Mohamed Omar: Semester för att rädda barnen från gängen

Mohamed Omar

Nu är det sommarlov. För vissa betyder det sol och bad och annat kul. För andra betyder det knark och gäng och annat dåligt. Skolorna är stängda, barnen är ute och hänger hela dagarna – och nätterna – och riskerar att dras in i den gängkriminalitet som frodas i våra mångkulturella utanförskapsområden.

För dem som bor i ett område som Gottsunda i Uppsala handlar inte semester bara om att koppla av och ha trevligt. Det handlar om att komma bort från ”orten” och rädda sina barn från den destruktiva miljön i hemmakvarteret. Men alla har inte råd.

De familjer som inte har pengar känner sig desperata. Hur ska jag skydda mitt barn? Att hålla sin tonårskille inomhus hela sommaren går inte. Man måste försöka hitta andra, lagliga aktiviteter som är billiga och som håller som honom upptagen. Det är inte lätt. Även fotboll och boxning kostar pengar. Och de ska ta sig till träningarna. Det kostar att åka buss.

Särskilt eftersom de familjer som inte har pengar ofta också är de som har tunga och lågbetalda jobb och är borta mycket. När de kommer hem är de trötta. De har också ofta låg utbildning eller är dåliga på svenska vilket innebär att de inte har ett så bra socialt nätverk som kan ge stöd.

Jag har pratat med en vän som är förtvivlad. Han och hans familj – de har invandrarbakgrund – har flyttat från Gottsunda till ett område med mindre problem. Men sonen fortsätter att hänga i Gottsunda. Han identifierar sig med med den destruktiva gängkulturen. Nu har han samlat på sig en stor skuld hos en langare som han måste betala igen – genom att langa mer.

Tyvärr har denna destruktiva kultur fått en mycket stor spridning genom rappare som förhärligar den kriminella och asociala livsstilen. Unga killar tycker att det är mesigt att vara ”svenne” och föredrar att känna sig som ”blatte”. Polisens passivitet förstärker dem i sin övertygelse om att ”svennen” är svag.

Min vän vet inte vad han ska ta vägen för att rädda sin son från gängen, våldet och knarket. Med sin mobiltelefon kan ju killen hålla kontakt med andra ”becknare”, det vill säga langare, och även ”muschar”, det vill säga kunder.

Politikerna som skapat denna situation genom bland annat sin ansvarslösa invandringspolitik bor själva i välmående och trygga områden. Men gängen och stöket har börjat drabba även dem. Ivar Apri skrev nyligen om detta i Svenska Dagbladet: ”Medelklassbarn ses som lätta offer”. Han skriver om hur barn med typiskt svenskt utseende blir måltavlor för de nysvenska gängen som odlar den destruktiva blattekulturen.

Många föräldrar i Gottsunda har inte råd att åka på semester, än mindre att köpa ett hus i ett ”svenskt” medelklassområde. De sitter fast i skiten och går runt med ständig oro och tänker på hur de ska få bort sina barn från ”orten” och ge dem en framtid.

De ”goda” politikernas asylpolitik har skapat en situation där vi fått en slags internflyktingar: folk som känner sig tvingade att fly för att rädda sina barn. Men dessa får ingen hjälp. Vänstern som påstår sig stå på de svaga och fattigas sida vill inte ens låtsas om att detta fenomen existerar: fattiga familjer med invandrarbakgrund som lider i deras mångkulturella utopi och inget hellre vill än att fly till ett ”svenskt” monokulturellt område.

Som Ivar Arpi visade i sin ledare så blir det allt svårare för medelklassen att köpa sig trygghet. I stället riskerar deras villaområden att bli gängens ”förråd” dit de kommer att hitta lätta offer att råna på kläder, pengar och telefoner.

35 reaktioner på ”Mohamed Omar: Semester för att rädda barnen från gängen

 1. JL skriver:

  Gängens ”förråd” kommer nog ha allt fler murar, väktare och medborgargarden framöver.

  Då blir gängen tvungna att flytta fram positionerna.

  Är förvånad att vi inte sett mer av, i dysfunktionella länder vanligt förekommande, kidnappningar mot lösen. Lär bara vara en tidsfråga eller? Kanske sker det redan men folk vågar inte gå till polisen?

  Gilla

  • Ms skriver:

   Ja tvinga alla att plocka jordgubbar och blåbär, vägrar de så utvisa dem. Istället så flyger vi in slavar från länder med arbetskultur.

