Patrik Engellau: Falska nyheter och falska skandaler och en massa onödig resursförbrukning

Patrik Engellau

Man hatar sina fiender och vill gärna med all den makt man kan mobilisera sätta dit dem för påhittade eller verkliga förseelser. President Donald Trump, som kanske förtjänar allt ont blod som han väcker, har i mer än två år undersökts av en amerikansk statlig utredning under ledning av förre FBI-chefen Robert Swan Mueller III.

Mueller har som bekant nyligen överlämnat sin utredning till justitieminister William Barr som sammanfattat utredningen och sina slutsatser i en fyrasidig promemoria.

När Donald Trump kandiderade till president och vann valet hade jag inga starka uppfattningar annat än att jag gillade att han och Putin verkade muttra något ömsesidigt gillande. Om två globala dödsfiender tar i hand så måste det vara bra för världen, tänkte jag. Om Putin i så fall vill skriva något anonymt på Internet till stöd för Trump så tyckte jag det var rörande men rätt meningslöst eftersom det är så många som skriver saker på Internet. Tanken att Trump skulle be Putin om hjälp att vinna valet, hade jag, om någon hade framfört den, skrattat åt. Det skulle väl både Trump och Putin begripa att en sådan pakt bara skulle skada Trump när pakten upptäcktes vilket självklart skulle inträffa om det fanns någon pakt att avslöja.

Nu har den särskilde rådgivaren Robert Mueller, enligt Barrs promemoria ägnat två år till att ”sysselsätta 19 advokater som fick hjälp av ungefär 40 FBI-agenter, brottsplatsundersökare och annan särskilt kompetent personal. Den särskilde rådgivaren utfärdade 2 800 stämningsansökningar och nästan 500 husrannsakningsbeslut, erhöll 230 avlyssningstillstånd, utfärdade nästan 50 telefonkontroller, gjorde 13 förfrågningar till främmande stater angående bevis och förhörde ungefär 500 vittnen”.

Under tiden satt presidentens fiender och slickade sig om munnen i avvaktan på att Mueller skulle sätta dit Trump så att presidenten kunde ställas inför riksrätt. Trump twittrade desperat att det hela var en häxjakt och att han var oskyldig.

Justitieminister Barr konstaterar att Muellers rapport handlar om två frågor, dels om ryssarna hade försökt påverka det amerikanska presidentvalet 2016 och om några amerikanska medborgare, särskilt Trump-anknutna personer, i så fall medverkat, och om ryssarna hade försökt hacka sig in i amerikanska databaser för att påverka valet och om personer i Trumps presidentkampanj engagerat sig i några sådana ansträngningar, dels om Trump försökt förhindra ”rättvisans gång” (ägnat sig åt ”obstruction of justice”).

Miljontals träd gick antagligen åt som råvara till de spaltmil som behövts för att tidningar över hela världen skulle spekulera i detta och gotta sig åt hur kul det vore om de kunde sätta dit presidenten. Kubikkilometer med olja och naturgas har nog behövts till all elektricitet som tevemediet förbrukat i samma syfte. Själv har jag bara suckat och skakat på huvudet. Det var väl självklart vad utredningen, om den genomfördes hederligt, skulle komma fram till?

Naturligtvis hade ryssarna försökt påverka valet på något vis, till exempel för att, som Barr formulerar det, ”sprida falsk information på sociala media i syfte att så split” i den amerikanska nationen. Halva världen gjorde väl det på samma vis eftersom halva världen har synpunkter på allt viktigt som sker och dessutom gärna framför sina synpunkter på Facebook. Varför skulle just ryssarna ha undanhållit sig från detta? Men detta betyder inte att ryssarnas falska information skulle ha något större inflytande än den falska informationen som en sådan som Dagens Nyheters korrespondent i USA, Björn af Kleen, presenterade. Och mycket riktigt kom Mueller fram till att ryssarna varit framme och sagt saker som kanske var avsett att påverka valet på något vis. Hur det skulle ha gått till vet man inte. Kanske några tweets som vanligt.

Nej, Trump-kampanjen var såklart inte inblandad av skäl som jag just beskrivit. Ja, ryssarna var inne och rotade i kandidat Clintons och det demokratiska partiets datorer och snodde emails som de publicerade på Wikileaks. Det visste vi redan tidigare. Och nej, Trump och hans medarbetare tycks inte ha varit inblandade.

Det där med att Trump skulle ha försökt att ”förhindra rättvisans gång” hade jag svårt att förstå och det verkar rådgivaren Mueller också ha haft. Han kom fram till att det var en ”svår juridisk fråga” och överlämnade till justitieministern att eventuellt fundera vidare i ärendet.

Jaha, då kan vi kanske lägga det där ärendet till handlingarna, tänkte jag. Men där har jag kanske fel, för journalisten Björn af Kleen liksom många av hans amerikanska kollegor vill gärna suga lite längre på den här karamellen och hävdar att ”Kriget om Trumps ansvar har bara börjat”. Man kanske kunde få Greta att gripa in för att spara skogen och oljan.

