Bitte Assarmo: Korrespondenterna förtydligade bara det vi redan visste

Bitte Assarmo

För en tid sedan granskade jag de svenska mediernas rapportering om de svenska IS-terrorister som nu sitter fängslade i Irak och norra Syrien. Jag kunde då konstatera att det har varit svårt för svenska journalister att ställa svåra frågor till terroristerna.

En som utmärkt sig i rapporteringen är Expressens —. Hans intervjuer med svenska IS-kvinnor har saknat udd, och hans beskrivningar av dem har varit beskrivningar av offer snarare än gärningspersoner. Därför var det med stort intresse jag slog mig ner för att titta på SVT:s Korrespondenterna. Skulle programmet följa samma trend som IS-rapporteringen hittills gjort?

Svaret är: Både ja och nej.

Å ena sidan finns en undfallenhet i Sanna Klinghoffers kontakt med terroristerna. I sitt möte med den terrorist som man valt att kalla ”Ibrahim”, och som tillåts täcka ansiktet för att inte bli igenkänd, väljer hon att anamma hans, och islamisters, syn på kvinnor. När ”Ibrahim” inte vill skaka hand så ler hon nämligen stort och lägger handen på hjärtat istället.

Det kan naturligtvis vara på sin plats att anpassa sig efter de seder och bruk som gäller i det land där man befinner sig. Men det här är inte riktigt en sådan situation. Mannen är svensk, vill tillbaka till Sverige, och säger sig dessutom ta avstånd från IS och terrorsektens syn på omvärlden. Att han då framhärdar i könssegregationens tecken och vägrar ta i hand är fullkomligt respektlöst. Att SVT:s utsända då visar honom en respekt han inte förtjänar genom att lägga handen över hjärtat är direkt stötande. Det hade gått alldeles utmärkt att hälsa utan att vare sig ta i hand eller hälsa på islamistiskt vis.

I reportaget från det flyktingläger där kvinnorna sitter fängslade finns också en tendens att ”tycka synd om”. Svepande bilder över ett torftigt tältläger, och programledarens allvarsamma röst när hon framhäver IS-kvinnornas särskilt utsatta situation. Mitt i lägret finns ett ”inhägnat område, omgivet av ståltråd och beväpnade vakter. Här inne hålls IS-kvinnorna och deras barn – som fångar. Instängda.” säger hon lågt och med särskild betoning på de sista två orden.

Samtidigt ställer hon de frågor som måste ställas. Både till den maskerade ”Ibrahim” och till den likaledes maskerade kvinnan, som sägs vara hans hustru. Hon ifrågasätter ”Ibrahims” påstående att han aldrig sett några huvuden uppsatta på spett i Raqqa – något som alla vittnen berättat om.

– Då har du aldrig varit i Raqqa, framhärdar hon och får honom att sväva på målet.

När hans fru förklarar att hon aldrig sett något otillbörligt pågå i IS kalifat säger reportern flera gånger att hon inte tror på det. Hon säger också flera gånger att ”nu måste vi prata på riktigt” och visar IS-kvinnans inlägg på sociala medier, där hon hyllar kalifatet. Kvinnan själv har ”inget minne” av att hon skrivit något sådant. Och hon vidhåller, trots upprepade frågor från reportern, att hon ingenting har sett. Däremot har hon hört att vissa inte har behandlat sina slavar så bra som de borde.

– Inom islam, när det gäller slavar så har de mycket rättigheter gentemot sina ägare, säger hon.

Och när reportern frågar om det är okej att ha slavar så blir det riktigt besvärligt.

– Jag vet inte vad jag ska svara på det, säger hon efter en lång paus.

På det hela taget var Korrespondenterna inte lika färgat av daltmentalitet som många av de reportage vi hittills sett om IS-terroristerna. Tendenserna fanns där, men tog inte över. Däremot ställer jag mig frågan huruvida de här intervjuerna alls är av intresse för svenska folket. Vad fick vi egentligen veta, som vi inte redan visste? Ingenting.

Det enda som möjligen blev tydligare är att de svenska IS-terroristerna är fega kräk som inte vågar visa ansiktet, som vägrar erkänna att de gjort något fel, som inte ångrar sig ett dyft och som uppenbarligen se Sverige som en idyllisk och naiv bullerby dit de ska åka för att vila upp sig efter folkmordet. Och att regeringen gjort ett historiskt misstag, som de kommer att kritiseras för i generationer framöver, när de underlät att stifta lagar för att hålla dessa vedervärdiga mördare inom lås och bom.

