Stefan Hedlund: Vänsterns vurm för folkmördare

Stefan Hedlund

Terrorsekten ”Islamiska Statens” uppgång och fall har erbjudit intressanta inblickar i den svenska vänsterns djupt rotade vurm för blodsudlade totalitära regimer. Det tycks finnas en alldeles speciell dragningskraft som gör att hårdföra revolutionärer, terrorister och folkmördare kringgärdas av ett romantiskt skimmer, vilket i sin tur gör att de mest bestialiska vidrigheter alltid både kan och måste förstås och förklaras.

Kanske det har att göra med vänsterns ideologiska rötter i hatfylld klasskampsretorik, i Lenins ”röda terror” och i Stalins massmord. Kanske det bara rör sig om primitivt hat emot Amerika, och en stark drift att sympatisera med alla som delar detta hat. Kanske det inte finns något entydigt svar. Kanske det inte spelar så stor roll varför. Kvar står att radikala svenska vänsteraktivister har en enastående förmåga att söka sig till och sympatisera med likasinnade som gjort sig skyldiga till de mest vidriga förbrytelser.

Till saken hör att det alls inte begränsas till vänsterns ytterkanter. De som var med på det glada sjuttiotalet minns hur sedermera ledande koryféer inom svensk socialdemokrati hade sina hjältar att hylla – alltifrån Pierre Schoris beundran inför Fidel Castro och Sten Andersons vänskap med Yassir Arafat, till Birgitta Dahls exempellösa försvar för Pol Pot och hans Röda Khmerer i Kambodja. De satte stark prägel på svensk utrikespolitik, alltifrån stödet för Kuba och Vietnam, till hukandet inför Sovjetunionen och det sentida erkännandet av Palestina.

Vurmen för Palestina har slagit särskilt djupa rötter, som givit upphov till ett slags strukturell antisemitism. Jag minns fortfarande med förfäran när jag första gången fick höra en deltagare i en socialdemokratisk konferens beklaga (i kaffekön) att Hitler inte ”fick göra färdigt”. Denna bakgrund är viktig för att kunna förstå dagens S-märkta undfallenhet inför den tillväxt i
radikal islamism som åtföljt senare års kraftiga inflöde av radikaliserade migranter från muslimska länder i Mellanöstern och Nordafrika.

Den socialdemokratiska sidoorganisationen Tro och Solidaritet har utvecklat väl dokumenterade relationer till Muslimska Brödraskapet och till svenska islamistiska organisationer, som fått mycket generösa bidrag från svenska skattebetalare. Organisationen leds av professor Ulf Bjereld, som även är medlem av socialdemokratins mäktiga Verkställande Utskott, och den inkluderar statsministerns hustru Ulla Löfven.

I takt med att S-partiets vänsteraktivister alienerar allt fler traditionella arbetarväljare, säkrar man på detta vis en långsiktigt stabil bas av röster från islamistiska kretsar.

Det senaste i raden av exempel på vänsterns vurm för folkmördare är gullandet med de IS-terrorister som när livet i Kalifatet började bli jobbigt valde att söka sig ”hem” till Sverige. Vid återkomsten möttes dessa redskap för den rena ondskan av en våg av svensk välvilja. Vänsteraktivister kunde visa sin egen inneboende godhet genom att propagera för att de terrorister som nu eufemistiskt kallades ”IS-återvändare” skulle få hjälp till återetablering – alltifrån bostad och försörjning till mobiltelefoner och träningskort.

Medan kriget mot terrorn fortfarande pågick var det öppna ställningstagandet vanskligt. I takt med att berättelser om tortyr och slaveri började bekräftas av bildbevis över blodiga halshuggningar blev det allt mindre chict att vara för IS. Vänsteraktivister som inledningsvis hade IS-flaggor på sina Facebook och Instagram började diskret avlägsna dessa.

