Bitte Assarmo: Innan Löfven tar på sig riddarrustningen bör han be visselblåsarna om ursäkt

Bitte Assarmo

Fråga inte vad Sverige kan göra för dig, fråga vad du kan göra för Sverige.

Det sa Stefan Löfven i sitt tal på Socialdemokraternas partikongress. Och jag tänker i mitt stilla sinne: Ställer han frågan till sig själv och sina partikamrater – eller till resten av medborgarna?

Eftersom han höll talet på kongressen tänker jag vara välvillig och förutsätta att han riktar sig till sig själv och sitt parti. Vi andra har nämligen länge gjort vad vi kunnat för att föra Sverige in i rätt riktning. Vi har påpekat att islamister och andra extremister fått för mycket spelrum, vi har påpekat att våldet tagit över i förorter och småstäder, vi har ropat på hjälp när våra gamla blivit rånade, våra unga misshandlade och våldtagna och vi har gråtit över att samhällskontraktet bryts i parti och minut under floskelartade paroller som ”allas lika värde”.

Med tanke på hur dessa rop har emottagits av Socialdemokraterna borde kanske Löfven också ha sagt:

Fråga inte vad medborgarna kan göra för dig, fråga vad du kan göra för medborgarna.

Det är en fråga som statsministern borde begrunda mycket noggrant. Svenska folket är värda mer än att ses som väljarboskap och en aldrig sinande kassako för skatteverket – svenska folket är värda en statsminister som sätter medborgarnas väl före makten och som styr landet i en riktning som är godtagbar för majoriteten av folket.

Tyvärr har regeringen gjort precis det motsatta.

Det finns otaliga exempel på hur Löfven och hans ministrar har ljugit och fabulerat under de senaste åren. Ladorna var tomma och sedan var de fulla. Flyktinginvandringen var lönsam och sedan en utmaning. Pensionerna skulle räddas via invandringen och sedan blev det nödvändigt att höja pensionsåldern. Våldet har inte ökat och sedan ökade det. Hederskultur var ”en gammal svensk tradition” och nu är det något som inte hör hemma i Sverige.

– Jag har så svårt att ta ordet heder i min mun, när vi talar om det förtryck, den förföljelse, den stympning och det besinningslösa våld som riktas mot barn och unga, med heder – bara som en falsk och usel ursäkt. Se det, hata det, befria dessa unga! Sa Löfven i sitt tal. Ett tal som, av medierna, beskrivs som ett ”brandtal”.

Jo tack. Sent ska syndaren vakna.

Detta brandtal mot hedersvåld är ett av Löfvens värsta övertramp hittills. Jag blir inte ett dugg imponerad. Jag blir tvärtom, på ren svenska, skitförbannad. Här har politikerna, med socialdemokraterna i spetsen, tillbringat åratal med att förneka att hedersvåld existerar – och att ljuga om att det är en svensk tradition – och plötsligt ska socialdemokraterna ta krafttag mot detsamma? Det är hyckleri på hög nivå, det.

Vill man nu vara snäll så kan man förstås dra till med det gamla vanliga. Regeringen har varit ”naiva” i sin syn på hedersvåldet. Men jag känner inte för att vara snäll. Inte ett dugg. Och naivitet är dessutom ingen ursäkt, det är tvärtom ett tecken på bristande kompetens och verklighetsförankring. Hur är det ens möjligt att styrande politiker tror att det ska vara en förmildrande omständighet för deras inkompetens?

När jag tänker på alla de förspillda år och alla de unga liv som gått förlorade medan socialdemokraterna, och andra partier, ägnat sig åt att vara naiva på skattefinansierad arbetstid får jag svårt att andas. Och när Löfven nu slår sig för bröstet och utnämner sig själv till något slags förkämpe i kampen mot hedersvåld blir jag ursinnig.

Men det är inte bara hedersvåldet som ska bekämpas. Nej, nu ska det dessutom tas krafttag mot allt annat ondskefullt i samhället också – ni vet, sådan där som var brun propaganda tidigare. Sådant som berör medborgarna ute i landet, långt från tryggheten i Rosenbad. De som, enligt Löfven, plötsligt ”känner en rättmätig oro för saker utanför deras egen kontroll. Brottslighet, terrorism, köer i vården, stök i skolan, akuta klimatförändringar och ett mer delat och segregerat samhälle”.

Från att under många år ha varit ”upplevd” (det vill säga inbillad) är människors oro nu ”rättmätig”. Det var ju förnämligt. Men inte heller det imponerar på mig. Det är oacceptabelt (för att använda Löfvens favoritord nummer två efter ordet naiv) att statsministern, som tillsammans med sitt parti gjort allt för att underminera visselblåsarnas trovärdighet, plötsligt beskriver sig som en folkets kämpe.

Så vad ska Löfven och hans socialdemokrater göra då? Strunta i hedersvåldet och den ”rättmätiga oron” hos folket som de gjort under så lång tid? Nej. Men innan de tar på sig riddarrustningarna och ställer sig på barrikaderna bör de be om ursäkt till alla dem de häcklat och hånat och brunsmetat under de ”naiva” åren. Det är det minsta man kan begära av ett parti som vill framställa sig som seriöst.