57 reaktioner på ”Bitte Assarmo: Korrespondenterna förtydligade bara det vi redan visste

 1. Peter Jemtfelt skriver:

  Jag har svårt att köpa ordet svensk i dessa sammanhang. Svenska medborgare är de men att vara svensk är inte att åka för att strida för ett Kalifat. Att vara svensk är att stå upp för vår demokrati och för rättstatens principer. Det är att respektera lagar och regler och att man förväntas kunna leva tillsammans med alla människor i vårt land. Jag ser inte att detta uppfylls överhuvudtaget. Man låter sig inte radikaliseras om man hyser någon respekt för nationen man är medborgare i. Att leva tillsammans är en av grunderna för vår nation och om det mångkulturella samhället inte kan leva upp till det, är det inte mångkultur i behöver. Att experimentera med landets framtid, som det är att på mycket kort tid gå från ett etniskt homogent samhälle till att nu vara ett av världens snabbast växande mångkulturella samhällen, frestar på på ett sätt som tyvärr kommer att leda till att den tillit och trygghet som funnits går förlorad. Något som återvändande IS terrorister definitivt är med att förvärra.

  Gillad av 25 personer

  • W skriver:

   Våra ämbetsmän bidrar i högsta grad till att rasera vår tilltro på att lag och rätt, likhet inför lagen gäller.

   Kammaråklagare Daniel Suneson, som under förra året åtalade flera medlemmar i Nordisk Ungdom för att de under en kort stund hållit upp en banderoll med budskapet ”Rädda barnen”, missade under 2016 att begära utvisning för en nicaraguansk medborgare som åtalades för 23 fall av sexuellt ofredande med 30 brottsoffer, varav ett var fyra år gammal. När Nya Tider kontaktar Migrationsverket visar det sig att den åtalade inte ens hade uppehållstillstånd i Sverige. De berättar vidare att han lämnade in en ansökan om ett sådant i december 2017, men fick avslag.

   Hur många likartade historier har vi hört det senaste decenniet?

   Gillad av 14 personer

  • Margareta skriver:

   Jag vänder mig emot bruket av benämningen svensk. Att använda uttrycket svensk medborgare är helt i sin ordning, del är den juridiska statusen, medan benämningen svensk innebär för mig något annat. Detta något annat är en syn på tillvaron, omvärlden, människorna som har sin grund i den svenska myllan, från slott till koja, om jag uttrycker det enkelt. Den avviker helt från det som uttrycks genom islam, den arabiska kulturen men också många andra kulturer. Svensk, det är den kultur som byggt upp landet, på gott och på ont, som föraktas av etablissemanget, samtidigt som den utnyttjas av densamma för deras egna syften.

   Gillad av 1 person

 2. elfyma+ skriver:

  De som påstår IS-kvinnorna är viljelösa offer utan politisk agenda har fel.
  AxessTV: Under tolv månader infiltrerade två muslimska reportrar en krets brittiska kvinnor som stödjer Islamiska staten, IS. Programmet visar hur de glorifierar en extrem islamistisk ideologi och uppmanar unga muslimska kvinnor i Storbritannien att åka till Syrien och ansluta sig till IS.
  https://www.axess.se/tv/program.aspx?id=5012

  Gillad av 9 personer

  • Niklas R skriver:

   Ska vi vara helt korrekt så är det inget extremt med Islamiska Statens version av sharia. Det är den som Muhammed förordnade i koranen och som är beskriven i haditherna.
   ALLT som Muhammed har sagt gäller, att vara muslim innebär att du underkastar dig Muhammeds vilja, i allt.
   Inklusive vad och hur du äter, dricker, skiter, sover, hanterar slavar, hanterar kvinnor och flickor.
   Det är därför som dessa medborgare i Islamiska Staten inte behöver renat vatten, de ska dricka från en dypöl eftersom Muhammed har sagt att allt vatten är rent och drickbart.

   Gillad av 4 personer

 3. Dnam eksnad skriver:

  I detta ämne så är det omöjligt att tala klarspråk så sådana som Bitte får utgöra en faux kritik mot etablissemangets, i detta fall medias, hantering av fenomenet. För mig så andas inlägget ovan av ett bottenlöst oförstående av vad vi har att göra med och vad som krävs. Jag såg en Netflixfilm igår, Highwaymen, den handlar om jakten på Bonnie och Clyde, som när vanliga poliser och FBI misslyckats så kallar den kvinnliga guvernören som lagt ner Texas Rangers in två gubbar ur pensionen från enheten. Deras jobb var det man inte kan tala om: att döda det som måste bort. Det blir sagt om Bonnie och Clyde: de är inte längre människor och så är det precis. Studerar man empatilösa psykopater, jag hade en period när jag läste flera sådana böcker, så framstår det för mig som att de är deformerade och saknar den viktigaste komponent som gör oss till människor, hade det varit ett fysiskt lyte som Ted Bundy, Ed Gein eller Andrei Chikatilo led av så hade de sett ut som monster. Frågan är om detta är medfött, det verkar nämligen inte så, utan att en viss typ av uppfostran med våld, avsaknad av kärlek och empati och ständiga övergrepp i ens närhet det kan förstöra barn fullständigt, och de växer upp och blir monster. Jag förstod empatilösheten när jag som 20-åring såg ”folk” sparka in skallen på en redan medvetslös svensk och sedan skrattande springa därifrån. Över 30år har gått och fortfarande så beskrivs inte detta adekvat.

