Patrik Engellau: Globalisterna och demokratin

Patrik Engellau

Nyligen skrev jag en text om att det inte är globalisterna – Rockefeller, Soros, de multinationella företagen, EU, kanske FN och så vidare – som är mina huvudfiender utan i stället det svenska politikerväldet. Där fick jag en hel del mothugg av läsare för vilka det internationella kapitalet et consortes är den makt som verkligen styr världen. För dem saknar det svenska politikerväldet självständig betydelse och bara är globalisternas nickedockor.

Det är svårt att bevisa att det inte ligger till på det sätt som globalistteoretikerna menar men det är lätt att förklara varför man, jag i det här fallet, inte gillar globalistteorierna. Min motvilja beror inte på att dessa teser skulle vara konspirationsteorier, vilket man med visst fog skulle kunna hävda, utan på att de, om de togs på allvar och blev en dominerande tankeriktning, skulle dra undan mattan för allt hopp om en fredlig och demokratisk vändning mot sundare förhållanden i svensk politik.

Förklaringen till detta är att jag som svensk medborgare har noll och intet inflytande över Bilderberggruppen, Soros och de andra globalisthärskarna – jag säger inte att de skulle sakna makt, fattas bara – och det har inte du heller. Vårt enda sätt att påverka dem, vad jag kan se, är via marknadskrafterna. Jag kan till exempel köpa en Renault i stället för en Skoda vilket är en signal som direktör Skoda möjligen skulle uppfatta, i varje fall om vi vore många som fattat samma beslut.

Men som svensk medborgare har jag ett visserligen obetydligt men ändå faktiskt existerande inflytande över den svenska politiken. Jag kan rösta och om många svenskar tycker som jag så får vi ett avsevärt inflytande. Hur mycket det än pratas om att politikerna inte längre bryr sig om folket så får politikerna faktiskt stora skälvan när det drar ihop sig till val. Att mina uppfattningar än så länge inte fått något genomslag i politiken beror inte på att politikerna struntar i folkviljan utan på att folkviljan ännu inte nått en tillräcklig grad av insikt och mognad.

Du kanske tycker att min tilltro till demokratin är naiv. Det kan jag till nöds gå med på, men vad har vi för alternativ? För en skeppsbruten kan en halvrutten åra vara ett bättre flytetyg än inget alls. För övrigt är demokratin ingen halvrutten åra utan en våldsam, eldsprutande drake som härskare har all anledning att frukta. Nog förekommer det att härskare fattar försåtliga beslut i syfte att kringskära demokratin, helst utan att folket märker något.

Men det är inte bara rätten att rösta vart fjärde år som ger mig större inflytande över det svenska politikerväldet än över det globalistiska kapitalet. I demokratin ingår även yttrandefriheten, möjligen här och där naggad i kanten, men fortfarande med en levande och potentiellt vulkanisk kraft. Medborgarna i demokratin har rätten att fritt prata med varandra, övertyga, resonera, ta skäl och kanske bli övertygade om nya synsätt.

Du kanske invänder att den rätten är en chimär med tanke på att medborgarna drar sig för att utnyttja yttrandefriheten eftersom de tror att full uppriktighet skulle skada deras livschanser. Så må det vara men det är inte demokratins fel. Demokratin står inte på egna ben utan måste upprätthållas av människor som törs utnyttja sina rättigheter. Om jag kunde så skulle jag göra om yttrandefriheten till en skyldighet ungefär som att folk i en del länder är skyldiga att ingripa till nästans hjälp om nästan har hamnat i allvarlig fara.

Själv yttrar jag mig med gradvis ökande förbehållslöshet vilket leder till att jag en bra dag får 5 000 läsare, ibland till och med fler. Alltid påverkar det någon som kanske får vatten på sin kvarn. Men en sak är säker: globalisteliten kommer aldrig att högläsa ur mina texter på mötena i Davos. Ej heller kommer globalisteliten att fästa minsta uppmärksamhet vid medborgare i olika länder som försöker avslöja Bilderberggruppen som världens överhuvud.

Sedan bör vi notera en lurig sak, nämligen att folk rimligen tappar tron på den nationella demokratin i samma mån som de får för sig att det ändå är Soros och hans kumpaner som styr världen. Varför ska man i så fall ens bry sig om att rösta när riksdag och regering i vilket fall inte har något att säga till om? På det viset berövas folket det enda vapen det har, nämligen demokratin.

Om jag får avsluta med en konspirationsteori så är den att det är politikerväldet som uppfunnit föreställningen om globalkapitalets allmakt. Skyll inte på oss, säger politikerväldet när det blir ansatt av arga medborgare, det är inte vi som har ansvaret utan det har någon som är större än vi. Se på statsminister Stefan Löfven när han ska förklara att skälet till att vi har så många migranter i Sverige är att EU inte fått de andra europeiska länderna att ta sitt ”ansvar”. Även för en statsminister kan det vara behändigt att ha en globalistmakt att skuldbelägga för sina egna tillkortakommanden.

67 reaktioner på ”Patrik Engellau: Globalisterna och demokratin

 1. Bo Svensson skriver:

  Att det är en dåligt genomtänkt globalistagenda som är PROBLEMETs kärna, är den enda förklaring jag hittar som stämmer med alla kända fakta.

  Om det är så, är alla försök till problemlösningar som ignorerar detta, dömda att misslyckas.

  Gillad av 2 personer

  • Dnam skriver:

   Detta är ditt misstag, att försöka reducera ett komplext problem till EN förklarande orsak. Detta är inte fysik, därför så tycker jag att Patriks upprepande inlägg om detta inte tillför så mycket, många faktorer har samverkat, min fundering idag är om detta är oundvikligt, om det finns en oupptäckt samhällsvetenskaplig lag, likt termodynamikens andra, att entropin alltid ökar till ett maxvärden, kaoset växer i takt med att totaltära kollektivister som vänstern och etablissemanget idag försöker skapa sin utopi, deras politiska bygge är som en hedgefond med noll volatilitet, som sedan visar sig vara fusk alltihop, Bernie Madoff. Sedan faller entropin då människorna som drabbas av kaoset kastar av sig ledarskiktet, sen börjar det igen, med nya ledare.

