Mohamed Omar: Att stödja islam, att hjälpa islam, att sprida islam

Mohamed Omar

Det är känt sedan länge att den saudiska regimen finansierar islamisk mission i Sverige. Unga muslimer får till exempel stipendier för att studera till missionärer vid ett så kallat universitet i Medina. Men regimen stödjer också islamiska friskolor här, som Alsalamskolan i Örebro.

Det pågår en maktkamp inom islam, dels mellan sunniter och shiiter, men också mellan olika sunnitiska riktningar. Saudiernas mission handlar om att sprida salafismen, en riktning inom sunnitisk islam som strikt vill hålla sig till Koranen och vad man tror är de tidigaste och mest äkta texterna om profeten Muhammed.

Sveriges framsteg, och den västerländska civilisationens i stort, bygger till stor del på rationellt tänkande och vetenskap. Salafismen är islamisk fundamentalism och därmed motsatsen till detta. Man sätter Koranen och religiösa föreställningar före allt annat. Det är allvarligt att ett sådant synsätt ska påverka utbildningen i Sverige. Alla svenska skolelever har rätt till en bra utbildning som ger dem förutsättningar att kunna bidra till vårt samhälle.

Jag har läst en artikel, publicerad 2010, om utbildningsväsendet i Saudiarabien, skriven av den brittiske forskaren Elise Burton: ”Teaching Evolution in Muslim States: Iran and Saudi Arabia Compared”.

Burton citerar ett styrdokument från det saudiska utbildningsdepartementet där det står så här:

”Utbildningspolitiken i kungadömet Saudiarabien har sitt ursprung i islam”.

Senare i samma dokument talas det om islam som en fullkomlig förståelse av universum, mänskligheten och livet” och en allmän, vägledande princip för utbildningen. Ett av utbildningens mål sägs vara att visa ”den perfekta överensstämmelsen mellan tro och vetenskap i islam”.

Burton visar med flera exempel hur läroböcker i naturvetenskap i saudiska skolor även innehåller trosuppfattningar. Man låter kapitlen inledas med koranverser, som för att markera att ämnet är underställt den allomfattande, islamiska världsåskådningen.

I en lärobok hittar Burton två sidor som behandlar mänsklighetens ursprung. Där fastställs att Gud skapat människan i enlighet med Koranens berättelse. Sedan får eleverna lära sig att evolutionsteorin uppfanns av engelsmannen Charles Darwin som förnekade att Allah skapade människan:

”Vi behöver inte följa en sådan teori eftersom i Allahs bok har det sista ordet rörande livets uppkomst, att alla levande varelser är Allahs skapelser.”

Detta är hämtat ur ett officiellt läromedel i naturvetenskap (!) som används i saudiska skolor. Och en sådan regim, som förenar fundamentalistisk islam med absolut monarki, ska alltså tillåtas påverka utbildningen av svenska medborgare i Sverige. Evolutionsläran kallas ”hädisk”.

Svenska Dagbladet, som skrev om Saudiarabiens finansiering av Alsalamskolan i november förra året, intervjuade Hussein Aldaoudi, ordförande för stiftelsen som driver skolan. Han bekräftar att de har fått pengar får den islamiska diktaturen:

”Stiftelsen har tagit emot bidrag för att bygga lokaler för skolverksamhet endast en gång från Saudi. Det kom från regeringen. Bara en gång.”

Motivet bakom saudiernas generositet ska vara en vilja att ”stötta minoriteter”:

”Jag respekterar att dessa åsikter finns, men jag tycker att kritiken är överdriven. Saudiarabien har stöttat projekt i flera stora städer i Europa och de ser det som en plikt att stötta minoriteter för att de ska integreras och vara aktiva medborgare.”

Om Saudiarabien ser det som en plikt att stötta minoriteter, hur kommer det så då att man förtrycker kristna i det egna landet? Ja, inte bara kristna utan alla icke-muslimer. Och till och med shiamuslimer som man ju räknar som kättare.

