Lär känna ex-muslimen som bekämpar fundisar med ett leende

Mohamed Omar

För trettio år sedan, den 14 februari 1989, utfärdade Irans mulladiktator Khomeini en dödsfatwa mot författaren Salman Rushdie. Med sin roman Satansverserna hade han kränkt islams profet Muhammed.

Det var då västvärlden vaknade upp till en ny värld. Fatwan var ”det röda piller” vi svalde och såg den nya verkligheten såsom den var: inte bara bra saker var gränslösa och globala, även jihad kunde nå oss överallt.

Tidigare hade britterna tampats med den galna mullan i Somalia, de galna dervischerna i Sudan och otaliga galna turbanklädda jihadmän i Afghanistan. Det var skärmytslingar långt borta i imperiets utkanter. Efter 1989 måste vi ta de galna mullornas hot, bannor och fatwor på allvar. Det finns fanatiker hemma i det civiliserade väst, i städer som Paris och London, som är redo att gå till attack.

Det var onekligen ett beskt rött piller. Vi i det icke-islamiska väst kunde inte längre strunta i islams lagar, sharia. Mullorna, både de galna och mordiska, och de mer behärskade, var stenhårda på att islams profet inte fick förolämpas. Och denna sharialag gällde även oss som inte tror att Muhammed tog emot en himmelsk bok i en grotta i Arabien.

Det spelar ingen roll att vi hur stor yttrandefrihet vi har på papperet. Jihadsvärdet har skurit detta papper i strimlor.

Rushdie har sagt att Satansverserna förmodligen inte hade blivit publicerad idag. Det tror inte jag heller. Särskilt inte efter jihadmassakern på satirtidningen Charlie Hebdos redaktion i Paris. Vi får hålla oss till att skoja om Jesus och fortsätta slå in andra öppna dörrar. Och eftersom massinvandringen från islamvärlden tycks pågå ett tag, så kommer det inte bli lättare för författare, konstnärer och intellektuella att ”problematisera” islam. Lars Vilks undviker nog till exempel att åka tunnelbana i den av spännande kulturer berikade huvudstaden Stockholm.

Med anledning av att det nu gått trettio år, så har BBC sänt en dokumentär om mordfatwan: The Satanic Verses: 30 Years On. Journalisten Mobeen Azhar som själv kallar sig muslim och ser ut som en ”paki”, vill kolla hur folk ser på det idag.

I det här klippet får vi se hur Mobeen går runt på gatorna i Bradford med ett exemplar av Satansverserna och frågar muslimer vad de tycker om den. Varför just Bradford? Det var här som mullorna anordnade stökiga demonstrationer och bokbränning 1989.

Klippet kommenteras av ex-muslimen Veedu Vidz. Han är smart kille som kombinerar humor och sketcher med seriös islamkritik. Veedu Vidz parodier på olika kända imamer är vansinnigt roliga.

Hur går det för Mobeen i Bradford? Det visar sig att attityderna inte har förändrats. En man som var med att protesterade 1989 får tokryck när han får se Satansverserna. Han greppar tag i den, börjar slita ur sidorna och tända eld på den!

En ung muslimsk kille i keps säger att Mobeen får räkna med konsekvenser när han klampar in i ett muslimskt område med en bok som är haram. Han säger alltså att detta är en no go-zon, ett område där sharia står över brittisk lag. Den killen visar hur det ser ut när förortens gangsterkultur förenas med den islamiska fundamentalismen. Ett inte alls ovanligt fenomen. Vi kunde se det i Sverige in action på SVT Aktuellt i augusti 2015 när ex-muslimen Mona Walter besökte det mångkulturella Rinkeby. Ett antal unga män började skrika ”Det här är inte Sverige!” och  ”Hora!” och jagade iväg henne.

Klippet kan göra en pessimistisk om den västerländska civilisationens framtid. Men samtidigt blir jag optimistisk av Veedu Vidz. Han är ett exempel på en ”paki” som tagit till sig västerländsk tänkande och vänt ryggen åt de galna mullorna. Som han skriver i beskrivningen av sin YouTube-kanal: ”My aim is to entertain and educate.”

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Du kan stödja mitt arbete genom att swisha till 0760078008 (Eddie).

11 reaktioner på ”Lär känna ex-muslimen som bekämpar fundisar med ett leende

 1. Centralkommittén för denationaliseringen och islamiseringen av Europa (CEDEISE) skriver:

  Det finns påtagliga underliggande skäl till att Kalergi-eliten i Bryssel i sina strävanden att krossa den ”gamla” europeiska kulturen i det europeiska kärnlandet valt just Islam som sitt utvalda religionssystem.En provokativ chockbehandling som s a s paralyserar de europeiska kärninstitutionerna och som i förlängningen syftar till frambesvärjandet av det av Kalergi-extremisterna hett efterlängtade ”Neuropa” bebott endast av ”neumenschen”-Kalergi-barn.Detta dock naturligyvis endast efter det att det numera pågående europeiska folkmordet lyckats helt likvidera de tidigare etniska européerna.I denna sin infernaliska strävan har Kalergi-extremisterna mycket god hjälp av inte bara den Europeiska centralbanken och Euro-kommissionen utan även av den helt fördunklade och påtagligt hjärntvättade radikalfeministiska rörelsen i Sverige och Europa.Vet dessa hjärntvättade skriande kvinnohopar att Islam för deras del kommer att innebära genuint slaveri och genuin underkastelse under det som de nu kallar ”patriarkatet”?