56 reaktioner på ”Bitte Assarmo: Innan Löfven tar på sig riddarrustningen bör han be visselblåsarna om ursäkt

 1. gmiksche skriver:

  ”Bör be om ursäkt”. I och för sig inte fel. Men alldeles otillräckligt. Och samtidigt vilseledande. För att det tar bort uppmärksamheten från sjuklöverns övriga partier och makthavare, som bör dela ansvaret för det som skett. Solidariskt. Nu är det dags att lägga korten på bordet. Spelet är snart slut. Framför mig ser jag sju Svarte Pettrar.

  Gillad av 17 personer

  • brrr skriver:

   Gerard, helt enig, men det är ju också somså att 80-90+% av rikets röstberättigade under de senaste decennierna röstat fram alla dessa folk- och nationsförrädare. Många av dem jag känner till som fortfarande tillber DN och Public Service och med dårars envishet anser att allt annat är fake news, är 75-80 år och äldre, naturvetenskapligt skolade på universitetsnivå i ett av världens då bästa utbildningssystem och ser sig själva som synnerligen bildade och intellektuella.
   Jag kan inte skriva här vad jag anser om dessa människor eller vad jag skulle vilja göra med dem, ty då blir jag refuserad.

   Gillad av 16 personer

   • Jan Molin skriver:

    BRRR: jag är 75 år gammal och känner inte mig skyldig till dina beskyllningar, men jag stämmer helt in på din beskrivning för övrigt.
    Redan i mitten av 90-talet pratade vi helt öppet på det privata företag jag jobbade på om den stora invandringen. Utan skygglappar!
    Däremot, med mina tre barn gick det inte att tala om sådant! Då blev jag kallad rasist. Så jag tror att den otroliga propaganda som staten öst ut över oss har tagit fast mark i samtliga gererationer. Dessutom förstår vi fuller väl vad generationerna efter oss kommer att få uppleva. Men troligt är att de inte kommer att begripa att orsakerna härrör ända bak till 1975 då S med Palme antog propositionen SOU 1975:26 i full enighet med dåvarande partier M,C,FP (L) och V. I denna SOU, som jag kallar för ”mångkulturpropositionen”, ger man bort ägandet av Sverige till utlänningarna som bosätter sig här! De får vårt land till lika delar som vi svenskar.
    De är samtliga därmed landsförrädare! Och, man kan inte förlåta landsförrädare, de måste så småningom straffas som sådana.
    Så jag betackar mig för det du har i huvudet avseende min person, det är falskt. Och, du får försöka tala dem till rätta! Börja med att visa dem denna min skrivelse.

    Gillad av 14 personer

   • bejji skriver:

    I SVT:s ValU från valet 2018 fann man att lika många i pensionärsgruppen röstade på S+V+MP som i gruppen 22-30 åringar; och när det gäller röstande på SD var det i pensionärsgruppen 19 % som röstade på SD, medan betydligt färre (13 %) i gruppen yngre 18-30 år gjorde så.
    Vad gäller könsfördelningen var SD största partiet bland männen medan 9 av 10 svenska kvinnor röstade på 7-klöverpartierna.
    Så, BRRR, håll dig till fakta innan du kommer med beskyllningar!

    Gillad av 3 personer

   • Björn skriver:

    De senaste decenniernas framröstade folk- och nationsförrädare, gör nu allt för att deras uppenbart förödande ”migrationspolitik” ska ”lösas upp” och försvinna in i de dimridåer som ständigt läggs ut! Allt för att de egna, för landet katastrofala felbesluten, inte ska kunna härledas till dem själva! Det pågår en ”smygomskrivning” av den svenska politiska nutidshistorien! ”Vi nödgades bla bla bla”,” Vi följde bara internationella avtal” och annat snömos, anförs som ”försvar”! Det ytterst besvärande faktumet, att SD hela tiden haft/fått rätt på punkt efter punkt, försöker de desperat dölja genom påståenden som; ”SD vill ju inte ha invandring över huvud taget”, ”De är rasister, och ska inte lyssnas till”, ”De har fel värdegrund, och har därför ingen talan”, ”De har nazistiska rötter, och vill utrota alla invandrare”! Det känns lite skönt ändå, att vi i alla fall är drygt en miljon svenskar som inte låter oss påverkas och vilseledas av landsförrädarnas ”historiebeskrivning”!

    Gillad av 6 personer

   • brrr skriver:

    Jan Molin och Bejji, varför beskyller ni mig för beskyllningar? Jag känner inte många yngre, utan refererar till min verklighet, och tycker det är anmärkningsvärt att människor i den åldern inte har bättre vett. Mer anmärkningsvärt än att hårt indoktrinerade 18-30 åringar inte begriper bättre. Jag råkar väl känna just några av de 81% äldre som ratar sina barns och barnbarns framtid. Och av de ovettiga jag känner, är merparten dessutom män, så jag har väl otur.
    Men hur ni kan vara så lättkränkta att ni anser att jag angriper er personligen, förstår jag inte. Det brukar vara andra än DGS:are som är sådär lättkränkta. Det är mycket vanligt att kommentatorer här spyr galla över kvinnor som grupp, men inte sitter jag här och känner mig kränkt för det. Snarare förbannad över att så många kvinnor (och män) struntar i nästa generations möjligheter att få ett drägligt liv.