   Gilla

   • malinkim skriver:

    Det var inte det som var min poäng. Snarare ville jag uttrycka att tonårskillen i fråga inte har någon nytta av att få höra att det är politikernas fel att han hänger ute med fel gäng och ägnar sig åt knarklangning – han behöver få höra att han har ett eget ansvar. Han kunde ha kammat sig och gått till kommunhuset för att anmäla intresse för sommarvikariat. Han kunde ha tagit en runda bland närbutikerna och frågat om någon behövde semesterhjälp. Han kunde ha ringt runt till landets jordgubbsodlare för att erbjuda sig att komma och plocka. Har han gjort något av detta? Min gissning är nej.

    Gilla

 2. Fredrik Östman skriver:

  Allt detta var självklart för femtio år sedan och de bakpmliggande socialistiska principerna har utdömts i tusentals år. De blonda barnens föräldrar har alltid röstat på SAP eller ett substitut i mitten och det gör de än. De vill ha det så här.

  Gillad av 4 personer

 3. olle holmqvist skriver:

  ”mobiltelefon kan ju killen hålla kontakt med andra ”becknare”, det vill säga langare, och även ”muschar”, det vill säga kunder.”
  Tack för det äkthetsbeviset. Just så där – med fack-jargong att förklara – , sånt som inte är allmängods.
  visas att det är ett genuint återgivande av något som någon verkligen yttrat och uttalat

  Gillad av 1 person

  • Göran Holmström skriver:

   Spring eller ladd, jorå nog finns det en jargong som inte är rikssvenska direkt.
   Spring kan betyda amfetamin då ben och armar vill göra saker.
   Ladd är tvetydigt, antingen så steroider av någon sort som får en att växa och mer respekt.
   Alternativt något uppåt som gör en aggressiv och vass.
   Till det så cutta någon lika med att märka någon som har en skuld, ansiktet oftast för att visa personens opålitlighet.
   Poppa eller poffa, skott i benet eller valfri plats.
   Men endast lingot räcker föga, det svennar torskar på för att få credd, är avsaknaden av kåkfarargång, den är speciell vissa har en fallenhet för den, dom äger direkt, andra blir ägda.
   Ps den är gränslös , funkar lika bra i Bosnien, Hamburg eller säg Hjo för den delen .
   Mvh Göran.

   Gillad av 1 person

   • olle holmqvist skriver:

    Hjo-HJo-männsann, cutta med k betydde fitta ca 1960.Folklyrik: Tjo-faderittan ta flickan på kuttan.
    Påbud: I en äkta intervju med viss IP (IntervjuPerson) med viss specad grupptillhörighet, där talar IP
    grupp-jargong. I Katolskt Magasin (26/6) återges en hög prelat uttala: >
    ”– Påven bad mig om denna tjänst, han sade: Var snäll och gör det för kyrkans skull, säger Lorenzelli. Men varken han eller den apostoliske administratorn i Santiago de Chile är ”några frälsare”.

    Apostoliske administratorn vem vet vem det är ? och dennes ställning och betydelse.?

    Gillad av 1 person

   • Göran Holmström skriver:

    Ja du Olle, Katolska frågor har jag nollkoll på,
    Atzeker, eller olmeker där är jag lite med.
    likaså schamaner och naturfolk, gillar religion, men finner kyrkan inte helt ärliga alla gånger.
    Dock varje pusselbit finner jag intressant.
    Håller på med ett,”Omöjligt” projekt, Vart inspirerad av Karen Armstrong och hennes bok historien om Gud.
    Hennes bok gillades mycket, Dock så lade hon massor av krut på kristendomen och alla schismer, jag vill veta så mycket det går innan. Folkvandringen från Indusdalen och språkets spridning samt religionen som följde.
    Finner det mycket spännande.
    Mvh Göran.

    Gilla

   • olle holmqvist skriver:

    Här är sammanhanget (kånntäckst) för Lorenzellis uttalande:
    ”Chilenska medier uppger att 150 fall av övergrepp utreds som rör 219 kyrkligt anställda. 241 personer uppges vara offer och av dem var 123 minderåriga vid tiden för övergreppet. Många biskopar har också trätt tillbaka”.

    Gillad av 1 person

 4. lenam skriver:

  Tystnad ingen journalist vill skriva om brottsoffers situation. Såklart ingen vill visa upp sig som brottsoffer men man kan pixla och byta namn. För att lyfta frågan vad ska vi göra åt problemet? lösningen blir tystnad. Ingen törs ta i detta problem. Tyvärr.

