Gästskribent Lennart Waara: Karl Martell, S:t Denis och islam

Rubriken kräver en förklaring. Hoppas att detta inte blir alltför tungt.

Vi börjar med S:t Denis och den stora och berömda basilika som hyser prominenta kungagravar av från bourboner, merovinger och medicier. Louis XVI och Marie Antoinette är begravda i basilikan.

Under min och hustruns många resor i Frankrike och studierna av gotiska katedraler och romanska basilikor besökte vi också S.t Denis. Men det var på 1960/70-talet och före det stora muslimska övertagandet. Mer om det längre fram.

För den som händelsevis inte besökt S:t Denis så är det en förstad till Paris, belägen norr om staden.

Basilikans mest prominenta grav hyser Karl Martell (Martell betyder hammare). Karl Martell stoppade den muslimska invasionen i Europa vid slaget vid Tours 732. Därvid satte Karl Martell och hans arméer stopp för umayyad-kalifatets försök att invadera Europa och sprida islam till vår kontinent.

År 711 hade de muslimska krigarhorderna tagit sig in i Europa under ledning av Tariq bin Zayad. Han är i historien berömd för sin kommentar efter landstigningen i Europa: ”Bränn båtarna. Vi har inte kommit hit för att återvända. Antingen erövrar vi eller så går vi under själva!”

Karl Martell såg till att det sistnämnda blev resultatet.

I annat fall hade Europa varit muslimskt och vid Oxford och Cambridge hade man studerat och lärt korantexter, hadhiterna och sharia till ett omskuret auditorium. Den store historikern Edward Gibbon skrev: ”Från sådana olyckor räddades kristenheten av begåvningen och tursamheten hos en man”.

Idag är S.t Denis ett helt annat samhälle. Tio procent av alla Frankrikes kända moskéer ligger i S.t Denis. Trettio procent av befolkningen är muslimer. De flesta från Nordafrika och söder om Sahara.

Karl Martell vänder sig i sin grav. De muslimska horder Karl Martell stoppade vid slaget vid Tours har nu invaderat Europas stora länder, inte bara Sverige utan Tyskland, Storbritannien och inte minst Frankrike! Resultatet av en katastrofal migrationspolitik förd av Angela Merkel, Fredrik Reinfeldt, Stefan Löfven och alla de andra ledarna i Europa. Angela Merkel hävdade själv redan 2011 uttryckligen att integrationspolitiken ”misslyckas, misslyckats totalt.” Ändock öppnades de slussarna fullständigt för muslimerna 2015.

Det muslimerna inte lyckades åstadkomma med sina arméer har de nu lyckats med via en muslimsk massmigration. Enligt PEW research kommer muslimerna runt 2050 att vara i majoritet i flera länder i Europa, inklusive Sverige, givet att dagens födelsetal för inhemska och muslimska par fortsätter. Demografiska data och kurvor är kristallklara på den punkten.

PS. För den fotbollsintresserade: Stade de France ligger i S:t Denis. Som någon konstaterat, idag enda orsaken att besöka S:t Denis. Ja, bortsett från basilikan för den historiskt intresserade.

Lennart Waara disputerade 1980 i ekonomisk historia på en avhandling om statligt företagande i marknadsekonomier. Undervisat vid Uppsala universitet. Arbetat som revisionsdirektör på Riksrevisionsverket. Organisationskonsult med uppdrag åt bland andra finansdepartementet, utrikesdepartementet och åt Sida i Ryssland. Företagsledare i olika företag bland annat som VD och rektor för Beckmans School of Design och näringslivsdirektör i Örebro kommun. Blogg kring politik, samhälle och kultur: lennartwaara.com

37 reaktioner på ”Gästskribent Lennart Waara: Karl Martell, S:t Denis och islam

 1. Peter skriver:

  Den stora hemvandringen kommer att rädda Europa Muslimernas Exodus som kommer att skapa pånyttfödelse i Mena.

  Tyvärr kommer Socialdemokraterna att reduceras till Moderaternas storlek.

  Gilla

 2. gmiksche skriver:

  Det finns gott om färsk litteratur på franska om Saint Denis. På svenska har bl a Mohammed Omar skrivit om detta. Således ingen anledning att ytterligare breda ut sig i ämnet. Förutom på en punkt. Det må hända att Karl Martell vänder sig i sin grav. Men varför vänder fransmännen ryggen till det som händer i och kring helgedomen? Som ju utgör en del av deras kultur och därmed identitet? För att de som de flesta här i landet ser samhället genom sina mobiltelefoner?