    Gilla

   • Björn skriver:

    BRRR, jag håller med! Att ”Greta” och ungdomar i hennes ålder, inte kan sortera i informationsflödet får vi väl i viss mån tolerera, men att pensionärer med ett helt liv i bagaget, inte förmår se vad som händer med Sverige, är inget annat än djup tragik!

    Gilla

 2. Bo Svensson skriver:

  ”Allas lika värde” har ingen innebörd. – Det är nonsens. – Finns det ett lika värde mellan mig och den vidrigaste förbrytare jag kan tänka mig, har det ingen relevans för politiken, samvaron, juridiken, de mellanfolkliga relationerna eller något som helst annat verklighetsrelaterat. – DET ÄR TRAMS.

  Begreppet rasism används omotiverat för att intressera sig för skillnader mellan olika släkten men ism-begrepp skall reserveras för överdrifter, alltså extremt intresse för sådana skillnader.

  ”Främlingsfientlighet” används nu för att tillämpa graderad solidaritet och samhörighet och vara mera angelägen om dem man har mycket gemensamt med än om vem som helst och att motsätta sig folkblandningspolitik men skall reserveras för främlingsfientlighet.

  ”Tolerans” används som om det vore ett entydigt positivt begrepp men det är fel. – Att tolerera det intolerabla gör en till medbrottsling.

  Gillad av 16 personer

 3. Peter skriver:

  Utan menaiternas röster så skulle Socialdemokraterna falla ned till SDs storlek. MP skulle helt försvinna då så många andra partier tagit över deras politik. Det vänsterliberala blocket skulle försvinna som politisk kraft under överskådlig tid.

  Det är den hårda raka sanningen.

  Gillad av 3 personer

 4. Lennart Bengtsson skriver:

  Bättre kan det inte sägas. Alla de av oss som hånats och häcklats av maktens medlöpare borde som ett minimum få ett ord av ursäkt samt ett tack för att vi hållit oss till sanningen och inte till lögnen som det stora flertalet politiker och makthavare gjort och som många fortfarande gör!

  ”this is not the end, this is not even the beginning of the end, it is perhaps the end of the beginning”.

  Gillad av 14 personer

 5. Henric Ankarcrona skriver:

  Utmärkt krönika – tack.
  Varför, varför, varför? Frågan förblir obesvarad.
  Hur kan de som är valda för att styra samhället dvs politiker undvika att se det som medborgarna ser och får lida konsekvenserna av?
  PK och VIK och makt och berusning av möjligheten att påverka etc…. Jaja.
  Men på det personliga planet? Hur fungerar politiker? Säkert finns många förklaringar men det går bara att ha en uppfattning om beteendet.
  Vilka utsikter till förändring finns?
  Jag har blivit pessimist.

  Gillad av 2 personer

 6. Aurora skriver:

  A-C Marteus (Expressen) beskrev Löfvens märkliga uppträdande i Agenda som tragiskt verklighetsfrämmande. Han stammade om jökens förträfflighet istället för att ha svar på frågor. Så patetiskt att härma Kennedys berömda uttryck; i synnerhet som den förda politiken varit precis precis tvärtom; inga krav på nyanlända utan bara krav på bidrag från staten. Uttrycket var väl enbart riktat åt svenne som ska göra jobbet. Med brösttoner dundrar han om 30-talsfaran från höger och det är på detta hot som all kraft ska läggas. Inget om alla problem. Problemet är istället de människor som påvisar dysfunktionaliteten i samhället. En regeringsöverenskommelse vars enda gemensamma är att hålla borta SD. Hur många år tror man att man kan driva ett land med enda politik att hålla ett parti borta medan man vägrar att ta itu med eller erkänna de allt allvarligare samhällsproblemen. Enda åtgärden är, inte förvånande för totalitärt styre, att strypa det fria ordet.

  Gillad av 17 personer

 7. Steven Jörsäter skriver:

  Det enda moraliskt möjliga för dem är att omedelbart lämna alla politiska poster och leva i ständig bot och ånger under resten av livet.

  Gillad av 4 personer

 8. Dnam eksnad skriver:

  Bitte är en del av problemet, tyvärr. Att bara kritisera det som är dåligt utan att dra de nödvändiga slutsatserna, det placerar en inte på rätt sida av den moraliska gränsen i mitt tycke, det är nämligen precis det som är vänsterns signum. Jag säger inte detta för att stöta bort Bitte utan som en invitation till självreflektion, för när man betraktar Bitte och Löfven utifrån så är det uppenbart att de båda två har samma grundförståelse av världen, det skiljer sig bara i detaljer och var man befinner sig i samhället. Principerna är detsamma.