  Gilla

 5. Göran Fredriksson skriver:

  Omar,
  din vän kan ju inte vara den ende i samma område som har detta problem. Lösningen är att din vän och andra i samma situation går samman och tar tag i problemet. Och tar hjälp av polisen genom att hålla den välinformerad om vad som händer i området.

  Av ditt inlägg får jag intrycket av att du söker en lösning som innebär att det är någon annans ansvar att ta initiativ för att lösa frågan. T.ex. genom att ge bidrag till din vän så att han kan flytta. En ny mänsklig rättighet införs att alla har rätt att flytta på skattebetalarnas bekostnad med ett Internmigrationsverk som verkställare?

  Har jag uppfattat dig rätt? Om inte, vad är ditt förslag till lösning?

  Gilla

  • Björn skriver:

   Det är just den där nedärvda oförmågan, att på ett konstruktivt sätt samarbeta sinsemellan, som gjort deras hemländer dysfunktionella! Att tro på en radikal förändring i deras beteende, bara för att de förflyttat sig hit till Sverige, är ju bara utopiska fantasier!

   Gillad av 2 personer

  • Christer L skriver:

   ”din vän kan ju inte vara den ende i samma område som har detta problem. Lösningen är att din vän och andra i samma situation går samman och tar tag i problemet. ”

   Exakt! Det är enda sättet för att invandrarna ska klara sig här i landet, att de tar itu med sin historia, som har flyttat hit med dem. Jag rekommenderar inte olagliga metoder på den nivå som vore logisk och följdriktig. Men det står klart att svensk polis inte kan hjälpa de invandrares flertal som seriöst vill anpassa sig och leva i Sverige som svenskar. Och politikerna som är ansvariga förnekar: det är där det hela hakar upp sig. Invandrarna måste nå förbi de som nu företräder dem hos sossarna.

   Gillad av 1 person

 6. Aurora skriver:

  Bortsett från att det nog inte är enbart skötsamma invandrarfamiljer i dessa områden som är oroliga, utan att det även bor svenska familjer där med barn som utses till måltavlor, så har svenska makt, och mediaetablissanget all skuld att ställas till svars för. G W Person sade i tv att det är redan alldeles för sent att styra om dessa kriminella ungdomsgäng som förpestar och håller hela förorter som gisslan. Åtgärder skulle satts in i ett långt tidigare skede. Av polis och politiker. Nyanlända måste informeras vilka regler som gäller och kräv att regler och lagar följs. Istället har man gjort helt tvärtom; ser mellan fingrarna och ursäktar. Nu läser vi att i Grums terroriserar 8-10åringa barn till nyanlända svenska familjer och barn med våld och hot (vuxna kvinnor hotas med våldtäkt). Är det från sådana dysfunktionella samhällen och kulturer präglade av djupt kvinnoförakt och svenskförakt vår nya befolkning kommer föreslår jag enkelbiljett tillbaka.

  Gillad av 4 personer

 7. Aha skriver:

  I trettio år har utanförskapet växt till sig. Kritiken har funnits där. Konkret och tydlig. Man får inte glömma Ny Demokrati som uppstod 1991. Trots det har etablissemangets i humanismens namn känt sig nödgade att ta emot fler. Det blev väldigt många här i Sveriges men ändå en i sammanhanget rännil av nödlidande människor globalt sett. Av det skälet hade det varit av största vikt att hjälpen hade getts lokalt då man för samma peng hade kunnat hjälpa mångfalt fler. Inte ens det ville etablissemanget genomföra, utan med generös inställning till asylskäl kom förorterna och utanförskapet att växa till sig till dagens nivåer.
  Tveksamt om detta utanförskap kommer att rätta till sig under tiden för idag levande generationer.

  Etablissemanget har med berått mod, med humanism som skäl, försatt Sverige i en brydsam position. Vi har blivit androm till varnagel.

  Etablissemanget och dit tillhör Löfven, Kristersson, kulturpersonligheter, journalister och motsv. är nu djupt engagerade i att försöka mildra konsekvenserna. Och de begär förtroende för det.

  Tji fick de – borde alla tycka.