63 reaktioner på ”Patrik Engellau: Falska nyheter och falska skandaler och en massa onödig resursförbrukning

 1. A skriver:

  Det är när man blåser faran över som man är mest sårbar. Då kommer nåt sattyg från oväntat håll. Måntro vad det blir? De kanske blir snälla mot honom.., det skulle nog kunna ta knäcken på´n.

  Mvh A

  Gillad av 2 personer

  • Thomas Ek skriver:

   DN och SVD prenumeranter kan kräva sina pengar tillbaka.
   Rysslandsutredningen friade Donald Trump och, Trumps presidentvalkampanj från alla anklagelser om lagbrott. Detta trots flera erbjudanden från ryskanslutna individer som erbjöd sina tjänster med att hjälpa Trumps presidentvalkampanj 2016. Detta är goda nyheter, för USA, för oss, och vår omvärld.

   Skriverierna hos DN och SVD har sannolikt bidragit till att de fortfarande säljer. Det är även troligt att DN och SVD:s prenumeranter vid det här laget känner sig tvingade att underhålla sitt hat. Men det är en pågående dödsprocess. Den kvarvarande delen av ”Clear Thinking People” bör emellertid nu kunna kräva sina pengar tillbaka.

   Justitiedepartementets inspektör general Michael Horowitz väntas lämna en rapport om FBI:s utredning om Hillary Clinton och Trump. Horowits har inget mandat att rekommendera åtal. Men om eller när den offentliggörs kommer den troligen sopa bort all den kvarvarande ”journalism” som finns kvar hos MainStrem media, och på så sätt vara kraftfullare än en federal utredning.

   Statsadvokaten John Huber har fått i uppdrag att titta på hur FBI hanterat sitt uppdrag i Rysslandutredningen samt FBI:s utredning om Hillarys vårdslösa e-post hantering straxt före presidentvalet 2016 som FBI chefen James Comey inte fann skäl till åtal.

   Gillad av 11 personer

   • Bo Adolfsson skriver:

    Hillary Clinton ligger illa till. Läs om detta i New York Post och Breitbart News! Snart kommer det t o m i New York Times och hos Carina Bergfelt i SVT. Men i Washington Post eller hos den klene ”af” Kleen lär vi aldrig få läsa det.

    Gillad av 1 person

   • Hilding Bengtsson skriver:

    Bo
    Den kallas väl Washington Compost,
    pga innehållet!

    Skräpjournalistik!

    Carina är väl den sämsta korre SVT någonsin skickat ut?

    Följde hon med från AB,
    när Helin blev programdirektör?

    Gillad av 4 personer

   • Ulf skriver:

    Något ansvar får man ta själv. Prenumerar man på sådana lågkvalitativa tidningar så får man skylla sig själva. Lite som de som stämmer McDonalds för att de blivit feta.

    Gillad av 1 person

   • Ourgon skriver:

    Washington Post kallades för ‘Pravda on the Potomac’ i 70-talet, inte mycket verkar ha ändrats sedan dess…

    Gilla

 2. Bo Svensson skriver:

  Papperstidningar kan ju avvecklas nu utan problem när det finns mycket resurssnålare alternativ. – Och trögposten kan man få hämta någonstans dit man ändå har ärenden ibland. – Distribution ut till varje hushåll är passé.

  Gillad av 2 personer

 3. V for Vendetta skriver:

  Personligen imponeras jag mycket av Trump som står stabil i detta kaos som omger honom av radikala journalister som så gärna vill skaka fram en story ur en hatt och politiska motståndare som satsat mer på smutskastningskampanjer än de satsat på valkampanjer. Allt detta berättar för mig att han verkligen gjort skillnad och är en politisk kraft att räkna med. Vi talar trots allt om en man som inte skapat ett enda nytt krig utan snarare avslutat dem, en man som fått koreanerna att tala med varandra samt skapat en ekonomi som USA inte skådat på årtionden. Problemet är väl bara det att han säger och gör det folk tycker…. och så kan vi ju inte ha det!

  Gillad av 20 personer

  • Elisabeth skriver:

   Ja, ” V for Vendetta ” ,Trump är enastående på många sätt. Denne man kunde valt ett tillbakalutat liv i enorm lyx på ålderns höst men har valt att kasta sig in i politikens förtärande hetta. Han såg att USA hade fel kurs, han ville göra något, han ville förändra. Och vi var många som tidigt såg att han var Mannen för detta. Och han har levererat. Du nämner flera saker, avslutat krig, framgångsrik diplomati gentemot Nordkorea, ekonomin förstås. Hade han fått som han ( och hans väljare ) velat hade USA närmat sig Ryssland vilket hade varit enormt positivt för oss i Europa. Men hans fiender ville ha ett nytt Kallt Krig.
   https://www.chroniclesmagazine.org/russiagate-a-bright-shining-lie/
   Pat Buchanan, en av mina konservativa husgudar, kallar Russiagate en Bright Shining Lie. Han vill att man ska gå till botten med dem som ligger bakom och med deras kollaboratörer inom media. De har allvarligt skadat och delat nationen, de måste stå till svars för detta. Buchanan har givetvis rätt.