   Eller på annat vis, att vi är dömda att alltmer kristallisera ut en öppen konflikt eftersom alla blir mer och mer övertygade om att de har rätt, och motståndaren fel.

   Gillad av 8 personer

   • Dnam skriver:

    Detta sista jag skrev tycker jag är väsentligt, för politik ÄR konflikt, eller skall vara, det är själva kärnan, inte konsensus, och konsten är då att ha ett system som på bästa vis kan hysa och bryta olika åsikter i öppen konflikt, detta är ju idealet för demokrati, men enligt min uppfattning så har vi aldrig haft demokrati i Sverige, eftersom en åsikt styrt hela tiden, och aldrig egentligen diskuterats. Först nu blir detta uppenbart, med DÖ, sedan JÖ, till sist blir det väl bara Ö, demokratin reduceras till en Överenskommelse, politiker emellan.

    Den folkrörelse som har bildat, via SD och andra dissidenter,och forum, som DGS, är ju ett rop efter öppen konflikt. Låt oss bryta åsikter i öppen kamp! Så har svensk demokrati aldrig fungerat, egentligen. Så för varje dag konflikten inte diskuteras så blir den värre, inget korrigerande mekanism finns för att hindra att Ön sjunker i havet.

    Gillad av 10 personer

   • Bo Svensson skriver:

    Nej, det handlar inte om något misstag. – Jag hittar ingen annan förklaring men lyssnar uppmärksamt till andra teorier.

    Var hittar man en alternativ förklaring till massmedias agerande?

    Gilla

   • olle reimers skriver:

    Man måste kunna ha två tankar i huvudet samtidigt. I det här fallet strider de inte mot varandra vilket underättar.

    Man bör vara medveten om att det finns organiserade eliter sedan urminnes tider, som den katolska kyrkan, som vissa bankirfamiljer sedan i vart fall medicéerna, som kungahus och adelsfamiljer. I Sverige har familjen Wallenberg styvt 250 år på nacken.

    Det är ingen slump att de uppräknade entiteterna lyckats överleva. De vet helt enkelt hur de ska organisera sig för att överleva. Ju längre detta har kunnart ske desto starkare har de blivit. Deras kontaktnät och inflytande är i det närmaste oändligt.

    Det de framför allt har kunnat leva på och av är skyddet av anonymitet. Deras stora misstag (om de nu hade kunnat förhindra det) var att öppna Internet. Detta betyder att deras viktigaste skydd rämnar mitt framför ögonen på dem.

    Av den anledningen kan vi förvänta oss mycket hårda strider under den närmaste tiden. Makt som erövrats och etablerats under sekler lämnar man inte ifrån sig i en hast. därför rustas det och fejas på FN, EU, Världsbanken,medierna o.s.v. så gott det går. Pandoras box är dock öppnad. Anden har släppts ur flaskan. Det väntar en tid av förstörelse och jämmer innan vi kan se fram mot nya tider.

    Gilla

  • Axel skriver:

   Ett synnerligen konstigt ansvar som Löfven hävdar att han har och inte övriga Europa. Det är alltså viktigast att byta ut sitt eget folk på sikt, än att hjälpa folken i sina hemländer. Inom 20-30 år bor vi etniska svenskar i reservat, ungefär som indianerna i USA.

   Gillad av 1 person

  • Dnam skriver:

   @Bo

   Du missar ju precis min poäng, det finns inte en (1) förklaring till det vi ser, det finns många som samverkar. Globalisterna kan vara en, men hade allt varit frid och fröjd utan massinvandring utan dem? Tror inte det, många tjänar på detta förstörande av våra samhällen. Summan av incitamenten ger oss dagens situation.

   Gillad av 4 personer

   • Bo Svensson skriver:

    Med massmedia som fungerade som det var tänkt, skulle galenskaperna kunna stävjas i redan under uppsegling och aldrig hinna bli ett hot,

    Som det är nu, räcker det med att vara intelligent, ärlig, engagerad och kunnig för att bli förvisad och tystad. – Och bara kunna göra sig hörd bland dem som vågar sig ut bland de extremiststämplade alternativen på nätet.

    Gilla

 2. Thomas Ek skriver:

  <b< Bra och intressant artikel, som vanligt
  Detta är kanske lite ”off topic” till PE:s artikel, men:

  Om justitieminister William Barr ljuger, som Demokraterna med stöd av vårt Public Service nu säger. Varför går inte Mueller ut i media och säger att rapporten i strid mot vad Barr säger, innehåller bevis om att Trump och dennes kampanj har haft fuffens med ryssarna. Varför?

  Demokraterna och vårt Public Service, har alltid velat, och vill fortfarande, att vi alla ska anta, att Trump är skyldig till de påstådda brotten.

  Sanningen är den att det aldrig fanns, några bevis om ” Trump collusion”.
  Det var en kupp för att fälla Trumps presidentskap, ur vilken vårt Public Service varit delaktig i.

  Det är Hillary, det Demokratiska partiet och FBI som bör undersökas för ”collusion”.
  (Det är bara en tidsfråga innan deras förehavanden briserar ut i media.)

  Att inte vårt Public Service och vår Granskningsnämnd ser, hur fördomsfulla och partiska de är, är skrämmande och oförklarligt svårt att förstå. Detta är en dödsprocess för vårt Public Service, som samtidigt tyvärr, icke kommer sluta bra.

  Gillad av 7 personer

  • Anders L. skriver:

   DN vill så gärna att han är skyldig i alla fall: ”Det finns heller inga bevis för att Donald Trump gjort sig skyldig till något brott – men det utesluts inte”.