Det är mer sant att säga att Saudiarabien stödjer den salafistiska missionen i Sverige som en del i den globala maktkampen, dels mellan olika grupper inom islam och dels mellan islam och väst.

Ingenstans i Koranen står det något om att ”stötta minoriteter”. Däremot står det om plikten att missionera för islam, och även om att utbreda islam med heligt krig, så att islam kan dominera över alla andra tankar och åskådningar. Den svenske konvertiten Abdul Wadud är utbildad i Saudiarabien och verksam som missionär i Sverige. I ett YouTube-klipp från den 25 februari 2013 talar han i en moské under rubriken: ”Hur blir man en starkare muslim?”.

Ja, hur blir man en starkare muslim? Punkt nummer ett, förklarar Abdul Wadud, är att “man i hela sitt liv försöker att ge seger till islam”. Det betyder “att stödja islam, att hjälpa islam, att sprida islam”. Där har vi det sannolika motivet bakom saudiernas finansiering av Alsalamskolan. Och med islam menas förstås salafismen och inget annat.

Vill man förstå varför vissa muslimer startar friskolor i Sverige, så måste man förstå varför de inte trivs i den svenska skolan. Då kan man läsa islamologen Jonas Otterbecks bok Muslimer i svensk skola, som kom ut 1994.

Syftet med boken är ju att förklara på vilket sätt muslimer skiljer sig från elever med svensk kultur för att underlätta för lärare att arbeta i en mångkulturell miljö. För sin materialsamling har Otterbeck intervjuat lärare, föräldrar och elever.

Otterbeck beskriver den oro som muslimska föräldrar känner över att deras barn ska påverkas av den svenska kulturen, en kultur som ofta beskrivs som ”normlös”. Man vill att flickor och pojkar ska hållas åtskilda. Och det är vad man gör på Alsalamskolan i Örebro.

I boken beskrivs hur många muslimska föräldrar inte litar på den svenska skolan för att eleverna får lyssna på musik, bekanta sig med andra religioner på ett objektivt sätt, idrotta i ”oanständiga kläder”, fira svenska högtider och lära sig Darwins utvecklingslära.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Du kan stödja mitt arbete genom att swisha till 0760078008 (Eddie).

28 reaktioner på ”Mohamed Omar: Att stödja islam, att hjälpa islam, att sprida islam

 1. Aurora skriver:

  Mantrat är att stödja minoriteter och att det skulle fråmja integration. Det är precis tvärtom. Dessa skolor har som specifikt syfte att segregera sin befolkningsgrupp från majoritetssamhället med ståndigt ökande krav på särregler och avsteg från det som regleras i svenska skollagen och läroplanen. FNs flyktingkonvention gör helt tydiigt flyktingens skyldighet att anpassa sig och integrera sig till mottagarlandets lagar och samhällskultur. I Sverige drivs den politiska riktlingen i motsatt håll. Det är inte längre frågon OM vi får inbördeskrig på religiös grund utan NÄR. Omvärldsanalytiker och terrorforskare talar redan om situationen i de utsatta förorterna som lågintensiv hotaktivitet mot vårt samhälle.

  Gillad av 8 personer

 2. Be No skriver:

  Det är alltså viktigt och fundamentalt att förstå islam som den politiska, religiösa, diktatoriska gränslösa rörelse den är. Dagens inlägg hjälper oss med det. Nättidningen Ledarsidorna ger också en förståelse för hjälplösheten hos dagens nyttiga idioter i regering och den mesta politiska oppositionen, för att begripa att vi ligger illa till att kunna återta förlorad mark i vårt eget land. Salafismen och Muslimska Brödraskapets olika afilierade undergrupper är formidabla motståndare, som inte kan underskattas, utan skaffa kunskaper om som ska spridas. Förutom den sviktande ekonomiska bärigheten i landet, så är kriget om vilka normer som ska gälla det som avgör vår och våra barns framtid. Islams apologeter är redan formerade och har sina givna mål klara för sig: vår s k västerländska normlöshet ska ersättas med islams värdegrund och sharia. Aningslösheten i samhället och den fortsatta massimmigrationen på 120 till 130 tusen nya beviljade uppehållstillstånd, alla kategorier, per år av främst muslimer, gör att tiden är kort. Att medvetandegöra är hur viktigt som helst, är något viktigare? Rösta insiktsfullt i EU-valet är en liten sak att bidra med som alla kan göra, liksom att lära sig mer om islams rätta ansikte.