   Gillad av 10 personer

   • laogong2018 skriver:

    Korrekt, och FISA warrant som FBI fick (tillstånd att spionera på amerikanska medborgare) var baserad på en ”dossier” som Clinton hade finansierat och var lögner om att Trump had anlitat prostituerade i Moskva (som kissade på sängen i hotellrummet därför att, enl. dossiern, Obama’s had bott på detta rum). Typisk Clinton pervers ide. FBI visste att Clinton var bakom denna dossier men undanhöll (eller FISA judge kanske visste?) till FISA court. Detta hoppas vi att man utreder till fullo, denna skandal, den värsta i vår generation (värre än Nixon) går ända till Obama (vilket kan vara ett problem för en rättvis utredning).

    Gillad av 3 personer

   • Hilding Bengtsson skriver:

    LAOGONG2018

    Vi ser vilket inflytande Obama fortfarande har,
    åtminstone hemma i gangsterstaden Chicago…

    Jessie Smoletts Fake Attack kunde renderat ett långt fängelsestraff!
    På tvåsiffrigt antal år!

    Domaren vid namn Foxx!,
    utsattes förpåtryckningar/löften,
    lägg ner utredningen annars har du ingen politisk framtid!

    Högre ämbeten tillsätts som vi vet politiskt!

    Case closed, no indictments)
    Polisen som utredde skandalen i Chicago är helt vansinniga!

    Gillad av 3 personer

  • Hilding Bengtsson skriver:

   Framförallt har han inte gått det militär-industriella komplexet till mötes,
   som önskar att han skapat ständigt nya konflikter för profitörerna!

   Men de välbetalda Krigshökarna i Kongressen hackar ständigt!

   Häxjakt är högst relevant i sammanhanget,
   utredningen grundas på grundlösa spekulationer,
   betalda av överhäxan själv Hillary!

   Man kunde lätt förledas tro att Herr Müller har Nazistiska rötter,
   då han ett flertal gånger använt rena Gestapometoder, typ gryningsräder,
   mot personer i Donalds bekantskapskrets för att skrämmas!

   Som DEMOKRATEN, fd juristprofessorn Alan Dershowitz sagt,
   to make them sing and compose!

   Har NÅGON i Clinton/Obama-kretsen behandlats på samma sätt?
   Nej då har man istället frikostigt beviljats åtalsimmunitet av FBI…

   Man behöver förstås inte ljuga eller begå mened,
   om man använder den beprövade Clinton-metoden!

   I don’t recall…

   Att Obama haft mer än ett finger med i fulspelet,
   börjar bli glasklart!

   Gillad av 5 personer

 4. Dnam eksnad skriver:

  Vad är då slutsatsen av allt detta? Varför attackeras Trump oupphörligt? För att han säger att han kan ta kvinnor mellan benen? Det verkar inte troligt givet att media i USA bortser från att Obamas vicepresident Joe Biden har vad jag kan se från många youtube-klipp, har öppet pedofila tendenser. Trump han röker väl inte ens cigarr, eller flyger med dömda kända miljardärpedofilers flygplan (26 gånger), som Clinton?

  Det enkla svaret är att Trump är ett hot mot en hegemoni, en vänsterhegemoni som vuxit fram över hela västvärlden, eller skall vi kalla det vänstervärlden, från socialdemokrater och vänsterifierade moderater i Sverige ända till Justin Trudeau i Kanada och Nya Zeelands socialistiska extremistiska statsminister. Denna hegemoni följer ett socialistiskt paradigm som överlevt trots alla massmord i kommunismen och det tyska national-socialistiska partiets namn. Hela västvärlden följer samma paradigm, ett vänsterparadigm. Vad är kännetecknade för detta paradigm? Kanske det innersta är att man placerar sig själv överst, man utger sig för att ha lösningar på ”problem”, det är staten som är den nya guden och är människornas frälsning. Därför så är det endast kollektivet som betyder något, individen har inget egentligt värde. Av detta följer då att man angriper alla de negativa rättigheter, de naturliga rättigheterna, som bildar stommen för vår civilisation och är ganska klart nedtecknade i USAs konstitution. Hegemonin vill istället administrera en aldrig sinande ström av positiva rättigheter vilka, eftersom de inte bygger på naturens ordning, allt mer och nästan omedelbart kommer på kollisionskurs (metoo skall samsas med att vissa tycker att flickor i kjol förtjänar att våldtas). En sidoeffekt blir att man upp uppmuntrar svaghet och ondska i allt eftersom detta ger maximal plats åt staten vara relevant, ”problem måste lösas”. En sista effekt blir att hegemonin kommer att angripa BÅDE vetenskap och tradition/religion, eftersom dessa bygger på naturliga principer, framvuxna via hårdvunna erfarenheter om hur verkligheten och människan natur är beskaffade. Eftersom detta vänsterbygge är ett bygge som är konstruerat enbart på makt, så blir det mycket snabbt absurt, och konsekvenserna onda, man försvarar de som mördar barn i sin religions namn (fast låtsas att man inte gör det, som i DN i dagarna) så eftersom makten är den enda principen som är kvar så är det totalitära en självklarhet, igår kunde man läsa i DN att någon tyckte att alla skulla tvingas till samhällstjänst, kanske för klimatet?