   Gillad av 3 personer

   • gmiksche skriver:

    Frågan är vad som konstituerar ett bestialiskt brott. Utrycket bestialiskt motsvarar närmast tyskans bestialisch och kommer nog därifrån. Som Duden definierar som (översatt till svenska):
    (nedvärderande) påminner på sitt grymma sätt snarare om känslolösa vilda djur än människor.
    Synonymer: barbariskt, brutalt, våldsamt, grymt, rabiat, rå, djuriskt, omänskligt, outhärdligt. Både människor sägs begå ”bestialiska” brott, d v s brott som egentligen är djuriska brott. Men det är helt fel. När människor begår bestialiska brott är de oftast planerade och genomtänkta. D v s inte begångna i något upphetsat tillstånd, utan med kallt blod. Det är därför helt fel att kalla svåra brott som människor begår för bestialiska. De kanske bör kallas för ”humana brott”. Exempelvis brott utförda med atomvapen, kanske under förevändning att inte åstadkomma onödigt lidande. Eller med gaskamrar dit människor skickat icke ont anande och det var över på fem minuter.

    Till saken. ”Det finns inga bevis för att Wolodarski har begått de hemskaste bestialiska brott men det kan heller inte uteslutas”. Givetvis har Woldarski inte för avsikt att låta atombomber regna över oss eller placera oss i gaskamrar. Snarare bevattnar han den rätta värdegrunden där vi placerats. DN behöver ju vårda sin ekonomi så att läsarkretsen överlever tills DN hunnit övergå till en annan, för mig oläsbar skriftstil. Fast innehållet i DN är redan i dag ofta ganska kufiskt för mig.

    Gillad av 1 person

 3. V för Vendetta skriver:

  En märklig betraktelse av P E må jag säga. Vi kan börja med frågan varför man skall rösta? Ja det kan man undra. Den demokrati som skall verka i landet via val avställs tämligen fort med det faktum att vi är med i EU och de flesta frågor är styrda därifrån. Jag behöver väl inte nämna att Junker som är högste tupp i EU inte är folkvald utan ditsatt, frågan är bara av vem? Uppenbart är han också, liksom vår egen statsminister, en ren docka som fyller dagarna med just fylla men dockmästaren känner mycket få till. Om man anser att rösträtten ger makt så kan man börja med att tala med 18,7% av väljarna som röstade på SD vilka utestängs fundamentalt från arenan med däremot MP som knappt kunde krypa över 4%-spärren agerar som fältherrar genom att ständigt trycka igenom den ena lagen galnare än den andra. Vidare stängs Internet ned på bred front med argument som syftar till att skydda det okunniga folket. Sanningen får inte presenteras. Diverse obskyra organisationer som t e x Näthatsgranskaren erhåller miljonbidrag från regimen för att scanna sociala medier och anmäla gamla damer som tröttnat på att pensionen inte räcker och säger sin hjärtats mening i text. Den media vilken vi via skattsedeln eller få den delen vi via konsumtion skall betala för och som skall granska makthavarna drar likt en snäcka in huvudet i skalet igen när det kommer till brinnande frågor så som migration, korruption och demokrati i ren form. De är inte intresserade av att berätta om sådant, det överlåter de till gatjournalister som LaMotte vilka de sedan skickar Näthatgranskaren på. Sedan kan vi betrakta de som skal värna demokratin i lagform. Rättssamhället som dömer folk olika på grund av etnisk bakgrund, som inte klarar av att avvisa 12000 illegala Afghaner och som saknar vilja att hantera lagen. Så den eldsprutande draken som P E talar om framstår väl kanske mer som en fossil begravd i berget…… så berätta för mig P E hur demokratin skall väckas till sin forna glans. Jag tror du får svårt för det och att orden fastnar i halsen.

  Gillad av 10 personer

  • Bo Adolfsson skriver:

   Patrik kanske är lite naiv?
   Dags att söka sig utanför Östermalm och Åre!
   Jag väntar på Joakim Lamotte som skribent. Katerina Janouch har ju nu kommit in, vilket är lovande om hon nu inte är här bara som samlevnadsexpert i personliga frågor utan i samhällsfrågor.

   Gillad av 2 personer

  • Linden skriver:

   Vilken salva. Jag bugar.
   Kanske skulle man önskat att adressaten varit sjuklöverväldet. Ingen nämnd och ingen glömd.

   När jag ändå skriver lite nytt i IS frågan för er som inte är uppdaterade:

   Tyskland kommer i framtiden att frånta IS-terrorister deras medborgarskap. Detta står klart efter att landets inrikesminister Horst Seehofer och justitieminister Katarina Barley enats om ett nytt lagförslag.

   I Sverige väntas cirka 150 män och kvinnor återvända från Islamiska Staten i Syrien och Irak till Sverige.
   Därutöver tillkommer 80 barn som reser med föräldrarna.

   Kommunerna står beredda att bistå med lägenhet och sjukvård.
   Bankomaten nämndes inte.

   Risken är väl stor att vi får Tysklands IS terrorister också på halsen. Kan man bara säga asyl så är man svensk.

   Gillad av 2 personer

 4. Eva Danielsson skriver:

  Självklart måste vi försöka få det svenska politikerväldet att höra våra röster och hoppas på att de får stora skälvan i valtider. Det ska de ha. Om vi inte brydde oss om hur svensk politik förs skulle vi inte läsa DGS eller vara upprörda över beslut som tas av svenska politiker. Jag tror inte man kan påverka globalismen mer än just genom den nationella politiken. Men när de med mest makt i landet inte verkar bry sig om konsekvenserna för nationens medborgare av den politik de för, så tror jag att deras motiv till många beslut har med globalistidéer att göra. Förutom vanligt röstfiske förstås, t ex vad gäller import av ny underklass. Jag tror inte på att våra rikspolitiker, trots att de är lågutbildade, är så inkompetenta och naiva att de har fixat skenande brottslighet, krackelerande kärnverksamheter och utsugning av välfärd och välstånd, enbart för att de är så klantiga. Jag tror på andra motiv bakom ridån av lugnande pladder om att ta tag i saker, eller se till att EU tar tag i saker. Jag tror att våra fem-sex vänsterpartier bl a har agenda30 som överordnat mål. Fast det väl bara är Annie Lööf som öppet pratar om befolkningsutbytet. Och då som något önskvärt. Finns det förresten inga förnuftiga centerpartister som kan starta ett drev och se till att hon får avgå?