  Gillad av 7 personer

 3. Dnam eksnad skriver:

  Det jag tror krävs det är att alla de som har eller hade vänstersympatier eller var socialdemokrater måste inse sin skuld i detta, inte som en början på en botgöring utan för att identifiera de underliggande principerna, psykologiska och politiska, som gjorde att massinvandring av muslimer blev resultatet. På samma sätt så måste liberaler inse vad det är i deras innersta drivkraft som lett fram till detta. Nästan alla som skriver om detta har haft vänsterliberala sympatier på något sätt. Reinfeldt och liknande är ett stickspår rent förklaringsmässigt, Moderaterna övergav de delar av sina sunda konservativa principer man må ha haft och anammade ju fullt ut vänsterliberalismen.

  Att identifiera dessa förebådanden om ett kommande civilisationernas krig, från IS-mördares ondska, våldtäkter eller som artikeln ovan, det är ju bara fenomenologi. Slutsatser måste istället dras. Innan alla förstått vad det är som är fel i deras tänkande så kommer vi ingen vart. Detta har legat i korten i hela våra liv, det var inbyggt från början vänsterns och liberalernas utopiska principer.

  Gillad av 8 personer

  • Dnam eksnad skriver:

   Varför tror jag det är viktigt med självrannsakan? Jo för att jag tror att de flesta, inklusive många på denna blogg, inte gjort upp med sin innersta utopiska drivkraft, man är mot allt dåligt, och tror sig om att kunna råda bot på det dåliga endast med gott. Därmed så inser man inte fullt ut vad vi har framför oss, och det enda man kan göra är att kritisera det man ser som är dåligt, men man kan inte ta ställning för det som krävs.

   Låt mig illustrera, Rickard skrev på DGS häromdagen att han var för dödsstraff för IS-mördare och kanske för gämgvåldtäktsmän också. Detta värjer sig alla dessa nyvaknade mot, de gillar inte våldtäkter eller IS och tycker vi skall tala klarspråk, men dödstraff? Nej, då är man inte seriös eller inte bättre än IS-mördarna, vi skall inte sänka oss till deras nivå. Ser ni vad som pågår där, hur man återigen faller ner i sin vänsterliberala utopi. Man vägrar ta det ansvar som krävs, att styra ondskan genom att frammana sin egen, man ser inte att vi redan är i krig, att vi inte tror det är för att för första gången så har ett helt etablissemang blivit förrädare mot sin egen befolkning, detta är det nya. Annars så hade vi varit i krig för länge sedan, eller stängt gränserna. Denna insikt värjer sig de flesta mot, därav så anser man att ens diskutera dödsstraff är primitivt och rent av barnsliga överdrifter. Allt detta kommer av att man inte förstår sina egna innersta drivkrafter, som är infekterade av ett vänstertänk som går mycket djupt och fört oss bort från våra naturliga principer där vårt eget liv, vår familjs och grupps överlevnad står över allt som nedtecknats på papper. Man har byggt hela sin förståelse av värden på en rutten grund, som saknar de mest självklara fundamenten, vilket inbegriper att det är moraliskt korrekt att hindra de som vill döda dig och din avkomma och förstöra ditt sätt att leva med alla medel.

   Gillad av 15 personer

   • Gus skriver:

    Helt rätt. Det gäller tex IS krigare och deras familjer i det besegrade kalifatet. De måste alla avrättas för dra upp det onda med roten en gång för alla.

    Gillad av 2 personer

   • Vedergällning.nu skriver:

    Ja, den där ”kärleksmanifestationen” på Sergels torg som gick av stapeln inte ens två dygn efter den i Sverige lagvidrigt närvarande utlänningen, muslimen och hatbrottslingen Rakhmat Akilovs seriemord på Sveriges drottning Kristinas gata, hade lämpligen krönts med densammes avrättning, med fördel på ett symboliskt sätt, typ att man kättade fast hans armar och ben i fyra st. Volvo XC90 som sedan fick dra åt varsitt håll, att man körde över honom med ett Stridsfordon 90, eller varför inte en klassisk arkebusering genomförd av svenska värnpliktiga med patroner droppade i svenskt grisblod, fantasin sätter gränserna även om min är inte på topp i dag, märker jag.