  Här får jag avsluta mina resonemang och invänta en tid när vi kan tala klarspråk om detta.

  Gillad av 13 personer

  • Erik2 skriver:

   Alltså, det är en intressant och reflekterande kommentar du skriver. Men vad menar du med ”en sådan som Bitte”? Det förstör ju hela din kommentar. Alla, inklusive Bitte, måste ha rätt till sin egen livsbana. Alla, inklusive Bitte, måste ha rätt att mogna i den takt man själv gör. Du fick din lektion i 20-års åldern. Bitte kanske i 50-års åldern. Därför är hon medskyldig? Det är ett obegripligt och delvis totalitärt resonemang som dessutom fördröjer andras uppvaknande, om dom nu läser här.

   Hälsar en annan person som förmodligen också är en sådan som Bitte. (Jag fick mina lektioner och insikter efter 50. Då ska jag hålla tyst alltså?)

   Gillad av 6 personer

   • Dnam skriver:

    Att bara läsa innantill är inte lätt efter så många år av indoktrinering, ingenstans skriver jag att Bitte skall vara tyst, min ståndpunkt är att alla har rätt till sitt eget tänkande, min sorg är att så få svenskar tänker själv och jag kan tvivla på om det ens går att vakna upp, när jag läser ”sådana som Bitte”. Jag ser Bitte som en kvinna med hår på bröstet som tål kritik, hon får symbolisera de åsikter och analyser hon torgför, det är inte personligt menat.

    Det som de som Bitte i deras indoktrinering dragit på Sverige, det kan inte åtgärdas av ett halvt uppvaknat vänstertänk, men eftersom en majoritet är infekterade, så är vårt öde att vänta på detta långsamma uppvaknande. Man är medskyldig, jag är inte heller utan skuld, men litade på mina ögon då invandrare måttade fotbollsparkar i huvudet på avsvimmade personer, och skrattade, jag insåg att ingen talade om detta på korrekt vis, ens för 30år sedan. Det har aldrig beskrivits korrekt, någonsin, i etablerad media, och knappt i alternativmedia heller.

    Vi är alla medskyldiga i varierande grad, min poäng i mitt andra inlägg under Patrik idag är att detta smögs på oss, vad är totalitärt i detta? Inget. Totalitärt är däremot det tänkande som du smyger in, jag skall inte skriva sanningen som jag ser den, och att bortdefiniera sådant som man inte gillar, som skuld. Detta är ju basen för pk-ismen, jag är utan skuld, man skyller på andra, omständigheter, naivitet eller vad det vara månde.

    Alltid stöter man bort någon, men jag avslutade ju med att jag inte alls skriver det jag tycker och tror är den korrekta analysen, delvis av omsorg om DGS och att stöta bort folk, delvis för att jag blivit censurerad, delvis för att delar av den korrekta analysen idag faller under lagen för HMF, men egentligen är mera generell, som jag försökte illustrera med persongalleriet av seriemördarna ovan.

    Gillad av 3 personer

   • Hovs_klipphällar skriver:

    Erik2 — Just det. Själv la jag min röst på MP för tio år sedan, eftersom jag då ännu inbillade mig att miljön var den mest brännande frågan. Snart efter det insåg jag hur fel jag haft, men så kan det alltså bli…

    Gillad av 1 person

   • Erik2 skriver:

    Ok. Förstår hur du resonerar. För egen del kan jag bara säga att jag skäms över att det tog så himla lång tid innan fjällen började falla från mina ögon. Det är nästan ofattbart vad hjärntvättad jag varit. Jag har därtill ett antal dåliga sidor. En är ett urlöjligt behov av att alltid få sista ordet. Ett annat är detta besserwisserdrag som är så svårt att mogna från. Det finns andra dåliga sidor också. Jag är inte utan skuld till allt som sker. I mitt lilla mikrokosmos har jag varit politiskt korrekt. Och blivit lurad. Lurad på mitt liv och mina drömmar. Lurad på mina barns framtid. Och alla dessa som sitter fsst i bubblan runtomkring mig. Jag upplever nog att hjärntvätten blivit effektivare till och med under de senaste två åren. Det är skrämmande. Om man bara kunde få folk att läsa 1984 igen.

    Gillad av 10 personer

   • Dnam skriver:

    @Erik, jovisst, sista ordet, och grälsjuk är jag men är det så fel i en svensk kontext? Ytterst sällan så ser man en konstruktiv diskussion, även på DGS, när man gör det så är det glädjande för det krävs träning. Vi svenskar pratar inte med varandra, om något, när vi väl pratar om något allvarligt så skall man antingen hålla med eller så är man i princip fiender, och alla blir tysta.