  Bitte skriver ”sent skall syndarn vakna” och liknande, och verkar tro att syndarn vaknat, hon skriver: ”Hur är det ens möjligt att styrande politiker tror att det ska vara en förmildrande omständighet för deras inkompetens” och tror att det beror på inkompetens. Ni vill båda gott i er egen begreppsvärld Bitte, du och Löfven: ni vill ha det så här. Du vill inte ha våldtäkter och att IS skall mörda oskyldiga tror du, men det vill väl inte heller Löfven?

  Vad är egentligen skillnaden mellan dig Bitte, och Löfven? Du röstade väl fram tills helt nyligen på detta? Vad är du villig att göra för att ställa detta tillrätta? När något kommit ur balans så krävs en lika stor motkraft, det räcker inte med mer god vilja. Jag har börjat misstänka att många som nu ser var vi är på väg helt enkelt inte kan förstå vad som krävs, det är en viss typ av personlighet som kommit att styra västvärlden, en vänsterpersonlighet, som genom att uppfostras på detta vis fick sitt fundament skadat, och som helt enkelt saknar vissa av rekvisiten för att detta skall kunna ställas tillrätta,

  Löfven vill ha det så här Bitte, betrakta dig själv noga och fråga sig om du också vill det?

  Gillad av 8 personer

  • M. E. T. R. O. skriver:

   Huvudet på spiken (eller ska vi säga dansken på skallen)! Ibland undrar jag om den egentliga anledningen att redaktionen har tagit in Bitte är för att vi i kommentarsfältet ska radikalisera henne och de läsare hon möjligtvis dragit med sig från Katolskt magasin (eller var hon nu har sin eventuella ordinarie läsarkrets, jag tror att Bittes senaste hemvist var en matblogg, tro’t eller ej).

   P.S. Apropoå citaten ovan: Social Justice Warriors always project.

   Gilla

  • gmiksche skriver:

   Bitte är inte en del av problemet. De flesta som skriver och kommenterar här har vaknat senare än de borde vaknat. Retroperspektivet kan vara lika förvrängt som perspektivet. Uppvaknandet sker sällan på en gång. Det börjar med ögonblinkningar, omsomnande, oroliga drömmar. Så småningom följd av en yrvakenhet man inte trodde fanns. Sen är man så långt kommen att man inte kan somna om igen, hur mycket man än skulle vilja.

   Gillad av 3 personer

   • Rosa Parks skriver:

    Har man försovit sig och är sen till föreläsningen gör man bäst i att skamset smyga in genom bakdörren, sätta sig längst bak, hålla käft och lyssna noga för att försöka fylla i de luckor som man per definition har missat, man stormar inte in andfådd in till katedern och tar över undervisningen. Sveriges alla bittor _är_ problemet och bör sätta sig där de hör hemma dvs. längst bak i bussen och inte på förarplats.

    Gilla

   • Dnam eksnad skriver:

    Jag vet inte, jag ser inget vad gäller hur detta skall ställas till rätta som inte är direkt ur vänsterverktygslådan, om man ens diskuterar lösningar. Porten för verklig samhällskritik och nödvändiga åtgärder är fortfarande stängd, artiklar från vänsterfolk i förnekelse innehåller allt som oftast vändningar som att ”det inte är alla”, eller ”mina många muslimska vänner” eller liknande, en villfarelse och lyx som jag växte ifrån när jag var 20 och såg invandrargäng i grupp slå ner folk i Malmö och sparka liggande svenskar i huvudet, till muntra skratt. Mobiler fanns inte då, annars hade filmerna spridits över hela Rosengård så att fler kunde skratta åt Svennes öden. Fram tills dess så hade jag från min trygga enklav storsint sagt, ”det är faktiskt inte alla”. Klen tröst för personen på marken som kanske får men för livet. Det är nu över 30 år sedan, ett ganska långt uppvaknande får man säga, kunde jag se det så kunde alla se det, men man har blundat. Så ursäkta om jag inte kommer med stora kramen och inte är imponerad av att folk blir upprörda över folkmord och gängvåldtäkter som de själva varit med om skapa på sitt lilla vis, i 30 år.

    Gillad av 3 personer

  • olle reimers skriver:

   Vi tvingas ständigt återvända till samma ruta. Den som du visar här. Vi är alla mer eller mindre medskyldiga till vad som hänt.

   Jag medger själv att jag fram till dess jag åt mitt röda piller för sex år sedan i första hand ville tro våra styrande om att vilja gott även om de missade målet.

   Inte ens när Sten Andersson försökte tala om för oss hur bra Östtyskland var dagarna före kollapsen förstod jag att han i själva verket drevs av maktlystnad och ondska. Jag resonerade ungefär som Bitte Assarmo gör ovan.

   Jag tror att skälet till att vi alla intar den mer välvilliga hållningen är att vi inte vill titta ner i den avgrund som ligger framför oss. En mig f.d. mycket närstående person som jag diskuterar detta med svarde ungefär så här när jag uppmärksammade henne på de aktuella frågeställningarna: ”men vad tycker du att jag ska göra? Flytta till Grönland?” Så är det nog för många.