    Gillad av 8 personer

   • Claes-Göran Olsson skriver:

    ”Våra naturliga principer är att vårt eget liv, vår familjs och grupps överlevnad står över allt (som nedtecknats på papper).
    Det är moraliskt korrekt att MED ALLA MEDEL hindra de som vill döda Dig och Din avkomma och förstöra Ditt sätt att leva.”

    Ett credo som måste benämnas vår naturligt givna och oeftergivliga VÄRDEGRUND!

    Gilla

   • Björn skriver:

    Personligen tycker jag att dödsstraff är mycket lindrigare än livstids fängelse! Varför försöker så många livstidsdömda själva ta sitt liv? Jo just det, därför att de plågas av hopplösheten och sitt samvete! Låt därför dessa monster(man får ju förmoda att de gjort sig förtjänta av straffet de fått!) få ett långt och plågsamt helvete bakom galler, i stället för att tillåtas ”smita ut bakvägen i en kista”!

    Gilla

  • Fredrik Östman skriver:

   För mig trillade polletten ner 1987. En äldre kollega på KTH sade: ”Socialister är det för att de anser sig själva vara goda.” Uppfattningen att själv vara god kommer först. Sedan väljer man ”socialismen” för att den erbjuder denna lisa.

   Gillad av 6 personer

 4. svenne skriver:

  ”Karl Martell vänder sig i sin grav. De muslimska horder Karl Martell stoppade vid slaget vid Tours har nu invaderat Europas stora länder….”

  En del av de europeiska länder som drev ut den tyska ockupationsmakten – och gick segrande ur Andra världskriget – har nu makthavare som successivt lämnar över styret till utomeuropeiska migranter under krystade förutsättningar som t.ex. att ”antalet inhemska medborgare som går i pension är så stort att detta måste kompenseras av invandrare i arbetsför ålder”. Införande av diverse för oss helt artfrämmande seder och kulturyttringar har även det ansetts som ett mycket tungt argument för att inlemma ”dem som flytt för sina liv” i samhället.

  Cirka sjuttio år efter WW2 accepterar en del av de styrande i Europas länder – trots att majoriteten av medborgarna är skeptiska – ett överlämnande av makten till utomeuropeiska migranter enligt principen ”de små stegens tyranni”. Det horribla är att de länder som motsätter sig detta fördöms av den odemokratiska organisationen EU och hotas av repressalier i någon form. Jag tror att framtidens facit kommer att vara förskräckande och visa vilken idiotisk politik som under årtionden har bedrivits av några figurer som inte ligger Hitler långt efter i sin fanatism att driva igenom sin vilja.

  Gillad av 15 personer

   • Fiskargubben skriver:

    Det finns ortodoxa profetior om att Grekland återfår Konstantinopel. Shiamuslimske Shejk Imran Hussein vill att de ortodoxa ska få tillbaka Haga Sofia. Han studerar muslimsk eskatologi och säger intressanta saker. Jag studerar kristen eskatologi och lär mig bara långsamt efter många år.

    Gillad av 2 personer

 5. Bo Svensson skriver:

  Efter normalitetens etablerande, är det åter helt riskfritt att säga vad man vill om islam.

  Metoden för normalitetens etablerande består i krav på ekonomisk garant tillsammans med rätt nivå på de belopp som skall betalas efter våldsbrott.

  Och direkt makt för skattebetalaren över sina pengars fördelning över skattefinansierade ändamål, varvid man skall tillåtas stödja dem och de ändamål man känner för. – Bland annat hjälp med brottsförsäkringskostnaden för dem man solidariserar sig med.

  Det är formeln för att alla skall distansera sig maximalt från allt som kan riskera att man klassas som högriskklientel och får en oöverkomlig brottsförsäkringskostnad och starkt begränsad rörelsefrihet.

  Krav på garant, direkt makt över sina pengar och grundskatter är också stommen i en väl fungerande global rättsordning.

  Det är där man skall börja och sedan blir det kanske läge för att underlätta för exploatörerna att ta vara på råvaruresurser. – Det är inget som brådskar.