  Så attackerna mot Trump kommer från en världsomspännande hegemonin, ett paradigm, som slår tillbaks, denna hegemoni har inga som helst moraliska gränser, det är nästan definitionen på deras styre. Moral är ju fungerande tradition. Det är ju tämligen uppenbart vad man vill. Man vill att alla dissidenter inte skall finnas, från Trump till Tommy Robinson, det är accepterat att världsstjärnor öppet önskar livet ur Trump, och såg vi inte samma här hemma då Reinfeldt ansåg att Vilks fick skylla sig själv? Det är vår civilisation som står på spel, inget mindre.

  Gillad av 21 personer

  • Hilding Bengtsson skriver:

   Trump är en modern Jeanne D’ Arc,
   som försöker rädda sitt land från att fAlla i fiendernas händer

   Biden gillar som bekant att öppet tafsa på småflickor…
   Bildbevisen är otaliga!

   Men de bilderna lär väl utan tvekan bli censurerade i sociala media,
   när han sannolikt blir Demokraternas Presidentkandidat 2020…

   Gillad av 1 person

  • Hovs_klipphällar skriver:

   Dnam — Utmärkt sammanfattat. För min del brukar jag helt kort kalla det hela en pseudo-religiös SEKT. En sekt vi kan kalla ”PK-sekten”, som uppstått för att fylla det existentiella tomrum som kristendomen lämnat efter sig, och som hämtar sin energi från den numera kollapsade kommunismen.

   Alla dessa gamla malätna marxister, vad fasen skulle de nu hitta på när Sovjetimperiet föll?
   Ja, redan på 1960-talet hade dessa marxister börjat fila på en ny uppdaterad version av kommunismen, den version som spreds av studentvänstern runt 1968.
   ”Kommunismen, version 2.0”.

   Den här versionen har gjort sig av med den klassiska kommunismens värsta problem. Man behöver alls inte tro på att ”arbetarklassen” ska segra. Numera är det i stället ”3:e världens folk” som ska fixa världsrevolutionen, och smart nog lindar man in det hela i förledand snyftig retorik — de ”stackars fattiga och förföljda massorna” måste vi i humanitetens namn ta hand om *snyft*!
   (Speciellt kvinnorna kan man enkelt vinna med sådant.)

   Inte ett ord om de verkliga syftet här inte… att MENA-folket ska invadera och riva ner våra samhällen! Ja, just det: riva ner och förstöra — eller vad trodde DU att termen ”revolution” betydde?

   Det här har nu pågått några decennier, och flyter på helt enligt planen. Vårt samhälle angrips inifrån med alla medel, i syfte att reducera det till något i stil med fd. Jugoslavien efter inbördeskriget…. PK-vänstern gör allt för att sprida förvirring och defaitism, för att paralysera allt motstånd.

   Gillad av 10 personer

  • olle reimers skriver:

   Vänsterflocken har alltid varit en lättmanövrerad mobb. Därför har dess ”idealister” i alla tider utnyttjats av mer cyniska krafter. Så även nu.

   Den verkliga kraften bakom vänstern är alltså den som utmejslades vid mötet på Jekyll Island 1911, som sedan utvecklades till Deep State USA och som dominerat skeendena sedan dess.

   Gilla

 5. Thomas Ek skriver:

  Bra artikel.

  Skriverierna hos DN och SVD har sannolikt bidragit till att de fortfarande säljer. Det är även troligt att DN och SVD:s prenumeranter vid det här laget känner sig tvingade att underhålla sitt hat. Men det är en pågående dödsprocess. Den kvarvarande delen av ”Clear Thinking People” bör emellertid nu kunna kräva sina pengar tillbaka.

  MainStrem media – främst CNN, MSNBC, NBC News, The New York Times och The Washington Post (som enligt min mening har en allians med det Demokratiska partiet) har sedan Trump 2016 vann presidentvalet genom måttlösa spekulationer felaktigt målat ut president Trump som en korkad skurk.

  Ett allvarligare problem för oss här hemma är att SVT:s prisbelönta USA korrespondent Carina Bergfeldt vecka ut och vecka in, under två års tid, genom stöd och hänvisning till anonyma källor och falska påståenden fritt tillåtits spekulera fram en bild av att president Trump utgör ett existentiellt hot, mot USA, oss här hemma och, vår omvärld.

  Jag menar att det här är ett ofog som vårt politiskt styrda Public Service och som i skydd av vår egen Granskningsnämnd, sedan flera år tillbaka tagit sig rätt att torgföra. Företeelsen göder ett svårreparerat hat som är till skada för vår samhällsutveckling.

  MainStream media som vårt Public Service huvudsakligen hämtar sin USA anknutna information från, kommer inte upphöra med sin häxjakt förrän Trump med ena foten hänger upp och ner i en telefonstolpe. Skeendet säkerställer att vi från vårt Public Service här hemma, inte erhåller någon sann eller rimligt verklig bild om vad som sker i USA.

  Vårt Public Service ska hålla sig för god att inte, befatta sig med dessa faktiska företeelser och skeenden. Vårt Public Service uppgift är att förmedla en Sanningsenlig bild om av vad som sker i våra samhällen och vår värld i övrigt. Inget annat.