   Det börjar alltså att bli dags att diskutera på allvar vad som kan göras åt saken nu när vi vet att hjälpen inte ligger i att försöka reformera våra styrande.

   Gilla

 9. M. E. T. R. O. skriver:

  En fråga till Bitte: Är du, eller har du någonsin varit, medlem i Socialdemokraterna? Ja eller nej? O.s.a. torsdagen den 28:e mars 2019.

  Gilla

 10. uppstigersolen skriver:

  Nu läser jag att sossarna drar tillbaka det urvattnade förslaget för att åtala terrorister. Istället ska man göra ett rejält omtag med Grundlagsändringar. Så, runt 2023 kan vi vänta oss nåt som inte tar hand om terrorister utan som kan nyttjas för att klämma åt SD-anhängare. Eller misstolkar jag signalerna?

  Gillad av 6 personer

 11. Östrahult skriver:

  Lövén är egentligen bara en nickedocka som styrs av bakomliggande ekonomiska och politiska intressen. Dessa intressen består av en hel armada av människor som befolkar byråkratin och som också finns inom en massa verksamhet beroende av offentlig finansiering. Till detta kan läggas affärsverksamhet som bygger på offentlig finansiering och/eller regleringar. Så att ge sig på Lövén leder ingen vart, han har egentligen ingen makt själv.

  Som tur är och tillsvidare så är ändå hela sosse-businessen beroende av väljare. Nu försöker man begränsa yttrandefriheten men det lär inte räcka. Kärnväljarna lämnar, en del skrämdes på sina arbetsplatser att rösta rätt vid senaste valet, se dokumentären om Mattias Karlsson, men det lär inte hända igen.

  Gillad av 6 personer

  • Linden skriver:

   Har man tagit steget över till SD, ett stort avgörande beslut för många, inte minst socialt.
   Då finns det ingen återvändo, man går man aldrig tillbaka. Möjligen ett steg längre åt höger Afs.

   Gillad av 1 person

   • Heta linjen skriver:

    En personlig anekdot: Det var mycket, mycket lättare att lämna från SD än det var att lämna till SD. Det har nu gått nästan fem år sedan jag kände att det fanns ett momentum i SD, som numera känns mindre radikalt än t.o.m. mellanmjölksextremisterna i Medborgerlig samling. För egen del lutar det därför åt AfS den 26 maj, och det ska bli intressant att se vad som kommer efter det.

    Gillad av 1 person

  • Dnam eksnad skriver:

   Märkligt, jag ser det bara som mer handvridande, som ju är precis etablissemangets svar när rena lögner om sakernas tillstånd inte längre är lika effektiva. Det är inte gråterskor som behövs nu och helt ärligt, när man själv i ett helt liv röstat för detta så imponerar inte dessa brösttoner, det är så dags nu när det är för sent, och artikeln har ju som underliggande premiss att Löfven INTE vill det här. Ett helt fundamental fel för då då kan man vänta 10,20 eller 30 år på att han, och alla andra i etablissemanget, plötsligt skall se ljuset. Won’t happen.

   Finspång.

   Gillad av 2 personer

 12. Göran Holmström skriver:

  Att avkräva en ursäkt av Löven, är ju som att be en get inte äta konservburkar (Nu vet jag inte om dom gör det, men hade en rolig serietidning där dom gjorde det).
  Åter till liknelsen, båda är fångna av sin natur, Geten envis och stångas, statsministern med.
  Hans nazist hat, är ju egentligen som jag tolkar det ett obearbetat barndomstrauma, där morfadern är huvudpersonen som ”tvingar Siri/Margareta”
  att vara med i morfaderns nazist engagemang. Stefan som vart bortlämnad vid 4 år efter morfaderns död, minns ju givetvis det här extra starkt.
  Med dom pusselbitarna så infinner sig ju även logiken till varför just ensamkommande unga män ligger så varmt om hjärtat hos ”Landsfadern”.
  Även hans ologiska hat mot just rasism, varje gång någon påstår eller yttrar något som är kritiskt mot ”Utsatta” så är regressionen ett faktum han förvandlas till den utsatta lilla pojke han tror han var. Sanning biter väldigt dåligt mot trauman som lämnas obearbetade för länge.
  Egentligen så är detta beteende vanligt och skulle vara harmlöst, om det var en praktiserande Psykolog som ”Hjälpte världen” genom att försöka bota patienter och sig själv samtidigt, men det är det inte!
  Utan tyvärr har vi fått honom som statsminister och han håller på att sakta förstöra landet i ivern att rädda den lille osnutne pojken som fick växa upp i förmodligen ett bättre hem än det han lämnade, men även detta ser han inte i sitt hat och ilska mot ett orättvist öde.
  Hans manipulativa lekkamrater, som är lite smartare än getter hajar ju det som ligger bakom, och spelar som bäst på ”Korten”.
  Man skulle ju kunna önska att Stefan Löven, läser här i smyg, kanske så skulle han inse, hur puckat han reagerar.
  Och i morgon hålla ett tal till nationen, ”Kära medborgare jag har varit korkad och betett mig som en idiot, SD är inte våra fiender utan dom säger och tänker rätt.
  Jag ska genast rensa ut alla betalda aktivister, som inte tjänar folket.
  Och sätta Miljöpartiet på plats, sänka bensinskatten och andra skatter.
  Min uppriktiga ursäkt till folket”
  Men så lär det inte bli, han är fångad i sitt ”Öde”.
  Jag i mitt!