Upptäckten att det efter Kalifatets slutliga nederlag i ett av lägren fanns föräldralösa barn till IS-terroristen Mikael Skråmo har dock tjänat som ett
slags förlösning. Rader av vänsterintellektuella slår nu knut på sig själva i sin iver att förklara att dessa stackars barn är oskyldiga offer som måste få komma ”hem” till Sverige – även de som är födda i Kalifatet av föräldrar som övergivit Sverige för IS, och därmed borde uppfattas som statslösa.

”Berättelsen” om IS behöver nu inte längre handla om halshuggningar. De ”goda” svenska vänsteraktivisterna kan nu ohämmat gulla med de stackars barnens morfar, utan att fråga vilka kontakter han använt för att ta sig till lägret. Man behöver inte tänka på att barnens mormor radikaliserades och anslöt sig till IS, tillsammans med sin sedermera dödade dotter. Man behöver inte oroas av att mormor, Umm Hamza, som rekryterat till IS och nyligen besökt barnbarnen, skall använda sina kontakter till att förvandla dem till ikoner för IS.

Denna nya ”berättelse” om IS passar som hand i handske på den strukturella antisemitism som så länge har präglat vänstern. Den gör det än lättare för den ”moraliska stormakten” att se mellan fingrarna på tillflödet av radikala islamister, på att främmande makter finansierar moskéer där imamer håller hatpredikningar, och på att återvändande IS-terrorister använder källarmoskéer som bas för fortsatt rekrytering till IS.

Det är ingen slump att Stefan Löfven har talat så tyst om antisemitismen inom SSU i Malmö. Den berättigade oro som präglar stadens krympande judiska befolkning väcker ingen större indignation. Att ”Krossa sionismen” stämmer bättre med solidaritet för Palestina.

Det är inte heller någon slump att Justitieminister Morgan Johansson har varit så lomhörd inför krav på skärpt lagstiftning emot samröre med terrorister att vi idag saknar möjligheter att lagföra återvändande IS-terrorister.

Det finns sammanfattningsvis mycket goda skäl till att våra grannländer har börjat se med fasa på Sverige, som ett avskräckande exempel på hur ett land kan ödeläggas.

63 reaktioner på ”Stefan Hedlund: Vänsterns vurm för folkmördare

 1. Margot skriver:

  Så mycket älskade S Palestina att man gjorde svenskarna till ”palestinier” i svenskarnas eget land (”solidaritet”, ni vet) samtidigt som de arabiska muslimerna fick en ny etnostat i Norden.

  ”Det är svenskarnas tur att leva i förtryck nu.”

  Gillad av 2 personer

 2. akelaslair skriver:

  De ”stabila” muslimska rösterna kommer inte att vara stabila längre än att vi får ett uttalat islamiskt parti i Riksdagen. Det kan ske genom infiltration/övertag av ett befintligt parti på fallrepet, typ F! eller Mp, eller genom att starta ett helt nytt. Bara de kommer över spärren kan nästa val bli ett jordskred och då blir det inte roligt.

  Gillad av 4 personer

  • Aha skriver:

   Nja, jag tror att S under överskådlig tid kommer att ha valsamverkan med ett muslimskt parti. Man kommer att göra ungefär samma eftergifter som nu. Jordskred blir det den dag då muslimerna är i majoritet.

   Gillad av 8 personer

   • Axel skriver:

    Vapendebatten i riksdagen. Såg någon fusklappen som Löfven läste från?
    Texten kom troligen från Tro och Solidaritet och påtryckning från Muslinska Brödraskapet. Mama Mio

    Gilla

  • Ms skriver:

   Du drömmer, de har ju redan S, det är ju det som beskrivs ovan, S är ett muslimskt parti idag, det driver en islamistisk agenda. Det blir S, varför ta över ett litet skitparti när man kan ta över det parti som varit statsbärande och som från första början varit anti-kristet?

