potatisen kommer från Amerika är ju inte konstigare än att får och getter härstammar från Mellanöstern. Allt detta är inlemmat i vår västerländska kultur (tillsammans med kebab och annat ”exotiskt”).
    Måste man leta efter något specifikt svenskt kulturellt, hittar jag bara surströmming och gravlax.

    Gilla

  • olle reimers skriver:

   Christer E; du låter som en självutnämnd provokatör med hopp om att få bidrag från George Soros. Kanske du lyckas.

   Men först måste du vässa din argumentering.

   Varför tror du att folk träffas vid majad stång? Är det löjligt att träffas? Eller vad är det som är löjligt?

   Gilla

   • Christer E skriver:

    Ursäkta, men du låter snarstucken!
    Du läste aldrig hela mitt (lilla) inlägg. Jag hyllar den senare delen, inte det med majstången. Det ”löjliga” kom från Mona Sahlin när hon för 10-15 år sedan besökte Kista (eller var det Akalla) och lovordade den muslimska kulturen och nämnde att vi svenskar bara hade den lite löjliga midsommaren (om jag nu mins allt rätt).

    PS. Det är inga större fel på George Soros, men desto större på hans belackare, Viktor Orban.

    Gilla

  • Rikard skriver:

   Hej.

   Om du inte visste vad som är svenskt, hade du inte kunnat ställa frågan på det sätt du och liknande relativister gör.

   Utmaning: sätt dig på ett café i Malmö och prata med några palestinier. Ställ samma frågor till dem om vad som ‘egentligen’ är palestinsk kultur, till skillnad från arabisk. Säg sedan åt dem att det inte finns något som är specifikt ‘palestinskt’ med deras kultur.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Gilla

 9. Anna skriver:

  Det går inte att förstå vilka underliggande strömmar som får så pass stor del av svensk befolkning att anamma en kravlös immigration. Jag har också kommit dit att finnas eller inte finnas är frågan. I framtiden kommer Sverige som nation och med sin kulturella särart vara utraderad och istället har vi fått enklaver som ligger i krig med varandra, precis som i Mena och Afrika.
  Synbarligen är det de politiska ledarnas ambition och de är trots allt valda av sin skock som är i symbios med maktens ambitioner att nedmontera nationen, vilket är en obegriplig drivkraft om man är normalt funtad med sina sinnen i behåll.

  Gillad av 2 personer

 10. Bo Svensson skriver:

  Nationalism uppstod av nödvändighet eftersom stora väl sammanhållna flockar får övertag över mindre med sämre sammanhållning. – Folkblandningspolitikens uttalade motivation är upplösning av denna sammanhållning eftersom den är en förutsättning för väpnade konflikter.

  De verkliga motiven måste vara andra eftersom riskerna för inbördeskrig är väldigt mycket större i folkblandade stater.

  Gilla

  • Christer E skriver:

   Tillåt mig tvivla!
   Charlemagne höll ihop ett stort rike utan att blanda in nationalism (begreppet fanns inte på den tiden). Att riket sedan delades upp mellan hans söner är en annan historia (inget inbördeskrig).
   Likaså Karl V, som rådde över ett i princip lika stort välde som Charlemagne, inget inbördeskrig (däremot flera krig mot Frankrike).

   Världen av idag har flera stora stater med stor folkblandning och inga inbördeskrig. Jag tänker på länder som Brasilien, Ryssland, Kina (gränsfall) och Nordirland (fast om det blir en hård Brexit, kanske det brakar loss igen).

   Gilla

   • Klas Göran skriver:

    Karl den store.

    På svenska heter han ”Karl den store”, och varken ”Karl der Große” eller ”Charlemagne”. Skall ni bevara Sverige och svensk kultur skulle man kunna tycka att det vore en bra idé att fortsätta tala svenska. Men vad vet jag.

    For me may you talking English so much you want…

    Gillad av 2 personer

 11. Christer L skriver:

  Beroende på hur man använder ordet dödsdrift eller dödskult följer responsen. Om det är fråga om en vidrigt feg och morbid drift att utrota politiska motståndare inom en demokratisk nation måste ju detta besvaras rent fysiskt och konkret. Och jag håller inte en sådan utveckling för helt osannolikt. Vi måste då förhålla oss till att svenska folket har splittrats i fientliga fraktioner, ingen gemenskap finnes.

  Jag föredrar att inte använda liknelser om konkreta och akuta problem. Jag är bokstavligt talat demokrat. Den dag jag är redo att slåss kommer jag att ansluta mig till någon stridande och förmodligen hemlig gruppering, innan dess avser jag att försöka förklara min uppfattning och att rösta på det parti jag gillar. Vi har mycket konkreta problem med invandringspolitiken. Här behövs ingen dödsdrift som förklaring, det är globalismens inflytande som orsakar allt detta. Ekonomiska intressen som förmår öka godtroheten och kontrollera informationen till massorna och underordna allt under Mammons välde: greed is good. Min inställning till globaliseringen är att den måste inordnas i en värld av självständiga nationer, inte vara ett system för en diktatorisk global centralmakt.