  Gillad av 14 personer

  • uppstigersolen skriver:

   Ja var är Fälldin? Mannen som på frågan vad försvaret skulle göra när ryska bogserare ville komma och bogsera bort U137 svarade, Håll gränsen. När hörde vi sådant klarspråk senast från en statsminister?

   Gillad av 1 person

 5. Dnam eksnad skriver:

  Ja en sak är sanning och vetenskap, en annan att mobilisera truppernas kamplusta. En sak som lätt får mig att leta boende i Spanien det är när jag studerar demografi, loppet verkar kört utan någon slags snar revolution, muslimerna blir för många, och deras företrädare socialdemokraterna och vänstern (ja C försöker också få en och annan röst och till och med SD har tokiga företrädare som fiskar i dessa vatten, moské-mannen får mig att välja AFS igen), kommer aldrig att vända dem ryggen, inte ens om IS öppnar egna moskeér i Sverige. Demografins problem kan inte illustreras bättre än att svenska staten nu i hemlighet (ledarsidorna) jobbar för att få hem baaaaarnen, Skråmos sju (!) barn och det är väl lika illa för alla andra mördande pappor i IS, när barnen väl är här så kommer mamma och pappa, uppståndna från de döda. Vem vet om Skråmo ens är död, han dog ju efter att striderna tog slut, sägs det? Samtidigt så skall svenskar nu inte få barn pga klimatet, Pk-ismen antar allt mer formen av Mengele-politik, men ingen riktar några sådana uppmaningar till muslimska familjer med sju barn, eller noterar att dessa familjer belastar klimatet med en faktor 10 högre om de är i Sverige, relativt Somalia eller Syrien.

  Så demografin kan få mig att misströsta och leta hus i Spanien (fast europeer i krig har ju ofta en killratio på 10-1000 högre än motståndaren så än finns det hopp). På samma sätt kan man misströsta om man tror att globalister styr allt, det jag noterar är att jag egentligen inte vet något i ämnet. Jag har en bok av Ferguson om Rothschilds som skall läsas, men jag vet egentligen inget om dessa familjer och maktstrukturer, jag lutar åt att det ligger något i teorierna, det är inte långsökt för mig att de rikaste har både makt och en agenda som bygger på att vanligt folk är myror. Jag är dock tidigare forskare och experiment ligger mig varit om hjärtat, vilket mythbustertest kan göras för att verifiera teorierna?

  Allt detta borde inte underminera Patriks tes att vi måste göra vad vi kan, där vi kan, utan istället om det kan föras i bevis, stärka vår sak. Om det kan bevisas att Renifeldt och Lööf har fått märkliga och överbetalda uppdrag så borde det ju hjälpa till att underminera deras argument, de har gjort det för pengar helt enkelt, sålt ut sitt land. Man kanske kan finna något i alla wikileaksdokument men ingen vänsterjournalist (dvs ingen) gräver ju efter sådant.

  Svårt är att veta om något är sant, jag läser att Tarrant endast skall delta på videolänk på rättegången och medierna är förbjudna att filma och fotografera. Breivik har vi ju kunnat se ett flertal gånger så han finns väl. Men finns Tarrant? Är han kanske en skådespelare? Jag vet inte, och med den media vi har så vet ingen annan heller, utom en liten krets.

  Gillad av 12 personer

  • Christer L skriver:

   ”vilket mythbustertest kan göras för att verifiera teorierna?”

   Det som ska visas är alltså att pengar är makt och hur detta fungerar. Follow the money. Ta till exempel x miljarder dollar och se vad någon väl insatt person kan åstadkomma för politiska beslut. Om det inte går att tjäna på affären mätt i dollar så är myten busted. Detta är redan gjort, så saken är klar. Grundarna av det amerikanska banksystemet, Rotschild bland andra: Federal Reserve. Ett beslut av amerikanska regeringen att låta privata bankägare ansvara för valutan. Confirmed.

   Makt och pengar är egentligen samma sak. Att äga är per definition att ha makt över något. Man kan inte äga något utan att ha makt över det. En del andra värden kan man dock inte köpa för pengar. Du vill inte ta ställning förrän du satt dig in i frågorna på en akademisk nivå. Men du snuddar ändå vid svaret på frågan om pengar är makt: du har råd att flytta till Spanien. Du har makt över dig själv. Andra är som slavar helt beroende på hur de mäktiga besluter över deras liv. Du har makt över politikerna, som utan hänsyn kan förvandla din hemstad till ett inferno från arabvärlden. Men du kan ändå råda över ditt liv – och politikerna kanske flyttar, de också. Multiplicera denna makt du har med tio tusen, så har du en bakdantare i globalistvärlden, kan jag tro.

   Gillad av 3 personer

  • uppstigersolen skriver:

   DNAM EKSNAD. Om att flytta till Spanien. Min bästa vän sen 6 årsåldern har en syster. Hon och hennes man älskade Spanien och tillbringade alla semestrar och ledigheter där. Till slut gjorde de slag i saken och flyttade ner dit ”för gott”. Till ett område med många svenskar. Välordnat, en svensk skola så hon fick jobb och barnen kunde gå i skolan. Men, efter bara fem år så flyttar de hem till Sverige igen, till en enklav i södra Sverige. Varför då frågade jag? Hon förklarade att efter flera inbrott, några våldsamheter och en del annat så kändes Sverige tryggare. Nåväl detta hände för 15 år sedan så kanske har situationen i Spanien blivit bättre medan den i den lilla enklaven i Södra Sverige blivit sämre så vad vet jag. Men hon bor kvar i den lilla enklaven.

   Gillad av 2 personer

   • Dnam skriver:

    Det beror förstås var man bor, enklaverna därnere växer snabbt, det jag gillar är att man man rör sig bland folk så är man i huvudsak bland västerlänningar, fast jag rör mig mest i turistområden förstås. Visst, inbrott, det finns en anledning till galler och murar. Frågan ör hur Sverige ser ut om 10-20 år?

    Portugal, jo, eller kanske Okinawa.

    Gillad av 1 person

  • Richard skriver:

   ”Ja en sak är sanning och vetenskap, en annan att mobilisera truppernas kamplusta.”