   Gillad av 8 personer

 3. Aurora skriver:

  Löfven sade att Åkesson var ’diskvalificerad’ från ämnet antisemitism. Man förstår det i ett nytt ljus här. Denna redogörelse, samt även Ledarsidornas idoga arbete, måste sparas till eftervärlden för att kunna förstå hur det kunde gå så illa. I sammanhanget bör de nu alltmer högljudda vänsterpolitiska ropen på strängare lagar mot yttrande,-åsikts,-och tryckfrihet noteras. Alltmedan andra länder kritiseras. Lögnmaskineriet inom hela sosserörelsen har blivit cementerad institutionell faktor vars historia är lång och mycket brun.

  Gillad av 11 personer

 4. Bo Svensson skriver:

  Eller så fungerar IS-terroristerna som sionismens nyttiga idioter i strävandena att skapa kaos i regionen. – Varför bereddes sårade IS-terrorister sjukvård i Israel istället för att avlivas? – I Gaza har man ju inga betänkligheter med att skjuta ihjäl araber och bomba sjukhus.

  Gillad av 1 person

  • Två plus två är fyra - för de som har några fingrar kvar skriver:

   Obegripligt resonemang. Israel har väl mest att förlora på kaos i regionen. Om fundamentalister får makt med farliga vapen i Syrien och Egypten och Jordanien omkring Israel så hotar storkrig på allvar och Israel skulle kunna utplånas. Om det sitter muslimska fundamentalister vid makten i Kairo resp. Amman resp. Damaskus i stället för en moderat militärregering kan Israel oroa sig. Egyptens nuvarande regering har inga planer på totalkrig med Israel och det har väl inte Assad eller regeringen i Amman heller. De vill inte ha sina egna länder svårt sargade. Islamistfundamentalister däremot tar inga hänsyn till något. Det är ju en ära att dö.
   Vi ska vara glada för militärjuntor, i t.ex. Algeriet resp. Egypten. Om islamisterna fått bestämma hade Algeriet och eller Egypten varit som Iran eller IS. Algeriet och särskilt Egypten har varit lugna vad gäller utrikespolitik, under militärjuntorna.
   Religiösa galningar i Algeriet skar halsen av hundratusentals (och alla utlänningar) ute på landsbygden på 90-talet och framåt. Hade de fått regeringsmakt hade det inte blivit roligt. Khadaffi var hemsk, men nu är det ännu värre i Libyen.
   Om totalgalningar tar över kanske de går till attack, oavsett risk för den egna befolkningen, och då kanske de får stöd av Iran som kanske atombombar Israel för att få bort Israel en gång för alla. När sådana galningar har riktiga tunga vapen och stora arméer då är det fara å färde.

   Gillad av 7 personer

  • kolosserbrevetkap3 skriver:

   BO SVENSSON är en av de ”hjärntvättade” för Vänster och Sossepropaganda – som ytterst är fråga om ande och inte sanning.

   Gillad av 1 person

   • Jari Norvanto skriver:

    Ytterst – först som sist – en fråga om makt. Eller finns det något spirituellt i socialism?

    Gilla

  • uppstigersolen skriver:

   Nu frågar jag efter konkreta bevis för detta påstående. Inga halvkvädna visor duger. Vilka IS-terrorister har fått sjukvård i Israel?

   Gillad av 1 person

  • Ulf skriver:

   Gud så otroligt dumt. Naturligtvis får alla sjukvård i Israel. Bara för det inte nämns i svensk media kan det faktiskt finnas.

   Gilla

  • uppstigersolen skriver:

   Sårade IS-terrorister skriver du. Sen skickar du en länk som ser ut att handla om nån motståndsrörelse i Syrien som Israel tar hjälp av. Är det IS? Visserligen ser de ju ut som IS, med skägg och allt men det kan ju vara muslimer som inte gillar styret i Damaskus. Och Israel tycker att de gjort ett bra jobb som Israel slapp att göra. Lite som vänstern i Sverige. Min fiendes fiende är min vän.