  Gillad av 6 personer

 3. Jari Norvanto skriver:

  ”Det är känt sedan länge att den saudiska regimen finansierar islamisk mission i Sverige. Unga muslimer får till exempel stipendier för att studera till missionärer vid ett så kallat universitet i Medina. Men regimen stödjer också islamiska friskolor här, som Alsalamskolan i Örebro.”

  Jovisst, men även svenskarna tvingas ju betala för islamiseringen på olika vis. Efter ett antal års årliga bidrag från MUCF till SUM, valde MUCF pga extremismen i SUM att inte betala ut bidrag 2018. Men förvaltningsrätten ogillade i år, 2019, MUCF:s nekande av statsbidrag till SUM.

  Gillad av 6 personer

 4. Nu han sätter fot på land, ö av granit, ej prickig haj stor som val minsann, se där kycklingar, stora som fan, vilar benen på stor sten i sand, vad nu, sten får ben, traskar iväg med danske mand skriver:

  Vad gör de här?

  Detta är verkligen en relevant fråga som fler borde kontemplera, för det är självklart så att etablissemanget och pk-isterna struntar i muslimerna, de är ett redskap för deras hat mot oss som värderar vad vi har och det västliga samhällsbygget och avvisar utopier och kollektivism. På samma sätt så är det vänsterliberala etablissemanget endast ett redskap för muslimer och islam att sprida sig, enligt ovan, det är ju svårt att se att man i moskéerna hyllar transvestiter och könsbyte på barn, eller tar på fittmössor eller bjuder in Jonas Gardell som föreläsare. Flera av de fundamentala trossatserna inom pk-ism och islam är fullständigt på kollisionskurs utom på en punkt. Hatet mot väst, mot vår kultur, mot vår tankefrihet och individualism där vi självmant, utan stat och totalitär kollektivism, väljer att samarbeta med varandra, hatet mot detta förenar.

  Så nu har man funnit Uigurer i Kina som får flyktingstatus vad det verkar, man dammsuger världen på muslimer, Sverige som vi känner det kan komma att gå under snabbare än många tror.

  För övrigt tror jag, givet observationerna, att Christchurch var fake.

  Gillad av 6 personer

  • cmmk10 skriver:

   OT

   ”För övrigt tror jag, givet observationerna, att Christchurch var fake.”

   Är den direktsända filmen helt borttagen från Internet? Jag har bara sett det där korta klippet, där någon springer planlöst och skjuter mot några osynliga mål. Såg ut som ett sämre klipp från något datorspel.

   Gillad av 1 person

 5. brrr skriver:

  Söker man ”Dawah” (i DuckDuckGo) så finner man en hel del information, bl.a. hela manualen i pdf.
  Och den som ännu inte lyssnat på vad Ali har att säga i frågan, kan göra det här:

  Även Gabriel talar om vad som står i MB:s dokument i samma ämne, t.ex. kortfattat här:

  Gillad av 3 personer

 6. Peter skriver:

  Det värsta är att du likt Cassandra alltid verkar ha rätt. Men Socialdemokraterna vill behålla sina nya kärnväljare intakta som grupp.

