Kina i bräschen för ny typ av rasprofilering

I Kina kartläggs nu uigurerna, den muslimska minoriteten, med hjälp av avancerad teknologi för ansiktsigenkänning. Det är det första kända exemplet på hur en regering använder artificiell intelligens för rasprofilering, skriver The American Conservative.

Teknologin, som är integrerat i Kinas snabbt växande nätverk av övervakningskameror, väljer ut uigurerna baserat på deras utseende, och håller också koll på deras göranden och låtanden. Kina går därmed i bräschen för att använda den nya generationens teknologi för att övervaka människor, i en ny era av automatiserad rasism, skriver tidningen.

12 reaktioner på ”Kina i bräschen för ny typ av rasprofilering

 1. Enough skriver:

  Det låter rationellt, OM det är så att denna minoritet har ett bevakningsvärde. Jag kan för lite om de, men har förstått att de inte vill anpassa sig……något jag känner igen från vårt eget land….

  Gilla

 2. Jari Norvanto skriver:

  Och Sverige går i bräschen för att medge asyl till potentiellt >10 milj uigurer, efter ett beslut i förra månaden att ge dem flyktingstatus. Islamiseringen och härbärgerandet av potentiella jihadister kan inte gå fort nog.

  Gillad av 4 personer

  • Ourgon skriver:

   …och Kina släpper inte ut uigurerna för att flytta (eller ‘fly’ som det skulle kallas i vissa kretsar) så det borde inte vara ett problem…

   …hade det inte funnits fler än 10.000 uigurer i vad var en gång islamiska statens ‘kalifat’. De hör till den mest aktiva och mest religiösa falang inom IS och har nu alla fri tillgång till Sverige.

   Bra gjort, S/MP/C/L och anhängare.

   Gillad av 2 personer

 3. Hortensia skriver:

  Ny teknik kan kartlägga både ut- och insidan på oss människor. På både gott och ont. Ont för de individer som har ont i sinnet, får man förmoda, men mest gott för resten av mänskligheten.

  Gilla

 4. plq017 skriver:

  Vad det handlar om är att vänstern behöver ett nytt och pålitligt röstkollektiv. Socialdemokraterna inser att flirten med muslimer kommer att ta slut en vacker dag när brödraskapet blir en egen politisk rörelse.
  Då kan en utlämnad folkspillra i Kina vara bra att ha.

  Gilla

 5. Lennart Bengtsson skriver:

  Svenska myndigheter gör allt vad som står i deras makt för att förgöra landet Sverige på kortast möjliga tid. Varför gör de detta och vad har de personligen att vinna på sitt handlande? Genom att landets myndighetspersoner i allt högre grad är kvinnor så kan det ju vara en konsekvens av en omåttlig empati för världens utsatta och med en samtidig föreställning att landet Sveriges tillgångar är oändliga. Eller finns det andra förklaringar som jag i min manliga inskränkthet inte begripit?

  Gillad av 7 personer

  • Hovs_klipphällar skriver:

   Lennart Bengtsson — Jovisst. Själv blir jag alltmera klar över att PK-dårarna har detta som en del av sin strategi — att spela på kvinnornas hormoner. Alltså att hela tiden utnyttja deras instinkt att ”baaarnen” går före allt annat.

   Vi ser det upprepat gång på gång när det gäller asylvansinnet, ta bara de ”ensamkommande BAAARNEN”! — Och nu i en ny version där det gäller de stackars ”IS-baaarnen”.

   Detta kortsluter allt rationellt tänkande hos en stor del av kvinnorna.

   Om svenskar i allmänhet röstade som männen, skulle ex-vis SD med stor marginal vara Sveriges största parti. Att det ännu inte är så beror på att kvinnorna röstar på sk*tpartier som MP eller V. Eller på S, för den delen.

   Gillad av 3 personer

 6. T skriver:

  Qatar har finansierat megamoskéer över hela Europa. Qatars mål är uppenbarligen att islamisera den europeiska diasporan.
  Och vi låter oss villigt ledas fram till slaktbänken.

  Gillad av 1 person

 7. Chriser L skriver:

  I samma stund som oppositionen formerar sig till slagordning kommer den att gå under. Vår enda möjlighet är demokratin.

  Gilla

 8. Thomas Ek skriver:

  Min fråga
  1. Jag och många med mig anser att du har helt fel i alla väsentligheter du här tar upp. Av vilken anledning anser du dig ha rätt att hindra andra från att från att ta sig till sitt arbete?

  Gilla

 9. Fiskargubben skriver:

  Uigurerna var i majoritet i sin landsdel innan hankineser flyttade in. Då blev det upplopp och jag tror att det förklarar repressionen. Uigurerna talar ett turkiskt språk och på bilder syns tydligt att folket har vissa europeiska inslag. Det är kanske det som värker i Peking. Vissa har försökt få Kina till en europeisk skapelse och talat om rödhåriga mumier. Jag tror inte på det där. Kina är Kina och påverkades mera av Mongoliet.

  Vissa västmakter vill förstås utnyttja situationen för att kritisera Kina. Vi hör bara om förföljelser i Tibet, men inte mycket om att det tibetanska folket befriades från en förfärlig feodalism.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.