   Gilla

  • Benjamin Dhover skriver:

   ”I Gaza har man ju inga betänkligheter med att skjuta ihjäl araber och bomba sjukhus.”

   Ja, för de gör de ju såklart bara på rent jävelskap. Eller kanske, bara kanske, det har att göra med att Hamas fullt avsiktligen riggar upp sina raketramper i direkt anslutning till sjukhus och skolor? Som överkurs får du gärna utveckla exakt hur många raketer Israel ”får tåla” under en attack innan de tillåts försvara sig. Är 10 raketer in i Israelisk civilbefolkning för lite? Kanske 50? 100? Jag vill veta vad du tycker Bo — var ligger ribban?

   Gillad av 1 person

  • ERROL skriver:

   Vidrigt konspirationstänkande.
   Bo Svensson, du tänker precis som islamisterna och IS själva gör, intressant?!
   Enligt IS och flertalet Islamister så låg Mossad bakom 9/11, en smaskig konspiration som du säkert köper.

   Gilla

  • Johan skriver:

   Sårade IS-terrorister vårdades inte i Israel. Det är en tokig konspirationsteori byggd på att israelerna gav vård till syriska flyktingar. Israelerna ger dessutom vård till palestinier, till och med sådana som ingår i Hamas ledning.

   Du behöver nog läsa in dig på Hippokrates ed för att förstå lite mer:
   https://sv.wikipedia.org/wiki/Hippokrates_ed

   Gilla

 5. Tritonen skriver:

  Vad finns det för bevis på att paret Skråmo verkligen är döda? Hur kommer de att hanteras ifall de sensationellt dyker upp om ett par år? Familjeåterförening?

  Gillad av 3 personer

 6. Aha skriver:

  Åkessons passivitet i smutskatsningsfrågan är obegriplig. Han har blivit beskylld och blir beskylld för nynazism och motsvarande. Att noggrant rusta sig med information som i denna krönika och sedan skjuta tillbaka när anklagelserna kommer är lätt att genomföra men det har alltså inte skett.
  Obegripligt. Svagt att låta sig hunsas av de som är värre. SD hade kunnat vara bra mycket större.

  Vänsterns smutsiga byk ligger i närtid, kommer nog alltid att ligga i närtid.

  Gillad av 2 personer

  • Björn skriver:

   Att kasta skit är inge bra strategi i längden! Sånt kan fjanten Löfven och hans allierade, få fortsätta med själva! Det som hela tiden stärker Åkessons och SD:s position, utan att de ens behöva agera, är de alltmer kännbara effekterna ute i kommunerna av den totalt misslyckade migrationspolitiken! Snart ser tom de ”blinda”…..

   Gillad av 5 personer

   • Aha skriver:

    Frågan ansluter till det faktum (?) att borgerligheten i den politiska debatten är mer väluppfostrad än vänstern. Vänstern demoniserar i sin retorik.

    Borgerligheten borde se över sin artighetsstrategi och kanske börja demonisera även dom, framför allt ska de inte låta vänstern komma undan med reella gräsligheter.

    Gillad av 1 person

   • Liam skriver:

    Björn
    Hälften av landets kommuner är på fallrepet.
    De svenska hushållen är näst fattigast i Västeuropa visar Credit Suisses genomgång av mediannettoförmögenheter för Europas länder. Det enda landet med fattigare hushåll väst om forna Järnridån är Portugal.

    Detta gör de svenska hushållen avgjort fattigast i Norden – en tredjedel av norrmännens förmögenheter och hälften av danskarnas – och näst fattigast i hela Västeuropa. Endast portugiserna är fattigare väst om den forna järnridån (inklusive Grekland, där man är rikare än i Sverige) och de tidigare socialistiskt ockuperade länderna i Östeuropa.

    Om utvecklingen fortsätter något decennium till kommer även estländarna, tjeckerna och ungrarna antagligen vara rikare än svenskarna.

    Gillad av 1 person

   • Jari Norvanto skriver:

    Men snart måste SD göra något, annars kommer de att ha peakat opinionsmässigt. AfS nästa.

