Patrik Engellau: Bonusmaterial 4 Invandrarnas barn är rejält mer brottsbenägna än invandrarna

Patrik Engellau

På denna blogg presenterades nyligen en rapport om invandring och brottslighet som baseras på statistiskt material som Stiftelsen Det Goda Samhället beställt från Brottsförebyggande rådet. Här är rapporten.

En sak som många misstänkt blev bekräftad i rapporten, nämligen att invandrarnas barn, särskilt de som har två utlandsfödda föräldrar, är mer brottsbenägna än invandrarna själva. Nedan understryks detta genom statistik som inte redovisades i rapporten (men lätt kan räknas fram ur de tabeller som publicerats och som var och en kan använda; här har tabell 9 och följande använts).

Tabellen som följer redovisar den procentuella förändringen från perioden 2002 – 2006 till perioden 2013 – 2017 av antalet brottsmisstankar för olika slags brott per 1 000 folkbokförda i var och en angivna grupperna.

Några kommentarer kan vara på plats. För det första kan man fråga om det går att lita på statistiken med tanke på de dramatiska förändringarna mellan perioderna. Men detta är den statistik som finns i Sverige och den är troligen korrekt inom sina egna ramar. Det handlar alltså om rapporterade misstankar fördelade på olika grupper. Vilka sociologiska förhållanden som ligger bakom eventuella förändringar i misstankerapporteringen är okänt.

För det andra är uppgifterna om våldtäkterna särskilt uppseendeväckande. Det är nog sant att antalet misstankar har utvecklats enligt angivna siffror, men vad som ligger bakom en uppgång med 164 procent på tio år för sverigefödda med två svenskfödda föräldrar, mest av alla grupper, är inte så lätt att förklara. Man kan bara spekulera. Handlar det om tilltagande metoo-influerade bedömningar riktade mot just den gruppen?

För det tredje är denna statistik lite annorlunda än den som tidigare publicerats. Den tidigare statistiken visade att invandrarnas barn var mer brottsbenägna än övriga grupper. Då handlade det om antalet misstankar per 1 000 individer i absoluta tal. Här handlar det om förändringstakten från en period till en annan. Slutsatsen är att det inte är nog med att invandrarnas barn har högre brottslighet i absoluta tal. Dessutom förvärras denna trista situation.

Om det inte hade varit så provocerande hade jag sagt att det ser ut som om Sverige försökte avla fram brottslingar ur den invandrade befolkningen.

59 reaktioner på ”Patrik Engellau: Bonusmaterial 4 Invandrarnas barn är rejält mer brottsbenägna än invandrarna

 1. Fredrik Östman skriver:

  Självklart är det så att Sverige aktivt avlar fram brottslingar. Det sker genom en självpåtagen ideologisk blindhet såsom beskrevs redan hos de gamla assyrierna och akkadierna, tillsammans babylonierna, i Enuma Elish och som återkommer i européiska folksagor som Livets vatten.

  https://thewayofreason.wordpress.com/2018/03/18/livets-vatten/

  När man agerar irrationellt, eller rent av programmatiskt antirationellt, är sanningen det sista man kommer att följa. Resultatet måste nödvändigtvis bli just precis det man ögonskenligen önskar att undvika.

  Gillad av 6 personer

 2. Min strand skriver:

  Det jag verkligen undrar det är hur sjuka svenskarna är? Ivar Arpi för exemplifiera, inte för att han är den värsta, i detta fält är han en av de bästa, utan för det helt perversa förhållande att han, som idag, skriver vad som varit en fullständig självklarhet sedan invandrare söderifrån började komma, kanske 40-50 år? Jag upptäckte det med egna ögon för 30 år sedan i Malmö, men att det var så var ju självklart. Allt är så självklart, Sverige VAR ju det mest välordnade landet i världen med den mest skötsamma befolkningen (utom kanske Japan) och när då folk kom från kulturer som i stigande grad var dess motsats, hot och våld styrde, så var ju resultatet självklart. De som kom utnyttjade att de kom undan med våld, så i Malmö kunde jag se när ett gäng invandrare (de slogs alltid i grupp, ännu en kulturell skillnad) slog ner en svensk ensam kille, sedan när han låg och såg avsvimmad ut så får han en fotbollspark i huvudet. Ljudet var kväljande. Invandrarungdomarna sprang därifrån skrattande. De skrattade. Jag var nog en av de som var ute på kvällen minst, ALLA måste vetat detta, detta var för 30år sedan. Detta var jugoslaver och chilenare och liknande, långt innan invandringen från MENA. Redan då skrevs inget om det, hela diskussionen var exakt som idag, socialdemokratin behöver offer så FÖRÖVARNA VAR OFFREN, för de var klienter till välfärdstaten och sossarnas raison d’etre. Det har varit så hela tiden.