  Gilla

 7. Lars-Olof Svensson skriver:

  Koranen är troende muslimers lagbok – inte alls som den kristna bibeln – men kan till skillnad från Svea Rikes Lag inte ändras för att anpassas till dagens samhälle. Det går inte att ändra på Allahs heliga ord. Inte ens någon vetenskap behövs, allt står i Koranen. Bland annat därför kommer islam alltid att förbli efter i all form av utveckling och aldrig kunna bli en bestämmande faktor för väst – annat än om vi frivilligt lägger oss platt för den.
  I Upplandslagen fanns ett straffbud för den som slog schalen eller huvan av en kvinnas hår. Av det kan vi dra slutsatsen att kvinnor på medeltiden täckte sitt hår även i Sverige. Men, det var på medeltiden. Däremellan och nu har vi renässansen och tex Galilei, Bruno, Newton, Einstein mfl och för svenskt vidkommande alla naturvetenskapsmän under frihetstiden som tex Linné och Celsius. Islam har inget och kommer inte heller kunna bidra med något så långe livet styrs av Koranen och fem böner om dagen till Mecka.

  Gillad av 2 personer

   • Lars-Olof Svensson skriver:

    Jo det har gått fort. 1964 elllet 1962 dömdes Lasse O’ Månsson ( en av de fyra skäggen och utgivare av svenska MAD) för brott mot trosfriden. Han gjorde en radiosketch som handlade om att tanka bilen och få nattvarden samtidigt.

    Gillad av 1 person

   • Maja Dacke skriver:

    Men hallå!!! Jag har i hela mitt långa liv undvikit att ha något på /runt mitt huvud – hatt på maskerad e d, ok, och stor varm sjal/kapuschong när det vintertid blåst ‘rint forr javvlitt’ här i Skåne.

    På senare 1950-talet när alla flickor/kvinnor tuperade sitt hår à la Brigitte Bardot var de f ö omöjligt att ha något som tyngde ner hårvolmen. Detta gällde i Sverige och Frankrike, men du befann dig kanske långt bort utrikes ..?

    Gillad av 1 person

 8. Elisabeth skriver:

  Saudi har finansierat och fortsätter finansiera moskeér och islamisk mission i Sverige med benäget bistånd av de flesta politiker , både på riks-och lokalnivå. Men när rysk_ortodoxa kyrkan nu bygger en kyrka i Västerås, ja, då ska det granskas. Västmanlands tidning ( Mittmedia ) har i en rad artiklar opponerat mot bygget. Man blir alldeles uppgiven. Vem jobbar politiker och media för ?
  https://www.vlt.se/artikel/vasteras-kommun/har-byggs-en-rysk-ortodox-kyrka-bara-300-meter-fran-flygplatsen-potentiellt-sakerhetshot

  Gillad av 3 personer

  • Bruno skriver:

   ”Vem jobbar politiker och media för?”Svar:Det politiska etablissemanget inklusive den Svenska Kyrkan och den svenska media-apparaten arbetar för sina globalistiska arbetsgivare i Euro-kommissionen och i den Europeiska Centralbanken.De är alla frentiskt hängivna bankanställda.Nåde den som vågar utmana dem!På vanligt sovjetryskt sätt väntar då nackskottet och massgraven.Men innan dess skådeprocesserna,ruineringen,bankrutteringen,förlöjligandet och uthängning.”Es gibt nur eine Wahrheit!Es muss in unserem Reich doch so sein!”(Der Fuhrer Verhofstadt men även ”qvislingarna” Löfvén , Lööf och inte minst Björklund håller med om det.)

   Gilla

 9. Axel skriver:

  Socialdemokraternas valanalys visar följande. Tappat förtroende hos arbetare, Lo kollektivet, unga väljare väljer andra partier. Kvar är endast invandrargrupperna. Dörrknackningarna före valet med skrämselpropagandan , rösta på oss eller åk ut gjorde vekan. Makten, makten den sköna måste vi behålla.
  Löfven har absolut ingenting att vara stålt över. Ett namnbyte på partit är på sin plats. Socialmuslimerna.
  Då blir Tro och Solidaritet nöjda.

  Gillad av 4 personer

 10. uppstigersolen skriver:

  Tittar man på bilder från SaudiArabien samt läser på lite så hittar man ju hyckleriets högborg. Om de verkligen levde som på Muhammeds tid så hade de väl bott i tält och nyttjat kameler? Nu har de bilar, bor i luftkonditionerade hus samt flyger i stora jetplan över jorden. Så, innan de börjar följa koranen på riktigt så kan vi fullkomligt strunta i dem. De får helt enkelt försörja alla muslimer som vill följa dem. Inte tusan ska dessa hit.