    Gilla

   • Björn skriver:

    Det SD gör, utan att egentligen göra nåt, är att de banar väg för tuffare och mer ”drastiska” partier! Bra!

    Gilla

   • Benjamin Dhover skriver:

    Jari: Är det nödvändigtvis något dåligt om AfS börjar stiga intakt med att SD stagnerar? För visst fasen har SD tappat glöden och blivit väldigt bekvämt på sistone.

    Gillad av 1 person

 7. Min strand skriver:

  Ja, som noteras ovan så uppstod detta inte igår. Varför vänder inte folk ryggen till när S-företrädare går förbi. Varför lämnar inte folk fina middagar när de hör att någon är socialdemokrat? Stalin Mao och PolPot för Guds skull! Varför får S-företrädare gå på Nobelmiddagen? Varför är de inte paria?

  Varför, kan man då fortsätta, gick alla andra partier utom SD med på DÖ, och nu JÖ med KD och M som ljugande fikonlöv? En röst på 7-klövern är en röst på ovanstående, detta hycklari från tänkande människor är det jag förstår minst av allt. Genom att diskutera med en socialdemokrat så legitimerar man ju dem och deras ständiga vurm för folkmördare.

  Antingen röstar Hedlund MOT det han skriver om ovan, så mycket MOT man kan, annars så röstar han 7-klövern och måste ju då vara en hycklare, det var ju inte länge sedan det var alliansen som var ansvariga för att driva invandring av muslimer.

  Gillad av 4 personer

 8. kolosserbrevetkap3 skriver:

  BO SVENSSONS ”morgonmässa” här på DGS är ju att lägga ett villospår vid varje text som drar läsare och kommentatorer. Helst före alla andra.

  Gillad av 4 personer

 9. Claudia de Longueville skriver:

  I Sverige finns det en partiledare, som gratulerade Venezuelas folk och president Maduro till valsegern 2013.
  Det är givetvis bara vad man kan förvänta sig av en gammal kommunist.
  En sate, som gör allt för att kommunismens och maoismens offer skall glömmas bort.
  På partikansliet hänger fortfarande porträttet av Lenin kvar, bara något undanskymt.

  Alliansens partiledare såg till, att en sovjetorienterad kommunist blev talman i Sveriges riksdag.
  Enligt Svea rikes klantskalle till statsminister är det rötterna, som räknas.
  Ingenting annat har någon betydelse.
  Hans ”anständiga” regering stöttas av ett parti, som på 1960-talet hette Sveriges kommunistiska parti och som på 1970-talet leddes av stalinisten CH Hermansson.

  Alltid denna avsiktliga glömska av kommunismens terror och dess miljontals offer.
  Ständigt detta urskuldande av den vidriga ideologi, vilken under nästan ett sekel plågade, förslavade och förödde stora delar av Europa.

  Lenin introducerade 1900-talets värsta förbannelser.
  Folkutrotning som princip och metod.
  Koncentrationsläger och utsvältning som politiskt vapen.
  Terror och rättslöshet som främsta redskap för maktutövning.

  Öppet hån av demokratiska institutioner.
  Total makt samlad hos det styrande partiet.
  Lenin var pionjären, som kom att inspirera Stalins fulländning av den galna grymheten som idé och rutin.

  Dagens vänster och PK-falang är barn och barnbarn till tokårens 68-generation.
  Det vi ser i dag är ingentig annat än galna kvartsseklet revisited.
  Den stolliga, och av de allra flesta bortglömda, period då skillnaden mellan diktatur och demokrati ständigt förhånades och avgrundsklyftan mellan tyranni och frihet förnekades.

  Ett par tusen likriktade skribenter hjärntvättade en hel generation.
  Då handlade det om marxismen.
  Totalitära stater hyllades och sminkades upp.