  Jag visste detta för 30 år sedan, och de som startade SD visste detta. Alla måste ha vetat. Sedan lämnade jag Sverige i 15 år och kom tillbaks till ett perverst och sjukt land styrt av förrädare med en offentlig debatt som var så djupt patologisk att jag inte kunde hålla mig och började skriva till landets ledarskribenter, varenda dag, i två år, och påpekade alla fel och förljugenheten i allt som skrevs. Ivar Arpi var en av dem som fick mail för 12 år sedan. IDAG skriver han sådant som var självklart för 30 år sedan och som blivit värre varje år! Han, och alla (utom de rent galna som Lindberg, Wolodarski och liknande) de andra har fått denna verklighet beskriven i massvis med mail, av mig och säkert tusentals andra! ALLA VET DETTA! Hur sjuka är svenskarna, hur djupt har inte detta vidriga parasitiska vänsteretablissemang indoktrinerat svenskarna? EN ENDA ledarskribent skriver nu efter 30 år det som varit självklart nästan en evighet.

  Vi styrs således av en hel generation politiker och journalister och jurister som inte bara är indoktrinerade och självindoktrinerade utan det är djupare är så, det är en internaliserad lögn som är ett nationellt trauma, de som tror att fortfarande idag dessa sjuka människor som givet deras bild av verkligheten borde vara inspärrade på mentalsjukhus skall kunna förstå och styra upp detta, ja de är medsjuka. Många många inlägg på DGS, som ändå är bland det friskaste i Sverige, präglas av detta djupa missförstånd. Vi har att göra med en nationell mentalsjuka, en nationell vanföreställning som är så djup att dessa människor aldrig kommer att tillfriskna, och självklart är de en del av problemet till den dag de dör. De VILL ha de så här, en massiv ren ondska har skapats i Sverige och denna ondska har gömts undan som något svart som rör sig under jorden i över 30 år. Det är helt enkelt för hemskt att erkänna och har inget med banal godhet att göra. Jag skulle vilja se Ann Heberlein sitta med ett block bredvid huvudet som fick fotbollsparken och höra ljudet och plita ner: banal godhet. Nej, det är ondska. Den första skalle som sparkades in var ju knappast den jag såg, alla visste detta.

  Sverige lever en pervers lögn och styrs av sjuka människor, de måste bort.

  Gillad av 17 personer

  • Aha skriver:

   Jag håller med dig; problemen har existerat i trettio år. Det verkar som om alla förträngt minnet av Ny Demokrati som ju snart har trettio år på nacken. Brottsligheten, arbetslösheten och kostnaderna för Balkanflyktingarna oroade i högsta grad.
   Att man ändå ville ha mångkulturen – man lyckades krossa Ny Demokrati – ser jag inte som ondska. Mångkulturen är ett sätt att positionera sig som god för att nå personlig uppskattning.

   Egoism, inte ondska har drivit utvecklingen.

   Gillad av 2 personer

   • Ms skriver:

    Jag förstår inte vad du talar om, jag ser dig som medsjuk. Jag talar om att massimportera folk som skrattar när de sparkar folk i huvudet. Du ser inte det som ondska? Då är du medsjuk, i bästa fall.

    Gillad av 1 person

  • Hilding Bengtsson skriver:

   Sitt lugn!
   Det blir garanterat värre!

   Än har vi inte sett vad 4e 5e 6e generation kommer att innebära?

   Stefans krafttag?

   Vi får nog legalisera samtliga droger för att slå undan benen för våldsbrottsligheten!

   Dessutom göra prostitutionen laglig,
   införa statliga bordeller!

   Rån lönar sig ej i ett kontantlöst samhälle)

   Återstår då bara IT-brott,
   där behövs inget våld!

   HEUREKA!

   Stefan löste problemet,
   vem hade anat det?

   Gillad av 1 person

  • Matte skriver:

   Som individ bör man agera med stora försiktighetsåtgärder (för att inte bli förd politiks offer). Man kan också vara öppen med försiktighetsåtgärderna, och orsakerna till dem, i hopp om att folk vaknar ur sin politiska dvala.