    Jag såg en amerikansk film precis, alla gjorde sig fina för att gå i kyrkan, där man träffande hela byn, och hälsade och tonåringarna fnittrade. Så outsägligt ensamma svenskarna blivit, och jag skyller mycket av detta på socialdemokratin som har allt att vinna på att vi är atomiserade.

    Gillad av 4 personer

   • Hilding Bengtsson skriver:

    Vi behöver alla som till slut sett ljuset/insett sanningen!

    För en del tar det bara lite längre tid,
    att genomskåda vänsterbluffarna!

    Gillad av 1 person

 4. Aurora skriver:

  Befolkningen får som alltid numera bara bekräftat det den redan vet. Varför kommer etablissemenaget alltid sist med vad redan är allmän kännedom? ’Jo, de har ju varit naiva. Varför är alla våra politiker och mediaprofiler så naiva? Är det ett rekvisit att vara imbecill idiot för att vara politiker och journalist i Sverige?

  Gillad av 14 personer

  • Jan Molin skriver:

   Det ligger väl i den väg både politiker och journalister blir upplärda till sina yrken:
   1) Politiker blir väl de flesta genom att tidigt i ungdomen gå med i ett av partiernas ungdomsförbund. Blir man kvar så lärs man upp i att tjäna partiet på rätt sätt, och gör du det, kan prata och formulera dig bra, lär dig ”vägarna” upp genom samhällsmaskineriet och visar din trohet mot partiet så kan du stiga upp i ”graderna” undan för undan. Sedan är det ju också graden av vassa armbågar som fäller utslaget.
   Vi medborgare har ju noll och ingenting att säga till om under dessa individers vandring till samhällstoppen för partieliterna.
   2) Journalisterna styr väldigt mycket över politikerna, de kan ju i vissa fall få en sådan avsatt över en natt! Men i övrigt så har journalisterna helt valt sida mellan trohet mot det svenska folket och trohet mot politikerna. De har mycket tydligt valt det senare, och för detta är de djupt föraktade av många samhällsmedborgare.
   Just lika som alla diktaturstater så har vi i Sverige huvudfåran av journalismen fast förankrad hos staten: SVT och SR. Man har också låst fast många tidningars trohet genom det statliga presstödet. Staten låtsas vara oberoende, och jag misstänker att en stor del av det svenska folket tror att så också är fallet! Detta folk är genomindoktrinerat. Om man jämför med det tidigare i Sverige beundrade östtyska riket, så visste varje östtysk att det mesta som utsas och visades i motsvarande medier var lögner rakt upp och ned.
   Nu är staten bekymrad över friheten på nätet, som man på något sätt kommer att begränsa. Allt fler lär sig ju att man kan söka andra fakta på alternativa medier för att jämföra utsagorna.

   Gillad av 9 personer

   • olle reimers skriver:

    Jag gick med i Högerns ungdomsförbund när jag var 17 år. Fortsatte på den vägen in i student- och rikspolitiken. När jag var 23 insåg jag att man inte fick diskutera öppet ens inom partiet. Då var det dags att hoppa av.

    Det fanns alltså ett val: man gör som man blir tillsagd ochkan följa med på makttåget. Förutsättningen är att man accepterar hackordningen. Politik handlar till slut således i första jand om makt och inte om sak. Förmodligen måste det också vara på det sättet. Åtminstone i viss mån. Likadant i näringslivet förresten.

    Därför är det så viiktigt att det finns personer som står utanför och engagerar sig i sakerna i stället för i maktspelet. Som Lord Acton sa: makt korrumperar.

    Gilla

  • Hilding Bengtsson skriver:

   Svaret borde bli ett rungande JA!
   Med en naiv ledare blir det inte bättre…

   VI har varit naiva, vilka vi?
   Frågar vi Stefan den Furste!

   Gilla

 5. Richard skriver:

  ”Och när reportern frågar om det är okej att ha slavar så blir det riktigt besvärligt.

  – Jag vet inte vad jag ska svara på det, säger hon efter en lång paus.”

  Men det vet jag. Eftersom hon och hennes man gillar Sharia och hårda straff så ska de förslavas och jobba häcken av sig för att dra in pengar till sina offer.

  Offren och deras anhöriga får avgöra när de jobbat ihop tillräckligt. Men eftersom vidrigheterna de varit medskyldiga till är så bestialiska och offren så många så lär de vara slavar resten av livet.

  Till skillnad från dem är vi inga monster så vi ska inte tortera dem och de kan få någon smaklös soppa att äta så de slipper svälta. De ska förövrigt också slava ihop pengar som täcker vad de kostat oss Svenskar i form av ”asylprocesser”, advokater, boende, etc. (vilket för övrigt gäller även asylbedragare som inte kommer från IS-tiden – men de får göra det under mer humana former).