  Gillad av 4 personer

  • brrr skriver:

   Kalergi-eliten har naturligtvis sett sina idealbarn på film:
   CNN: ISIS training children…

   Washington Post:
   The Children of ISIS

   MSNBC: cubs of the caliphate

   o.s.v.

   Gillad av 1 person

 2. Bo Svensson skriver:

  De rätta incitamenten för att alla skall distansera sig maximalt från allt som kan riskera att man placeras i kategorin högriskklientel, får man med krav på ekonomisk garant som villkor för rörelsefrihet utanför bevakade enklaver. – Tillsammans med rätt nivå på de utbetalningar garanten skall krävas på, när en klient begått något våldsbrott och rätt nivå på konsekvenserna av att påträffas där man inte får vara.

  Detta är ju egentligen en formel för en självfinansierad brottslighet men skattemedel ägnade ändamålet kan kanaliseras som hjälp med försäkringskostnaderna åt dem vi känner samhörighet med.

  Det finns ingen annan lösning. – Besvära er inte med att leta.

  Gilla

 3. gul, röd, blå och grön och naken som yetimadam, en stor helig ko man fann, bror till snorre och Sture minsann, alla bugar nu för danske mand, med jak han har god hand, tur skall man ha i nepaliland skriver:

  Jag blir mer pessimistisk över islams framtid, för vi har ju inte alltid styrts av landsförrädare som skänker bort vårt land, och länder som Polen, Ungern och nu delvis Österrike ligger ju mycket mer i linje med folkviljan än den eftergiftspolitik mot islam som etablissemanget företräder. Även de unga tröttnar nog på att bli ihjälsprängda och då vänder vinden. När väst väl bestämmer sig då är kraften i islam försumbar, när väst tar av handskarna, som man gjorde i andra världskriget, och till sist bestämmer sig för att vinna, då är ju islam närmast irrelevant, som frön för vinden. Islam vinner och begår våldsdåd när motståndet är noll, men att spränga kvinnor och barn, när man väl saknar de moraliska spärrarna, hur svårt är det? Ett pyttelitet Israel håller emot en hel arabvärld, med lätthet. Läs gärna ”Carnage and Culture” som förklarar varför väst nästan alltid vinner, tankens frihet, organisationsförmåga och öppet ärlig konflikt tills bara en står kvar, det har varit västs signum. Allt som behövs är att vi kastar av oss de landsförrädare och kulturförrädare som styr oss och använder vår militära styrka återigen.

  Gillad av 7 personer

  • Zentrale skriver:

   Makten idag-inte bara i Sverige-använder ofta ”macro-economics” och plastisk hegeliansk dialektik för att nå sina mål.Pull-and-push och divide-and-conquer.Man kommer osökt i detta sammanhang att tänka på Albert Pike som i ett brev till Mazzini redan 1872 beskriver den ”dynamik” som man avsåg skulle tjäna som drivmotor till det redan då-1872-uppenbarligen förutsedda tredje världkriget.Ett krig där den muslimska världen hetsas och tvingas till en blodig konflikt med en statsbildning som ej fanns då 1872 men som nu profetiskt frambesvurits:Det Zionistiska Israel.Den dolda yttersta Makten arbetar oftast så:Macro-economics,Pull-and-push-allt fångat i ett tvingande dialektiskt schema.”Dom där uppe” vill naturligtvis alltid ha sagolika profiter ,men vill själva aldrig smutsa ner sina vitbehandskade händer.Lidandet,döden och misären överlåter de alltid åt andra.

   Gilla

 4. larsbernhoff skriver:

  Viktigt att påminna oss om att galningana med snedvriden muslimsk instäkkning är tillräckligt många för att påverka sin omgivning. Engelska reportaget.
  Omar hjälper oss upomärksamma det som vanluga medier inte belyser så ofta

  Gilla

 5. Ola Byfält skriver:

  På tal om de stackars barnen så kan vi påminnas om att Ayatollah Khomeini ingick äktenskap med en tioårig flicka när han var tjugonio år gammal. Khomeini kallade äktenskap med för pubertala flickor ”en gudomlig välsignelse” och rådde de troende att överlämna sina döttrar i mäns händer så att ”döttrarna inte ser sitt eget blod i sitt eget hem”. När Khomeini återvände från exilen i sin lyxbostad i Paris gjorde han det lagligt att förlova sig före nio år och ingå äktenskap när åldern är uppnådd (Den islamska republiken Irans civilrätt Artikel 1041). Allt detta helt enligt Muhammeds exempel, ty ”i Guds apostel (Muhammed) har ni fått ett härligt föredöme för den, som hoppas på Allah och den yttersta dagen och flitigt åkallar Allah” (Koranen 33:21). År 2009 proklamerade mullorna i Jemen en fatwa som förklarar att de som motsätter sig barnäktenskap har avfallit från islam. En mufti i Bangladesh bekräftade 2011 att 200000 jihadister är redo att offra sitt liv i motstånd mot lagar som inskränker barnäktenskap.

  Gillad av 1 person

  • Folkkommissarien med ansvar för denationaliseringsprocessen i EU-bezirk NordMitte. skriver:

   Man kan ej annat än häpnas och förbluffas över de svenska radikalfeministernas hållning till Islam-ett Islam som uttryckligen kräver att varje kvinna bokstavligen och med tvingande kraft måste tillhöra en man.Är de svenska radikalfeministerna drogade eller befinner de sig i ett tillstånd av mind control och hjärntvätt?Sverige:Förljugenhetens och hyckleriets stamort på jorden.Även galenskapens stamort tycks det.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.