  Gillad av 2 personer

 11. Rikard skriver:

  Hej.

  Ju mer mängden muslimer i ett land närmar sig noll, desto mindre problem med islam. Företrädesvis genom deportation och att muslimer endast tillåts komma över gränsen som turister.

  Den som känner rasism-reflexen lösa ut kan byta ut ‘islam’ och ‘muslim’ mot nationalsocialist. Du vars reflex utlöses hade aldrig godtagit att nationalsocialister fått agera enligt sin lära, men du är dresserad att tänka annorlunda om muslimer och islam. Kan du övervinna den betingningen kan du tänka klart och jämföra lika för lika.

  Islam vill vår undergång, och därmed vill också muslimer det. Vårt land koloniseras och erövras, och vår historia och kultur skrivs om för att passa erövrarens narrativ.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Gillad av 7 personer

 12. Klas Göran skriver:

  Signaturen ”Borreliafri” ovan frågar vad man kan göra åt situationen MO beskriver i sin krönika. Det första steget från statens sida vore att sluta att acceptera att vem som helst gör sig till representant för ”islam” och ”muslimer” i Sverige.

  Ingen genomsnittligt bildad svensk skulle acceptera att en mormon påstår sig tala för ”de kristna” i Sverige, medan ledaren för den heterodoxa muslimska ahmadiyya-rörelsen – som av alla andra muslimer betraktas som kättare – i media fick spaltmeter som företrädare för ”islam”. I Sverige. Samtidigt fick Rashid Mousa, representant för det islamistiska Muslimska Brödraskapet, också spaltmeter – och miljoner i bidrag – som företrädare för ”islam” och ”muslimerna” i Sverige.

  Media kan naturligtvis presentera vem som helst som representant för vad som helst. Det enda problemet för media är att de förlorar sin trovärdighet.

  Statens företrädare måste däremot uppträda neutralt. Om det kommer en rörelse som påstår sig företräda ca 1 miljon svenskar (10% muslimer) så kan staten inte bara acceptera detta. Den kan åtminstone kräva medlemsregister. Om det sedan kommer fler rörelser som alla påstår sig företräda ”islam” och ”muslimerna” så bör staten inte välja ut en som samtalspartner utan behandla alla lika. I praktiken innebär detta ”söndra och härska”. Dessutom kan man som medborgare kräva av statsförvaltningen att den skaffar sig detaljerad kunskap om de olika rörelsernas, samfundens och förbundens ideologier, mål och medel, t ex genom SOU.

  En medborgare och skattebetalare har ingen anledning att acceptera förtroendevaldas påstående om att de skulle varit ”naiva” som en förklaring som bör tas på allvar.

  Gillad av 1 person

  • Klas Göran skriver:

   Ett exempel är centerpartisten som på Aftonbladet Debatt häromdagen hävdar att ”vi muslimer kräver” polisbevakning av moskéer.

   Det öppnar för följdfrågor:
   Vem har utsett just honom till talesperson?
   Vilka muslimer avses med ”vi muslimer”?
   Alla muslimer i Sverige?
   Somaliska muslimer?
   Centerpartistiska muslimer?
   Muslimerna i Rinkeby?
   Hela världens muslimer?
   Varför får han stå oemotsagd efter ett sådant påstående?

   Gillad av 1 person

 13. Sten får ben skriver:

  Det är bara en mardröm, när vaknar man? Det jag visste om nutida islam när jag var liten var att man högg huvudet av folk i Saudiarabien. Det gör man fortfarande, men nu har vi det här också. Herregud, hur är det möjligt att det blev så här, kan man föreställa sig ett värre vek av ett etablissemang, inget de skulle kunna koka upp skulle vara värre än detta.

  Gillad av 3 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.