  Gillad av 8 personer

  • Elisabeth skriver:

   Ja, Thomas Ek, Carina Bergfeldt är en katastrof. Tyvärr är det fortfarande många som naivt förlitar sig på svensk statsmedia när det gäller amerikansk politik. Svensk statsmedia är blott och bart en enfaldig ekokammare av CNN och de andra bokstavskombinationerna, av NY Times och Washingon Post . Svensk media inbillar sig att dessa är ”tongivande”. NY Times har f ö varit på randen av konkurs. Gammal-media är illa ute i USA precis som här. Dessa D-märkta propagandamakare har bara en sak på dagordningen : bring down Trump.

   Gillad av 6 personer

   • Hilding Bengtsson skriver:

    Vad kan man annat vänta från en Helin-protegé?

    Som bekant inte enbart de journalistiska kvalifikationerna,
    som beAKTades från högsta ort…

    Gillad av 1 person

  • Radiotjänst skriver:

   Public service är inte vårt, Thomas. Granskningsnämnden är inte vår. De har aldrig varit våra och de kommer aldrig att bli våra. När ska du komma till rätta med ditt tankefel och förlika dig med sanningen? ”Public Service” som du så högtidligt skriver det, med versala bokstäver och allt, är maktens propagandaorgan och ”Granskningsnämnden” är propagandaorganets portvakt, och det är precis så det är tänkt att vara.

   Gillad av 15 personer

  • laogong2018 skriver:

   Detta är vår generations kamp, att behålla sans och demokrati. Om Clinton had vunnit 2016 hade inget av detta kommit fram och vi hade varit på full fart mot diktatur.

   Gillad av 8 personer

  • Elisabeth skriver:

   Ja Weasel, jag väntar verkligen också på detta. SvT fick visserligen lite smisk efter ” vi tar avstånd från” -fadäsen efter slutdebatten. Man tyckte kanske påverkanskampanjen sköttes lite klantigt. Till och med den mest försoffade TV-tittaren kunde ju fatta och genomskåda. Så lite låtsas-rättvisa behövdes. För det betyder absolut inte att man kommer att sluta…..Ånej, man är i full gång som vanligt.

   Gillad av 9 personer

  • Sara Nyman skriver:

   SVT=Den polska nationens TV-utsändningar på alltmer knagglig svenska och med nyhetsuppläsare med alltmer knaggliga ansikten alltmer dolda bakom svarta hijabs och rånarmasker.Banditgänget har kapat inte bara radiostationerna utan även alla TV-stationerna.Lansky&Co står för rekryteringen och nyhetscensuren.Trust us!Vote for us!Otherwise we will ice You in our ice-factories.Or just cut Your head off.Trust us!

   Gillad av 2 personer

 6. Eva Danielsson skriver:

  Så länge som det finns några med makt som verkar vilja vanligt folk väl och som dessutom verkar ha lite sunt förnuft, så finns det en strimma av hopp för västvärlden. Jag vill verkligen att Trump får fortsätta en mandatperiod till. Jag håller tummarna för Visegradsländernas ledare, att de trots smutskastning från EU, kan hålla fast vid att neka muslimsk invandring och fortsätta vägra låta Sorosanknutna organisationer ha plattformar för indoktrinering i deras länder. Jag håller tummarna för de ledare i Italien och Österrike och Danmark, som kämpar för sina länders självbestämmande och för sin kultur.
  Donald Trump har hånats och hatats från dag ett av motståndarna och av lilla Sveriges samlade etablissemang, men han fortsätter oförtrutet att försöka stärka sitt land med bättre avtal i samarbetet med omvärlden, alternativt drar han sig ur ovettiga projekt. Han har styrkan av att ha en karriär och förmögenhet utanför politiken och kan sätta sig över globalistmaffians och klimathotsmaffians spel om våra liv och tillgångar. Men det svenska etablissemanget vill ju ha tydliga syndabockar att projicera allt dåligt på och också använda som avledningsmanövrer, så de lär fortsätta dammsuga efter skandaler kring Trump. Folk i bekantskapskretsen som inte vill eller vågar inhämta annat än vad public service serverar, är inte intresserade av Trumps politik utan mer av hans märkliga frisyr. Säg inte att utseendet inte betyder något. Kanske mer än eventuella oegentligheter, fake eller inte fake. Vad gäller utseende och karisma har vårt eget politikervälde i alla fall inga större fördelar på sin sida. Alltid något.

  Gillad av 20 personer

  • Björn skriver:

   Ja, det är inte utan att man får associationer till ”Löjliga Familjen”, när man ser ”vårt eget politikervälde” uppradat på bild! Tyvärr inskränker sig ”det löjliga” inte bara till utseendet…..

   Gillad av 2 personer

  • Dillinger skriver:

   ”(…) lilla Sverige (…)”.Ja verkligen.Landets samlade befolkning endast 10 miljoner.De av den insvurna politiska eliten nu med våldsam kraft attackerade etniska svenskarna endast 7,5 miljoner.En kinesisk småstad.Eliten i sig själv d v s dess egentliga kärna bara några tusen personer på sin höjd och med hantlangare och frenetiska stjärtslickare med familjer och anhöriga kanske på sin höjd 100.000 personer.Några kinesiska höghus.Resten utgörs av helautomatiserade Pavlovska reflexaggregat sk ”P-automatons” vars valspråk tycks vara:”Ge mig mat-massor av mat.Ge mig sex-massor av sex.Ge mig pengar-massor av pengar”.Alltså:Mat-Sex-Pengar.För vissa dock:Pengar–Sex-Mat..