  Gillad av 5 personer

 13. Stefan Löfven och John F Kennedy skriver:

  Tänk om det fanns ett alternativt tal som aldrig hölls av Löfven. Och att det kanske lät så här;

  ”Kära svenskar. Fråga inte vad ditt land kan göra för dig – utan fråga vad du kan göra för ditt land. Sann patriotism är aldrig billig. Den handlar om att fördela bördorna rättvist inom en nation. Att få Sverige att fungera mera jämlikt. Jag ser fram emot en mer lycklig framtid för Sverige – en framtid där vårt lands humanitära förmåga väl matchar vår moraliska återhållsamhet och visdom. Kostnaden för egen frihet kan ibland bli hög, men priset för den har vi svenskar alltid betalat. Och den vägen överger vi aldrig. I allt för hög grad njuter vi väl slentrianmässigt av vår egen åsiktsfrihet, utan att tänka på det obehag en avsaknad av den skulle innebära. Frihet kommer dock i olika former. Om vi väljer en sämre bosättningsplats, riskerar även livets väg att bli dålig. Sådana val bör vi därför undvika. Tiden att reparera taket är när solen skiner. Problemen i världen kan aldrig lösas av skeptiker eller cyniker, vars horisonter är mer begränsade. Som inte tar hänsyn till mer uppenbara realiteter. Vi behöver människor som kan drömma. Fantisera. Ge oss hopp. Som kan se saker som ännu inte finns. I ett fritt samhälle hjälper den rike den fattige. Så visar man upp solidaritet. Gör man inte det kan man inte i längden rädda sig själv. Vi socialdemokrater är inte rädda för att visa upp det mer obehagliga, att peka på fakta, främmande idéer och annorlunda filosofier. Och låta de konkurrera med varandra om våra värderingar. För en nation som är rädd för att låta folket se med egna ögon, är dömd att misslyckas. Sanning och lögn, gott och sämre, måste tillåtas slåss på en öppen marknad. Fred och harmoni utgör ett dagligt värv, för oss alla. Att byta åsikter måste få kunna ske gradvis. Jag är idag ledare för Sverige. Men också ordförande för det Socialdemokratiska partiet. Men i offentliga sammanhang talar jag alltid för nationen Sverige. Och inte för Socialdemokratin. En man kan dö, nationerna kan stiga upp och falla, men idéer består. Det är den mänskliga förmågan som utgör vår grundläggande resurs. Ju större vår kunskap om världen blir, ju tydligare framträder även vår tidigare okunskap. Jag är en idealist, men utan illusioner. När jag uttrycker tacksamhet, glömmer jag aldrig att orden måste fyllas med ett innehåll. Att ord utan innehåll är meningslösa att uttala, och leva efter. Ledarskap och lärande är oumbärligt förenade med varandra. Saker inte bara sker. Det finns nästan alltid en tanke bakom det som händer. Vi är inte här för att förbanna mörkret, utan för att tända ljuset. De ljus som förmår ta oss mot en tryggare framtid. Vi är alltid bundna till varandra. Som vi är till havet. Men kan likväl aldrig återvända dit. Det är vägen framåt som ligger vidöppen. Låt oss inte heller söka skuld i det förflutna. Låt oss istället acceptera vårt eget ansvar inför framtiden. Vi vet att det finns risker och kostnader för olika åtgärder. Men vi får inte släppa in det mer bekväm, det mer inaktiva. Det är själva handlingen som för oss framåt. Men ansträngning utan mod är tämligen meningslös. En väg framåt behöver riktning, mening och styrka. Om vi ​​inte accepterar detta kan vi aldrig bygga upp en tryggare värld. Men en samsyn får aldrig förvandlas till en frihetens fängelse. Sanningens stora fiende är alltid lögnen. Den avsiktligt konstruerade och bedrägliga. Men även myten om oss själva”.

  Allt ovan utgår ifrån John F. Kennedys olika tal. Tumlat i en slumpens generator. Och inte alls ifrån undertecknad.

  Talskrivarna

  Gillad av 6 personer

 14. Eva Danielsson skriver:

  Men är inte detta bara vanlig sossestrategi? Att benämna allt som kan oroa folk och högstämt spela med i krav på åtgärder. Ifall klagomålen har börjat höras för mycket. Gjuta olja på vågorna och därefter låta den selektiva perceptionen fungera, olika människor får chans att höra det just de vill höra. Och kan sedan somna om. Medan Partiet oförtrutet fortsätter sin redan väl upptrampade stig mot totalitär socialism. Som väl numera har breddats ordentligt med islamism och globalism. En motorväg till helvetet.

