Bitte Assarmo: När tidningen Arbetaren ville skapa ett scoop

Bitte AssarmoHäromdagen damp det ner ett mejl med ordet BRÅDSKANDE i versaler i ämnesraden. Mejlet rörde ”din delaktighet i Agenda Europe” och jag fick veta att syndikalistblaskan Arbetaren avsåg att publicera mitt namn ”på grund av att det är listat på en google-grupp tillhörande nätverket Agenda Europe. Mot bakgrund av den information vi har betraktar vi dig som aktiv i detta nätverk.” skrev en person som presenterade sig som Axel Green, reporter.

Eftersom jag aldrig hört talas om vare sig Agenda Europe eller Axel Green googlade jag på båda delarna. En webbsida på engelska gav vid handen att Agenda Europe är ett nätverk av olika anonyma bloggare och organisationer som lobbar för bland annat färre aborter och mot homoäktenskap. Axel Green är en proper ung man, i snitsig gubbkeps, som ser seriös och allvarstyngd ut på svartvita konstnärliga bilder.

Axel Green lät mig veta att jag hade till nästkommande morgon kl 09.00 på mig att ”bemöta eller kommentera de bifogade frågorna” – eller borde jag kanske säga anklagelserna. Den långa listan med frågor liknade nämligen mer de tendentiösa frågorna i ett korsförhör i en halvkass amerikansk rättegångsfilm än seriöst menade intervjufrågor.

Hur kommer det sig att du är listad som medlem i Agenda Europe-nätverkets googlegrupp?

• Vad är enligt dig målet med arbetet inom Agenda Europe-nätverket?

• Vad är din roll inom nätverket?

• Har du deltagit på någon av de årliga möten som nätverket håller?

• Anser du som flera i det här nätverket att abort, preventivmedel och homosexualitet bör kriminaliseras?

• Hur ser du på skriften ”restoring the natural order” som bland annat har framställts som Agenda Europes manifest?

• Delar du dess grundsatser?

• Anser du att det pågår ett kulturellt krig? Vilka är i så fall de stridande parterna?

• Hur ser du på anklagelserna att nätverket försöker infiltrera europeiska och nationella beslutsfattande myndigheter?

• Ser du det som oproblematiskt att samarbeta med personers och organisationer som hyser ovan nämnda åsikter om abort, preventivmedel och homosexualitet, eller som med CitizenGo även arbetat för att stoppa Istanbulkonventionen mot våld mot kvinnor?

När jag läste frågorna högt för maken blev han märkbart road.

– Det där var pompöst så det räcker. Man kan tro att du konspirerar för att krossa hela mänskligheten, skrockade han och vi fnissade tillsammans, nästan lite rörda av hur mycket jobb Axel Green lagt ner för att låta lika myndig som självaste Janne Josefsson utan att riktigt lyckas.

Eftersom jag aldrig tidigare hört talas om Agenda Europe kunde jag naturligtvis inte svara på en enda av de där frågorna och blev därför tvungen att göra Axel Green besviken. Men så blir det ju ibland, i det här yrket. Då kan man välja att antingen skriva sanningen, eller fortsätta på den inslagna vägen, och vilket man väljer beror sannolikt på hur hederlig man är eller, möjligen, på hur ung man är. Jag är nämligen av den åsikten att en viss livserfarenhet gör människor mer benägna att tänka efter innan de basunerar ut dåligt underbyggda fantasier med buller och bång bara för att de tror att de kan göra ett scoop på det.

Inte för att jag har en susning om varför det alls skulle vara intressant att skriva om just en medelålders tant som mig, men det är det tydligen. Någon eller några anser i alla fall att de bör lägga sin tid på att koppla mig till ett suspekt nätverk som hatar homosexuella och förespråkar våld mot kvinnor.

Lite nyfiken blir jag förstås också. Vilka är de här bloggarna och organisationerna egentligen som tydligen ”infiltrerar” intet ont anande politiker? Vad för slags årliga möten arrangerar de? Bjuds det på champagne och läckra små snittar när nätverket träffas och nätverkar? Har jag rentav missat något?