  Gillad av 3 personer

 8. Min strand skriver:

  Ja hit kommer de, blicken de har är vidrig, den säger, jag är ett s-n och ingen stoppar mig så nu skall jag väsnas och förstöra så mycket jag kan. De glor och självklart kan inte kvinnor vistas själva i deras närhet. Kulturkrocken är helt pervers, de som vuxit upp i Sverige måste tro att detta är normalt när alla andra kulturer hade svarat med att fängsla och deportera alla med detta beteende. På bryggan skiter de på bänken ibland, på andra ställen hör man om samma i poolen. De har ingen glädje, hela deras liv går ut på vad man i England kallar ”relative misery”, dvs jag har det kanske jävligt men då skall jag se till att andra också får det jävligt, det är det som ligger bakom alla misshandel, många våldtäkter, insparkade skallar, alla stölder. De är helt enkelt inte glada, hela deras liv är ett mindervärdeskomplex.

  Kom inte till mig och gråt och kom inte hit, jag har inte bett om detta. Hade jag fått råda så hade dessa människor kuvats och slängts ut. Allt som krävs är att bestämma sig och organisera sig i detta syfte men svenskarna är sjuka.

  Gillad av 6 personer

  • -,.Falsk..Flagg skriver:

   Vad gäller allt som har med Islam att göra är Mohamed Omar den klart bästa skribenten i Sverige. Men detta inlägg är något annat som är väldigt bekant för de som har orkat följa den internationella debatten kring mångkultur och massinvandring. Eddie beskriver nämligen här hur faktorer i närmiljön gör läget hopplöst för vissa familjer, vilket rimligen implicerar att om man bara bytte ut denna miljö skulle allt bli frid och fröjd.

   Att unga män ”dras in” in knarkhandel är ett totalt uttjatat tema i USA sen 70-talet. Stackars familj X som bör i slummen i Baltimore eller Saint Louis. De försöker så gott det går, men kan inte rädda sina barn från gängen. Något måste göras! Det har skrivits spaltmil av dylika snyftartiklar och detta har även resulterat i enorma program och åtgärder.

   I grunden finns det två principer:

   1. Ändra miljön i det befintliga området.
   Här pratar vi då om att t.ex riva gamla byggnader och sen sätta upp nya. Sen tillkommer en massa olika ”satsningar”. Mer pengar till skolorna, mer pengar till sportanläggningar, osv, osv. Precis som i Sverige, ser man ofta i USA att man häller helt enorma summor per elev över skolorna i ghettoområden.

   2. Flytta ghettoinnevånarna till andra områden.
   Det finns många olika metoder att uppnå detta, men det största programmet i USA heter ”section 8”. Förenklat kan man säga att detta program ger ”utsatta grupper” förtur till bättre bostäder utanför ghettona. Det är ett gigantiskt system och det finns mycket att läsa, för de som är intresserade.

   Utvecklingen är oftast att man börjar med 1. för att sen gradvis röra sig mot 2. Orsaken till detta är att 1. alltid misslyckas, dvs. det spelar ingen roll hur mycket pengar man häller över ghettona, de förblir likväl samma våldsamma slum. Så då ska man sprida ut och ”integrera” ghettofolket i andra områden. Här ser man en rent episk kamp mellan de vita områdena och centralmakten. Alla stadsplanering och alla nya områden som byggs är väldigt stark påverkade av denna dragkamp.

   Det absolut viktigast i USA är att befinna sig i ett område där man slipper section 8. Detta uppnår man t.ex genom att sätta upp grindsamhällen eller ha detaljplanering som förbjuder flerfamiljshus. Men staten kämpar självklart emot och kommer hela tiden med nya regler.

   Filmen ”Spanish Lake” handlar om ett vitt område som ungefär motsvarar Täby eller Sjöbo där man inte lyckades att skydda sig mot section 8. Så där får man facit för vad som sker när staten ”vinner” och lyckas med integrationen. Hela den förorten blev totalt förstörd på ganska kort tid och fastigheterna blev nästan värdelösa.

   Samma dragkamp finns i Sverige, men centralmakten är här enormt mycket starkare. De som bor i vita enklaver har i praktiken inga realistiska metoder att hindra att de blir tvångsberikade. De som undrar vad detta kommer att få för resultat, kan ta en titt på Spanish Lake.

   Min slutsats av detta är att om det ska finns någon framtid för svenskar i Sverige, så behöver man se till att avlägsna sig från den svenska statens maktmedel. Det mest realistiska sättet att uppnå detta är separatism. Som Östman säger, vi behöver en svensk redutt! Om unga somalier eller afghaner sen ”dras in” i knarkhandel i Malmö eller Kabul eller Baltimore angår inte oss och det finns helt garanterat inget vi kan göra åt saken.