  Gillad av 8 personer

  • Niklas R skriver:

   Fel slutsats.
   De är kriminella gängmedlemmar som ska överlämnas till de syriska myndigheterna för utredning, rättegång och eventuellt lagföring.
   Mer komplicerat än så är det inte.

   Gillad av 2 personer

   • Richard skriver:

    Jag skulle inte kalla det en slutsats utan snarare ett förslag (om än lite påstridigt formulerat). Men det finns givetvis tusentals alternativ gällande vad man kan göra med dessa monster. Jag har heller aldrig påstått att frågan är särskilt komplicerad.

    Gilla

 6. Enar skriver:

  Tycker att programmet i ”Korrespondenterna” var bra och att regeringens avvaktande hållning hittills är OK. Mycket bra att kommunalrådet i Staffanstorp gick ut och sade att IS-krigare inte är välkomna till kommunen och beklämmande att media och M-ledaren Kristersson uttrycker motsatsen.

  Gilla

  • Dnam skriver:

   Varför gör då Kurz detta? Är det för att vänstern fortfarande styr och han måste hålla sig väl med den och därför distansera sig från Identitärer? Är det som konflikten mellan SD och AFS? Ja, varför inte förbjuda Österrike? Man undrar när DGS drabbas av samma öde.

   Gillad av 2 personer

 7. Aha skriver:

  Mängden reportage kring IS-terroristernas familjer är överväldigande många. Man kan undra vad media vill uppnå med det. Är det fascination kring ondska, att visa upp mördarnas anhang? Eller vill man lyfta fram deras predikament i ljuset så att de inte blir för hårt behandlade av segrarna? Vill man visa att civiliserade länder såsom väst alltid är beredda att lyssna på de värsta syndarna?

  Folkviljan vill nog bara en sak; låt dem försmäkta där de är.

  Gillad av 7 personer

 8. Göran Holmström skriver:

  Någon som minns dom ”Apatiska Barnen”,
  När kommer dom första ”Apatiska IS anhängarna skrivas om, dessa utsatta offer som endast kört ambulans och klippt håret på folk.
  Lögnerna är så grova nu, att till och med 82% folket borde förstå dom nu.

  Gillad av 15 personer

 9. li br skriver:

  Media tuffa mot IS kvinnor? Nä

  Jag har inte hört SVT/svensk dagspress fråga om IS anhöriga/anhängare har skrivit ut sig/utvandrat från sverige formellt. Vilket innebär att många som är i Syrien fortfarande får svenska bidrag/har lgh i sverige som de hyr ut svart. Det är ett brott.

  Har IS anhöriga/anhängare skrivit in sig i Syrien? folkbokfört sig där?Frågar svt/dagspress IS ”anhöriga” eller terrorister om de har ett statligt arbetstillstånd då alla IS anhöriga/anhängare varit hårfrisörskor, ambulansförare, hjälparbetare. Annars har de svartjobbat i ett annat land.

  Har svt/svensk dagspress frågat om de kan få se hyres/köpekontrakt för det boendet IS personerna bott i under kriget då det räknas som krigsförbrytelse att plundra eller tillägna eller beslagta annans egendom under väpnade konflikter i ett område.

  Svt/svensk media kan kan be om att få se hyres/köptekvitto för möbler/bilar/egendomIS anhängare/personer använt under Syrienkriget då plundring och tillägna sig eller beslagtar någon annans egendom, räknas som krigsförbrytelse med straff på 6 år i fängelse enligt lagen om: Krigsförbrytelse som avser egendom

  Har IS anhängare/deras barn/IS personer varit sjuka/behövt sjukvård under det 9 åriga långa Syrienkriget och har kvitto på det eller har IS anhängare/personer använt sig av stulen medicinsk utrustning eller ockuperade medicinska enheter när de fick sjukvård? Då är det krigsförbrytelse som avser särskilt skyddade insatser eller kännetecken som ger 6 åriga fängelsestraff i sverige.

  Underlåtenhet att avslöja, rapportera eller förhindra folkmord, brott mot mänskligheten och krigsförbrytelse är ett brott med enligt svensk lagar. Har verkligen ingen av IS anhängare/personer sett/hört att det varit krig i Syrien under 9 år? Hur kan de motbevisa det? Har de bekräftat via social media bilder på sönderbombat land? Har IS anhöriga/personer haft någon kontakt med släktingar i sverige där de berättat om något som kan vara vittnesmål om att det varit krig i Syrien när de vart där? I ett land som är sönderbombat där 11 miljoner människor fått fly landet, där 500.000 blivit mördare i kriget. Har anhöriga i sverige berättat för IS personer i Syrien att de befinner sig i krig? Om nu alla IS anhängare varit hjälparbetare, ambulansförare så måste de stött på något krigsoffer kan man tänka….
  Lag (2014:406) om straff för folkmord, brott mot mänskligheten och krigsförbrytelser