Möjligen kan det hela handla om att jag är registrerad som katolik. Det är inte alls omöjligt att någon katolsk medsyster eller -broder ute i Europa har lagt till mig på en mailinglista någon gång, särskilt som jag tidigare var chefredaktör för en katolsk tidskrift. I syndikalistkretsar är det möjligen skäl nog för att publicera människors namn i ett icke attraktivt sammanhang.

Förhoppningsvis får jag veta mer när Axel Green och tidningen Arbetaren publicerar sitt stora avslöjande om tant Assarmo och den kvinno- och homofientliga ”googlegruppen” Agenda Europe. Eller så förblir alltsammans lika flummigt och oklart. Jag tvivlar dock på att det kommer att ge den unge, ambitiöse reportern något större genombrott, eller öka tidningen Arbetarens krympande prenumerantantal.

20 reaktioner på ”Bitte Assarmo: När tidningen Arbetaren ville skapa ett scoop

 1. Ingvar Froberg skriver:

  Magnifikt! Det bara förstärker intrycket av att de här perifera tidningarna och dess lika perifera skribenter ägnar sig åt rallarsvingar ut i tomma intet. Det gagnar inte ”debatten”, snarare förlöjligar den. Det är lite synd.

  Gillad av 1 person

 2. Fredrik Östman skriver:

  Du inspireras av Axel Gren att karaktärisera det du enligt uppgift inte känner till som ”ett suspekt nätverk som hatar homosexuella och förespråkar våld mot kvinnor.” — Är du inte lika dumdryg (”pompous”) som Axel Berg? Har han inte därmed lyckats i sitt uppsåt och försåtligt fått in sin världsbild på DGS.

  Gilla

  • Hovs_klipphällar skriver:

   Tja … Har inte Fredrik Östman bidragit till att sprida Axel Bergs (eller om det kanske var Axel GREENS) agenda, genom att kommentera saken här på DGS?? Fy dig!

   Gilla

   • Fredrik Östman skriver:

    Jag tror inte att du förstod min poäng. Bitte lockades att fördöma föremålet för den här Axel Suunds intresse. Det är den klassiska salamitaktiken: att tvinga oss till höger att föredöma dem till höger om oss, vilket innebär dels att vi snart alla är avskivade från salamins ända, dels att vi accepterar vänsterns moraliska överlägsenhet och underordnar oss dess problemformuleringsprivilegium.

    I själva verket misstänker jag att Bitte skulle ha lättare att komma överens med det här nätverket, till och med om det är mycket aggressivare gentemot aborter och homosexuella än Bitte är, än med Axel Suund, som har en helt annan agenda, som vi inte ens omnämner. Spelet pågår på vår planhalva. Axel Suund fintade Bitte, tunnel, friläge, mål. Samtidigt som bollen sitter i krysset ropar Bitte: ”Ingen fara, jag har honom. Kolla vad långsam han är! Kolla dribblingen! Jag har honom.” Detta är innebörden av dagens krönika. Jag är pinsamt berörd och en smula nedstämd.

    Gillad av 3 personer

  • Matte skriver:

   @Östman
   Tack för att du uppmärksammar den här tekniken att finta. Jag hade nog kunnat gå i fällan. (Eller också hade jag inte gjort det, men inte kunnat förklara varför.)

   Gillad av 1 person

  • Min strand skriver:

   Ja mer behöver inte sägas egentligen än dina två inlägg, vänstern är slug, deras metoder långt mer sofistikerade, de har läst sin SunTzu. Endast Trump har förstått. Bitte har svarat ja på frågan: är du skyldig? Istället för dessa låtsasdialoger som vänstern tar som en seger, så gör som Trump, attackera, alternativt ignorera. Vänstern tar bara exakt de bitar de själv vill, de attackerar alltid, ljuger alltid. De säger de själv, allt handlar om makt.

   Det är vänstern som underminerat kristendomen och familjelivet och att livet har värde så att fattiga i friare samhällen är vårt som USA och England föder en massa utomäktenskapliga barn, och genomgår mängder med aborter. Allt var bättre på 60-talet, familjen skall av vänstern och pk-ister till varje pris brytas ner. Familjen är ett hot mot staten, mot etablissemanget, mot EU, mot FN, mot socialdemokraterna, mot Löfven. Skaffa familj, var en bra mamma eller pappa, och håll ihop familjen även när det blåser, det är den bästa motståndshandlingen mot storebrorsamhället och den allt mera utbredda slavmentaliteten.