   Ja, men här på det mest intressanta forum jag hittat (kunniga skribenter och ganska högt i tak) behöver vi inte ägna oss åt propaganda för att elda kamplust. Som jag ser det (och utifrån devisen om att här skapas samtidens självförståelse) är det största värdet här att fortsätta att förfina förståelsen.

   Däremot skulle vi kunna föra mer diskussion kring hur vi ska lyckas väcka fler sovande. Jag utesluter inte att Patriks förenklade analys kan vara bra kommunikation i det syftet. Att försöka uppmärksamma folk på problemet med globalisternas agerande kan kanske riskera stöta bort folk snarare än att väcka dem.

   Men vi här på DGS behöver fortsätta belysa det och andra delorsaker till situationen.

   Gillad av 3 personer

 6. gmiksche skriver:

  Jag håller med om att det är olyckligt när folk fastnar i en global konspirationsteori. Inte bara det, det fixerar folk i ett tänkande som de har svårt att komma ur. Det räcker med att se hur i och för sig separata intressen samverkar planeten över när de kan dra fördel, i synnerhet ekonomisk sådan. Vilket inte utesluter att de, när deras intressen går isär i andra sammanhang motarbetar varandra. Givetvis finns det starka pressure groups inom västvärlden och även till en del i den asiatiska världen. Det räcker med att hänvisa till boken THE ISRAEL LOBBY av John J Mearsheimer och Stephen M Walt, Penguin Books 2007. Det kan räcka med ett sådant påpekande för att bli avfärdad som antisemit. Å andra sidan finns en stark högerkristen lobby i USA som söker sin like och vars målsättningar delvis sammanfaller med den israeliska lobbyn och delvis är konträra till den. Man kan också se den engelska överklassens visserligen försvagade men ändå ofta dominerande ställning i brittisk politik som en slags lobby. Och parisetablissemanget som dess franska motsvarighet fast klädd i 1789 års kostym. Och det finns fortfarande starka men splittrade vänsterkrafter inom EU, vars institutioner och think tanks för tankarna till en lobby. Icke att glömma den till antalet största lobbyn, den som lyckats hålla sig under mattan för de flesta svenska politiker. Umman.

  Gillad av 4 personer

 7. Jari Norvanto skriver:

  ”Även för en statsminister kan det vara behändigt att ha en globalistmakt att skuldbelägga för sina egna tillkortakommanden.”

  Mycket behändigt. Jag kommer att tänka på den roliga filmen ‘Direktøren for det hele’ av Lars von Trier. Fast ”vår” regering är väl mer som ‘The Office’. Skratta åt dessa pajasar.

  Gillad av 3 personer

 8. Fabricerad skriver:

  ”För övrigt är demokratin ingen halvrutten åra utan en våldsam, eldsprutande drake som härskare har all anledning att frukta.”

  Jag skulle vilja påstå att antingen har vi inte riktig demokrati eller så har P.E. fel på denna punkt. Troligen har vi inte riktig demokrati. Sedan Sveriges politiker kände att vi behöver en demokratiminister har jag funderat på om vi verkligen har demokrati. Trots allt måste väl demokrati innebära mer än att vi röstar vart fjärde år, eller?

  Gillad av 9 personer

 9. Christer L skriver:

  Det är ingenting jag föreställt mig att jag som svensk väljare kan utöva inflytande över globalisterna. Men jag kan välja en regering som spelar ett annat spel med globalisterna. Det är inte fråga om öppen strid på liv och död, utan om avvägningar. Sverige bedriver utrikespolitik, och i detta ingår inte bara regeringar utan även andra krafter. Globalisterna är det namn vi gett en sådan kraft, det internationella ägandets makt, inkluderat media, medicin och råvaror. Folkvandringarna är en kraft som förstärks och riktas av intressenter. Islam är en annan överstatlig kraft, vidare den internationella socialismen, det militärindustriella komplexet i USA, och så har vi de icke-demokratiska krafterna inom FN och EU, etc. Att svenska regeringsmedlemmar har träffat bilderbergare och trilateralare utan att öppet redovisa dessa möten är inte diplomati, det är landsförräderi. Den lyxiga lobbyismen har förfört den så kallade eliten inom politiken. Även högt avlönade byråkrater. Genom att köpa politiken har globalisterna åstadkommit en ett tomt gap, en klyfta mellan väljare i Sverige och svenska politikerklassen. Alla vill ha mer. Klyftan som är en inkomstklyfta. Och hur stora och många är de grupper som driver aktivism på lägre nivå och får betalt för detta? Hur stor är influensen via de så kallat humanitära organisationerna? Inte vet jag. Men de stora dragen kan jag se, tack vare sådana som ex-vis Lars Bern, som på sina bloggar samlat en mängd globalist-data. Jag är själv inte rik, så jag behöver inte blunda. Med detta sagt är jag entusiastisk och tacksam över DGS, som har stor betydelse genom att så många här läser och skriver seriöst och intelligent.

  Gillad av 10 personer

 10. Richard skriver:

  ”För dem saknar det svenska politikerväldet självständig betydelse och bara är globalisternas nickedockor.”

  Nej! Det har i varje fall inte jag påstått. Politikerväldet har potentiellt egen ”självständig betydelse” även om globalisterna påverkar dem starkt. Dagens makthavare är väldigt påverkade. Därför är det väldigt viktigt att vi får in AfS i riksdagen och kan börja slänga ut folk som inte ska vara i Sverige.

  Folk behöver känna till globalisternas makt och hur de påverkar för att komma till rätt slutsatser och kunna agera effektivt. Tex är risken med de etablerade makthavarna att de är köpta. Därför måste vi få in nya okorrumperade.

  Ett annat exempel är att folk behöver fatta kopplingen mellan globalisterna och monopoliserad massmedia. På så sätt kan de börja söka information på annat håll och slippa globalistpropagandan.

  Ett tredje exempel är att de kan sluta tro på FN som en god kraft och se den som den korrupta globalistskapelse den är.