  De många som är för globalismen ser inte upplösningen av nationer och mångkulturalismen som något självmord eller massmord. Fanatiker har alltid funnits. Vår tids aktivism är mycket utstuderad och effektiv. Folk blir bortkollrade av enkel behaviourism, alla miljarder världen runt som nu sitter och klickar på Nätet är åtkomliga för aktivismen. Och centraliseringen av MSM är enorm. Att Trump övertrumfade dem är fenomenalt.

  Vad måste konkret göras på en gång? Vända på invandringen och få till en utvandring. Först och främst använda alla skäl som överallt i världen utom i detta land anses godtagbara för att utvisa brottslingar. Den förstörelse av människors livsmiljö och hemvist och gemenskap som pågår börjar bli uppenbar för allt fler. Vi behöver odla en konflikt mellan de många destruktiva inslagen i invandringen och de som motsvarar de beskrivningar som politiker gjorde: berikande, ömsesidighet, kultur osv. Ett antal ledande politiker måste ställas inför rätta. Alla de olika ministeriernas områden behöver fixas, skolan, vården, infrastrukturerna osv. osv. Myndigheter måste åläggas att följa lagen etc.

  Gillad av 1 person

 12. Konservativ skriver:

  Sverige är ingen identitet, det är en byråkrati, ett geografiskt område. Svenskarna är ett folk som i huvudsak bott i Sverige. Men även i Finland, i Baltikum och i USA. Den stora uppgiften nu är att skilja på Sverige och Svenskarna. Den här artikeln hjälper verkligen inte till med det.

  Gilla

 13. Klas Göran skriver:

  En väldigt viktig reflektion!

  När de intellektuella och politiska eliterna tappar intresset för den nationella kulturen, det nationella språket och nationens enhet kommer dessa att förfalla. Kulturen blir något folk sysslar med hemma, likaså blir språket ett hemspråk. Den politiska nationen bryts isär. Istället kommer något annat.

  Läs t ex Nalin Pekguls artikel i dagens Expressen, där hon helt självklart kräver att inte påtvingas sådan svensk kultur som skulle hindra henne från att vara kurd: annars skulle ju kurderna bara ha bytt ett turkiskt förtryck mot ett svenskt. Mångkultur betyder då att en kurdisk etnisk minoritet etableras i Sverige.

  Denna minoritet kan acceptera att vara svenska medborgare på ett politiskt plan, men inte att vara svenskar på ett kulturellt plan. Och detta skriver en av Sveriges mest integrerade utomeuropeiska invandrare.

  Märk väl: hon kräver inga grupprättigheter, bara den individuella rätten att avvika från majoriteten. Men resultatet av 200.000 kurders ”individuella” val att vara kurder blir att Sverige får en grupp kurder om 200.000 personer. Som exempel.

  Om de s.k. ”pursvenskarna” samtidigt gör 7 miljoner individuella val att inte vara svenskar slutar svenskarna helt enkelt att finnas till.

  Gilla

 14. Gösta Runfalk skriver:

  Svensknationalistisk identitetspolitik är den enda vägen framåt om ett entokulturellt Sverige ens ska överleva i enklaver. Det måste bli många entocentriska svenskar – entocentriska på samma nivå som lejonparten av inflödande folk från Afrika och Asien är etnocentriska. Glöm ett framtida återuppstått svenskt Stor-Sverige. Om det finns ett sammanhållet livskraftigt, barnalstrande område med 1 miljon kulturbärande etniska svenskar om 100 år är det en enorm seger. Kanske kan en sådan enklav enbart byggas i Svenskfinland. Om den uppstår är Bellman, Tegnér, Runeberg, Heidenstam, Fröding, Lagerlöf, Ekelöf, Martinson och Tranströmer säkrade för evigheten. Annars är vi inom några sekel lika avställda ur historien som pikterna och etruskerna. Tack alla palmedyrkande sossar, tack folkpartist-Bonniers, tack alla hjärndöda sektvänster-boomers (tänk Aschberg och Guillou) och tack alla golfspelande själsdöda Reinfeldt-moderater! Ni förråde och förstörde Sverige. Lev med er skam!

  Gilla

 15. Willy Lindqvist skriver:

  Det är uppenbart att många inom vänstern strävar efter att svenskarna ska bli ett folk utan land såsom kurder, zigenare och judar före 1948. Om de lyckas kan ett icke existerande Sverige dock inte längre vara världens socialbyrå..

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.