  Från 1965 och under decennier ursäktade och förskönade en majoritet av svenska journalister vänsterdiktaturerna och dess regimer.
  Landets statsminister deltog i romantiseringen av ett antal kommunistiska länder.

  I dag heter den av massinvandring understödda religionen, multikultur.
  Tiden var mogen.
  De som inte ens var födda under vänsterdårarnas forna glansdagar blev lätta offer för propagandan.

  Gillad av 9 personer

  • Två plus två är fyra för de som har fyra grå celler eller fler. skriver:

   Ja du har helt rätt. På 60-talet och tidigt 70-tal tog socialdemokraterna stöd att regera av Sveriges kommunistiska parti som 1967 bytte namn till VPK, vänsterpartiet kommunisterna, som brukade få ung. 4-5 % av rösterna och var ett moskvatroget extremistparti som hade varit med i Komintern 1919-1943 och vars partiprogram skrevs i Moskva av Sovjets kommunistparti och som översattes till svenska och skickades till Stockholm. VPK hade CH Hermansson som partiledare 1964 -1975. Hermansson hade hyllat historiens störste massmördare och tyrann som den mest geniale. ”Stalin är en av alla epokers mest geniala vetenskapsmän” sade CH Hermansson vid Stalins död 1953. Hermansson var född 1917 och var alltså vuxen, 36 år gammal, då han fällde detta omdöme.
   Jag brukade i min barndom och ungdom konstatera att det fanns 4 % galningar i Sverige som röstade på sin egen frihets undergång. Om de fått makten (vid ev. Sovjetisk ockupation) hade vi blivit slavar under Sovjetkommunismen. På 70-talet fanns även ännu värre förrädare och Quislingar i KFML-r. Det var där Ulf Bjäreld var med innan han insåg att han kunde få mer inflytande genom att gå med i S. Sovjet behövde alltså inte invadera oss för att vi skulle drabbas av nationsfientlig samhällsfarlig och destruktiv demokratinedbrytande maktutövning av en KFML-r- are som nu gör allt för att infiltrera invasiv islam-maktutövning i vårt land i vänskapligt samarbete med Grå vargarna och Erdogan utan att svenska folket blivit tillfrågade om detta inflytande från främmande makt.

   Gillad av 5 personer

 10. Rikard skriver:

  Hej.

  Det man inte törs göra själv beundrar man hos den som vågar.

  Svårare än så är inte den moderna svenska vänsterns närmast sexuella fetisch för allehanda mördarregimer.

  Jag menar, ett gäng haschrökande, vinpimplande, partnerbytande överklassyngel vars tre största bedrifter är att ockupera sitt eget kårhus, krama några ruttna almar, och hålla egen melodifestival på Gärdet – skulle det vara något att jämföra med uniformerade män som faktiskt stred på riktigt? Skulle en elefantritt i Kambodja vara en revolutionär handling i klass med Röda Brigadernas attentat, eller Baader-Meinhofs terror?

  Trots allt, våld är ju alltid rätt om det är den egna sidan som vinner, eller hur?

  Svensk vänster är gossebarn som börjar lipa om de får en käftsmäll. En arbetarnäve vet de inte hur den ser ut. Det är endast tack vare infusionen av just sydländska män och kvinnor som de alls har något våldskapital i EXPO/AFA (som är sagda vänsterns motsvarighet till de tyska kamraternas dåtida SA).

  Jag borde veta – jag har i ungdomen stått med de svartröda maskerade typerna, och undrade redan då varför vi aldrig faktiskt gjorde något mer än viftade med flaggor och skyltar, om vi nu var så modiga, farliga och revolutionära. En sak som hjälpte var att som tonåring börja arbeta med riktiga jobb – inte f*n var arbetarna intresserade av någon dj*vla revolution. De ville ha bättre beting, bättre ackord, längre semester, husvagn, sommarstuga och billigare bensin och brännvin.