  Det räcker långt att känna till globalisternas makt och lite om hur de verkar och agera därefter. Vi behöver inte påverka globalisterna direkt även om vissa bojkotter kan vara bra (tex bojkotta facebook och google som verkar vara globalistförsök att ta mer kontroll över internet).

  Gillad av 7 personer

 11. Lars skriver:

  Konspirationsteorier tror jag inte på, världen är för stor för att ett fåtal globalister ska kunna styra den, men ändå, det finns ideologier och samlad politik som kan beskrivas och som styr många beslutsfattare, inte minst nyliberalismen (eller i Europa motsvarande ordo liberalism). I Sverige har vi politiska företrädare för öppna gränser för kapital, varor och tjänster och människor och det gäller inte enbart inom EU. Dessa människor har kanske inte tankeförmåga, men de har tankar likt förbannat och talar dessutom även om de inte har något at säga.

  Så, varför inte titta på Washington Konsensus? Chicago universitetet? EUs ekonomiska politik? Invandringspolitik i GB, Frankrike, Tyskland, Sverige? Visst kan man väl kalla det globalism?

  Gillad av 1 person

  • olle reimers skriver:

   Det finns ingen anledning att tro på konspirationsteorier efter som dessa by default grundar sig på ren spekulation. däremot kan det finnas anledning att ägna sig åt att analysera maktcentra, titta på deras historia, kartlägga deras inflytande o.s.v.

   Kasta inte ut barnet med badvattnet, Lars!

   Gilla

   • Lars skriver:

    Nej, att bara förkasta det du räknar upp vore ju som att inte diskutera Wallenbergs och Bonniers inflytande för att 1) Det skulle vara anti-semitism och 2) Deras enda intresse är att tjäna pengar

    Gilla

 12. Att leka med elden skriver:

  Det naturliga är att se på demokratin som en slags extern funktion. Som balanserar fram den dominerande folkviljan. Inom en nation. Och att det sker bland miljoner självständigt tänkande individer. Med bredast möjliga öppenhet, i förda samtal, privat och medialt. Och att demokratin inte är låst till ett faktiskt innehåll. Utan fungerar dynamiskt, som en ständigt närvarande och pågående process.

  Men man kan även betrakta demokratin i ett mer begränsat perspektiv. Vad sker inom individerna själva? Hur underhåller man den egna tillhörigheten och gemenskapen, som individ, inom ett kollektiv? Vad består egentligen den egna tillhörigheten av? Och hur viktig är den?

  Inom varje människa finns ett belöningssystem. Kopplat till dopamin. Tillfredsställelse nås inte bara av yttre ting. Utan även av mänsklig gemenskap. Individer som utesluts ur gemenskapen blockeras i sina belöningssystem. Och mår dåligt. Medan motsatsen gäller för all mänsklig inneslutning.

  Vi ser i dag hur den sociala uteslutningen aktivt används i det externa demokratiska spelet – från högsta politiska håll. Förstärkt av media och sociala medier. Manipulerande av arkaiska belöningssystem har gått och blivit norm. Även politiskt.

  Detta utgör i grunden ett spel om den egna identiteten. Om in- och utgrupper. Där man medvetet använder sig av social inneslutning och exkludering.

  Detta spel är mycket farligt för demokratin. Eftersom Sverige i allt högre grad blivit ett multikulturellt land. Det som håller ihop människor är inte enbart social interaktion, i största allmänhet. Utan även etnisk tillhörighet och religion.

  Och dessa tillhörigheter går rakt in i våra belöningssystem. Dessa särskiljande identiteter uppträder oftast mycket starkare än det demokratiska systemet självt.

  Klanröstning är ett tämligen nytt fenomen i Sverige. Men vi får nog räkna med att etnicitet och religion kommer att uppträda än mer överordnat i framtiden. Som ett splittrande fenomen, starkare än den demokratiska processen.

  När höga politiska ledare, via ”guilt by association”, vill stigmatisera nästa en femtedel av befolkningen, leker man en farligt lek med våra arkaiska belöningssystem. Att utesluta och innesluta stora folkgrupper är att fingra på social dynamit. Knappast lämpligt i ett mångkulturellt samhälle. Om samhället på sikt skall kunna hållas samman.

  Där har vår egen statsminister en del saker att lära… Och även andra partiledare. Om demokratin skall förbli en hälsosam process – även i framtiden.

  Gillad av 5 personer

 13. malmobon skriver:

  Politikerväldet? Marknadskrafter? Så om jag går ut och köper en el.bil, eldriven skateboard (Arnstad) eller elcykel skulle jag påverka politikerväldet och därmed politikerväldet. Få ordning i migrationen?
  Kan väl inte bara vara en slump att Löfven, Macron, Clinton, Busch har blivit regeringschefer när dessa varit inbjudna till Bilderberggruppen och förra året Annie Lööf med Wallenberg i Virginia, USA. Vad hände?
  Som tur var börjar folket vakna men hoppas bara det inte är försent, för vi har ju bara 5 år på oss att överleva enligt miljörörelsen som pågår. Läs. Ta fokus från verkliga problemet som är migrationen och överbefolkningen här hemma.

  Gillad av 5 personer

 14. Östrahult skriver:

  Man får försöka hålla isär två saker, politiken och ekonomin. Globaliseringen har medfört att den ekonomiska eliten frigjort sig från nationalstaterna, t ex genom att inte betala skatt. Överstatligheten har också öppnat en arena där storföretagen kan lägga in sina beställningar till politiken t ex genom liberalernas Wikström. Bakom globaliseringen av ekonomin ligger främst ”economy of scale” men i någon mån även att staten tar medborgarnas pengar som sedan via olika fonder mer eller mindre kravlöst tillhandahålls som bränsle för big business alltmera egenmäktiga agerande.

  Parallellt med detta finns nationella politiska processer med ett betydande inslag av demokrati men där specifika intressen tagit över mer och mer. I Sverige rör det sig till stor del om olika aktiviströrelser på vänsterkanten och inom miljörörelsen som fått tillgång till maktens kärna. Detta möjliggör allehanda ingrepp som okontrollerad invandring, eller för att ta ett aktuellt exempel; obegränsade resurser för könsbyte, osv. Även här gäller att väljarna ligger ljusår ifrån att förstår hur saker och ting egentligen hanteras. Makten använder alltmera resurser för att mörka, ett aktuellt exempel är att problemet med utsatta områden är att de beskrivs, inte vad som sker där.