   Gillad av 2 personer

 7. Andy skriver:

  Jag kunde inte sagt det bättre själv…men lika bra för jag har exakt samma uppfattning Patrik.
  (Dock inte om Greta) En mer befängd utredning får man leta efter….den bär alla Demokraternas stämplar. En frenesi utan substans baserad på hat.

  Gillad av 4 personer

 8. Thomas Ek skriver:

  Trump vann ”The Fake News War”
  Presidentvalet 2020 ser därför mycket ljus ut, vilket vi ska vara tacksamma för. ”Fake News” som våra slappa, ohederliga, inkompetenta journalister ägnat sig åt, är ett dödshot för vår värld.

  Ett litet klargörande;
  Rapporten som Horowitz snart kommer lämna avslöjar (det räcker om den legitima väcker misstankar) hur ohederligt FBI utfört sitt arbete, då kommer John Huber som har mandat att väcka åtal, sannolikt åtala hela bunten som har utrett dels Mueller utredningen dels Hillarys e-post skandal strax före presidentvalet.

  Uppgifterna som läckt ut om FBI ledningen är så till den grad graverande att jag personligen, under ett antal dagar, tappade tron på Amerika och, mänskligheten.

  Högste hönset för FBI – James Comey, vice FBI chefen McCabe kommer sannolikt bli dömda för ohyggliga brott. Tusentals SMS mellan chefen Peter Strzok och Lisa Page som lett de olika FBI grupperna visar att de alla, alla varit utstuderade Trump-hatare som internt lovat varandra att störta Trump.

  Och det värsta av allt, allt detta har våra svenska ”journalister” märk väl, rimligen mycket väl känt till, men de har alla medvetet, undanhållit dessa kunskaper för oss medborgare.

  Vårt Public Service måste skrotas, och ersättas med ett nytt som fungerar som det är tänkt.

  Gillad av 12 personer

  • laogong2018 skriver:

   Eftersom Obama satt igång allt detta blir det svårt att utreda och svårt att få rätsida på detta. Clinton, Obama, FBI, CIA, IRS, FISA court, NSA, allt måste utredas och sanningen fram.

   Gillad av 7 personer

  • Hilding Bengtsson skriver:

   Kanske inte glömma DOJ?

   Rat Rodentstein har på alla sätt obstruerat utredningar,
   som Kongressen försökt göra…

   Allt för att dölja vad Deep State, FBI o DOJ, eller på än högre nivå,
   President Obamas skumma inblandning!

   RR förordade att Comey skulle avskedas,
   när så skedde, då utsåg han Müller till utredare,
   Comeys föregångare som FBI-chef…

   Som numera har avslöjats inte precis var en hederlig boy scout!

   Hans handgångne BÖDEL Weissman,
   har mycket ”blod” på händerna under tiotals år!

   Gillad av 2 personer

  • laogong2018 skriver:

   Glöm inte McCabe som var chef för CIA, tillsatt av Obama. McCabe var medlem i USA’s kommunistiska parti. McCabe säger fortfarande att Trump är skyldig (han vill ju sälja sin bok). Tänk, en kommunist var chef för CIA……

   Gillad av 2 personer

   • Hilding Bengtsson skriver:

    Det gäller även Obamas appointee CIA-Brennan!

    Denne hade också ett kommunistiskt förflutet,
    konverterade sedermera till Salafistisk Islam!
    Snacka om att sätta Räven, till att vakta hensen!

    Obama är garanterat en krypto Kommunist/Islamist!

    Som absåg att destruera USA,
    verket skulle fullbordas att Hillary!

    Men det hamnade ett Trumpkort på bordet!
    En pinne i hjulet!

    Gillad av 3 personer

   • olle reimers skriver:

    Bill Barr var klok nog att låta Rosenstein tillsammans med honom förkunna att de inte funnit någon grund för åtal för ”obstruction of justice”.

    Trump har också under hela den här processen varit klok nog att låta sina motståndare fortsätta att tvinna på repstumparna som de ska hängas med.

    Gilla

  • Hilding Bengtsson skriver:

   Göran N
   Vi borde mailbomba detta stolpskott oupphörligt,
   begära att hon ber både tittare o Donald Trump om ursäkt,
   för sin osmakligt tendensiösa rapportering!

   Gilla

 9. Dandersan skriver:

  Ett av mailen som Clinton dolde hade upplysningar om Saudis stöd till hennes kampanj-vill jag minnas.
  UG igår visar hur olika högt uppsatta lobbyister från USA verkar på alla sidor, i Lettland för NATO expansion och i Ukraina för Rysk/Ukrainska presidentvalet av Tjernomyrdin?

  Gillad av 1 person

  • Hilding Bengtsson skriver:

   Ett antal försök lär ha gjorts,
   men tack o lov misslyckats!