  I Sverige röstade regeringen nej till en riksdagsmotion i oktober 2017 om att erkänna det som av FN beskrivs som ett folkmord och etniskt utrensning av yazidier. FN konstaterade och bekräftade folkmord i Syiren redan 2015. 4 februari 2016, har Europaparlamentet röstat igenom resolutionen Systematic mass murder of religious minorities by ISIS. Men inte SVERIGE här erkänner vi inget !
  https://www.svt.se/opinion/adaktusson-om-folkmord
  https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/interpellation/regeringens-uttalande-om-pagaende-folkmord-i_H310381

  Anders Ygeman, inrikesminister (S) publicerad: 14 november 2016 – regeringens hemsida.
  ””Sedan regeringen tillträdde för två år sedan har vi vidtagit en rad olika åtgärder. Vi har gjort det det olagligt att resa till en konfliktzon i terrorismsyfte.””

  Nu har ju svenska regeringen konstaterat att IS är en sekt och inte krigande terrorister. Vem som gjort denna bedömningen att IS är en sekt vet ingen men det är fastställt.

  https://www.regeringen.se/debattartiklar/2016/11/is-dodskult-hotar-fortfarande-sverige/

  Så Sverige kan varken åtala IS terrorister för folkmord och etnisk utrensning då sverige inte erkänt detta brottets existens. Sverige kan inte åtala IS terrorister för att befinna sig i Syrien i terrorismsyfte då regeringen benämner IS som en sekt och inte en terrorist organisation.

  Gillad av 5 personer

 10. Niklas R skriver:

  Hela frågeställningen är fel.
  Dessa gängmedlemmar ska överlämnas till de syriska eller irakiska myndigheterna för utredning, rättegång och eventuell lagföring.
  SEN kan man diskutera om de ska få åka hem till Sverige eller om vi dragit in deras medborgarskap under tiden.

  Gillad av 1 person

 11. Kjell Rehnström skriver:

  Samma dåliga minne som tidigare koncentrationslägersvakter. De brukade orda om hur snälla de hade varit mot fångarna, jämfört med alla de andra vakterna!

  Gillad av 2 personer

 12. Patria Amissa skriver:

  De vita bussarna del 1 (av 2).

  Efter andra världskriget gjorde Sverige en humanitär insats som vi svenskar gärna påminner oss själva om. Lite motvilligt, men efter påtryckningar från Norge och Danmark, hämtade svenska Röda Korset med de berömda vita bussarna ca 15 000 skandinaviska fångar från koncentrationsläger i Tyskland. Detta skedde i mars och april 1945. Efter påtryckningar av judiska organisationer utfördes efter Tysklands kapitulation, i maj och juni samma år, ytterligare en räddningsinsats då uppemot 10 000 fångar (siffrorna lite oklara), bland annat judar, överfördes till Sverige. Operationerna skedde mot bakgrund av det dåliga samvete en del svenskar hade, eftersom Sverige envist upprätthöll goda relationer med Tyskland så länge det gick bra för den nazistiska regimen, men sedan, efter Stalingrad och El Alamein, tvärt vände kappan. Nu var det de allierade som det gällde att smickra. (Lite senare blev vi också kärvänliga mot det segrande Stalinväldet och återsände baltiska krigsfångar till Sovjetunionen liksom även de privata båtar som många balter använt vid sin flykt till Sverige.) Värsta skammen som trängde sig på vid krigsslutet var väl att vi hade släppt tyska trupper genom landet så att dessa på ett logistiskt smidigt sätt kunde plåga våra grannfolk.
  Mötet med de räddade människospillrorna i de vita bussarna var chockartat för hela nationen och för världen i övrigt, och det kändes helt rätt och självklart att de skyldiga resolut ställdes inför en internationell militärdomstol och att det sattes igång en skoningslös jakt på de krigsförbrytare som tyvärr hann fly rättvisan.

  70 år senare var den urgamla flerfiliga hissen mellan helvetet och jordytan åter reparerad, nysmord och ännu en gång i mint condition. Samma order (endast lätt modifierad) som utfärdades t.ex. i oktober 1917, i september 1935, i augusti 1939 samt i januari 1941 i Wannsee utgick från Lucifers välbevakade högkvarter. De lydiga och svavelosande helvetesarméerna, nu utrustade med grejer som de gammaldags nazisterna och kommunisterna inte haft en aning om, typ filmade halshuggningar sända på YouTube för att värva fler proselyter, äntrade på nytt djävulshissen. Hissmotorerna vrålkördes så att vajrarna glödde. Och snart stack naz-IS-mens hydra, med nästintill samma DNA som kommun-IS-mens drake, på nytt upp ett vedervärdigt ansikte ovanför hisschaktet. Givetvis blev katastrofen också denna gång obeskrivlig. Jag upprepar, fullständigt dj-a obeskrivlig!