  Gillad av 7 personer

 15. Magnus Rosensparr skriver:

  Soros och övriga i globalistmaffian utövar inte sin makt i enskilda länder utan i betydligt större enheter, som t.ex. FN, EU, Världsbanken, IMF m.fl., där skalan gör att det uppmärksammas mindre av befolkningarna i enskilda länder. Står man inne i Ojnareskogen ser man träd men inte hela skogen. Står man mitt i Sibirien ser man ännu mindre.

  Det är ingen tvekan om att den svenska riksdagen har förflyttat delar av sin egen makt, dels genom själva medlemskapet i EU, dels genom att vara drivande i arbetet med att befrämja planerna på att utöka EU:s imperialistiska ambitioner.

  Gillad av 7 personer

 16. Socrates den yngre skriver:

  Vendetta slar spiken pa huvudet med fragan “(varfor stangs SD med) 18.,7% av väljarna ute … med däremot MP som knappt kunde krypa över 4%-spärren agerar som fältherrar genom att ständigt trycka igenom den ena lagen galnare än den andra?” Nagot att fundera over.

  Socrates

  Gillad av 10 personer

 17. Göran Holmström skriver:

  Jag kanske är naiv, men jag tror pengar och makt styr galenskapen, en Eu parlamentariker tjänar 199000 spänn med mycket låg skatt per månad , på att spela med i farsen, visst fasen säljer dom flesta sig för det beloppet, statsministern kommer inte upp i dessa pengar .En vanlig knegare i Sverige har 26-30 tusen per månad och allt man handlar skattas minst en gång till.
  Rättvist?

  Gillad av 4 personer

 18. lenam skriver:

  Vi får hoppas att Patrick har rätt och att vi kan vända skutan i vårt land. SD har ju lyckats bli Sveriges näst största parti och KD har nu 10% i opinion. Detta säger någonting om bristande förtroende för den utstakade vägen och dess konsekvenser. Jag blev ännu mer övertygad att jag inte längre är liberal när jag såg skandalen på Uppdrag granskning igår. Liberalismen saknar vett och sans när de får för stort inflytande. Bättre att vara konservativ och inte hitta på en massa dumheter i onödan.

  Gillad av 8 personer

 19. Björn skriver:

  Kan nån ge ETT ENDA exempel på FÖRBÄTTRINGAR av levnadsvillkoren, livskvalitén eller tryggheten för den URSPRUNGLIGA befolkningen, som Sveriges och/eller EU:s politiker har åstadkommit de senaste decennierna?! Bara ETT ENDA j-a exempel, på vilket område som helst…..

  Gillad av 4 personer

 20. Sixten Johansson skriver:

  Jag ska skissera en modell som kan strukturera tänkandet och indikera sjukdomens karaktär och hur påverkan bör riktas:

  När de materiella (biologiska, ekonomiska) basbehoven fyllts är alla andra behov psykologiska. Psyket är en drivande motor. Vissa individers och gruppers motorer och bränsle är starkare, men kollektivt drivs utvecklingen av psyken.

  Makt och pengar är en lodrät mätare: Ju högre upp ett samhällsskikt flyter, ju större är potentialen och risken för existentiell psykisk sjukdom, eftersom markkontakten minskar. Globalisteliten kan vara totalt vansinnig (och därför lätt materialisera ondska), men samma syndrom finns nu i alla samhällsskikt i väst, lindrigare ju lägre skiktet flyter. Sjukdomen förvärras även av kontakt med makteliten och av en personlig illusion av makt.

  När förljugenhet byggs in i tänkandet blir hela samhällsbygget infekterat som av osynlig rötsvamp, uppifrån och ner. Den går in i vetandets alla grenar, miljonfaldigas i psykena, i verklighetsbilden.

  Falskhetens röta alstrar kollektiva vanföreställningar, en masspsykos. Lika verksam även i lägre PK-skikt är vår tids viktigaste försvarsmekanism regression, ofta förenad med klyvning och projektion. För att slippa hålla både gott och ont inom sig projiceras det onda på något utomstående. Att få se sig själv som enbart god ger ett lätt rus, som blir beroendeframkallande och destruktivt för psykets mognad och för samhället. Vår uppgift blir att avtäcka all förljugenhet och väcka insikt om den egna ondskan.

  Gillad av 3 personer

  • Björn skriver:

   Det är många som inte kan hantera den tankefrihet som infinner sig när de ”materiella basbehoven” är tillgodosedda, och istället börjar bete sig ologiskt och känner sig vilsna i tillvaron! Lite som spermier som hamnat i ett provrör i stället för där det var tänkt…..Det sämsta vi kan göra är att ge den här typen av människor, som saknar både ”morot” och ”kompass”, makten över oss ”vanliga” medborgare och vår lite mer ”jordnära” och strävsamma tillvaro!

   Gillad av 1 person

   • Sixten Johansson skriver:

    Ja, i dag kan man med tankens och ordens hjälp skapa sig vilken låtsasvärld som helst och dela den med liktänkande, helst med sådana som har hög status. Men därinne i bubblan tappar man kontakten med det jordnära, den reella verkligheten både utanför och inuti människan. Ju mer makt och pengar man får, desto högre upp seglar man i sin bubbelvärld – och man blir faktiskt psykiskt sjuk när verklighetskontakten försvinner.

    Men redan innan det har gått så långt finns en enorm lockelse i att få förbli barnslig och behagligt lullig, ungefär som när man har tagit några glas. Flower Power-decennierna med musiken och drogerna var en långvarig kollektiv regressionsperiod. I de äldre generationerna finns minnena och en dragning till detta och ovanligt många av dagens yngre har nog haft en uppväxt med ganska barnsliga, omogna föräldrar. Det kan ha bidragit till dagens regressionstrend, där utopismen och (själv)godheten är den nya ”ofarliga”, ”humana”, av makteliten sanktionerade drogen. Men man kan bli en kroniskt omogen självgodhetsknarkare precis som av andra droger och precis som man kan se i vissa religiösa rörelser.