   Swamp rats är hårt trängda!
   Då slåss man för livet…

   Treason har som bekant dödsstraff i USA)

   Gillad av 3 personer

 10. Lars-Olof Svensson skriver:

  Snart sagt varje dag sedan valet 2016 har Kleen och Gelin varit på förstasidan i DN. Mestadels har deras journalistik bestått av plagiat från gårdagens artiklar i ämnet om Trump i Washington Post eller NY Times. Den del av Trumps eller rättare sagt USAs politik som kan ha betydelse för Sverige, utrikespolitiken, har varit mycket litet belyst eller inte alls.

  Gillad av 5 personer

  • Folkkommissarien skriver:

   Dagens Nyheter under folkkommissarien Wolodarskys befäl:Gårdagens hårt censurerade nyheter serverade idag.Frits but surely not Fritz.News?We hate genuine News.

   Gillad av 2 personer

 11. Östrahult skriver:

  Svenska media ger helt klart en vinklad bild av Trump. En av de värsta är GPs Britt-Marie Mattsson som inte låter en dag gå utan något nytt infantilt angrepp på Trump. Hon som borde vara lokalreporter på Skaraborgsposten har lugnat sig något.

  Det som Trump utsätts för visar att under ytan pågår ett krig med mycket höga insatser där vänsterrörelsen i USA i symbios med mäktiga ekonomiska intressen gör allt för att återta kontrollen.

  Gillad av 7 personer

  • Hilding Bengtsson skriver:

   Nu vill Demokraterna desperat försöka avskaffa Electoral College…

   Popular Vote skulle avgöra istället…
   Every vote should be counted!

   Då lär valfusket bli än mer utbrett!

   Anser det o-Demokratiskt att Californien o New York i praktiken,
   nu inte får utse Presidenten)

   Dessutom vill man nu begränsa donationer till partierna!
   Hillary som hade 3-4 ggr mer kampanjpengar än Trump)

   Där IT-miljardärer o börshajar vräker in ofantliga summor till Åsnorna,
   typ Soros Bloomberg Bezos m fl.

   Snacka om hyckleri!

   Gillad av 2 personer

 12. Betty skriver:

  Inte bara Ryssland utan även Sovjetunionen har historiskt varit en av USAs mest trogna och uppoffrande allierade.Det dåvarande Tsaristiska Rysslands agerande vid grundandet av USA var helt utslagsgivande för detta politiska projekts framgång.Sovjetryssland kunde komma till stånd endast p g a den febrila aktivitet som utvecklades i Sovjetunionen av från USA (speciellt från Lower East Side i NYC) importerade ”professionella revolutionärer” till vilkas yppersta elit den ”höge” frimuraren Bronfstein (Trotsky) måste räknas.Inrättandet av en Rothschild-kontrollerad centralbank i Ryssland var sedan Wien-kongressens nederlag i denna för dem centrala fråga dessa ”amerikanska” revolutionärers yppersta mål.En senare ”oligark” med svensk medborgarskap och ett efternamn som börjar på A utsågs så till denna centralbanks-Rozkombanks. chef.Endast på grund av det mycket intima samarbetet mellan USA och Sovjetunionen bl a i form av the Lend and lease-act och pga av Sovjetunionens mångmiljonarmé kunde axelmakterna som Churchill beskriver som den Anglo-Amerikanska mest giftiga dödsfiender slutgiltigt besegras.En triumferande Dwight D Eisenhower står på segertribunen på Röda Torget tillsammans med Stalin-”Good old Joe”-.vid Röda armens segermanifestation och dess segerparad.USA och Ryssland-”Comrades-in-arms”- som nu senast tillsammans besegrat IS i Syrien.Ett krig som USA dock endast en smula motvilligt förefaller ha fört p g a ”naturliga” skäl med tanke på ”den israeliska komponenten” i detta krig.Och se där!Den påtagliga likheten även då det gäller USAs och Rysslands flaggor:Blått-vitt-rött.Vad är det för någonting?En slående likhet.Blått är inte det blåa som även kan återfinna i det ”gamla” Faraonernas sk ”krigskrona” och även i deras krigsflagga,Vitt?Är inte det den gamla färgsymbolen för den del av det faraoniska old Egypt vars centrum väl var Luxor.Rött?Den del av ”old Egypt -land” som väl mera sysslade med merkantila agrara ting i stället för de esoteriska frågorna.Men även på ett annat plan betecknande den ”gamla” faraoniska bördseliten i motsatts till den ”nya” faraoniska eliten som brukar symboliseras av den vita färgen.Blått-vit-rött=Det förenade faraoniska ”old Egypt-land”.Va?Finns det faraoniska styrande ättlingar i både USA och Ryssland?Var finns dessa i så fall?Överallt men mest i regeringskanslierna och i de hemliga frimurarordnarna.Så det där med att USA och Ryssland är dödsfiender-är det då bara en charade eller Fake News?Sure is.They really are comrades in arms for sure.