  Gillad av 8 personer

 15. kvellulvblog skriver:

  Även om jag håller med om det anförda, finns det annat som också oroar mig. Om det bara vore Löfven som var problemet, att man i Sverige väljer politiker utan utbildning eller kompetens, utan vilja att åstadkomma förbättringar för andra än sig själva, så vore det tråkigt nog. Det värsta är att motsvarande sker i många länder i västvärlden, inte minst i EU. Vad är det för grundfel med vår västerländska demokrati? Vad är det som gör att den utvecklas till en totalitär stat där väljarna manipuleras av sina partier, istället för att respekteras som de uppdragsgivare de bör vara? Till att börja med måste politikernas penninginflöde minskas. Med så mycket skattepengar är korruption en logisk följd, dessutom lockar det opportunister till sig, som en gödselhög lockar flugor. Att medborgarna lämnar bort så stor del av sina pengar gör dem inte bara fattigare, de mister sitt självbestämmande, sin makt över sina liv.

  Gillad av 15 personer

  • p kohlin skriver:

   Håller med dig men, om vi håller oss till Sverige så är ju problemet varför folket röstar som de gör. Vi alla bör genom självrannsakan betrakta våra egna bevekelsegrunder, nå fram till vettiga/kloka förhållningssätt till oss själva, våra liv och omvärld. Har en känsla av att de konservativa idéerna vinner mer o mer. Om vi alla genomgick KBT skulle nog poletterna trilla dit. Människosyn på sig själv och andra bör individuellt vara medvetandegjord. Ens liv är från början aldrig gjutet i sten, vi kan ändra oss, vi kan ha varit PK och insett vart det utopiska leder, ismerna. Det sympatiska med konservatism är att den inser människans osympatiska drag (som vi alla har).

   Gillad av 2 personer

   • S Eriksson skriver:

    P Kohlin.
    Standardsvaret brukar vara att inte vilja bli klassad som xxist.
    Men visst en grundläggande undersökning kanske bör göras. Gärna med önskemål om snabbare fart än Palmegruppen.

    Gilla

 16. Jari Norvanto skriver:

  Jag frågar mig vad statssvetsar’n och hans politikerkast kan göra för Sverige och svenskarna. Frågan är nog fel ställd. En mer grundläggande fråga är om de känner lojalitet med svenskarna och nationalstaten Sveriges fortbestånd. Det mesta pekar på att svaret är nej. Och då upphör ”debatten”; den som de ändå ”vågar vägra”.

  Gillad av 7 personer

 17. Thomas skriver:

  Jag känner genuint hat mot den mannen. Att vara så genuint svag, naiv, falsk, trögfattad, patetisk är inget brott men en ledare ska inte vara sådan heller, men en lögnaktig hycklare är vad Löfven är och borde därför buras in.
  Det falske ormen slingrar sig och svamlar som vanligt, har han ens gått Komvux? Han uttrycker sig inte statsmannamässigt direkt.
  Sossar är helt utan samvete. Finns inget värre parti. De går över lik för maktens skull.
  Nu säljer de ut Sverige till islamisterna och globalisterna.

  Gillad av 4 personer

  • S Eriksson skriver:

   Thomas. Angående globalisterna så tror jag att de flesta Svenska statsministrar och dito kandidater som har medverkat på Bilderbergmöten har kommit tillbaka som förbytta, och då menar jag inte till det bättre.

   Gilla

   • Rune skriver:

    Svenska politiker som deltar i Bilderbergmöten har ju naturligtvis skyldighet att rapportera till den svenska allmänheten vad som har avhandlats och bestämts på dessa möten.

    Gilla

 18. Errol skriver:

  Socialdemokraterna har länge missbrukat ordet ”trygghet” och under partikongressen i Örebro
  utlovades en ”trygg debatt”?
  Hur urbota menlöst och antiintellektuellt förljuget är inte detta tilltal, och samtidigt så fantastiskt symptomatiskt för SAP.

  Gillad av 1 person

 19. S Eriksson skriver:

  Det var verkligen en krönika som heter duga. Väl och tydligt beskrivet, det kan vara så att det inte bara är Stefans fel att det ser ut som det gör. Han är väl omgiven av folk vars uppgift är att säga och tycka enligt normen. Även i bla England är situationen likartad och säkert i flera EU länder.
  Situationen för Visselblåsare är inte speciellt bra i landet då värdegrund och annat väger tyngre.
  Men väldigt bra skrivet av dig.
  Och förresten det Stefan nu säger är bara ord, men man kan alltid hoppas på förbättring. Särskilt om nu Magdalena Andersson finansministern har sagt att det är enorma utmaningar som väntar.