    Gillad av 1 person

   • Björn skriver:

    Ja, självbedrägeriet att försöka bli hög på godhet utan egen ”insats”, breder ut sig bland ”bubbelborna”……

    Gilla

 21. Johan skriver:

  Att man inte tycker sig kunna påverka globalisteliten på nationell nivå betyder inte nödvändigtsvis att uppfattningen att vår vardag styrs av globalisteliten utifrån är felaktig. Bara knepigare.
  Jag tror inte gänget i Rosenbad har så mycket inflytande över de stora frågorna.
  En förändring måste nog ske inifrån EU mha folkopinionens tryck.Frågan är då hur FN agerar.

  Gillad av 1 person

  • Fredrik Östman skriver:

   Men det betyder inte att ett annat gäng i Rosenbad skull kunna ha mer inflytande. Än är statens suveränitet inte upphävd i den internationella diplomatien. Det gäller bara att skaffa sig allierade eller vara tillräckligt farlig själv.

   Gilla

   • Johan skriver:

    Ja, både lokalt och i EU vore ju bäst. Får se vilka vindar som blåser från Bryssel framöver och hur de påverkar de lokala politikerna.

    Gilla

 22. lookslikeanangel skriver:

  Hej nattugglor eller kanske ”early birds”

  Jag har ägnat mig åt skogsvård. Så jag är mer intresserad
  av att ligga i badkaret och koppla av!
  Och – är det någon idé att engagera sig och att ens rösta
  i Sverige?!?

  För ett antal år sedan var jag i Ungern. Jämt hörde man;
  – Vi måste vänta!, – Vi måste vänta! Hade då ungrarna
  INGEN direkt förväntan på något, undrade jag (ilsket).

  Men, nu i Sverige. Herregud, att rösta när valsedeln är
  någon slags kölapp, och man inte ens vet vad man köar för….

  Ungern fick kanske något parti, som fick folk att tro
  att man kunde få något att hända….? Jag vet inte.

  I Sverige – visst, man kan tänka;
  ”First we take Manhattan. Then we take Berlin.”
  Det finns också andra intressenter, Kina t.ex.

  Apropå ”politisk skogsvård”;
  – Just nu tror jag inte på lilla lövsågen.

  Gillad av 1 person

 23. jsandwall skriver:

  Globalisterna har makten över framför allt skapandet av våra betalningsmedel….som skuld, och sedan ränta på det. Alltså ett rent pyramidspel.Demokratin är alltså obefintlig. Det vet våra politiker och de vill inte bita den hand som föder dem. Våra 349 riksdagspolitiker är skådespelare som nogsamt följer manus ….finansoligarkerna. Det spelar INGEN roll vad man lägger för lapp i lådan var fjärde år. Själv slutade jag rösta på 80-talet. Globalisterna finns överallt. T.e.x FN. Marken i New York Och byggnaden(?) skänktes av Rockefeller. Den enda generalsekreterare som stod fri var Dag Hammarskjöld…och alla ver hur det gick för honom

  Gilla

 24. Benjamin Dhover skriver:

  Jag vet inte riktigt om jag håller med om det där med demokratin som ”eldsprutande drake”. Med Löfvens flin i TV-rutan efter att han trixat till sig statsministerposten genom JÖKarnas försorg i färskt minne kan jag sträcka mig till ”ekorre som kastar geléhallon”, men inte längre.

  Gillad av 2 personer

 25. Loke skriver:

  Man behöver inte leta internationellt för att hitta kapitalister som gynnas av Sveriges sönderfall. Har man sysslat med import av utländsk arbetskraft så går det inte att missa anledningarna till varför migranter söker sig till Sverige. Det är inte enbart jobb som lockar utan välfärdssystemen. Är man normalt funtad som kapitalist så utnyttjar man givetvis situationen och erbjuder lägre lön då både arbetsgivare och arbetstagare är överens i den primära sakfrågan; Den sjuka dottern kommer att få gratis vård betald av övriga skattebetalare och sonen får gratis skola. Visserligen måste familjen bo i ett utanförskapsområde, men med faderlig disciplin så ser patriarken till att sonen lyckas i skolan trots den utsatta geografiska belägenheten. För dottern gäller att sjukvården håller inte världsklass, men den är gratis.

  Som läsare på DGS så inser jag sveket mot svenska skattebetalare, men hela jävla myndighetssverige jönsar med i spelet. Man ses som en god människa som skapar jobb i Sverige, åt utlänningar, men den den egentliga anledningen är enbart att förbättra bolagets resultaträkning.

  Varför svenska löntagare går med på upplägget är en gåta, men som kapitalist så utnyttjar man de möjligheter som finns att privatisera vinster och socialisera förluster. Jag passar frågan om Soros står bakom och tittar istället på inflödet på konto 1930. Det hade gått att erhålla ytterligare ekonomiska fördelar genom att gå med på förslagen om att sälja arbetstillstånd till arbetstagarens bekanta, men någonstans går det en gräns även som svensk företagare.

  Gillad av 1 person

 26. Jonas Nilsson skriver:

  Någon har förklarat våra tiders ”globalism” som en huvudtanke i och med modernismen. Tanken om den enda gemensamma världstiden kom vid förra sekelskiftet och gav nya möjligheter åt det urgamla imperietänket.
  Frågan är väl ändå om det tekniskt sett är möjligt med en ”global” överblick. FNs grundmönster bygger på det. Det funkar så länge ingen lägger in sitt veto.
  Om man istället för att betona tanken om en absolut världstid, betonar att hela världen inte riktigt är sig lik i alla delar tror jag man kommer längre. De av dagens globala imperier som kan anpassa sig lokalt vinner, d.v.s. respektera ‘nationer’. Detta var väl Sovjetunionens grundidé? Det är väl därför Kina är så framgångsrikt? Västvärlden driver utåt ännu idén om demokrati.
  Finns det bärande, bestämmande, världen som går utöver makt- och kapitalspelet? Jag tror och bekänner det.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.