Gästskribent Lennart Waara: Karl Martell, S:t Denis och islam

Rubriken kräver en förklaring. Hoppas att detta inte blir alltför tungt.

Vi börjar med S:t Denis och den stora och berömda basilika som hyser prominenta kungagravar av från bourboner, merovinger och medicier. Louis XVI och Marie Antoinette är begravda i basilikan.

Under min och hustruns många resor i Frankrike och studierna av gotiska katedraler och romanska basilikor besökte vi också S.t Denis. Men det var på 1960/70-talet och före det stora muslimska övertagandet. Mer om det längre fram.

För den som händelsevis inte besökt S:t Denis så är det en förstad till Paris, belägen norr om staden.

Basilikans mest prominenta grav hyser Karl Martell (Martell betyder hammare). Karl Martell stoppade den muslimska invasionen i Europa vid slaget vid Tours 732. Därvid satte Karl Martell och hans arméer stopp för umayyad-kalifatets försök att invadera Europa och sprida islam till vår kontinent.

År 711 hade de muslimska krigarhorderna tagit sig in i Europa under ledning av Tariq bin Zayad. Han är i historien berömd för sin kommentar efter landstigningen i Europa: ”Bränn båtarna. Vi har inte kommit hit för att återvända. Antingen erövrar vi eller så går vi under själva!”

Karl Martell såg till att det sistnämnda blev resultatet.

I annat fall hade Europa varit muslimskt och vid Oxford och Cambridge hade man studerat och lärt korantexter, hadhiterna och sharia till ett omskuret auditorium. Den store historikern Edward Gibbon skrev: ”Från sådana olyckor räddades kristenheten av begåvningen och tursamheten hos en man”.

Idag är S.t Denis ett helt annat samhälle. Tio procent av alla Frankrikes kända moskéer ligger i S.t Denis. Trettio procent av befolkningen är muslimer. De flesta från Nordafrika och söder om Sahara.

Karl Martell vänder sig i sin grav. De muslimska horder Karl Martell stoppade vid slaget vid Tours har nu invaderat Europas stora länder, inte bara Sverige utan Tyskland, Storbritannien och inte minst Frankrike! Resultatet av en katastrofal migrationspolitik förd av Angela Merkel, Fredrik Reinfeldt, Stefan Löfven och alla de andra ledarna i Europa. Angela Merkel hävdade själv redan 2011 uttryckligen att integrationspolitiken ”misslyckas, misslyckats totalt.” Ändock öppnades de slussarna fullständigt för muslimerna 2015.

Det muslimerna inte lyckades åstadkomma med sina arméer har de nu lyckats med via en muslimsk massmigration. Enligt PEW research kommer muslimerna runt 2050 att vara i majoritet i flera länder i Europa, inklusive Sverige, givet att dagens födelsetal för inhemska och muslimska par fortsätter. Demografiska data och kurvor är kristallklara på den punkten.

PS. För den fotbollsintresserade: Stade de France ligger i S:t Denis. Som någon konstaterat, idag enda orsaken att besöka S:t Denis. Ja, bortsett från basilikan för den historiskt intresserade.

Lennart Waara disputerade 1980 i ekonomisk historia på en avhandling om statligt företagande i marknadsekonomier. Undervisat vid Uppsala universitet. Arbetat som revisionsdirektör på Riksrevisionsverket. Organisationskonsult med uppdrag åt bland andra finansdepartementet, utrikesdepartementet och åt Sida i Ryssland. Företagsledare i olika företag bland annat som VD och rektor för Beckmans School of Design och näringslivsdirektör i Örebro kommun. Blogg kring politik, samhälle och kultur: lennartwaara.com