Mohamed Omar: Det går bra för Det Goda Samhället

Mohamed Omar

Den här bloggen har funnits sedan början av år 2015. Sedan starten har det bara gått bättre och bättre. Fler läsare, fler skribenter, fler kommentarer. Den 12 mars i år skrev chefredaktören Patrik Engellau en lägesrapport:

”Det har gått över förväntan. Vi har nått en stor och engagerad läsekrets som längtar efter ett i bästa fall begåvat och respektfullt tilltal utan inslag av PK-ism. Antalet sidvisningar – vilket betyder antalet gånger som alla artiklar blivit lästa – nådde förra året sju miljoner.”

Engellau annonserade då också våra nya medarbetare. Bitte Assarmo är ny fast krönikör. Hon gör också intervjuer och tipsar om saker hon hittar på nätet under rubriken ”Händer på nätet”. Richard Sörman är redaktör för den nya avdelningen ”Idé och kultur”. Hans artiklar har varit mycket uppskattade. Sörman har på sin avdelning också publicerat krönikor av skådespelaren Rasmus Dahlstedt.

Författaren Katerina Janouch har också fått en avdelning. Under rubriken ”Relationer” svarar hon på läsarnas frågor om just relationer. Själv fortsätter jag som vanligt att producera krönikor, kulturartiklar och YouTube-klipp, samt poddar under rubriken ”Tankar från framtiden”. Jag har pratat med Erik van der Heeg om filmen Starship Troopers politiska innebörd, med den lutherske prästen Lars Borgström om Martin Luther och svenskarna och med Ramona Fransson om att vara samhällskritisk deckarförfattare – men inte vänster. Med mera.

Den nya satsningen har burit frukt. Man kan se det i antalet visningar och i antalet kommentarer, som ständigt ökar. Det formligen strömmar in kommentarer dygnet runt.

Titta på antalet visningar i mars månad 2015 fram tills 2019:

2015 48 639

2016 406 550

2017 523 023

2018 586 810

2019 792 166

De nya medarbetarna Bitte Assarmo, Richard Sörman och Katerina Janouch har helt klart bidragit till att göra Det Goda Samhället ännu bättre. De tidigare skribenterna – och gästskribenterna – är förstås ännu med oss och fortsätter att bidra med intelligens, fakta, humor och insikter.