  Gilla

 6. Lars-Olof Svensson skriver:

  Frankrike har större problem än Sverige, helt klart, men Waaras artikel är ändå en grov överdrift om hotet. Sanningen är att muslimer i te x Sverige saknar någon annan företrädare än de muslimska organisationer som Ibn Rushd erbjuder (som inte är särskilt inflytelserik) och de försök som gjorts att få in muslimer i de politiska partiernas toppar har väl gått så där (många har blivit utrensade), möjligen med undantag för S. De är ekonomiskt svaga och äger inte företag och kulturellt erbjuder de inget som svenskar vill ha , inte ens pk eller msm. Tex inte hederskultur eller islam. Så, felet eller hotet ligger helt hos oss själva och vår undfallenhet. – Invandringens väl har predikats av två ytterligheter, kalla den ena liberalism à la Johan Norburg, och den andra av S/PK. Den förra ha sett lågutbildad arbetskraft från Mena som ett sätt att vitalisera svensk arbetsmarknad genom ökad konkurrens och lägre löner. Den senare har sett samma lågutbildade arbetskraft som en garanti för höga skatter och mera till skola vård omsorg. Någon av dessa två ytterligheter kommer att förlora. Frågan är vilken. – Till sist måste jag säga att jag inte alls håller med Patrik Engellaus beskrivning om den nettobetalande medelklassen. Den har aldrig haft det bättre än idag. Bland annat därför kommer det inte att ske någon förändring nästa val heller.

  Gillad av 2 personer

  • gmiksche skriver:

   Muslimer, och då menar jag muslimer med en religiös agenda, har nästlat in sig i S, vänsterpartiet och C. Eller välkomnats med öppna armar. I både S och vänsterpartiet utgör de redan idag en viktig del av partiernas väljarpotential. Demografiskt sett är Frankrikes problem snarare mindre än Sverige. Av den enkla anledningen att den muslimska invandringen kommer från Maghreb. Fransmännen har dominerat Algeriet sedan 1840-talet och där har det vuxit fram en elit som hållit stånd mot islamisternas försök att ta över samhället på 90-talet. Det finns två grupper av invandrare i Frankrike från Maghreb, sådana som faktiskt utgör en del av dagens franska elit eller etablerat sig väl på annat sätt. De har mycket att förlora om en aggressiv islam skulle tillåtas breda ut sig.

   I både Frankrike och Sverige saknas på etnisk/religiös bakgrund baserad statistik. I Frankrike är framtagande av sådan statistik förbjuden i lag.

   Gillad av 1 person

  • Bo Adolfsson skriver:

   Det pågår ingen islamisering i Sverige och stora delar av Europa?
   Titta gärna på Opinion live ikväll! Konstigt debatämne!?

   Gilla

  • Bombmattor och splittergranater skriver:

   Mycket ska man läsa innan ögonen trillar ur, det är ju för helskotta ibn-Rushd-sfären med hangarounds som styr regeringen Löfven, hur kan du ha missat det?!

   Gillad av 2 personer

  • Enra skriver:

   Inte särskilt insiktsfullt. Jämför med hur Sverige så ut för 25 år sedan, hur tror du Sverige ser ut om 25 år, eller Frankrike? Muslimer föder fler barn, och fylls på genom invandring, vita europeer lämnar i allt stridare ström allt fler områden. Du förväxlar vad som är just exakt nu och vad ett hot är.

   Gillad av 2 personer

  • Hilding Bengtsson skriver:

   Du glömde väl det allrah viktigaste?
   Allah klanröster till vårt Regeringsparti!

   Som ersätter den döende inhemska röstboskapen!

   Gillad av 1 person

  • Jan Andersson skriver:

   Muslimerna kan nog teoretiskt bli en majoritet, men långt innan dess kommer deras försörjning ur allmänna medel att upphöra, av den enkla anledningen att pengarna inte finns, och att det inte går att beskatta de arbetande mer än 100 %. Allt fler kommuner tvingas redan att dra åt svångremmen ordentligt.

   Det är det svenska näringslivet som nettobetalar alla skatter och muslimerna kommer inte att (kunna) ta över företagen och sälja något. Det är den enkla och brutala sanningen. Tyvärr kommer det ändå att bli en lång ekonomisk istid som ingen nu levande i Sverige kommer att se slutet på.Om nu en återställning är möjlig, kunskapen att producera varor eller tjänster måste gå i arv med stora tidsöverlapp, ingen utbildning i världen kan ge all kunskap som behövs för att lyckas med en affärsidé.

   Någon måste börja förklara för invandrarna vad som (tyvärr) väntar och att de med stor sannolikhet skulle få det bättre i sina respektive hemländer och att de bör ta chansen att få en returbiljett medan vi fortfarande har råd att ge dem en.