  Varför de polisongförsedda velourfjollorna och manhaftiga pitthatarna i den intellektuella borgarklass som skulle göra revolution övergav de svenska arbetarna för postmodernismens lockelser.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Gillad av 9 personer

 11. kolosserbrevetkap3 skriver:

  Människan är ande, själ och kropp. Att socialdemokrater, Vänster (kommunister), anarkister är EMOT judarna och Israel samt FÖR dem som hatar judarna och vill utplåna Israel (judarna) är ytterst en fråga om deras förblindelse och ”gemenskap” i anden.

  Likaså var nazismens försök till utrotande av judarna ytterst ett andligt hat mot judarna. Det finns en andemakt som vill utplåna judarna. Judarna kommer att spela en viktig/avgörande roll för Guds plan av (i stort sett) hela världens frälsning. Står förklarat i Nya Testamentet, Bibeln.

  Detta vill lögnens fader motverka och förhindra med alla medel, och han har kommit för att stjäla, slakta och förgöra.

  Gilla

   • kolosserbrevetkap3 skriver:

    Tack och lov, inte helt och hållet!
    Den fria viljan kränker inte Gud, ty verklig kärlek kan aldrig tvingas eller manipuleras fram.

    Ytterst är vansinnigheterna något Gud måste tillåta, för att vi av fri vilja ska vända från våra egna misslyckade och onda vägar och följa den väg Gud i sin kärlek har berett åt oss.

    Vägen, Sanningen och Livet är i Guds Son, Jesus Kristus.

    Gilla

 12. Niklas R skriver:

  Tror vår skribent har blandat ihop historien lite.

  Det är inte på grund av ”palestinierna” som sossarna har blivit antisemiter.
  Det är på grund av den inneboende, fundamentalt förespråkande, antisemitismen som Marx myntade som en av grunderna inom socialismen, som sossarna stödjer ”palestinierna”.

  Socialister hyllar bara vissa massmördare. De som uppfyller deras kriterier som goda socialister eller deras allierade. Alltså hyllas inte de massmördare som slog mot socialisterna – exempelvis Pinochet – medan en socialist inte skulle ha några som helst problem med att gå med en t-shirt som avbildar Che Guevara, som mördade 10 gånger fler än vad Pinochets regim gjorde.

  När det kommer till muslimerna så ser socialisterna inga problem med att alliera sig med dem då muslimernas fiender är judarna och kristna – samma fiender som socialisterna har. Där är den gemensamma punkten för detta samarbete. Men detta samarbete är väldigt ensidigt för när socialisterna och muslimerna tagit makten tillsammans, de första som ryker är socialisterna. Eftersom muslimerna ser dem som avgudadyrkare och ska därför dödas, enligt koranen.

  Trots detta påvisats om och om igen så ser fortfarande socialisterna muslimer som sina allierade.
  Vilket påvisar än en gång tesen att; socialister är, per definition, idioter.

  Gillad av 5 personer

  • Bo Svensson skriver:

   ”antisemitismen som Marx myntade” ! – Marx var jude, hur får du det att stämma med att han skulle vara antisemit? – Bolsjevismen var väl ett judiskdominerat projekt ända till Stalins kampanj mot ” ”kosmopoliterna”.

   Gillad av 1 person

   • Niklas R skriver:

    Som jag sa. Du måste studera historia.
    Vem har sagt att Marx var en jude?
    Han pappa och hela familjen konverterade till kristendomen när Marx var liten. Marx använde bara sitt judiska påbrå för att få låna pengar av judarna, när inga andra ville låna ut till honom, och när de senare insisterade på att få tillbaka sina pengar började han se dem som giriga månglare vilket senare utvecklades till hat när de fortsatte vilja ha tillbaka sina pengar. Ett hat mot judar som fortfarande finns kvar inom socialismen.

    Du tror säker också att nationalsocialismen är sprungen ur fascismen eftersom det är vad Sovjetunionen sa att de var, fascister.