  Gilla

 20. gmiksche skriver:

  @BRRR och Jan Molin. Äldre/pensionärer borde veta bättre. Det håller jag med om. Problemet är den disinformation som vi alla bestås med från PK-media. De allra flesta pensionärer fr o m 75 och uppåt, i synnerhet fr o m 80, har aldrig lärt sig söka information på nätet vilket fram tills nu varit en förutsättning att nå motstridig information. Gruppen minskar dock snabbt. Problemet med den yngre generationen är dock att skolan och den uppifrån påbjudna och ingjutna värdegrundsläran tillsammans med den växande individualiseringen byggt upp en ny spärr. Deras bästa vänner är mobilerna, som snarare än att fungera som länk till sina närmaste och vänner fungerar som ett filter. Vi alla (ursäkta generaliseringen) borde veta bättre eller snarare vetat bättre, sett tecknen i skyn). Men i ställer för att klaga över spilld mjölk bör vi sätta oss på pallen och hårdmjölka PK så att deras överfulla juver spricker.

  Gillad av 2 personer

  • brrr skriver:

   Instämmer igen, med stigande ålder borde följa ökande vett! Och det är säkert många äldre som inte klarar att söka information om verkligheten, men det gäller inte dem jag känner. De har alla internet, de behärskar alla både svenska och engelska och jag har genom åren skickat dem massor av länkar. Men de bara viftar bort allt och säger hånfullt att det är fake news. De VILL helt enkelt inte bli störda. De är välbärgade och lever rika spännande liv med resor, kultur och annat och de lär alla bli över 100 år om ingen halshugger eller slår ihjäl dem innan dess.

   Gilla

 21. Fredrik Östman skriver:

  Jag tycker att ni är orättvisa mot Bitte. Även om man måste se den absoluta ondskan som ligger bakom, måste man också påpeka hyckleriet som den yttrar skyddar sig bakom. Möjligheten finns att man inbillar sig att hyckleriet är hela problemet och att ingen ondska gömmer sig bakom den, men var och en som pekar på hyckleriet måste inte nödvändigtvis vara behäftad med denna svaghet. Ni kan inte på allvar kräva en pendent till hycklarnas formaliserade friskrivningar av typen ”jag är inte rasist, men…”? ”Jag vet att ondskan går djupare, men…”?

  Gillad av 4 personer

 22. gmiksche skriver:

  Åter till Bitte som person som jag inte känner. Hon ställer upp med sitt namn. Sitt goda namn så länge ingen påstår att hon betett sig ohederligt. Jag förmodar att alla som skriver och kommenterar på den här bloggen har bytt eller i vart fall ändrat åsikt. I små och stora frågor. Jag har också förståelse för att det flesta inte skyltar med sitt namn. Det gör det omöjligt för henne att bemöta angrepp på lika villkor när hon inte kan inhämta Information om vederbörande. Så låt bli personangrepp som bara stör.

  Gillad av 3 personer

  • brrr skriver:

   Instämmer för tredje gången i denna tråd, och även med Fredrik. Man kan gå in på DGS:s meny, skribenter och Bitte Assarmo, och förvissa sig om när hon skrev sitt första inlägg här. Jag läste flera inlägg av Bitte för några år sedan, men kommer inte ihåg vilket år. Men inte är hon nymornad i alla fall. Och alla uttrycker sig på olika sätt, jag får själv hålla igen ordentligt om jag ska kunna plita ner något här ibland.

   Gilla

  • Dnam eksnad skriver:

   Jag anser istället att om man skriver officiella inlägg så får ens ord en tyngd som inte kommentarerna har, det är därför det kallas kommentarer. Jag har redan vid flera tillfällen skrivit att det kanske är bra med en inkörsport som Bitte, men för mig så är detta ingen lekstuga, man skall skilja på sak och person men med ett inlägg som ovan så blir personen delvis saken, den personliga ilskan blir central. Jag försöker efter förmåga finna vad jag anser vara den korrekta vinkeln och min poäng ovan med att dra upp Bittes historia av att tidigare stödja socialdemokraterna var, som jag tydligt skrev, för att jag tror att hennes tänkande i grund och botten är oändrat (jag forskar inte i folks bakgrund utan dömer av vad hon här skriver) och detta är ett problem. Jag kan ta fel i detta, och det står alla fritt att peta isär argumentet jag framför ovan.

   Återigen, att jag är anonym beror av att jag inte litar på mig själv om jag får hembesök och det hade förstört min familjs liv.

   Gilla

 23. Jaxel skriver:

  Av intresse är att ”Marias” visioner om att inte skilja på medborgare, innevånare och andra delas av den svenska staten. I en av portalparagraferna i regeringsformen stadgas följande:

  ” Den offentliga makten ska utövas med respekt för alla människors lika värde”

  Tolkat bokstavligen måste detta väl innebära att det offentliga skall behandla alla människor lika oberoende om de är medborgare eller boende (folkbokförda) i Sverige eller inte.

  I princip avskaffar staten folket här. Som jag ser det kan ingen stat existera utan ett folk. Om vi skulle ta grundlagen på allvar så avskaffar staten sig själv. Det citerade stadgandet är helt klart bisarrt.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.