   Vi behöver mobilisera skydd mot konsekvenserna av förd politik. Sen när fler inser den absurda situationen ska Sverige befrias från sina sjuka ledare.

   Sverige hade kunnat vara lika fritt från kriminalitet som Japan. Sverige hade kunnat vara ett fantastiskt land. Make Sweden great again.

   Gillad av 2 personer

 3. olle holmqvist skriver:

  Har läst samma från England. Mkt naturligt. Föräldrarna har ju upplevt från dåligt till mycket mindre dåligt. Deras ungar ser mest orättvisor när de jämför sig med ”svenne-ungarna”.
  Hoppet står till de invandrarungar som är skärpta och vill själva bli som ”svenne-föräldrar”för sina barn som sedan blir svennar, italienarna i Västerås, finnarna i Borås, juggarna i Malmö osv.

  Frågan är om dessa proto-svenniga som växer upp muslimskt, och har styrkan att välja sina egna liv, om de är tillräckligt många. Om inte kan det gå väldigt illa.

  Gillad av 2 personer

 4. Bo Svensson skriver:

  Det finns bra människor och dåliga människor. – Med tycka synd om -politik samlar man på de misslyckade och med invandring motiverad av brist på kompetent arbetskraft, samlar man på de lyckade.

  Gillad av 1 person

   • Bo Svensson skriver:

    Företag kan tänkas konkurrera om efterfrågad kompetens, varigenom lönenivån stiger över den som råder där det finns överskott av densamma, varvid kompetensen söker sig dit där den är efterfrågad, om ingen hindrar den.

    Gilla

   • Fredrik Östman skriver:

    Visst, men det är ett företag och inte ett land. Det kan dessutom köpa kompetensen utomlands eller bjuda in gästarbetare utan att importera personerna som har kompetensen permanent.

    Gilla

 5. Dandersan skriver:

  De,barnen till migranterna, är bestulna dubbelt bestulna.
  Föräldrarna har stulit deras ursprung.
  Sverige har bestulit deras framtid.

  De ger igen till bägge grupperna!

  Gilla

 6. Lars Bernhoff skriver:

  Det är skrämmande att ta del av den statistik som Morgan J kämpade länge för att vi inte behövde. Statistiken är så tydlig att den måste ge möjlighet till en ordnad debatt och utredning om hur vi ändrar på ett antal metoder och myndighetsageranden som uppenbart inte är framgångsrika.

  Att vända en trend som uppkommit tack vare teorier som inte är verklighetsanpassade, satsning på mångkultur utan konsekvensanalys, för många dåliga skolor i de invandringstäta områdena etc
  Den svåra konsten är att få igång en seriös politisk debatt som vågar diskutera det som nu kan betraktas som en officiell verklighet men ändå inte får tillräcklig uppmärksamhet. Så många misslyckandens konsekvenser samlade på en liten statistiktablå. Klart det blir svårt för politiker att greppa. Det räcker uppenbart inte med höjda straff utan vi måste ifrågasätta vår undfallenhet att sätta krav. Att dessutom försätta polisen i en situation att de inte klarar ut att göra ingripanden i ett stort antal kriminellt tunga förorter.

  Patrik och Den Nya Välfärden har tagit fram alarmerande statistik som är oönskad av regeringen. Det behövs nu infallsvinklar på ämnet minskad kriminellt uppmuntrande miljöer. När våra nya invånare inte hittar en laglig miljö som är mer attraktiv än att slåss i den kriminella miljön med risk för att bli avrättad av konkurrerande ligamedlemmar. Den risken verkar större än att åka fast av polisen. Klart att det bekräftar att våra stuprörsmetoder från mymdigheter har varit väldigt otillräckliga. Samordning av myndighets agerande börjar komma igång. Regeringen har nu inga utsäkter längre. Nu vet vi medborgare den sorgliga verkligheten.

  Gillad av 3 personer

 7. Kungskobran skriver:

  Antagligen går det att klassificera grupper med svenskfödda föräldrar och få fram olika brottsbenägenhet beroende på t.ex inkomst bostadsförhållanden utbildning mm
  Det gåt antagligen att klassificera invandrares brottsbenägenhet på liknande sätt
  Allt går att få fram med statistik

  Gillad av 1 person

 8. bejji skriver:

  I morse i SR-Ekot uttalade sig en amerikansk professor i ekonomi och kriminologi (och som nyligen fått ”Stockholm Criminology Prize”) och menade att gängkriminalitet/skjutningar i Sverige inte beror på narkotikahandel utan på ”demografiska förändringar”! Detta skulle inte någon svensk kriminolog, politiker, polis eller journalist våga säga.