  Men Lucifers arméer är aldrig i stånd att hålla fred ens inbördes, och snart rasade inbördeskriget mellan Al-ASS-ad (stödd av en muskulös pre- och postkommun-IS-t) och nazISterna. Men även demokratiska krafter och ofattbart tappra, vanliga, fantastiska människor lyckades ännu en gång resa hinder för odjuret, och till sist satt tusentals nazISter i fångläger (dock ännu ej de AlASSad-trogna, vilka fortsatte att trycka i sina hålor, men kriget var dock över för denna gång).

  Här kommer så klart Sverige in i bilden. Med betydligt bättre tekniska möjligheter än under 1930- och 40 talen att dag för dag följa brotten mot mänskligheten förberedde vi oss noggrant för en humanitär insats som skulle vida överskugga de halvtaffliga åtgärder vi utförde med 40-talets skraltiga vita bussar. Sverige hade nu, tack och lov, trissat upp sitt moraliska kapital till nivåer som tidigare aldrig blivit skådade. Och landet förberedde sig därför i synnerligen god tid för de omfattande humanitära åtgärder som rimligen skulle komma att krävas för att hjälpligt röja i spillrorna efter nazISmens fall.

  Gilla

 13. Patria Amissa skriver:

  De vita bussarna, del 2 (av 2)

  I Sverige hade det nu skett ett paradigmskifte, av aldrig tidigare skådat slag. Eftersom (svenska) filosofer övertygande bevisat att alla människor har lika värde, var det nu av yttersta vikt att inledningsvis skicka horder av journalister för att besöka, intervjua, trösta, hjälpa och underlätta livet för de nazISter som hade lidit så svårt under traumatiska händelser i Syrien och Irak; ”Herregud, vad hade dessa stackars människor varit med om?” Nu satt de helt plötsligt tillfångatagna, och mot bakgrund av den för ett tag sedan förvärvade upphöjda svenska moralen var det nu av högsta prioritet att skriva tårdrypande artiklar om hur goda nazISterna egentligen var (och om de kanske inte var jättegoda så var det i så fall de rasistiska svenskarnas fel), och vilka självklara rättigheter de hade att återvända till ett bekvämt liv i västerlandets hägn. Konstigt nog, trots allas lika värde, uteblev i stort besök hos och intervjuer med nazISternas offer, något som dock alternativmedia följde upp. Om vi följt denna strategi år 1945 skulle ha inneburit att de vita bussarna fylldes av härligheter som Göring, Bormann, Hess, Kaltenbrunner, Frank, Frick, Speer m.fl., m.fl., och man undrar vad reaktionen skulle ha blivit i Sverige och i omvärlden.

  Eftersom det nu fortfarande fanns ett antal gammaltroende töntar kvar i Sverige, som tyckte att brottslingar bör straffas för vad deras gärningar är värda och brottsoffer få samhällets stöd, var det nu på hemmaplanen av yttersta vikt att på alla sätt förhindra, eller åtminstone fördröja, lagstiftning som på minsta sätt skulle kunna försvåra nazISternas fortsatta bekväma tillvaro i Sverige. Politiker och jurister slog sina huvuden ihop. Det brukar funka.

  Och svenska kommuner mobiliserade sina yppersta socialsekreterare för att på bästa sätt, med av forskning stödd evidens, möta de hemvändande lidande IS-entusiasterna för att tillgodose deras rättmätiga behov (och krav). Polisen laddade (en del dumskallar skulle säga resignerat) för vad som komma skulle, pundarna i städernas undervegetation gladde sig i hjärtat åt förväntad lysande business, liksom juristerna, som nu med förväntan såg fram emot många sköna miljoner för att försvara nazISter mot fåniga anklagelser från efterblivna moralister, och såg givetvis även fram emot ett otal processer där man med juridiska spetsfundigheter kunde protestera mot sänkt rättssäkerhet för brottslingar, bl.a. terrorister, liksom mot förslag på höjd rättssäkerhet för brottsoffer. Knasigt nog var det i denna veva några gammaltroende kommunalråd i Skåne som ifrågasatte nazISternas rätt att leva på svenska skattebetalares pengar. Detta utlöste dock rättmätigt raseri hos jurister, fackföreningar och journalister, varför dessa dumheter lätt kunde avfärdas.

  Men hur blev det då med nazISternas offer, t.ex. yazidier och kristna? Som sagt fanns det i Sverige fortfarande mindre härdar kvar av löjeväckande gammalmoralister. Dessa tyckte att vi bör hålla fast vid kristen och humanitär etik, dvs att ungefär som efter andra världskriget (om än skröpligt) efter bästa förmåga hjälpa och rehabilitera brottsoffer och att ge brottslingar adekvata straff. Men så underbart att vi i Sverige lämnat detta primitiva stadium av tänkande! Offren skyfflar vi givetvis undan i det fördolda (herregud, de skulle ju kunna frammana sympati!). Och tusentals av barnen, kvinnorna, åldringarna och männen är redan döda. Deras ångestskrik i tortyrens värsta stunder slipper vi höra, Gud vare tack och lov! Och de överlevande människospillrorna är ju så lätta att på olika sätt trycka ner i glömskans hav. För förövarna väntar däremot moder Sveas varma famn.