   Här kommer alla att bli losers i en omfattning vi knappast kan föreställa oss idag.

   Gilla

 7. Jari Norvanto skriver:

  ”Rubriken kräver en förklaring.”

  Inte alls. Mohamed Omar har skrivit om detta, här på DGS. Ett av få läsvärda och dessutom interaktiva fora i Sverige.

  Gillad av 3 personer

 8. Errol skriver:

  Tillåt mig betvivla att dessa reflektioner tillkommit su generis för skribenten, helt oberoende av det faktum att Douglas Murray i årtionden använt St Denis som ett pregnant exempel över Europas förändrade befolkning och Paris enklavisering.
  Waaras inbilska inledning är smått patetisk – vad är det som är tungt i en dussintext som endast innehåller konsthistorisk och historisk elementa, och vars komposition och kontrastverkan mellan Karl Martell och dagens St Denis synes vara en text av en epigon?

  Gilla

 9. ams skriver:

  Med tanke på att Angela Merkel är Kalergi-pris mottagare är det uppenbart för var och en att islamifieringen av Europa är en hjärtesak för henne.Merkel-vars riktigt namn sägs vara Kasmierczak som på polska betyder ”den som ger den dåliga freden” (Kas ,pol=dålig jmt dial sv ”kass” och mir=fred) kommer dessutom från en polsk släkt som i generationer kan sägas ha varit ”polska nationalister” som alltid bekämpat det tyska inflytandet.

  Gillad av 1 person

  • Claes-Göran Olsson skriver:

   Skulle kunna vara intressant, om tydliga belägg för riktigheten kunde visas.
   Annars måste detta räknas till kategorin ointressanta skrönor.

   Gillad av 1 person

 10. Mimmi skriver:

  Islamiseringen av Europa är ingen tillfällighet utan är initierad av dem som frambesvärjt EU.s existens:De royala kretsarna i Europa med bl a Prins Bernhard av Nederländerna och den Habsburgska dynastin med namn som Kalergi-pristagaren Prins Otto av Habsburg,Bilderberg-gruppen och intressenterna och ägarna bakom BIS i Basel och den Europeiska Centralbanken.De är fast beslutna att med järnhand och om så krävs med våld implementera den sk Kalergi-planen.Blod i massor har redan flutit på gator och torg i Europa och än mer blod kommer att flyta.Massvåldtäkter.Mord.Dråp,urgröpning av rättsstaten och en massiv polarisering av den europeiska befolkningen är bara början.Vi kommer att se massarbetslöshet,massfattigdom och en massiv demoralisering av inte bara den vuxna europeiska befolkningen utan även bland den europeiska ungdomen som kommer att -precis som vanligt-alkoholiseras,narkomaniseras och tvångsprostitueras.Ungrarna vet vad livet under Islam innebär.Polackerna och österrikarna vet det också och därför kommer de att kämpa.Svenskarna bedragna och förda bakom ljuset av sin mer än korrupta,lögnaktiga och hycklande pseudoelit kommer kanske att slutligen gå under.Ett slags urartat demoraliserat folk helt utan nationalkänsla kommer så att få veta vad det innebär att vara helt förslavade och utlämnade.

  Gilla

 11. Göran Holmström skriver:

  Frågan som jag ser det är enkel, hur vill vi ha det?
  Acceptera Islam, som en styrande faktor i landet, eller kämpa för ett fritt land där allas åsikter är helt ok.
  Vilket vill vi ha, både och lär inte fungera ej heller mjuka samtal med en grupp.
  Utan vi är nere på lägsta nivå, mer digitalt kan det inte bli ett, eller noll.
  Vilket väljer vi?
  Islam och alla dessa regler, eller sätter ner foten och förklarar att, ”Helt ok att ha dina regler och troende, men det är inte mina och jag väljer en annan väg.
  Respekt och samförstånd på den övningen.
  Vår regering har duckat i denna fråga, och fjantat sig med rasist kortet som jokern i leken.
  Fy fan för dessa lögnare.

  Gilla

 12. MartinA skriver:

  Problemet är inte muslimerna, problemet är de cirka 20 000 människor som utgör etablissemanget i Sverige.
  Apropå, muslimer och Spanien förresten. En gång i tiden så styrde Umayaderna, härskarklanen i det muslimska Spanien, en gång i tiden styrde de hela den muslimska världen. Men efter ett tag så styrde de bara Spanien.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.