  Gillad av 7 personer

  • Jari Norvanto skriver:

   Undrar vilka ”demografiska förändringar” det kan handla om… Kan det vara de alltför seglivade svennebananerna? Eller radikalisering av den tynande, ehuru alltför seglivade, andelen arvsyndiga vitingar?

   Gillad av 1 person

 9. Hans Jensevik skriver:

  Patrik, du säger att ”uppgång med 164 procent på tio år för sverigefödda med två svenskfödda föräldrar, mest av alla grupper, är inte så lätt att förklara.” Men igen säger jag att det stämmer med migrationsteorins ”observation om demonstration och härmning av importerade beteenden”. Invandrarna kommer med sin kultursyn på ”våldtäkter” och värdnationens män ser hur de gör och går straffria. Det innebär att värdnationens potentiella våldtäktsmän som genom århundraden socialiserats till självkontroll och avhållsamhet triggas igång. De härmar och går också fria. Detta kan påvisas inom många beteendeområden.

  Gillad av 1 person

 10. Jan Bengtsson skriver:

  Vi är många som obetingat håller med.
  Men den svenska FEGHETEN är enorm!

  Kan det bero på att vi varit förskonade från krig i 200+ år!

  Vi tror gott om allt o Allah…

  Gilla

 11. L xson skriver:

  Samma siffror visar sig i land efter land. Så det är inget ”svenskt fenomen” utan det är ett bevis på att det är en svårighet för människan att leva med två olika kulturer samtidigt som är motstridiga. Mångkulturen gör livet ologiskt för människan. Man tappar sammanhang och hamnar i lojalitetsfrågor gång på gång.

  För att slippa detta lidandet med att välja, välja bort, göra någon besviken hela tiden blir det enklare att välja en tredje väg som presenteras. En ny kultur som du valt själv. Oftast lockas människor som är ofrivilligt drabbade av att leva mångkultur in i totalitära ideologier/religioner för för ju svagare inre struktur du har ju starkare yttre struktur behöver du för att kunna känna ro inom dig. Du överlåter någon annan ta beslut för dig, bestämma över dig för du orkar inte med de inre konflikterna själv längre. Totalitära ideologier/religioner har klara och tydliga regler som gäller för alla som är med i den.

  FN har konstaterat 2017 att över 40.000 tillresta människor från 110 olika länder deltog i Syrien kriget. Av dessa var 80 olika nationaliteter kopplade till IS terrorister. ICSR – The International Centre for the Study of Radicalisation – har gjort en studie om vilka de tillresta IS terroristerna var och vart de kom ifrån. Folk hittade EN gemensam nämnare som band dem samman nämligen skapandet en en utopi – ett kalifat dvs en egen nation där religionen var kulturen och bindmedlet.

  IS terrorister kom från:

  18,852 came from the Middle East and North Africa,
  7,252 from Eastern Europe,
  5,965 from Central Asia,
  5,904 from Western Europe,
  1,010 from Eastern Asia,
  1,063 from South-East Asia,
  753 from the Americas, Australia, New Zealand,
  447 from Southern Asia,
  244 from Sub-Saharan Africa

  De som påstår att mångkulturen berikar har fel. Ingenstans i världen och ingen gång i historian har olika kulturer, etniciteter, traditioner, vanor kunna leva sida vid sida i samma samhälle i fred och välfärd och samtidigt utövat sina egna personliga kultur och värdegrund och traditioner och ideologier som är vitt skilda från varandra där man visar ömsesidig respekt för varandra.

  FN källan
  https://www.un.org/press/en/2017/sc13097.doc.htm

  ICSR rapport 2018:
  https://icsr.info/wp-content/uploads/2018/07/Women-in-ISIS-report_20180719_web.pdf

  Gillad av 4 personer

 12. Arthur skriver:

  Glöm inte att den tredje segregerade generationen börjar nå upp i vuxen ålder nu. De har två svenskfödda föräldrar. En andel av dessa föräldrar har aldrig varit en del av majoritetssamhället och bör ha svårare än andra att tillhandahålla den uppfostran en gosse behöver.