   Utlandssvensk

   Gillad av 6 personer

  • Christer L skriver:

   ”De har ingen glädje, hela deras liv går ut på vad man i England kallar ”relative misery”… hela deras liv är ett mindervärdeskomplex.”

   Det är väl det här som den svenska kriminalpolitiken tycker sig se. Att det är synd om dem. Men beskrivningen stämmer inte och leder till fel responser, antingen omvårdnad eller fantasier om ondska. De vet vad de gör och gör inte så här mot sina egna, de är våra fiender, fast många svenskar vet inte detta eller erkänner det inte. De är människor som hatar oss, vi som inte är muslimer av rätta sorten, och de har ett stort utbyte av att bekriga oss på låg nivå. När vi är fiender så är vi exakt likadana, därför vill svenskar inte reagera alls. Vi skulle skita i deras pooler, vi skulle våldta deras kvinnor. Om vi var fiender. Detta är krig på låg nivå, men svenska politiker förstår inte det, förstår inte vem fienden är. Fienden är långt ifrån alla utlänningar, långt ifrån. Men han finns och han utmärker sig och trivs med detta i vårt mesiga land. Ut med dem! Där har du rätt!

   Gillad av 2 personer

 9. Arthur skriver:

  De hederliga måste bilda än förening. Innan dess finns de inte i det offentliga samhället. Sedan är sommarskola en bra lösning. Kyrkan får släppa till en lokal. Någon gång kan de väl få vara en del av lösningen och inte en del av problemet.

  Gilla

 10. Observator skriver:

  Inflodet av utlanningar startade i ‘humanismens namn’. Over tid fick denna politik ett nytt mal — att sakra evig makt for den socialdemokratiska maktapparaten i stat och kommuner. Instrumentet for att na detta mal ar generosa, arbetsfria bidrag i utbyte mot roster.

  I god tid innan detta korthus faller samman kommer ansvariga att sakra sin egen framtid — valbetalda jobb som chefer for SIDA och andra svenska myndigheter, ambassadorsposter i Washington, London och Paris, jobb inom olika FN organisationer, etc.

  Gillad av 1 person

 11. Observator skriver:

  Vad jag inte forstar ar varfor gor inte Kristerson en Mea Culpa och erkanner ”Vi var naiva?”
  (savida inte syftet med Moderaternas ‘oppna granser’-politik, som vissa insiktsfulla (?) bedomare havdar — ar att fa valfardsstaten att braka samman).

  Observator

  Gilla

 12. Erik P skriver:

  Fackeltåg.

  Rekommenderar fackeltåg.

  Här på Södermalm brukar vi köra lite fackeltåg ibland och samtidigt vara för allt gott och emot allt ont. Kraftfullt.

  Funkar skitbra. De borde verkligen prova lite fackeltåg. Verkligen.

  Gilla

 13. Magnus Rosensparr skriver:

  Sorgligt nog kommer genomsnittssvensken inte att agera om han blir mer trängd, misshandlad, rånad eller får bilen uppeldad. Möjligen kan kraftiga ekonomiska umbäranden, exempelvis fritt fallande kronkurs, stigande priser, stagnerande löner, höjda skatter och avgifter samt helt nya och ytterligare kostnader, får honom att inse att han måste rösta på någon som kan få ett slut på hans umbärande och lidande. Om inte tillräckligt många medborgare gör det väntar oss en statsbankrutt litet längre fram på vägen.

  Gillad av 2 personer

 14. Patrik Axelson skriver:

  Jag tycker det är sorgligt.
  Vad skulle jag här och göra nu har jag förlorat min son. Hur skall jag få honom på rätt spår. Även om skulderna är betalda vad skall han göra, betygen är otillräckliga för att få jobb eller läsa vidare.
  Nu är inte skulderna betalda och dom lär växa, han är förlorad till kriminalitet. En dag kanske han råkar väldig illa ut i nån uppgörelse. Vad skulle jag göra här?
  Det är nog många som hamnat i den här sitsen. Ge upp faderskapet och kämpa vidare?Skammen, att misslyckas inför släkten. Vad säger koranen om detta, vilka råd finns att få. Ja att Gud är stor hjälper inte så mycket. Eller?- skall jag bara fortsätta och vara extra noga med att be och avhålla mig från allt som är otillåtet enligt Koranen.
  Det är kanske den lösningen vi kommer att se spår av. Det betyder inte integration, ingen vilja att smälta in i den svenska kulturen. Bara en massa problem när kulturerna krockar.
  Dystra framtidsutsikter.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.