    Gillad av 1 person

   • Tomas skriver:

    Att man har ett ursprung från en folkgrupp behöver inte obetingat betyda att man är lojal mot gruppen. Det om något bevisar väl svinet Skråmo, professor Gardell, Broderskapsrörelsen, Reinfeldt, statsministern mfl. Nu verkar det enligt historiska texter vara överdrivet att Marx var antisemit men han var inte odelat positiv mot judars dåvarande beteende inte minst ekonomiskt.

    Gilla

 13. Arthur skriver:

  Kan det inte vara så att vissa bär på större ondska och grymhet än andra och är benägna att vara där de kan ge utlopp för den? Vare sig de djärvare som i Raqqah i rånarluva bränner ihjäl rättslösa och hjälplösa i burar eller de fegare som på någon redaktion i Che Guevara-tröja driver rättslösa och hjälplösa till självmord eller de allra fegaste som bara är hejarklack i något vänsterförbund förstår att de gör orätt.

  Gilla

  • Jari Norvanto skriver:

   Nej, det är du som är ond. Du måste vara ”högerextremist” som hänger på detta forum. Öppna ditt hjärta för IS-familjerna och deras återförening i din kommun.

   Gilla

 14. lenam skriver:

  De där mördande kommunisterna har väl bara missuppfattat själva den goda läran? Det är inte kommunismens fel att den missbrukas av några ondsinta?

  Gilla

  • Benjamin Dhover skriver:

   Endast ondsinta och svagsinta söker sig till kommunism. Och de svagsinta upptäcker som regel snabbt vilken kategori de tillhör, då de ondsinta tenderar att gripa makten direkt. Sedan börjar det roliga, precis som alla de andra gångerna kommunism provats i historien.

   Gillad av 1 person

 15. Stefan Sewall skriver:

  Pol-Pot och hans ärkekommunistiska Röda Khmer-junta fick kontrollen över Kambodja 1975 efter ett segt och hemskt gerillakrig parallellt med Vietnamkriget. I procent räknat följde ett av de värsta massmorden i historien. Jag har hört siffror på 25-30 % av befolkningen som avrättades på monstruösa sätt utan minsta grund. 2 miljoner pers. Exakt siffra är väl oklar. Alla som kunde några ord på annat språk och alla med glasögon (läskunniga, plugghästar, ”intelligentia”) och även alla tandläkare avrättades bestialiskt.
  Det är helt fantastiskt att tänka på att svenska regeringen med socialdemokrater som Palme och utrikesminister Sven Andersson och biståndsminister Gertrud Sigurdsen snabbt erbjöd Pol-Pot regimen bistånd när de fått makten i den folktomma huvudstaden Phnom Penh. (Alla stadsbor fördrevs ut på landet – eller djungeln – för att slava som djur). Palme-regeringen ville bygga ett pappersbruk som biståndsprojekt åt Pol-Pot och hans hejdukar. Sverige klarade sig med blotta förskräckelsen undan en internationell skam och skandal, bara pga att Pol-Pot regimen tackade nej till detta biståndserbjudande, så de kom undan att bli förknippade med massaker och folkslakt och besinningslös terror och tyranni.
  Långt senare minns jag att S-riksdagsman Birgitta Dahl (senare bl.a. miljöminister) var hederlig nog att skriva en artikel i DN, som jag läste, där hon erkände detta fatala misstag av hennes parti och den totala missbedömningen av läget. Det var fantastiskt att någon S-minister kunde erkänna sitt tidigare skändliga felbeslut. Ännu mer ofattbart dock att de inte tog reda på något om läget i Kambodja innan de erkände regimen och accepterade ett nytt namn på landet och började förbereda u-hjälp. (Tänk om en svensk regering fått för sig att hjälpa Hitler 1934 innan de riktigt hade koll på läget, för att sedan säga hoppsan!) Vilka vådliga misstag kan de inte tänkas göra idag som de senare kommer att skämmas för och ångra? Man inser hur lättsinnigt viktiga beslut kan fattas av en S-regering.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.