  Gillad av 4 personer

 13. Patrik Axelson skriver:

  Jag måste ta upp en sak jag tycker är uppseendeväckande och obehaglig.
  Synen på djur hos kulturer från MENA. I vår kultur är vi djurvänner och djuren har ett skydd i lagen. Nu har jag uppmärksammat händelser av djurplågeri som utförts av barn. I ett fall som gått till domstol är förövarna invandrarbarn i andra generationen till föräldrar som kommer från Mellanöstern; Hets av en kamphund mot en inköpt kanin som plågats och bränts.
  Andra fall som nyligen beskrivits: Kaniner som torterats till döds genom att pinnar förts upp i anus, skall ha hänt i en park i Malmö.
  Änder har skadats och dödats genom att barn kastat sten. Katt har bränts med cigaretter. Igelkott dödad med hjälp av en pinne som tryckts ner i genom munnen.
  Kan det vara läge att ändra lagen för att gå våra nysvenskar till mötes, passa på att ändra allemansrätt på samma gång. det skall vara helt ok att bryta levande kvist och mindre träd.

  Gillad av 2 personer

 14. Eva Danielsson skriver:

  Kan uppgången i våldtäktsstatistiken för svenska gärningsmän med två svenskfödda föräldrar, 164%, ha med den ändrade definitionen på våldtäkt att göra? Senast ändrad 2010 till ett vidare begrepp.
  De höga siffrorna vad gäller våldtäktsmän med föräldrar från Afrika, Östra Asien och Latinamerika beror väl sannolikt delvis på ett antal kulturella och sociala faktorer. Som inga samhällsinstitutioner har beredskap eller kompetens eller rätt attityd för att kunna hantera. Vilket uppenbarligen har passat politikerväldet väl. För om de hade sett brottsligheten som icke-önskvärda bieffekter av migrationspolitiken, så hade de ju kunnat försöka göra något åt det ena eller det andra. Det har man inte gjort. Tvärtom har man, förutom att fortsätta locka hit fler migranter, förhalat terrorlagstiftning och försämrat polisverksamheten.
  Den viktigaste faktorn annars är väl just det att man inte har satt hårt mot hårt. Att svensk polis och svenskt rättsväsende och svenska fängelser är allmänt flata verksamheter, anpassade för i princip skötsamma etniska svenskar. Dessutom sedan länge politiserade med inriktningen att ursäkta gärningsmän med utländsk bakgrund.
  Våldtäkterna måste nog ses som krigshandlingar. Ungdomar med invandrarföräldrar ser sig inte som svenskar utan som utlänningar. Och befinner sig i ett sorts krig med det svenska i samhället. De är tillräckligt många för att bilda egna subkulturer och söka styrka och sammanhållning och ta revansch med olika sorts sabotage mot det svenska samhället. Är de muslimer vet de dessutom att de ingår i den långsiktiga gudomliga planen där islam ska ta över hela världen. Så det finns ju inga skäl att hejda sig p g a några svenska (tillfälliga) lagar, särskilt som det svenska samhället inte klarar av (inte bryr sig om) att stoppa dem. Dessutom är det ju godkänt enligt islam att våldta icke-muslimska kvinnor.

  Gillad av 1 person

 15. Björn skriver:

  Vi måste gå generationer tillbaka för att få en rättvisande bild över invandringens faktiska betydelse för brottsstatistiken! Det här med ”svenskfödda föräldrar” duger inte längre som underlag!

  Gillad av 1 person

 16. En pall skriver:

  Morgan Johansson har länge motsatt sig ytterligare statistik över brottslighetens utveckling i Sverige. Korrigerar man bara för socioekonomiska förhållanden, så försvinner all etnicitet och kultur, har han sagt. Därför räckte det med den statistik som funnits i över 15 år. Jag undrar om han av den anledningen inte kommer att läsa DGSs uppdaterade statistik? Och om vi någonsin får höra honom referera till DGSs mer detaljerade statistik?

  Kajsa Normans bok ”En alldeles svensk historia” har mottagits med en avvisande attityd, även så när hon nyligen intervjuades av Erik Fichtelius.

  Erik Fichtelius är inte vem som helst. Som vi vet vilar Public Service på tre ben. SR, SVT och UR. Länge var Erik Fichtelius boss för utbildningskanalen UR. Således en medialt viktig person. Under 6 år var han ansvarig för ett av pallens tre ben, och därmed även för Public Services stabilitet under ett antal år.