  Gillad av 3 personer

 13. p kohlin skriver:

  Det är ju fruktansvärt att USA har en president som satsar på att det egna landet ska förbättra sin infrastruktur, hantera migration effektivt, ändra lagar till förmån för företagare/entreprenörer, ställer krav på Kina, nedlåter sig att träffa Kim m m. Bevakningen/förnedringen av Trump i MSM i USA och Europa är unison. Har kollat t ex tysk press som är ännu värre än svensk, inte så konstigt tyskarna har varit tvungna att vara PK sedan 1945. Nu kommer demokraterna att försöka gå vidare på alla sätt för att nå riksrätt, stödd av svenska papegojor. Att USA’s MSM skulle be om ursäkt kan man glömma. Trumps situation har vissa likheter med SD’s. Bägge, som bryr sig om sitt eget land, ska förkastas. Vi kan ju inte ha politiker som inte är PK utan som bryr sig om det egna landets välfärd, sicket vansinne!

  Gillad av 11 personer

  • Elisabeth skriver:

   Exakt. Mitt i prick, P Kohlin ! Attackerna mot Trump tycks samordnade. Alla politiker som står för politik åt det nationalistiska hållet får liknande behandling. Spindlarna som väver spindelnätet måste ut i ljuset.
   Hade någon annan än Trump desarmerat det nordkoreanska hotet hade Nobelpriset varit självklart. Kom ihåg Obama. Som fick priset utan att prestera ett endaste dugg. Tvärtom, han låg senare bakom flera krig . Han var/är ”The greatest hoax ever perpetrated against the American people”. Clint Eastwood. Så sant som det är sagt.

   Gillad av 9 personer

   • Hilding Bengtsson skriver:

    Obama var en groomad Soros Puppet,
    precis som Hillary var tänkt att bli…

    Lyckligtvis stoppades det upplägget i sista stund!

    Hon borde sitta inlåst på Guantanamo,
    i en Barack ihop med Hussein…

    Gillad av 1 person

 14. Klas Göran skriver:

  Det där var ett nytt grepp: sluta publicera kritik mot Trump och Putin för klimatets skull! Ett argument bara en svensk skulle komma på?

  Gilla

 15. Samuel af Ugglas skriver:

  Hur mycket utplundrade skattepengar åtnjuter rännstensblaskorna? Det borde svenska folket upplysas om!
  Hade Du skrivit artikeln för ett sedan hade Löfven/Lööf säkert burat in Dig!

  Gillad av 2 personer

 16. Göran Holmström skriver:

  Funderat en hel del vad som driver Trumpen, och det enda jag kommer fram till är att han verkligen älskar sitt land och vill göra det bättre!
  Jag menar President är ju ett nerköp för honom, dessutom förenat med massa risker. All medial uppmärksamhet på honom, varje liten skandal som skulle blåsas upp, Han måste ju tänkt igenom noga, varje steg innan han axlade ansvaret.
  Nej ju mer jag funderar på Donald Trump, så ser jag en ledare, med visioner
  och mål.
  Frågan är ju hur det kommer bli, men det lät vi få se framöver, Här hemma så är ju bilen och kött snart förbjudet. Det är även det spännande, hur antiledare hanterar makt och ansvar.

  Gillad av 8 personer

  • olle reimers skriver:

   Trump har offentligt ventilerat sina politiska åsikter i trettio år. Han har sett korruptionen från insidan. Åsikterna har varit helt konsistensa med den politik han också bedriver i verkligheten.

   Den som lyssnar på intervjuer; senast den med Hannity i förrgår Kan få intrycket av hans sätt att tala, att han är lite bakom flötet. Lyssnar man noga pratar han som en maffiaboss. Enkelt. Kan inte missförstås. Effektivt.

   Gillad av 1 person

 17. Nils Dacke skriver:

  Efter att delar av Muellerutredningen publicerats har ledningarna för SVT och TV4 tillsammans öppnat ett psyk och terapicenter så att deras anställda kan återfå kontakt med verkligheten. Enligt interna källor brottas flera anställda av tvångstankar och skriker Trump, Trump hela dagarna, även anställda på DN och Aftonbladet har bjudits in till denna terapi.

  Gillad av 3 personer

 18. Ulf skriver:

  Nästa till rakning i USA är klimathotarna. Nu ska hela klimathotarindustrin granskas i sömmarna. En av USAs mest erfarna klimatforskare ska leda utredningen. Ni kan inte följa den via svensk media för de lär aldrig publicera något negativt om klimathotarna. Men vinner Trump nästa val så är det nog så att klimathotarindustrin kommer att dö ut i USA tack och lov. Och allt som kommer till USA kommer till Sverige så småningom fast det lär dröja förstås. För svenskarna kommer att vara de sista att upphöra med klimatförnekandet, dvs att klimatet inte varierar naturligt utan styrs av människan. Förresten hör hur dumt det låter, klimatet styrs av människan. Lite som att jorden är platt.

  Gillad av 6 personer

  • Hilding Bengtsson skriver:

   Efter sina TVÅ perioder den i särklass bäste genom tiderna,
   om han lyckas med att ”Drain the swamp”,
   to slay the Deep State dragon!

   Återupprätta folkets inflytande/förtroende!

   Tom förstatliga FED,
   det som i hög grad bidrog till att kosta JFK livet!

   Den färdiga utredning som fanns klar,
   den slängde Johnson i papperskorgen…

   Han var EN av många, som tjänade på attentatet!
   Oswald var med stor sannolikhet en utsedd syndabock!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.