   Gillad av 16 personer

   • Aha skriver:

    Attackera är melodin. Verkligheten är på borgerlighetens sida. Det är vänstern som dribblar. De stöttar kommunistländer som Cuba och har lierat sig med bruna Islam. Det räcker för en slagsida av slagord såsom kommunistkramare och brunseglare.

    Borgarna är alldeles för artiga. Vänstern ska med slagord motarbetas. Det bör vara strategin framöver.

    Gillad av 4 personer

 3. Sture skriver:

  @ Bitte Assarmo
  skulle det inte kunna vara så att detta nätverk ”Agenda Europe” är något de skapat själva för kunna driva sin propaganda. Det verkar nästan så med tanke på den tidsram de gav dig.
  Låt säga att de snabbt målar upp detta påhittade nätverk och så inkluderar man två olika tankeströmningar – motstånd aborter och en kristen världsbild tillsammans med att man vill kriminalisera homosexualitet och stoppa Istanbulkonventionen mot våld mot kvinnor. Och det vet man ju vad folk tycker om de två sista punkterna. Så listar man en mängd namn från motståndarsidan, som då genast befinner sig på de anklagandes bänk. Det ser väl ändå ut som en vinnande strategi?

  Gillad av 3 personer

 4. Weasel skriver:

  ”Anser du att det pågår ett kulturellt krig? Vilka är i så fall de stridande parterna?”

  Svar : Ja.
  Axel Greens mejl är i sig ett bevis på att det pågår ett kulturellt krig.
  Och de stridande parterna är ;
  A ) Demokratiska och sansade människor som är mer förtjusta i yttandefrihet än i åsiktsregidtrering.
  B ) Axel Green och hans vänner.

  Gilla

 5. Spiro skriver:

  Annica Strandhäll ljuger som en häst travar.
  Anklagelser riktas nu mot Socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S) för att inför riksdagens konstitutionsutskott (KU) ha ljugit och lämnat vilseledande uppgifter under förhören rörande beslutet att ge Försäkringskassans generaldirektör Ann-Marie Begler sparken. Anklagelserna framförs i ett brev från två tidigare topptjänstemän på myndigheten som är ställt till samtliga ledamöter i KU samt till Socialdepartementet som Strandhäll ansvarar för.
  På tisdagen kom uppgifter om ytterligare ett brev till KU med liknande anklagelser.

  Lögner och falskspel sossarnas bästa gren.

  Gillad av 1 person

 6. Folke Lidén skriver:

  Undrar just om det inte är dags att börja besvara sådana frågor från propagandatidningar med X.

  Samt att längst ner i svaret förtydliga:
  X = ”Dra åt helvete”.

  Finkänslighetens och subtilitetens tid är nog över nu.
  Varför söka en dialog med folk som är ointresserade av såväl fakta som hyfs.

  Tänk om vi som står på fel sida om historien konsekvent använde oss av X-svaret. Kanske skulle då dessa självgoda vänsterpennalister stå maktlösa – Lika maktlösa som polisen är idag mot ungdomar i no-go zonerna.

  Gillad av 2 personer

 7. Göran Holmström skriver:

  Hur ska vi då bemöta alla dessa tyckare och agendasättare?
  Är vägen att sakligt diskutera saker in absurdum? Eller tyst tiga ihjäl alla som skjuter in sig på detaljer för att sakta vinna mark?
  Eller så likt Jaques Wallner låta kniven tala, DN
  lät ju det inte ligga honom i fatet tydligen, belöningen vart en lägenhet på Östermalm och ett trevligt liv,”All inclusive”.
  Nej våld är fel, anser jag då det föder bara mer.
  Men hur ska vi nå fram, då alla argument. Sakliga åsikter sågas med orden,”Jag känner eller tycker”.
  Hur bemöter man det?
  Kampen mot en fri demokrati går vidare.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.