  Erik Fichtelius har intervjuat både Tino Sanandaji och Kajsa Norman vid utgivningen av deras böcker. I Tino Sanandajis fall gällde det boken Massutmaning, utgiven i februari 2017.

  Både intervjun med Kajsa och Tino, artade sig till kritik av författarna själva och böckernas innehåll. Få nyfikna frågorna om innehållet ställdes, om än ens några. Man fick känslan av att Erik Fichtelius utsett till överdomare, och inte som en nyfiken och ärlig samtalspartner, i allmänhetens tjänst.

  Lite väl ofta känner man att Public Service viker undan från insyn i känsliga frågeställningar. Och allt för ofta undanhåller information, eller förhindrar att den komma upp i ljuset. Förhållningssättet bör uppfattas som försvårande och graverande, speciellt när en tidigare UR-chef går igenom rutan med den auran runt sig.

  Förr talades det mycket om grävande journalistik. Att man aldrig väjde för obekväma fakta. Numera får man ofta intrycket av en medveten manipulation. Givetvis kan ingen ha fullständigt rätt i en månghövdad massmediakör. Med det är ur de mångas röster en mångfacetterad verklighetsbild skall växa sig större. Både Tinos och Kajsas röster är härvidlag viktiga.

  Men när man upplever att öppenheten saknas i ambitionsnivån, fungerar man inte längre som en fullblodsjournalist. Man sviker yrkesrollen och yrkesetiken. Men framför sviker man man lyssnare och tittare. Det är ur en ärlig hållning och ur mångsidiga bilder sanningen kan ges skarpare konturer.

  En eloge till Patrik och DGS som vågar gräva fram ny statistik, över sambandet brottslighet och demografi. För andra att fundera över, tolka och även vägledas av.

  Public Service tre ben – SR, UR och SVT – måste klara av den sammanlagda tyngden från alla medborgare, utan att benen viker sig. I tider av skattefinansiering måste de stå pall för medborgarnas krav på seriös och oberoende analys. Tiden för korta rockar är över.

  Gillad av 1 person

 17. EN SLUTSATS skriver:

  Vad är slutsatsen om man vill arbeta för det man tycker är ett bättre Sverige ?

  Ett sätt är att:

  – gå med i ett politiskt parti.
  – uppmuntra andra, likasinnade, att göra det samma.
  – liera sig med likasinnade i detta parti,
  – skapa kraft för sina åsikter inom de etablerade partierna.

  Gilla

 18. lookslikeanangel skriver:

  Killarna vid bordet bredvid.

  Vad talade de för språk? Det tog ett par minuter
  innan jag förstod att det nog var ”Rinkebydialekt”.
  Jag vet förstås inte om de kunde tala något annat
  – mer officiellt – språk.

  Annars är det väl ett exempel på den mångkulturella
  enklavisering som Sverige ägnar sig åt.
  Och fortsätter och fortsätter och fortsätter med….

  I evighet amen!

  Gilla

  • Min strand skriver:

   Jag undviker dessa sammanhang, jag lever i en konstruerad fäster community där jag gör allt för att undvika gästerna, var precis på havet 15-18m/s bara svenskar och en och annan tysk.

   Gillad av 1 person

 19. Rikard skriver:

  Hej.

  Det finns inga problem med invandrare eller utlänningar som inte kan lösas med utvisning.

  Men så länge svensken inte erkänner att BSS hade 100% rätt i vad de förutspådde kan inget hända, och det erkänner svensken inte förrän statens media säger det.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Gillad av 2 personer

 20. MickeP skriver:

  Ursäkta, men vad är det som är så j-a svårt att förstå. Om batikkärringarna, som ju är de som ställer och styr i detta land, identifierar vissa grupper som det är synd om, som ska ha fritidsgårdar och saft och bulle och som ska klappas på axeln och ges extra resurser oavsett om de har mördat, våldtagit eller lemlästat. Hur f-n tror du då att dessa grupper inte ska känna att de har carte blanche att bete sig precis som de behagar. Och detta oavsett om de är första, andra, tredje, fjärde eller femte generationens invandrade menaiter eller inte. De har offerkoftan på och spelar på batikkärringarnas godhetshyckleri.

  Vad är det i detta som är svårt att förklara?

  MickeP

  PS. I mitt batikkärringbegrepp ingår en betydande andel män, så det är inte så att jag skiljer mellan könen.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.