  Vilken enorm triumf för vår högbröstade feministiska moder! Hur stolta ska inte våra barn och barnbarn, liksom alla i efterkommande led, vara över de moraliska framstegen i vår generation!

  Gillad av 8 personer

 14. Jari Norvanto skriver:

  Det mest rättvisa vore låta jihadisterna möta shariarättvisan i de länder de terroriserat. De är inte svenskar i någon bemärkelse, med eller utan tillskansat medborgarskap. Men med ”våra folkvalda” och ”public service” är det fortsatt dalt med islamister och anpassning till islam, folkmordspolitik på vita och kristna genom befolkningsutbyte och islamisering som gäller. De leker med elden, dessa förrädare.

  Gillad av 5 personer

  • lingongatanblog skriver:

   ”Det mest rättvisa vore låta jihadisterna möta shariarättvisan i de länder de terroriserat.”
   Mycket ädelt och förlåtande av dig då de genast skulle släppas fria då deras övergrepp är helt i linje med islams regler. Personligen skulle jag låsa in dem med psykopter med väldigt slöa knivar.

   Gilla

   • Jari Norvanto skriver:

    Det har sagts att det är gudomligt att förlåta. Men jag är blott en människa, så jag är nöjd om terroristerna döms till döden. Irak och Syrien har båda dödsstraff i straffskalan för terrorbrott, men deras sharia av idag är väl förvisso västerniserade.

    Gilla

 15. O.T. skriver:

  Fyra personer har blivit knivhuggna i ryggen i norra london under natten. Gärningsmannen beskrivs av polis som två meter lång, smal och med mörk hudfärg. Gärningsmannen verkar ha agerat kallt beräknande och välplanerat. I samtliga fall ska han ha smugit fram ljudlöst bakifrån för att sedan börja hugga i rygg och hals. Två av de attackerade har livshotande skador, en tredje har skador som beskrivs som livsförändrande om än inte livshotande.
  https://www.thescottishsun….

  Polisen uppmanar nu allmänheten att vara försiktiga och vaksamma och att ständigt ha uppsikt över omgivningen för att inte bli bli nästa offer.

  Polisen menar att det handlar om ”random attacks” och att någon koppling till terror inte misstänks. Man menar vidare att man misstänker psykisk sjukdom som orsak till attackerna.

  Detta är givetvis endast snömos och automatprat ifrån den marxistiska globalistiska polisen i ett försök att släta över det som har skett. Det kan givetvis vara så att det handlar om en psykiskt sjuk individ, men det vet polisen ingenting om eftersom de inte vet vem som är gärningsman. Vidare betyder det i sig inte att den okända gärningsmannens påstådda psykiska sjukdom skulle vara orsaken eller drivkraften till attackerna.

  Allt är med andra ord som vanligt. När har polis och msm erkänt muslimska terrordåd i första vändan.

  Gillad av 1 person

 16. Apberget på Zoo är den rätta platsen för den svenska bisarra sk "eliten". skriver:

  För inte så länge sedan begick en som helt nyligen varit anställd på SRTV ett uppmärksammat terrordåd i Paris då han slumpvis attackerade förbipasserande i det att han som vanligt ropade:”Alluhaakbar!”.Det tvångsskattefinanserade SRTV anställer hellre araber,afrikaner och Kalergi-barn än etniska svenskar-det är så eftersom SRTV är en spjutsspets då det gäller EU-elitens förverkligande av Kalergi-planen i Sverige.SRTV är en falsk diamant som glimmar i både smaragdgrönt,rothschildrött och faraoniskt EUiskt gult-och-mörkblått.Dess medarbetare är egentligen inte journalister i vanlig mening men försåtliga propagandasoldater för EU-eliten och Rothschild-eliten.Dess förmenta folklighet är bara en falsk pose ägnad att förvilla och installera en falsk lojalitet i de lättledda och vilseledda svenskarnas hjärtan.IS-soldater är för alla anställda i SRTV bokstavligen talat hjältar som för dem blir alltmer heroiska när de massakrerar etniska svenskar på gator och torg.Egentligen hatar SRTV alla svenskar och allt svenskt och det är därför naturligt att man väl nyligen infört apartheid gentemot etniskt svenska journalister som man ej längre väl anställer,Vissa elaka som naturligtvis är grovt vilseförda och ej kan tas på allvar överhuvudtaget och verkligen borde skämmas kallar ju också SRTV för den Polska Nationella Radion och den Polska Nationella TVn.Dessa elaka borde verkligen skämmas!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.